| | |
26.01.2013 22:05 -
Re: Antipollution system faulty - benzínové motory
|
2542457
|
|
jumep
|
|
|
odpojenie baterky na zobrazenie zavady nema ziaden vplyv, kontrolka motora by mala zhasnut po niekolko km ked sa nezjavy zavada znovu alebo po niekolkych startoch
stalo sa mi uz ale ze na benzine proste nezhasla
odpojenie baterky na zobrazenie zavady nema ziaden vplyv, kontrolka motora by mala zhasnut po niekolko km ked sa nezjavy zavada znovu alebo po niekolkych startoch
stalo sa mi uz ale ze na benzine proste nezhasla
|
|
27.01.2013 21:14 -
|
2542659
|
|
flyteSVK
|
|
|
Len dodam 2 priklady:
ASF a chyba Misfire - pekne po vymene cidla teploty vody zhaslo samo
ASF a jednorazova chyba bohatosti zmesi - nezhaslo a nestastny som volal jumepovi ci mi to zmaze
Len dodam 2 priklady:
ASF a chyba Misfire - pekne po vymene cidla teploty vody zhaslo samo
ASF a jednorazova chyba bohatosti zmesi - nezhaslo a nestastny som volal jumepovi ci mi to zmaze
|
|
29.01.2013 06:53 -
|
2542931
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Tak mám pokračování. Auto při jízdě na benzin i na LPG zdechá, mám AP a kadá druhá křiovatka a motor zhasne. Při jízdě to někdy začne kubat, krátkodobě ztrácí výkon, jak kdy dochází benzín, nebo začne vynechávat válec. Co to můe být, auto má 220tis km. A podle předchozího majitele byly měněny jen dvě cívky, asi při 147tis km. Můe to být vadnou cívkou? Zítra jedu k plynaři na diagnostiku. Jak se projevuje vadná cívka u auta?
Tak mám pokračování. Auto při jízdě na benzin i na LPG zdechá, mám AP a kadá druhá křiovatka a motor zhasne. Při jízdě to někdy začne kubat, krátkodobě ztrácí výkon, jak kdy dochází benzín, nebo začne vynechávat válec. Co to můe být, auto má 220tis km. A podle předchozího majitele byly měněny jen dvě cívky, asi při 147tis km. Můe to být vadnou cívkou? Zítra jedu k plynaři na diagnostiku. Jak se projevuje vadná cívka u auta?
|
|
29.01.2013 12:15 -
|
2542958
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika .. mala by tam byt nejaka chyba zaznamenana
ak je to uz take ze to robi stale, tak to musi diagnostik v pohode odhalit
ad cievky: tie vedia dat tak 120000km ... +-
diagnostika .. mala by tam byt nejaka chyba zaznamenana
ak je to uz take ze to robi stale, tak to musi diagnostik v pohode odhalit
ad cievky: tie vedia dat tak 120000km ... +-
|
|
29.01.2013 12:28 -
|
2542962
|
|
Katan
|
|
|
Zatím to stle nedělá, jen to zdechá. Jak se projevují patné cívky? Kdyb to dělalo jen na benzín, tak bych si myslel e je to čerpadlo. Ale dělá to i na plyn.
Zatím to stle nedělá, jen to zdechá. Jak se projevují patné cívky? Kdyb to dělalo jen na benzín, tak bych si myslel e je to čerpadlo. Ale dělá to i na plyn.
|
|
29.01.2013 12:32 -
|
2542963
|
|
jumep
|
|
|
cievka sa prejavy vynechavanim az tym ze vobec ten valec nepali - to diagnostika krasne napise ze missfiring
ked to zhasina tak treba najst pricinu a to hovorim, ked to zhasina stale tak to musi proste ten clovek najst
cievka sa prejavy vynechavanim az tym ze vobec ten valec nepali - to diagnostika krasne napise ze missfiring
ked to zhasina tak treba najst pricinu a to hovorim, ked to zhasina stale tak to musi proste ten clovek najst
|
|
29.01.2013 13:23 -
|
2542967
|
|
Katan
|
|
|
Ta příčina, proč auto zdechá by mohla být jaká? Za to asi cívky a svíčky nemůou...
Ta příčina, proč auto zdechá by mohla být jaká? Za to asi cívky a svíčky nemůou...
|
|
29.01.2013 15:58 -
|
2542979
|
|
jumep
|
|
|
to by trhalo a neslo ak by to robili cievky / sviecky, lebo by sa to prejavovalo aj za jazdy a musel by hlavne by musela umret aspon polka motora aby to chciplo
v akom stave je klapka?
to by trhalo a neslo ak by to robili cievky / sviecky, lebo by sa to prejavovalo aj za jazdy a musel by hlavne by musela umret aspon polka motora aby to chciplo
v akom stave je klapka?
|
|
29.01.2013 16:30 -
|
2542980
|
|
Katan
|
|
|
To nevím. Dneska jsem jel s práce a nechcíplo mě to, jen to párkrát za cestu kublo.
