| | |
28.05.2016 09:22 -
Re: Rozvody - diesel
|
2956384
|
|
jruze
|
|
|
pavel1978 napsal(a): Odpojil jsem hadici od lity a při cca 5s točení na starteru nateklo tak 4cl nafty.Rozvody-100pro jsi nejsem jisty mám zaaretovany setrvak vačkové kolo take řemen vůči horní uvrati by měl být Ok ale vůči vačkovym hřídelí.. Nasel jsem na nich dvě bile
tecky..ale jeste jedna zajímavosti.kdyby byly rozvody ok mohl bych dolit 2l oleje? z výfuku sel černý dým,ale tento rok jsem jetě fyzicky olej nekotroloval spoléhal jsem na auto. Musí sehnat někoho kolem Ronova na diagnostiku, nema někdo zájem o fuku?
Zaaretovat to lo? klínek na kole jsi zkontroloval a byl OK? otočit s motorem jde také a je cítit odpor(komprese)? já bych zkusil ten čistič brzd(ale nejsem u toho a pokud ji si jistý s tím co píu e je OK) - můe být něco patně v elektronice co neotevře vstřiky,ale tím odmaovákem zjitíč e je motor-rozvody OK - potom ti nezbývá stejně nic jiného ne někoho s diag aby jste zjistili co to blokuje(při startu a rozvodech OK to můe být čidlo na klice,čidlo vačky,moná zkrat některého vstřiku(to by ale asi alespoň chytlo a zhaslo),nízký tlak paliva,imo off)-víc mne takhle narychlo nenapadá - jestli si nejsi jistý tak počkej na diag a někoho zkuenějího aby jsi nenadělal nějakou větí kodu
Zkus Lukiho,nebo Autodiaga nejsou tak daleko - pro mne je to né ílenost,ale dost daleko .(černý kouř z výfuku je málo vzduchu-moc nafty,modrý olej),turba moc neodchází.Pokud není nic s rozvody a EGR zaslepen typnul bych vstřik , nízký tlak paliva jen hádání.
Zaaretovat to lo? klínek na kole jsi zkontroloval a byl OK? otočit s motorem jde také a je cítit odpor(komprese)? já bych zkusil ten čistič brzd(ale nejsem u toho a pokud ji si jistý s tím co píu e je OK) - můe být něco patně v elektronice co neotevře vstřiky,ale tím odmaovákem zjitíč e je motor-rozvody OK - potom ti nezbývá stejně nic jiného ne někoho s diag aby jste zjistili co to blokuje(při startu a rozvodech OK to můe být čidlo na klice,čidlo vačky,moná zkrat některého vstřiku(to by ale asi alespoň chytlo a zhaslo),nízký tlak paliva,imo off)-víc mne takhle narychlo nenapadá:nevim - jestli si nejsi jistý tak počkej na diag a někoho zkuenějího aby jsi nenadělal nějakou větí kodu;-)
Zkus Lukiho,nebo Autodiaga nejsou tak daleko - pro mne je to né ílenost,ale dost daleko .(černý kouř z výfuku je málo vzduchu-moc nafty,modrý olej),turba moc neodchází.Pokud není nic s rozvody a EGR zaslepen typnul bych vstřik , nízký tlak paliva jen hádání.
|
|
28.05.2016 10:05 -
|
2956390
|
|
pavel1978
|
|
|
Diky,za Info moc si toho váím,e i dnes jsou schopni někteří lidé se podělit o informace.jedině. Co jsem nedělal jsem kontrola toho klinku,brad jsem to ze je to nesmysl aby se sám od sebe strohý klinek stává se to??tak Teda jetě jednou jdu má rozvody,protoe se mi moc nelíbí to natočení vaček viz obr.
Diky,za Info moc si toho váím,e i dnes jsou schopni někteří lidé se podělit o informace.jedině. Co jsem nedělal jsem kontrola toho klinku,brad jsem to ze je to nesmysl aby se sám od sebe strohý klinek stává se to??tak Teda jetě jednou jdu má rozvody,protoe se mi moc nelíbí to natočení vaček viz obr.
