| | |
16.09.2011 18:15 -
Re: LPG a C5
|
2414294
|
|
jruze
|
|
|
Nejsem plynař i kdy jsem si ho sám namontoval do třech aut(forman,vectra,bx) na vectře jsem nalítal snad 200tkm a jen před prodejem jsem ho repasoval(jinak jen párkrát měnil filtr) Co vím tek se na plyn dávají jiné lamdy(zdvojené)-pokud tam nechali původní tak to samo bude blbnout- kadé palivo má jinou teplotu vyf.plynů a v tom můe být problém.Nechal bych je to předělat nebo vrátit prachy!! a nechal bych si to udělat tam kde si potom budou vědět rady-kdy někdo něco dělá tak za to ručí-já reklamace nemívám,ale pokud bych měl tak to prostě musím dát do stavu OK a né říct e nevím co s tím to bych asi za chvíly neměl do čeho píchnout.Postav jim to tam a je to a si pro to příjde OK a nebo a má na palubce prachy co jsi jim za to dal.
Nejsem plynař i kdy jsem si ho sám namontoval do třech aut(forman,vectra,bx) na vectře jsem nalítal snad 200tkm a jen před prodejem jsem ho repasoval(jinak jen párkrát měnil filtr) Co vím tek se na plyn dávají jiné lamdy(zdvojené)-pokud tam nechali původní tak to samo bude blbnout- kadé palivo má jinou teplotu vyf.plynů a v tom můe být problém.Nechal bych je to předělat nebo vrátit prachy!! a nechal bych si to udělat tam kde si potom budou vědět rady-kdy někdo něco dělá tak za to ručí-já reklamace nemívám,ale pokud bych měl tak to prostě musím dát do stavu OK a né říct e nevím co s tím to bych asi za chvíly neměl do čeho píchnout.Postav jim to tam a je to a si pro to příjde OK a nebo a má na palubce prachy co jsi jim za to dal.
|
|
25.09.2011 13:37 -
|
2415575
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
ahojte, chcem sa spytat ci maju v holandsku ine hrdlo na tankovanie LPG. Chcem totiz kupit C5 s plynom montovanym v Holandsku. na co sa mam pripravit??
ahojte, chcem sa spytat ci maju v holandsku ine hrdlo na tankovanie LPG. Chcem totiz kupit C5 s plynom montovanym v Holandsku. na co sa mam pripravit??
|
|
25.09.2011 13:40 -
|
2415576
|
|
Darja
|
|
|
no, bude si muset koupit redukci.. ale to je drobná poloka.
no, bude si muset koupit redukci.. ale to je drobná poloka.
|
|
25.09.2011 13:43 -
|
2415577
|
|
citrus
|
|
|
No ak ju neni problem zohnat, tak je to OK. Da sa redukcia bezne kupit v autosuciastkach?
No ak ju neni problem zohnat, tak je to OK. Da sa redukcia bezne kupit v autosuciastkach?
|
|
25.09.2011 13:59 -
|
2415582
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Já ji koupil v servise, co mi repasovali zplynovač, za cca 250 Kč.
Takhle nějak: .link.
A některý pumpy, kde jezdí dost cizinců ji mají a půjčují pro tankování.
Já ji koupil v servise, co mi repasovali zplynovač, za cca 250 Kč.
Takhle nějak: http://lpg.cz/prislusenstvi/redukce.php
A některý pumpy, kde jezdí dost cizinců ji mají a půjčují pro tankování.
|
|
22.10.2011 22:59 -
|
2420726
|
|
Vladimír
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
tief napsal(a): Hmm no ked to tak citam tak skorej napis "hnusnej firmy co mi znicila auto" se zbavit ... plyn ako takovy nie zdroj tvojich problemov ale firma co to montovala. Vyborna firma na plyn je HL propan: .link. Nezabudni do CCCA napisat ktora firma ti robila montaz a upoznit na ich leve ruce ...
