| | |
25.05.2016 22:24 -
Re: Rozvody - diesel
|
2955628
|
|
pavel1978
|
|
|
A co by jste dělali? nastavit zpět časování zkusit startnout a uvidíme? Jestli se bude shánět druhý holomotor?
A co by jste dělali? nastavit zpět časování zkusit startnout a uvidíme? Jestli se bude shánět druhý holomotor?
|
|
25.05.2016 22:32 -
|
2955638
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Kdyz to zaaretujes tak uvidis jestli se to hnulo, pokud ale preskocil remen tak minimalne sundat viko a vacku a podivat se na vahadla. A zkontrolovat klinek na vackovem kole. Se shanenim motoru jeste pockej.
Kdyz to zaaretujes tak uvidis jestli se to hnulo, pokud ale preskocil remen tak minimalne sundat viko a vacku a podivat se na vahadla. A zkontrolovat klinek na vackovem kole. Se shanenim motoru jeste pockej. ;-)
|
|
25.05.2016 22:50 -
|
2955650
|
|
pavel1978
|
|
|
Psal jsem vý hnuno,auto jede jak traktor a kouří jak uhelná elektrárna .Na C5 a citronu jsem rozvody nedělal ale na ozubenem kole na vacce má jenom jeden roub středem a ádné jiné aretacni, si myslím ze bude kuel,kterým nastavím jemné časování, ale můu se plést. Máte někdo na můj motor návod??? Předem díky, myslím na rozvody
Psal jsem vý hnuno,auto jede jak traktor a kouří jak uhelná elektrárna :-).Na C5 a citronu jsem rozvody nedělal ale na ozubenem kole na vacce má jenom jeden roub středem a ádné jiné aretacni, si myslím ze bude kuel,kterým nastavím jemné časování, ale můu se plést. Máte někdo na můj motor návod??? Předem díky, myslím na rozvody
|
|
25.05.2016 22:54 -
|
2955653
|
|
jumep
|
|
|
nie, ked das ten srob dole tak kolecko zapada do vacky s kolikom, tam nic take nie je
vnutry su vacky prepojene retiazkou a ta sa este nastavuje a obcas sa stane ze tieto kolecka sa pretocia lebo su len lisovane
ak je hnuty rozvod treba otvorit dekel hlavy a skontrolovat vahadla, ak nie su zlomene tak to cele poskladat a spravne nahodit a malo by to ist
a este co sposobilo to skocenie rozvodu, lebo skor poznam len fatalne naledky ....
nie, ked das ten srob dole tak kolecko zapada do vacky s kolikom, tam nic take nie je
vnutry su vacky prepojene retiazkou a ta sa este nastavuje a obcas sa stane ze tieto kolecka sa pretocia lebo su len lisovane
ak je hnuty rozvod treba otvorit dekel hlavy a skontrolovat vahadla, ak nie su zlomene tak to cele poskladat a spravne nahodit a malo by to ist
a este co sposobilo to skocenie rozvodu, lebo skor poznam len fatalne naledky ....
|
|
25.05.2016 23:07 -
|
2955659
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
V tomto stadiu uz neni cesty zpet a je potreba rozebrat, vymenit co je polamane popripade poskozene a znovu slozit.
V tomto stadiu uz neni cesty zpet a je potreba rozebrat, vymenit co je polamane popripade poskozene a znovu slozit.
|
|
25.05.2016 23:49 -
|
2955670
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Já to řeil na 1.6HDi, to u nelo ani nastartovat a kdy jsem vyndal egr, tak to během startování tlakovalo do sání přes sací ventily. Ubrousil se napínák a přeskočil řetěz. Dal jsem novej napínák a řetěz a motor běí jak víno. Nic se nepokodilo. Stejné to bylo na skočeném motoru Renault 1.9dTi, taky bez pokození, ale asi jenom těstí.
