| | |
12.05.2022 22:12 -
Re: Antipollution system faulty - benzínové motory
|
3340449
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím,
dneska se mi na mojí citroen c5 II 2.0i 103kW objevila chybová hláka antipollution system faulty, diagnostika píe regulace bohatosti směsi koherence. Pokud jsem si dal měření vstřikování paliva a sniování emisí kodlivin, tak přední lambda sonda bude asi před odchodem, protoe jak tam lítá to napětí, tak to si myslím e to nemá dělat.
Odkaz na video .link.
Děkuji za rady
Zdravím,
dneska se mi na mojí citroen c5 II 2.0i 103kW objevila chybová hláka antipollution system faulty, diagnostika píe regulace bohatosti směsi koherence. Pokud jsem si dal měření vstřikování paliva a sniování emisí kodlivin, tak přední lambda sonda bude asi před odchodem, protoe jak tam lítá to napětí, tak to si myslím e to nemá dělat.
Odkaz na video https://youtu.be/_pPgrmQjBRs
Děkuji za rady
|
|
13.05.2022 13:33 -
|
3340513
|
|
miskod
|
|
|
Presne naopak. Prva funguje krasne. Asi by som zacal kontrolou sania a vyfuku pred labdou na netesnosti
Presne naopak. Prva funguje krasne. Asi by som zacal kontrolou sania a vyfuku pred labdou na netesnosti
|
|
13.05.2022 18:47 -
|
3340561
|
|
Hanz 397
|
|
|
miskod napsal(a): Presne naopak. Prva funguje krasne. Asi by som zacal kontrolou sania a vyfuku pred labdou na netesnosti
No, osciluje hodně a v hodně velkém rozstřelu. Ale lambdou to nejspí nebude. Lambda je větinou a ten poslední úplně důvod chybné lambda regulace. Jak píe: zkontrolovat netěsnosti na sání, na výfuku, klikové skříně (pozor, i pokud ti netěsní měrka oleje, nebo dolívací víčko oleje, tak ti to hodí chybu lambda regulace), kvalitu a stav svíček (jestli má Bosch vyhoď je a dej tam Denso, nebo NGK), kvalita benzínu, projdi vechny podtlaky (posilovač brzd,..) . Tenhle motor nemá jetě vývěvu, take se podtlak bere za klapkou...
No, osciluje hodně a v hodně velkém rozstřelu. Ale lambdou to nejspí nebude. Lambda je větinou a ten poslední úplně důvod chybné lambda regulace. Jak píe: zkontrolovat netěsnosti na sání, na výfuku, klikové skříně (pozor, i pokud ti netěsní měrka oleje, nebo dolívací víčko oleje, tak ti to hodí chybu lambda regulace), kvalitu a stav svíček (jestli má Bosch vyhoď je a dej tam Denso, nebo NGK), kvalita benzínu, projdi vechny podtlaky (posilovač brzd,..) . Tenhle motor nemá jetě vývěvu, take se podtlak bere za klapkou...
|
|
24.05.2022 18:32 -
|
3341334
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
tak to byla nakonec diagnostická lambda sonda (za katalyzátorem), ta toti větinou pokud je patná, tak hází pouze chybu motoru, ta přední regulační, hodí chybu motoru a motor do nouzového reimu. Rozhodl jsem se nakonec vyměnit obě lambda sondy. Koupil jsem tyto regulační .link. a diagnostická .link.
Na těchto sondách koncovky i délky kabelů seděli. Je potřeba po výměně udělat, znovu nastavení řídící jednotky přes diagnostiku, jinak to nefunguje, tak jak má. Po výměně, klesli otáčky motoru, přestal být cítit někdy po startu smrad z benzínu a klesla spotřeba o cca 1,5l.
Přítí týden jdu na STK a emise, tak jsem zvědav jak dopadnou emise.
tak to byla nakonec diagnostická lambda sonda (za katalyzátorem), ta toti větinou pokud je patná, tak hází pouze chybu motoru, ta přední regulační, hodí chybu motoru a motor do nouzového reimu. Rozhodl jsem se nakonec vyměnit obě lambda sondy. Koupil jsem tyto regulační https://pegasdily.cz/autodily/citroen/c5-ii/2.0-16v-rcrfjb-rcrfjc-103kw/vyfukovy-system/lambda-sonda?productId=541468&bn%5B2054%5D=2054 a diagnostická https://pegasdily.cz/autodily/citroen/c5-ii/2.0-16v-rcrfjb-rcrfjc-103kw/vyfukovy-system/lambda-sonda?productId=540126&bn%5B2054%5D=2054
Na těchto sondách koncovky i délky kabelů seděli. Je potřeba po výměně udělat, znovu nastavení řídící jednotky přes diagnostiku, jinak to nefunguje, tak jak má. Po výměně, klesli otáčky motoru, přestal být cítit někdy po startu smrad z benzínu a klesla spotřeba o cca 1,5l.
Přítí týden jdu na STK a emise, tak jsem zvědav jak dopadnou emise.
|
|
| |
|
|