| | |
13.01.2017 21:18 -
Re: Antipollution system faulty - benzínové motory
|
3028462
|
|
jumep
|
|
|
pri HPi to je na 90% cerpadlo, je tu konkretne k tomu cela tema
chce to okrem citania chyb pozret konkretne hodnoty, takto je to len hadanie
pri HPi to je na 90% cerpadlo, je tu konkretne k tomu cela tema
chce to okrem citania chyb pozret konkretne hodnoty, takto je to len hadanie
|
|
11.02.2017 16:50 -
|
3038717
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Ahoj. Včera mi začalo blbnout auto - antipollution system faulty mam od te doby co mam plyn, to uz jsem smireny, ale vcera mi to na dalnici vyhodilo jeste i hlasku "inoperative" - odpojilo se LPG, auto zacalo jet (asi) jen na 5 valcu...sjel jsem nejblize co to slo, na benzince jsem vypl motor, dotankoval a bez problemu dojel zbytek cesty. Dnes to same, ale po startu uz to evidentne nektery valec nepripojuje, hlasky obe stejne, znovu nastartovat nepomohlo... svicky (original, ne plynove) i civky jsem menil na podzim komplet vsechny.. podle ucha je to nejspis zadni valec na leve strane, jde slyset jak cvaka a nechyta se, zkousel jsem prohodit civku za nahradni ale dela to porad nejake napady co jeste zkusit? na diagnostiku se hned tak nedostanu. Dekuji
Ahoj. Včera mi začalo blbnout auto - antipollution system faulty mam od te doby co mam plyn, to uz jsem smireny, ale vcera mi to na dalnici vyhodilo jeste i hlasku "inoperative" - odpojilo se LPG, auto zacalo jet (asi) jen na 5 valcu...sjel jsem nejblize co to slo, na benzince jsem vypl motor, dotankoval a bez problemu dojel zbytek cesty. Dnes to same, ale po startu uz to evidentne nektery valec nepripojuje, hlasky obe stejne, znovu nastartovat nepomohlo... svicky (original, ne plynove) i civky jsem menil na podzim komplet vsechny.. podle ucha je to nejspis zadni valec na leve strane, jde slyset jak cvaka a nechyta se, zkousel jsem prohodit civku za nahradni ale dela to porad :-( nejake napady co jeste zkusit? na diagnostiku se hned tak nedostanu. Dekuji
|
|
11.02.2017 17:05 -
|
3038731
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
se obavam ze takhle je tezko radit ..
zkus vypnout lpg uplne a jet jen na benzin
jinak nevim teda co mas za problemy od montaze LPG ale ja jsem mel V6 3.0i ve dvou autech a ani jedno problem nemelo
se obavam ze takhle je tezko radit :( ..
zkus vypnout lpg uplne a jet jen na benzin
jinak nevim teda co mas za problemy od montaze LPG ale ja jsem mel V6 3.0i ve dvou autech a ani jedno problem nemelo
|
|
11.02.2017 17:10 -
|
3038738
|
|
SWalker
|
|
|
LPG jsem nechaval seridit nekdy v srpnu/zari, tak prave nevim... zkousel jsem jet ciste na benzin, lpg jsem vubec nezapinal, ale hlasky to haze obe stejne a nektery valec se nechyta.. zkusim zitra jeste ty dalsi 2 civky v zadni rade, jinak uz nevim