Tak přátelé, dal jsem na radu Tiefa a dal auto jetě prohlédnout do HL propanu. Nali mi tam, e jsem měl asi chudou směs, to seřídili. Taky mi doporučili výměnu svíček, co jsem učinil. Řekli mi, e jsem moná ty "odpálené" cívky nechal měnit zbytečně. V normálním (ne plynařském) servisu jim prostě diagnostika ukáe nefunkční cívky, tak oni je prostě vymění. Přitom jsou třeba v pořádku, jen nedostávají impulz. Teď tedy auto zatím jezdí na plyn dobře, hláky Antipollution fault a Catalyc converter fault se neobjevují. e by ty moje ílené problémy, o kterých jsem se tady iroce rozepisoval, zmizely ? Mám dobrou náladu a vechny zdravím. Vladimír
Hmm no ked to tak citam tak skorej napis "hnusnej firmy co mi znicila auto" se zbavit ... plyn ako takovy nie zdroj tvojich problemov ale firma co to montovala. Vyborna firma na plyn je HL propan: http://www.ccca.cz/seznam/hlpropan_praha Nezabudni do CCCA napisat ktora firma ti robila montaz a upoznit na ich leve ruce ...
Tak přátelé, dal jsem na radu Tiefa a dal auto jetě prohlédnout do HL propanu. Nali mi tam, e jsem měl asi chudou směs, to seřídili. Taky mi doporučili výměnu svíček, co jsem učinil. Řekli mi, e jsem moná ty "odpálené" cívky nechal měnit zbytečně. V normálním (ne plynařském) servisu jim prostě diagnostika ukáe nefunkční cívky, tak oni je prostě vymění. Přitom jsou třeba v pořádku, jen nedostávají impulz. Teď tedy auto zatím jezdí na plyn dobře, hláky Antipollution fault a Catalyc converter fault se neobjevují. e by ty moje ílené problémy, o kterých jsem se tady iroce rozepisoval, zmizely ? Mám dobrou náladu a vechny zdravím. Vladimír
|
|
22.10.2011 23:02 -
|
2420727
|
|
Darja
|
|
|
No vidí A to bylo sypání píny na LPG. Uvidí za pár stovek km, jestli se to zas neobjeví. Ale chudá směs je svinstvo
Klidně napi do www.CCCA.cz hodnocení na pány z HL Propanu, myslím, e v Praze jsou asi na LPG nejlepí.
No vidí :) A to bylo sypání píny na LPG. Uvidí za pár stovek km, jestli se to zas neobjeví. Ale chudá směs je svinstvo :)
Klidně napi do www.CCCA.cz hodnocení na pány z HL Propanu, myslím, e v Praze jsou asi na LPG nejlepí.
|
|
22.11.2011 10:23 -
|
2426655
|
|
citrus
|
|
|
C5 je moje prve auto na LPG a chcem sa spytat ci treba na plyn robit najake revizne kontroly naviac alebo staci raz za dva roky na STK?
C5 je moje prve auto na LPG a chcem sa spytat ci treba na plyn robit najake revizne kontroly naviac alebo staci raz za dva roky na STK?
|
|
22.11.2011 10:39 -
|
2426659
|
|
Maxifik
|
|
|
1x za 10 000 Km kontrola těsnosti potrubí a vech spojů LPG (nebo po 1 roce) a na technické má 2x emise (BA a LPG). Alespoň v Čechách
1x za 10 000 Km kontrola těsnosti potrubí a vech spojů LPG (nebo po 1 roce) a na technické má 2x emise (BA a LPG). Alespoň v Čechách :-)
|
|
22.11.2011 10:48 -
|
2426660
|
|
citrus
|
|
|
a policajti si nepytaju potvrdenie o vykonani kontroly tesnosti? Ja som si skontrolovat nechal ale bez nejakej pecatky. A este ak by ste niekto mal dobry typ na osveceny LPG servis (zapadne slovensko) kde robia AG, sem s nim
a policajti si nepytaju potvrdenie o vykonani kontroly tesnosti? Ja som si skontrolovat nechal ale bez nejakej pecatky. A este ak by ste niekto mal dobry typ na osveceny LPG servis (zapadne slovensko) kde robia AG, sem s nim
|
|
22.11.2011 13:46 -
|
2426673
|
|
Maxifik
|
|
|
Nevím, zatím mě nestavěli. Na STK by to měli kontrolovat. Jen tak mimochodem, s AG z Holandska je u nás (Trutnovsko) docela problém, nejblií mám v Hradci Králové.