|
|
28.05.2016 10:16 -
|
2956392
|
|
jumep
|
|
|
ten klin sa ustrihne pre nieco, nie sam od seba
malo pritiahnute teoreticky, ale to by klepalo - inak vzdy nejaka mechanicka vec co pretoci remen a ked sa ventil opre o piest tak vtedy je sanca ze sa to pretoci, to by bola sakra nahoda aby to potom slo este aj zaaretovat a hlavne ak by to tak bolo tak znacka na zube kde je retiazka by bola niekde uplne mimo a nebolo by ju vidiet (zub retiazka je prilis vela otacok na to aby si to hladal a same od seba sa to neposune)
ten klin sa ustrihne pre nieco, nie sam od seba
malo pritiahnute teoreticky, ale to by klepalo - inak vzdy nejaka mechanicka vec co pretoci remen a ked sa ventil opre o piest tak vtedy je sanca ze sa to pretoci, to by bola sakra nahoda aby to potom slo este aj zaaretovat a hlavne ak by to tak bolo tak znacka na zube kde je retiazka by bola niekde uplne mimo a nebolo by ju vidiet (zub retiazka je prilis vela otacok na to aby si to hladal a same od seba sa to neposune)
|
|
28.05.2016 10:58 -
|
2956425
|
|
pavel1978
|
|
|
Nemůe být chyba vtom ze jsem zkusil roub od vacky dotáhnou a jenom přes kompres jsem ho dotáhl o pul závitu
Nemůe být chyba vtom ze jsem zkusil roub od vacky dotáhnou a jenom přes kompres jsem ho dotáhl o pul závitu
|
|
28.05.2016 13:13 -
|
2956446
|
|
jumep
|
|
|
zaaretuj tu vacku a na tej aretacke to povol a potom aj dotiahni, nema sa to tak, ale ako nudzovka sa to pouzit da
zaaretuj tu vacku a na tej aretacke to povol a potom aj dotiahni, nema sa to tak, ale ako nudzovka sa to pouzit da
|
|
28.05.2016 19:34 -
|
2956473
|
|
jumep
|
|
|
Metoda utahování roubu ( 1) :
Utáhnout na 2 ą 0,5 daN.m
Dotaení o úhel 60 ° (+0 ; -5)
v preklade dotiahnut aby sa to usadilo a zatiahnut o 60 stupnov
Metoda utahování roubu ( 1) :
Utáhnout na 2 ą 0,5 daN.m
Dotaení o úhel 60 ° (+0 ; -5)
v preklade dotiahnut aby sa to usadilo a zatiahnut o 60 stupnov
|
|
29.05.2016 21:16 -
|
2956680
|
|
pavel1978
|
|
|
Tak jsem zkontroloval rozvody a klinek střihy není.Počkám na diagnostiku, jen mi není jasné, nevím jestli je to moné, ne jsem dojel autem domů kde se stratili 2l oleje? Buď přes turbo,nebo díra v pístu? Nebo je jiná logická cesta?
Tak jsem zkontroloval rozvody a klinek střihy není.Počkám na diagnostiku, jen mi není jasné, nevím jestli je to moné, ne jsem dojel autem domů kde se stratili 2l oleje? Buď přes turbo,nebo díra v pístu? Nebo je jiná logická cesta?
|
|
29.05.2016 23:04 -
|
2956710
|
|
jumep
|
|
|
tak ak by to bolo turbom tak z hadic vytece kopa oleja / pripadne z vyfuku a dymilo by to nabielo zeby nebolo vidiet
2l oleja si meral ako ze sa stratilo?
tak ak by to bolo turbom tak z hadic vytece kopa oleja / pripadne z vyfuku a dymilo by to nabielo zeby nebolo vidiet
2l oleja si meral ako ze sa stratilo?
|
|
29.05.2016 23:18 -
|
2956717
|
|
pavel1978
|
|
|
Stratil se ne jsem dojel domů. Po chvíli jízdy sel za mnou dým ze neslo vidět.motor mel zvuk jak nejaký traktor ze 60 tych let.nemohl ten olej uniknout, e byl hodně podtoceny přes hydrostely? má najeto 260000km. Je někde dané kolik by měl mít průtok paliva při daných otáčkách čerpadlo na vysoký tlak?
Stratil se ne jsem dojel domů. Po chvíli jízdy sel za mnou dým ze neslo vidět.motor mel zvuk jak nejaký traktor ze 60 tych let.nemohl ten olej uniknout, e byl hodně podtoceny přes hydrostely? má najeto 260000km. Je někde dané kolik by měl mít průtok paliva při daných otáčkách čerpadlo na vysoký tlak?
|
|
29.05.2016 23:21 -
|
2956718
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Na biturbo jsem prodaval borcovi pist. Mel ho praskly vejpul od vadneho vstriku. Mam tu jeden motor na dily a dva motory kompletni. Ale prvni zjisti co to vlastne je. Treba nebude motor potreba a bude to neco jineho. Diag a merene parametry to asi rozhodnou.