Já to řeil na 1.6HDi, to u nelo ani nastartovat a kdy jsem vyndal egr, tak to během startování tlakovalo do sání přes sací ventily. Ubrousil se napínák a přeskočil řetěz. Dal jsem novej napínák a řetěz a motor běí jak víno. Nic se nepokodilo. Stejné to bylo na skočeném motoru Renault 1.9dTi, taky bez pokození, ale asi jenom těstí.
|
|
26.05.2016 05:08 -
|
2955681
|
|
pavel1978
|
|
|
Já jsem odbocoval do tahleho kopce 1,2,3,4 uberu plyn dojedu kamion, e ho predjedu seslapnu plyn a auto nic......a zkvuk jak na dva valce
Já jsem odbocoval do tahleho kopce 1,2,3,4 uberu plyn dojedu kamion, e ho predjedu seslapnu plyn a auto nic......a zkvuk jak na dva valce
|
|
26.05.2016 06:51 -
|
2955685
|
|
pavel1978
|
|
|
Chlapi kde najdu to zajisteni bod c2
Chlapi kde najdu to zajisteni bod c2
Přílohy: 2.JPG ( 99954b ) - |
|
26.05.2016 08:53 -
|
2955729
|
|
pavel1978
|
|
|
Tak mam zrejmě příčinu,Jeliko mam zaaretovane kolo od vačky a mam potočený vačkový řete o 3cm zpět proti chodu motoru. Jak se nastavuji, nebo co delat kdy se pootočilo ozubene kolo na vačče?
Tak mam zrejmě příčinu,Jeliko mam zaaretovane kolo od vačky a mam potočený vačkový řete o 3cm zpět proti chodu motoru. Jak se nastavuji, nebo co delat kdy se pootočilo ozubene kolo na vačče?
|
|
26.05.2016 09:46 -
|
2955742
|
|
jruze
|
|
|
pavel1978 napsal(a): Tak mam zrejmě příčinu,Jeliko mam zaaretovane kolo od vačky a mam potočený vačkový řete o 3cm zpět proti chodu motoru. Jak se nastavuji, nebo co delat kdy se pootočilo ozubene kolo na vačče?
Jak pootočený řetěz? - jestli ti to nejde zajistit nahoře a dole, tak bych řekl e má přeskočený řemen,nebo střihlí klínek.(řetěz málokdy skočí a hlavně to se zajitěním nemá co dělat-mimo to by jsi to poznal jen rozebráním nástavby a odpočítáním zubů-nastavení vaček)
Zaprvé bych udělal to co psal Luki = demontovat vačkové kolo,zkontrolovat klínek na kole,demontovat nástavbu a zkontrolovat vahadla(tři zuby =asi KO vahadla jestli bude některé-dej vechny nerizkuj-nemusí být vidět e je načaté) měly by se dát i vačky -mohou být pootočené kola=to je na tobě,ventily přeijí na 99%,rozvody jsou samozřejmostí,vodní pumpa také,O krouky na sání také.
Jak pootočený řetěz? - jestli ti to nejde zajistit nahoře a dole, tak bych řekl e má přeskočený řemen,nebo střihlí klínek.(řetěz málokdy skočí a hlavně to se zajitěním nemá co dělat-mimo to by jsi to poznal jen rozebráním nástavby a odpočítáním zubů-nastavení vaček;-))
Zaprvé bych udělal to co psal Luki = demontovat vačkové kolo,zkontrolovat klínek na kole,demontovat nástavbu a zkontrolovat vahadla(tři zuby =asi KO vahadla jestli bude některé-dej vechny nerizkuj-nemusí být vidět e je načaté) měly by se dát i vačky -mohou být pootočené kola=to je na tobě,ventily přeijí na 99%,rozvody jsou samozřejmostí,vodní pumpa také,O krouky na sání také.;-)
|
|
26.05.2016 10:50 -
|
2955756
|
|
pavel1978
|
|
|
Vycházel jsem z toho: Mam zaaretovaný setrvacník a vackove kolo.Mam sundane vrchni víko a znacky na kovovém řetezu, který spojuje dvě vačky jsou mimo zuby ozubených kol. Nebral jsem v potaz, e mue být střihlý klínek na vačkovém kole. Zkotroluji a k večeru se ozvu. U měl někdo ten klínek strihlý??
Vycházel jsem z toho: Mam zaaretovaný setrvacník a vackove kolo.Mam sundane vrchni víko a znacky na kovovém řetezu, který spojuje dvě vačky jsou mimo zuby ozubených kol. Nebral jsem v potaz, e mue být střihlý klínek na vačkovém kole. Zkotroluji a k večeru se ozvu. U měl někdo ten klínek strihlý??