Nevím, zatím mě nestavěli. Na STK by to měli kontrolovat. Jen tak mimochodem, s AG z Holandska je u nás (Trutnovsko) docela problém, nejblií mám v Hradci Králové.
|
|
22.11.2011 14:35 -
|
2426674
|
|
miskod
|
|
|
Na slovensku ma zastavili a chceli nejake potvrdenie...Slusne som mu povedal, ze mam auto registrovane v CR a o ziadnej povinnosti nosit zo sebou potvrdenie o kontrole neviem. Navyse mu bolo celkom tazke vysvetlit, ze auto ma cerstvu STK a je celkom logicke ze by som ju bez plynovej kontroly nemal. Darmo, niekomu chapanie trva dlhsie inemu pomalsie...
V cechach nic take odo mna nikto nechcel.
Na slovensku ma zastavili a chceli nejake potvrdenie...Slusne som mu povedal, ze mam auto registrovane v CR a o ziadnej povinnosti nosit zo sebou potvrdenie o kontrole neviem. Navyse mu bolo celkom tazke vysvetlit, ze auto ma cerstvu STK a je celkom logicke ze by som ju bez plynovej kontroly nemal. Darmo, niekomu chapanie trva dlhsie inemu pomalsie...
V cechach nic take odo mna nikto nechcel.
|
|
22.11.2011 17:20 -
|
2426686
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Při revizi by ti měli dát potvrzení o prodělané revizi. Já mám od té firmy co mě to montovala takovej techničák LPG, kam zapisují vechno kolem. Sou tam rozepsané kontroly, po kolika km atd. Jinak, bez revize opravdu neudělají STK. A policajti po mě nikdy nic k LPG nechtěli, stačila STK a techničák.
Jinak jsem byl o víkendu na digu a adaptaci motoru a po 2 dnech mě včera nakočila hláka DSF a následně po nějakých km se mě vyplo ABS/ASR. A dnes u tam je jenom DSF a svítí kontrolka motoru. Podle mé zkuenosti je potřeba zetelovat bohatost směsy. V pátek su objednaný u těch mojich "kouzelníků", ale mám pochybnosti, e zrovna oni, po tom vem, to udělají na jedničku. Mám problém pouze se starty na beneli, první moment mě to nechce dret otáčky a se spoděním to reaguje na pedál. Na LPG super, spotřeba hovoří za ve. Po adaptaci to mae a startuje perfektně, tak setelovat tu směs. Uvidím v pátek jestli nevyrazím směr Prágl
Při revizi by ti měli dát potvrzení o prodělané revizi. Já mám od té firmy co mě to montovala takovej techničák LPG, kam zapisují vechno kolem. Sou tam rozepsané kontroly, po kolika km atd. Jinak, bez revize opravdu neudělají STK. A policajti po mě nikdy nic k LPG nechtěli, stačila STK a techničák.
Jinak jsem byl o víkendu na digu a adaptaci motoru a po 2 dnech mě včera nakočila hláka DSF a následně po nějakých km se mě vyplo ABS/ASR. A dnes u tam je jenom DSF a svítí kontrolka motoru. Podle mé zkuenosti je potřeba zetelovat bohatost směsy. V pátek su objednaný u těch mojich "kouzelníků", ale mám pochybnosti, e zrovna oni, po tom vem, to udělají na jedničku. Mám problém pouze se starty na beneli, první moment mě to nechce dret otáčky a se spoděním to reaguje na pedál. Na LPG super, spotřeba hovoří za ve. Po adaptaci to mae a startuje perfektně, tak setelovat tu směs. Uvidím v pátek jestli nevyrazím směr Prágl:-d
|
|
23.11.2011 00:01 -
|
2426861
|
|
citrus
|
|
|
Maxifik,tak v mojom okoli do 20-50km ma na AG 4 servisy ale ci su dobry? ktovie?