LPG jsem nechaval seridit nekdy v srpnu/zari, tak prave nevim... zkousel jsem jet ciste na benzin, lpg jsem vubec nezapinal, ale hlasky to haze obe stejne a nektery valec se nechyta.. zkusim zitra jeste ty dalsi 2 civky v zadni rade, jinak uz nevim :nevim
|
|
12.02.2017 11:22 -
|
3039018
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zavri LPG u nadrze
zavri LPG u nadrze
|
|
12.02.2017 12:19 -
|
3039039
|
|
SWalker
|
|
|
jruze: kde myslis? trochu jsem mel vyprskane na predni civku, povolilo se mi vicko, ale civka i svicka jsou v poradku
autodiag: diky, to jsem zkousel, ale zmena zadna
jruze: kde myslis? trochu jsem mel vyprskane na predni civku, povolilo se mi vicko, ale civka i svicka jsou v poradku
autodiag: diky, to jsem zkousel, ale zmena zadna
|
|
12.02.2017 20:52 -
|
3039142
|
|
autodiag
|
|
|
v tom pripade me nic nenapada...muzu ti jen napsat dojed,nemas to daleko
v tom pripade me nic nenapada...muzu ti jen napsat dojed,nemas to daleko
|
|
12.02.2017 21:46 -
|
3039181
|
|
SWalker
|
|
|
Dnes jsem jeste komplet zkontroloval a prozkousel vsechny civky a svicky, vse ok a vycistil skrtici klapku-trosku se to zlepsilo, ale chybove hlasky zustavaji a nejede to tak, jak by melo (jen na BA, plyn jsem nezapinal)... Chci se domluvit s Lukim, jestli bude mit ted nekdy cas, jinak se stavim. Dekuji
Dnes jsem jeste komplet zkontroloval a prozkousel vsechny civky a svicky, vse ok a vycistil skrtici klapku-trosku se to zlepsilo, ale chybove hlasky zustavaji a nejede to tak, jak by melo (jen na BA, plyn jsem nezapinal)... Chci se domluvit s Lukim, jestli bude mit ted nekdy cas, jinak se stavim. Dekuji
|
|
12.02.2017 23:27 -
|
3039226
|
|
havlis
|
Město: Blany, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Chce to na diagnostiku, já měl jednou taky podobný problém ale nely mi asi 2 válce, a pak i tři. Dělalo to na plyn i na benzín hned po startu, pak jsem přiel na to e mi nejdou vstřiky na ty konkretní válce a plyn taky neel a hned se vypl. Tak jsem to dal plynařovi s podezřením na plynovou jednotku a měl jsem pravdu,nepoutěla ani plynové vstřiky ani benzínové. Mam system Magic, a stalo se to jetě v zaruce asi po roce.
Jo a přiel jsem na to tim e jsem sundal to horní saní a brácha mi startoval a ja si svítil na jednotlivé vstřiky a viděl jsem který el a který neel . Cívky jsem taky měnil, ale zavada dle diagnostiky byla furt na stejných valcích. i tlaky jsem měřil a byly dobré. a ne jsem na to přisel, tak tam padly nové svíčky, cívky, svorkovnice ke vstřikům a konekturky do svorkovnic, pak mě napadly ty vstřiky.
Chce to na diagnostiku, já měl jednou taky podobný problém ale nely mi asi 2 válce, a pak i tři. Dělalo to na plyn i na benzín hned po startu, pak jsem přiel na to e mi nejdou vstřiky na ty konkretní válce a plyn taky neel a hned se vypl. Tak jsem to dal plynařovi s podezřením na plynovou jednotku a měl jsem pravdu,nepoutěla ani plynové vstřiky ani benzínové. Mam system Magic, a stalo se to jetě v zaruce asi po roce.