To nevím. Dneska jsem jel s práce a nechcíplo mě to, jen to párkrát za cestu kublo.
|
|
13.06.2013 21:34 -
|
2589133
|
|
jumep
|
|
|
mam otazku do plena
1.8i
za studena zle startuje, zhasina, hada sa
asi takto, rano prides k autu, odomknes, nastartujes, chyti a hned ako ma ist regulovat ho zadusi, takto si start zopakujes asi 7x - potom to nejako udrzalo pod plynom otacky az kym sa to troska nezohrialo a potom to ide ok
- vymenil som podtlakove cidlo, zlepsilo sa to .. uz nezhasina, nastartuje a ide povedzme normalne, len sa to hada, pridusa a seka sebou, pri stupeni na plyn sa to pridusi a az potom nabehnu otacky
diagnostika hlasi chudobnu zmes
po zohriati sa to tvari na jazdny pocit absolutne OK, aj volnobeh ide uplne normalne
v riadiacke neni moznost adaptacie (skusil by som len ci neni rozladeny z toho zleho cidla)
- lambda ukazuje ok (aj predna aj zadna osciluje)
- klapka je cista
- sviecky maju 7000km
- pise to chudobnu zmes, ale ked som mal vonku sviecky a meral tlaky tak to smrdelo benzinom nadaleko a bolo mokre ako prechlastane
- tlaky ok (12 vsetky 4 valce)
- rozvod znova skontrolovany a ok
- po zohriati to ide absolutne kludne
- merany podtlak je ustaleny (pozeral som ho az ked to bolo zohriate, este pozrem rano), jedine co je mimo normu (predpisanu, realny udaj netusim) je klapka sania na 14% - udavana hodnota ma byt 4%
podla spravania sa toho mi neni jasne na co sa zamerat, diera v sani by sa myslim prejavovala stale, aj po zohriati by to blblo
lambda tam bola menena (kedy netusim, je to nejaky univerzal) - tu by som to videl na moznost ze mera bludy
ina klapka je na tom rovnako aj s hodnotami
rozvod som menil a pre istotu este raz skontroloval, sedi uplne presne
egr som mal odpojene - bez zmeny
napada niekoho nieco konstruktivne?
mam otazku do plena
1.8i
za studena zle startuje, zhasina, hada sa
asi takto, rano prides k autu, odomknes, nastartujes, chyti a hned ako ma ist regulovat ho zadusi, takto si start zopakujes asi 7x - potom to nejako udrzalo pod plynom otacky az kym sa to troska nezohrialo a potom to ide ok
- vymenil som podtlakove cidlo, zlepsilo sa to .. uz nezhasina, nastartuje a ide povedzme normalne, len sa to hada, pridusa a seka sebou, pri stupeni na plyn sa to pridusi a az potom nabehnu otacky
diagnostika hlasi chudobnu zmes
po zohriati sa to tvari na jazdny pocit absolutne OK, aj volnobeh ide uplne normalne
v riadiacke neni moznost adaptacie (skusil by som len ci neni rozladeny z toho zleho cidla)
- lambda ukazuje ok (aj predna aj zadna osciluje)
- klapka je cista
- sviecky maju 7000km
- pise to chudobnu zmes, ale ked som mal vonku sviecky a meral tlaky tak to smrdelo benzinom nadaleko a bolo mokre ako prechlastane
- tlaky ok (12 vsetky 4 valce)
- rozvod znova skontrolovany a ok
- po zohriati to ide absolutne kludne
- merany podtlak je ustaleny (pozeral som ho az ked to bolo zohriate, este pozrem rano), jedine co je mimo normu (predpisanu, realny udaj netusim) je klapka sania na 14% - udavana hodnota ma byt 4%
podla spravania sa toho mi neni jasne na co sa zamerat, diera v sani by sa myslim prejavovala stale, aj po zohriati by to blblo
lambda tam bola menena (kedy netusim, je to nejaky univerzal) - tu by som to videl na moznost ze mera bludy
ina klapka je na tom rovnako aj s hodnotami
rozvod som menil a pre istotu este raz skontroloval, sedi uplne presne
egr som mal odpojene - bez zmeny
napada niekoho nieco konstruktivne?
|
|
13.06.2013 21:41 -
|
2589134
|
|
Hanz 397
|
|
|
A teplotu motoru to za studena ukazuje jakou?