Kulda, podobne co popisujes trapi aj mna. Niekedy rozpacity start (nie casto), kontrolka motoru, DSF, bohatost zmesy. cca 1000 km som mal klud aa vcera zas, dnes zasa klud. Daj vedet ako si pochodil
Maxifik,tak v mojom okoli do 20-50km ma na AG 4 servisy ale ci su dobry? ktovie?
Kulda, podobne co popisujes trapi aj mna:-(. Niekedy rozpacity start (nie casto), kontrolka motoru, DSF, bohatost zmesy. cca 1000 km som mal klud aa vcera zas, dnes zasa klud. Daj vedet ako si pochodil
|
|
24.11.2011 17:06 -
|
2427374
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Zdravím,
mám auto chvilku a jetě pár měsíců počkám ne ho nechám zaplynovat aby se projevily neduhy, ale potom do LPG chci jít. Toroidní nádr zabere rezervu a tak koukám po nějaké dojezdovce nebo ikovném uchycení rezervy. Jak to máte udělané, četl jsem něco o originál předělávkách s dojezdovkou chycenou na boku kufru nebo zezadu na sedačkách... nebyla by nějaká fotka ikovně vyřeené rezervy v kufru?
Edit: na rezervu v kufru jsem zalozil vlakno: .link.
Zdravím,
mám auto chvilku a jetě pár měsíců počkám ne ho nechám zaplynovat aby se projevily neduhy, ale potom do LPG chci jít. Toroidní nádr zabere rezervu a tak koukám po nějaké dojezdovce nebo ikovném uchycení rezervy. Jak to máte udělané, četl jsem něco o originál předělávkách s dojezdovkou chycenou na boku kufru nebo zezadu na sedačkách... nebyla by nějaká fotka ikovně vyřeené rezervy v kufru? :)
Edit: na rezervu v kufru jsem zalozil vlakno: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/2427733-lpg-v-c5-jak-chytit-rezervu/#last
|
|
25.11.2011 21:15 -
|
2427719
|
|
running
|
|
|
Čau C5kaři, je nějaký přehled vývoje cen na zplynování C5ky? mám loď 2.0 16 V 2001 a jaký máte zkuenosti s tímto motorem....
Čau C5kaři, je nějaký přehled vývoje cen na zplynování C5ky? mám loď 2.0 16 V 2001 a jaký máte zkuenosti s tímto motorem....
|
|
25.11.2011 22:38 -
|
2427742
|
|
B737
|
Město: Praha , Auto: Citroën Xantia 1.8i X,SX,Sensation 16_V Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Čau, nemám sice C5, ale Xantii s 1.8 16V a na plyn mám nalítáno asi 90tk (k plné spokojenosti). Dnes ceny sekvence klesly a někde ke 23tis za čtyřhrnek ale průměr asi bude kolem 25tis. Záleí, kterého výrobce LPG systému zvolí (kadopádně jedině sekvenční vstřikování) a hlavně kdo Ti to bude montovat. Z ČB to nemá daleko do Strakonic, co je asi největí dovozce LPG systémů do ČR a mají hlavně pobočky po cele republice. Hlavně nekoukej na jen na cenu montáe. Na montái sice můe uetřit nějakou tisícovku, ale jak se říká....kdy dva dělají toté, nemusí to být toté... a C5 chce své...
Čau, nemám sice C5, ale Xantii s 1.8 16V a na plyn mám nalítáno asi 90tk (k plné spokojenosti). Dnes ceny sekvence klesly a někde ke 23tis za čtyřhrnek ale průměr asi bude kolem 25tis. Záleí, kterého výrobce LPG systému zvolí (kadopádně jedině sekvenční vstřikování) a hlavně kdo Ti to bude montovat. Z ČB to nemá daleko do Strakonic, co je asi největí dovozce LPG systémů do ČR a mají hlavně pobočky po cele republice. Hlavně nekoukej na jen na cenu montáe. Na montái sice můe uetřit nějakou tisícovku, ale jak se říká....kdy dva dělají toté, nemusí to být toté...;-) a C5 chce své...
|
|
26.11.2011 05:52 -
|
2427768
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
citrus napsal(a): Maxifik,tak v mojom okoli do 20-50km ma na AG 4 servisy ale ci su dobry? ktovie?