Jo a přiel jsem na to tim e jsem sundal to horní saní a brácha mi startoval a ja si svítil na jednotlivé vstřiky a viděl jsem který el a který neel . Cívky jsem taky měnil, ale zavada dle diagnostiky byla furt na stejných valcích. i tlaky jsem měřil a byly dobré. a ne jsem na to přisel, tak tam padly nové svíčky, cívky, svorkovnice ke vstřikům a konekturky do svorkovnic, pak mě napadly ty vstřiky. :-D
|
|
12.02.2017 23:28 -
|
3039227
|
|
autodiag
|
|
|
Muze byt...delam i lpg diagnostiku a nasraveni, tak neni problem
Muze byt...delam i lpg diagnostiku a nasraveni, tak neni problem
|
|
10.03.2017 11:04 -
|
3048239
|
|
ord
|
Město: Ludgeřovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Tak jsem tady zpět po výměně čidla teploty oleje...a hláka Antipollution fault se stále objevuje - hlavně pokud je venku vyí teplota. V zimě se hláka objevila po ujetí cca 100 kilometrů. Jakmile se oteplí, tak hláka vyskakuje často buď za jízdy a nebo typicky, kdy ujedu 30km, vystoupím z auta a zpět do něj nasednu - v ten moment sepne čerpadlo podvozku a hláka vyskočí. (Na diagnostice jsem byl opakovaně, vyčitěny vstřiky, kostry, nová zapalovací cívka, alternátor dobíjí, baterka je dobrá. Hledal jsem kde se dalo. BSM jsem zatím neměnil.) Napadá někoho, které dráty bych měl proměřit a na co se zkusit zaměřit?
Tak jsem tady zpět po výměně čidla teploty oleje...a hláka Antipollution fault se stále objevuje - hlavně pokud je venku vyí teplota. V zimě se hláka objevila po ujetí cca 100 kilometrů. Jakmile se oteplí, tak hláka vyskakuje často buď za jízdy a nebo typicky, kdy ujedu 30km, vystoupím z auta a zpět do něj nasednu - v ten moment sepne čerpadlo podvozku a hláka vyskočí. (Na diagnostice jsem byl opakovaně, vyčitěny vstřiky, kostry, nová zapalovací cívka, alternátor dobíjí, baterka je dobrá. Hledal jsem kde se dalo. BSM jsem zatím neměnil.) Napadá někoho, které dráty bych měl proměřit a na co se zkusit zaměřit?
|
|
10.03.2017 11:39 -
|
3048244
|
|
jumep
|
|
|
skus este raz ten upgrade jednotky motora
presne toto som mal na jednom aute, ako to tu popisujes, prikladal som to elektrickej anomalii. Az potom som pozrel do popisu k verziam softwarov jednotiek a tam je konkretne napisane ze oprava spatnej detekcie funkcie cievky.
Je to spojene s elektrikou, to zakolisanie napajania to vyhodnoti ako chybu cievky (takto som mal 2 auta, na jednom upgrade ecu na prvy krat, druhe uz som ten upgrade ecu robil asi 3 roky dozadu, ale kupodivu mo spravilo aj teraz a problem zmyzol)
skus este raz ten upgrade jednotky motora
presne toto som mal na jednom aute, ako to tu popisujes, prikladal som to elektrickej anomalii. Az potom som pozrel do popisu k verziam softwarov jednotiek a tam je konkretne napisane ze oprava spatnej detekcie funkcie cievky.
Je to spojene s elektrikou, to zakolisanie napajania to vyhodnoti ako chybu cievky (takto som mal 2 auta, na jednom upgrade ecu na prvy krat, druhe uz som ten upgrade ecu robil asi 3 roky dozadu, ale kupodivu mo spravilo aj teraz a problem zmyzol)
|
|
10.03.2017 12:30 -
|
3048254
|
|
jruze
|
|
|
No řekl bych e je to nejlepí ceste jak to do..t úplně - jestli to dobře chápu z popisu tak mu chyba vyskakuje hned po zapnutí klíčku - není to divné e chyba vyskočí dříve ne má nějaké údaje o chodu motoru?
Benzinov auta nedělám ale předpokládám e je stejné to e si za chodu načte hodnoty a pokud jsou mimo toleranci tak vyhodí cybu s podrobnotma které hodnoty byly mimo.Přiznám se e jsem toto nikdy nemusel dělat a odstranil jsem za svou éru dost chyb a i takovích na které nepřilo spoustu jiných a i zn.servis.