A teplotu motoru to za studena ukazuje jakou?
|
|
13.06.2013 22:06 -
|
2589155
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
lambdy nerie. Po studenom starte ich neberie do úvahy. Baterku si neskúal odpoji?
lambdy nerie. Po studenom starte ich neberie do úvahy. Baterku si neskúal odpoji?
|
|
13.06.2013 22:34 -
|
2589178
|
|
jumep
|
|
|
teplota motora je samozrejme ok, aj s teplotou nasavaneho vzduchu
dalsie idei?
teplota motora je samozrejme ok, aj s teplotou nasavaneho vzduchu
dalsie idei? :)
|
|
13.06.2013 22:50 -
|
2589185
|
|
Hanz 397
|
|
|
Je divný,e to píe chudou směs,kdy podle toho,co píe je to bohatý a vzhledem k tý klapce to má i logiku(jestli ukazuje úhel otevření 14gr a má být 4,tak dává benzín na 14 a pokud ta klapka reálně neni otevřená na 14,tak se topí). Take nemůe být patný/rozhozený snímač polohy klapky?
Ale co potom ta chudá?
Jakou to má vlastně klapku? El,nebo mechanickou?
Je divný,e to píe chudou směs,kdy podle toho,co píe je to bohatý a vzhledem k tý klapce to má i logiku(jestli ukazuje úhel otevření 14gr a má být 4,tak dává benzín na 14 a pokud ta klapka reálně neni otevřená na 14,tak se topí). Take nemůe být patný/rozhozený snímač polohy klapky?
Ale co potom ta chudá?:nevim
Jakou to má vlastně klapku? El,nebo mechanickou?
|
|
13.06.2013 23:08 -
|
2589193
|
|
jumep
|
|
|
elektricku a ako som pisal, dal som tam druhu
inak ked som ju uviedol do chyby a potom len rukou privrel, tak krasne som znizil merany podtlak aj otacky na volnobeh, skusim len pre srandu prehodit lambdu, mam nejaku co je funkcna tak uvidim
ako je najmenej dat dole sanie ale ci to fakt neni zbytocne, rovnako ako tie rozvody som otvaral, ale tam bola sanca ze som to zle zlozil, i ked to je teda nepravdepodobne kedze si to kontrolujem 3x
elektricku a ako som pisal, dal som tam druhu
inak ked som ju uviedol do chyby a potom len rukou privrel, tak krasne som znizil merany podtlak aj otacky na volnobeh, skusim len pre srandu prehodit lambdu, mam nejaku co je funkcna tak uvidim
ako je najmenej dat dole sanie ale ci to fakt neni zbytocne, rovnako ako tie rozvody som otvaral, ale tam bola sanca ze som to zle zlozil, i ked to je teda nepravdepodobne kedze si to kontrolujem 3x :)
|
|
14.06.2013 07:03 -
|
2589212
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A já si vdycky myslel, e chudá směs je chudá vzduchem. Málo vzduchu, moc benzínu.
A já si vdycky myslel, e chudá směs je chudá vzduchem. Málo vzduchu, moc benzínu. :nevim
|
|
14.06.2013 09:03 -
|
2589232
|
|
miskod
|
|
|
nie je to nahodou plynak?
nie je to nahodou plynak?
|
|
14.06.2013 16:45 -
|
2589264
|
|
Henry
|
|
|
Moná jsem OT, ale u Xantie mě to dělal elektroventil k uhlíkovému filtru. Byl trvale otevřený a motor přisával páry z filtru. Motor si il vlastním ivotem podle toho kolik benzínu si odloil do uhlíku. Sorry pokud to má C5 jinak.
Moná jsem OT, ale u Xantie mě to dělal elektroventil k uhlíkovému filtru. Byl trvale otevřený a motor přisával páry z filtru. Motor si il vlastním ivotem podle toho kolik benzínu si odloil do uhlíku. Sorry pokud to má C5 jinak.
|
|
14.06.2013 19:21 -
|
2589293
|
|
jumep
|
|
|
je to plynak, ale mam to prepate na benzine
henry: je tam taketo nieco, ale je to zavrete a otvorene az pri teplom motore, mozem to kazdopadne zablendovat
ono sa to strasne zle hlada, lebo ked to necham bezat 5 minut tak je to viacmenej zohriate a dohladal som, chladnutie trva v podstate cely den
je to plynak, ale mam to prepate na benzine
henry: je tam taketo nieco, ale je to zavrete a otvorene az pri teplom motore, mozem to kazdopadne zablendovat
ono sa to strasne zle hlada, lebo ked to necham bezat 5 minut tak je to viacmenej zohriate a dohladal som, chladnutie trva v podstate cely den
|
|
14.06.2013 20:02 -
|
2589295
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
já u svojí 406-ky 1.8 16V měnil krokáč u 2x. Vdy kdy odeel, nechtěly dret otáčky na volnoběh, straně rychle padaly dolů, musel jsem furt při přeřezování olíchat plyn, aby to nechcíplo. Po výměně OK. Teď u 3 roky drí bez výměny.
já u svojí 406-ky 1.8 16V měnil krokáč u 2x. Vdy kdy odeel, nechtěly dret otáčky na volnoběh, straně rychle padaly dolů, musel jsem furt při přeřezování olíchat plyn, aby to nechcíplo. Po výměně OK. Teď u 3 roky drí bez výměny:palec.
|
|
| |
|
|