Kulda, podobne co popisujes trapi aj mna . Niekedy rozpacity start (nie casto), kontrolka motoru, DSF, bohatost zmesy. cca 1000 km som mal klud aa vcera zas, dnes zasa klud. Daj vedet ako si pochodil
tak jsem byl včera na seřízení smesy a kudla, opravdu byla o neco málo chudí. a ta mrcha řj to poznala
je to zetlovaný, zadarmo, v rámci slueb servisu zákazníkovy. teď jen musím chvilu jezdit a čekat, jestli se to fakt povedlo.
tak jsem byl včera na seřízení smesy a kudla, opravdu byla o neco málo chudí. a ta mrcha řj to poznala:-d
je to zetlovaný, zadarmo, v rámci slueb servisu zákazníkovy. teď jen musím chvilu jezdit a čekat, jestli se to fakt povedlo.
|
|
26.11.2011 07:02 -
|
2427770
|
|
running
|
|
|
B737 napsal(a): Čau, nemám sice C5, ale Xantii s 1.8 16V a na plyn mám nalítáno asi 90tk (k plné spokojenosti). Dnes ceny sekvence klesly a někde ke 23tis za čtyřhrnek ale průměr asi bude kolem 25tis. Záleí, kterého výrobce LPG systému zvolí (kadopádně jedině sekvenční vstřikování) a hlavně kdo Ti to bude montovat. Z ČB to nemá daleko do Strakonic, co je asi největí dovozce LPG systémů do ČR a mají hlavně pobočky po cele republice. Hlavně nekoukej na jen na cenu montáe. Na montái sice můe uetřit nějakou tisícovku, ale jak se říká....kdy dva dělají toté, nemusí to být toté... a C5 chce své...
Tento motor jsem chtěl speciálně kvůli LPG, jezdil jsem léta na P405 Break LPG, pohoda, jene právě ze Strakonic mi před dvěma lety zaslali nabídku s cenou 40000! Tak sem siřekl, e počkám. Ona původní cena byla 34t. ale na to se nabalily různý doplatky. Jak v cestovce na zájezd, nepředpokládám, e se budu C5tky zbavovat,take úvahy o zplynování jsou.......původně jsem si vybral taky Strakonice, jak píe kolega nademnou, te tam jistota a zkuenost, ale těch 40t. mě dostalo
Čau, nemám sice C5, ale Xantii s 1.8 16V a na plyn mám nalítáno asi 90tk (k plné spokojenosti). Dnes ceny sekvence klesly a někde ke 23tis za čtyřhrnek ale průměr asi bude kolem 25tis. Záleí, kterého výrobce LPG systému zvolí (kadopádně jedině sekvenční vstřikování) a hlavně kdo Ti to bude montovat. Z ČB to nemá daleko do Strakonic, co je asi největí dovozce LPG systémů do ČR a mají hlavně pobočky po cele republice. Hlavně nekoukej na jen na cenu montáe. Na montái sice můe uetřit nějakou tisícovku, ale jak se říká....kdy dva dělají toté, nemusí to být toté...;-) a C5 chce své...
Tento motor jsem chtěl speciálně kvůli LPG, jezdil jsem léta na P405 Break LPG, pohoda, jene právě ze Strakonic mi před dvěma lety zaslali nabídku s cenou 40000! Tak sem siřekl, e počkám. Ona původní cena byla 34t. ale na to se nabalily různý doplatky. Jak v cestovce na zájezd:-d, nepředpokládám, e se budu C5tky zbavovat,take úvahy o zplynování jsou.......původně jsem si vybral taky Strakonice, jak píe kolega nademnou, te tam jistota a zkuenost, ale těch 40t. mě dostalo:-o
|
|
| |
|
|