No řekl bych e je to nejlepí ceste jak to do..t úplně - jestli to dobře chápu z popisu tak mu chyba vyskakuje hned po zapnutí klíčku - není to divné e chyba vyskočí dříve ne má nějaké údaje o chodu motoru?:nevim
Benzinov auta nedělám ale předpokládám e je stejné to e si za chodu načte hodnoty a pokud jsou mimo toleranci tak vyhodí cybu s podrobnotma které hodnoty byly mimo.Přiznám se e jsem toto nikdy nemusel dělat a odstranil jsem za svou éru dost chyb a i takovích na které nepřilo spoustu jiných a i zn.servis.
|
|
22.03.2017 13:23 -
|
3052479
|
|
ord
|
|
|
Hláka vyskakuje jen při zapnuté motoru a určitě souvisí s teplotou. Čím je tepleji, tím dříve po nastartování se hláka objeví. V zimě mohu ujet 100km a nic se neděje. Na jaře po oteplení hláka vyskočí třeba po 10-30km. Nemohu se zbavit dojmu, e hláka vyskočí, kdy sepne motorek podvozku - za jízdy, nebo po nasednutí do nastartovaného auta (po ujetí 60km), kdy otvírám vrata. Určitě je někde chyba v elektrice, ale který drát nebo kontakt to je? A jak je moné, e sepne motorek podvozku a vynechá 2. válec?
Hláka vyskakuje jen při zapnuté motoru a určitě souvisí s teplotou. Čím je tepleji, tím dříve po nastartování se hláka objeví. V zimě mohu ujet 100km a nic se neděje. Na jaře po oteplení hláka vyskočí třeba po 10-30km. Nemohu se zbavit dojmu, e hláka vyskočí, kdy sepne motorek podvozku - za jízdy, nebo po nasednutí do nastartovaného auta (po ujetí 60km), kdy otvírám vrata. Určitě je někde chyba v elektrice, ale který drát nebo kontakt to je? A jak je moné, e sepne motorek podvozku a vynechá 2. válec?
|
|
22.03.2017 13:35 -
|
3052482
|
|
jumep
|
|
|
ako som ti uz pisal, presne toto som riesil s vedomim ze bola upgradovana jednotka motoru ...
kupodivu som skusil spustit upgrade este raz a on sa spravil a nahralo tam soft ktory toto riesi
z toho co som vypozoroval je to zakolisanim napajania ked sa spusti nejaky spotrebic
vymena bsm, cievky, sviecok, alternatoru, BHI na to nemala ziaden vplyv
prejav rovnako ako popisujes
znova opakujem, to prehravanie jednotky som robil osobne ja, preto som si bol pomerne isty ze mi to vypise ze uz tam nemam co nahrat, ale ono sa to normalne spustilo !
ako som ti uz pisal, presne toto som riesil s vedomim ze bola upgradovana jednotka motoru ...
kupodivu som skusil spustit upgrade este raz a on sa spravil a nahralo tam soft ktory toto riesi
z toho co som vypozoroval je to zakolisanim napajania ked sa spusti nejaky spotrebic
vymena bsm, cievky, sviecok, alternatoru, BHI na to nemala ziaden vplyv
prejav rovnako ako popisujes
znova opakujem, to prehravanie jednotky som robil osobne ja, preto som si bol pomerne isty ze mi to vypise ze uz tam nemam co nahrat, ale ono sa to normalne spustilo !
|
|
22.03.2017 14:02 -
|
3052489
|
|
ord
|
|
|
Děkuji za odpověď. Tak zajedu jetě jednou upgradovat jednotku a dám vědět.
Děkuji za odpověď. Tak zajedu jetě jednou upgradovat jednotku a dám vědět.
|
|
22.03.2017 18:29 -
|
3052543
|
|
autodiag
|
|
|
JUMEPE muzu te poprosit o odpoved ??? nebo je to tak slozite?
JUMEPE muzu te poprosit o odpoved ??? nebo je to tak slozite?
|
|
22.03.2017 18:36 -
|
3052544
|
|
jumep
|
|
|