Edit: Pokud sel modrej dym tak je to asi jasny a bude taky praskly pist. To by vysvetlovalo vse. I olej, i chod, a ted i to ze to nechytne protoze bude i vstrik KO
Na biturbo jsem prodaval borcovi pist. Mel ho praskly vejpul od vadneho vstriku. Mam tu jeden motor na dily a dva motory kompletni. Ale prvni zjisti co to vlastne je. Treba nebude motor potreba a bude to neco jineho. Diag a merene parametry to asi rozhodnou.;-)
Edit: Pokud sel modrej dym tak je to asi jasny a bude taky praskly pist. To by vysvetlovalo vse. I olej, i chod, a ted i to ze to nechytne protoze bude i vstrik KO
|
|
31.05.2016 15:22 -
|
2956994
|
|
pavel1978
|
|
|
Vypadá to na čerpadlo vysoký tlak, strihlé není, ale kdy zacpu výstup prstem a točím rukou tak na výstupu je minimální odpor? Je je jetě jiná monost odzkouení?Nemáte někdo na půjčení za nějakou úplatu na půjčení,popř následném odkupu? 2l má stejné čerpadlo?
Vypadá to na čerpadlo vysoký tlak, strihlé není, ale kdy zacpu výstup prstem a točím rukou tak na výstupu je minimální odpor? Je je jetě jiná monost odzkouení?Nemáte někdo na půjčení za nějakou úplatu na půjčení,popř následném odkupu? 2l má stejné čerpadlo?
|
|
31.05.2016 17:01 -
|
2957002
|
|
jumep
|
|
|
DIAGNOSTIKu a nie zacpavat a rucne tocit
tam vidis hned ci to robi tlak alebo nerobi tlak ... na toto by ti mala stacit aj univerzala lebo hladas len zakladne priznaky a hodnoty
ked nieco robim tak k tomu treba mat aspon zakladne veci, toto je cele zle
DIAGNOSTIKu a nie zacpavat a rucne tocit
tam vidis hned ci to robi tlak alebo nerobi tlak ... na toto by ti mala stacit aj univerzala lebo hladas len zakladne priznaky a hodnoty
ked nieco robim tak k tomu treba mat aspon zakladne veci, toto je cele zle
|
|
31.05.2016 19:32 -
|
2957009
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jo je to receno uz nekolikrat. Diag a merene parametry. Jinak cerpadla jsou uplne jine dvoulitr a biturbo.
Jo je to receno uz nekolikrat. Diag a merene parametry. Jinak cerpadla jsou uplne jine dvoulitr a biturbo.
|
|
01.06.2016 06:27 -
|
2957113
|
|
pavel1978
|
|
|
Uplně s vámi souhlasim, ten strávený čas nad autem i nervy za to nestojí..dnes ma prijit mechanik, který umi pouívat i diagnostiku.
Uplně s vámi souhlasim, ten strávený čas nad autem i nervy za to nestojí..dnes ma prijit mechanik, který umi pouívat i diagnostiku.
|
|
01.06.2016 21:22 -
|
2957255
|
|
pavel1978
|
|
|
Tak Vem děkuji za přístup a trápení mozkových závitu, sypu si popel na hlavu. Nevědomky jsem opomenul, e auto chytlo samozapal a začal jsem přemýlet.Turbo v..pr.. nasalo olej .,Co dál? Změřit tlaky,pokud budou dobré řeili byste nějak motor? vyčistit filtr, ale co katalyzátor. Dá se biturbo repasovat,nebo nové,resp.starí. Předem díky za názory
Tak Vem děkuji za přístup a trápení mozkových závitu, sypu si popel na hlavu. Nevědomky jsem opomenul, e auto chytlo samozapal a začal jsem přemýlet.Turbo v..pr.. nasalo olej .,Co dál? Změřit tlaky,pokud budou dobré řeili byste nějak motor? vyčistit filtr, ale co katalyzátor. Dá se biturbo repasovat,nebo nové,resp.starí. Předem díky za názory
|
|
| |
|
|