|
|
26.05.2016 13:36 -
|
2955837
|
|
jumep
|
|
|
jaj, aby sa retaz dal na znacky moze byt potrebnych tusim az 48 otacok motora - toto sa kazdopadne nema samo ako posunut kym sa nieco poriadne nerozleti
cize ak mas zaaretovany spodok a vrch tak to bude nastavene ok
ja si myslim ze problem bude inde, ono to samo nema moc ako skocit, kym sa tam nenamoce remen prislusenstva ... pripadne remen trhne, jedine zeby bola povolena napinacia kladka aj vtedy to nemusi skocit
jaj, aby sa retaz dal na znacky moze byt potrebnych tusim az 48 otacok motora - toto sa kazdopadne nema samo ako posunut kym sa nieco poriadne nerozleti
cize ak mas zaaretovany spodok a vrch tak to bude nastavene ok
ja si myslim ze problem bude inde, ono to samo nema moc ako skocit, kym sa tam nenamoce remen prislusenstva ... pripadne remen trhne, jedine zeby bola povolena napinacia kladka aj vtedy to nemusi skocit
|
|
26.05.2016 16:32 -
|
2955887
|
|
pavel1978
|
|
|
Moc vem díky, vypadá,e nejsou skoceny,slozim rozvody zpět a budu bádat. nějaký nápad kde začít??
Moc vem díky, vypadá,e nejsou skoceny,slozim rozvody zpět a budu bádat. nějaký nápad kde začít??
|
|
26.05.2016 18:48 -
|
2955919
|
|
pavel1978
|
|
|
Dik,zítra to odzkousim potom pisnu co to udelalo, dnes u to bohuel nestihnu
Dik,zítra to odzkousim potom pisnu co to udelalo:-), dnes u to bohuel nestihnu
|
|
27.05.2016 16:39 -
|
2956259
|
|
pavel1978
|
|
|
Tak jsem se dostal konečně k autu zaslepil erg ventil a auto ani nechytne. Prosím neberte to jako páteční ert. Vím jak funguje na Peugeotu 406 a asi si můu odpovědět sám. Jak funguje podavaci čerpadlo v nádri,měřím napětí po otočení kličku u čerpadla mám na par sekund napětí 12v a pro jistotu odpojene hadice jenom dvě silné.musí se čerpadlo roztočit, nebo má jetě nějaké jiné ovládací relé.:'( ve beru zpět v nádri ádné podavaci čerpadlo není, jen plovák
Tak jsem se dostal konečně k autu zaslepil erg ventil a auto ani nechytne. Prosím neberte to jako páteční ert. Vím jak funguje na Peugeotu 406 a asi si můu odpovědět sám. Jak funguje podavaci čerpadlo v nádri,měřím napětí po otočení kličku u čerpadla mám na par sekund napětí 12v a pro jistotu odpojene hadice jenom dvě silné.musí se čerpadlo roztočit, nebo má jetě nějaké jiné ovládací relé.:'( ve beru zpět v nádri ádné podavaci čerpadlo není, jen plovák
|
|
27.05.2016 21:13 -
|
2956339
|
|
jruze
|
|
|
pavel1978 napsal(a): Tak jsem se dostal konečně k autu zaslepil erg ventil a auto ani nechytne. Prosím neberte to jako páteční ert. Vím jak funguje na Peugeotu 406 a asi si můu odpovědět sám. Jak funguje podavaci čerpadlo v nádri,měřím napětí po otočení kličku u čerpadla mám na par sekund napětí 12v a pro jistotu odpojene hadice jenom dvě silné.musí se čerpadlo roztočit, nebo má jetě nějaké jiné ovládací relé.:'( ve beru zpět v nádri ádné podavaci čerpadlo není, jen plovák
OK tak to vezmem popořadě - rozvody + vahadla + vačkové kolo = kontrolováno a dobré? , EGR to nedělá, Klapka na sání je otevřená . Take zbývá snímač otáček,snímač tlaku paliva,regulátor paliva (snímač a regulátor paliva neodchází) no je to na diag pokud jsi si jistý s těmi rozvody tak zkus odmaovák (čistič brzd do sání - nepřeeň to jen lehce přistříkávat při startování) na ten by to mělo chytit vdy Pokud jsou rozvody OK.Jetě mne napadla jedna věc- povol trubku od vys.čerpadla k litě a zastartuj jestli dáv čerpadlo naftu.(u asi 4x jsem viděl utrenou vačku(pohon vysokotlakého čerpadla) bez diag je to dost o ničem.
OK tak to vezmem popořadě - rozvody + vahadla + vačkové kolo = kontrolováno a dobré? , EGR to nedělá, Klapka na sání je otevřená . Take zbývá snímač otáček,snímač tlaku paliva,regulátor paliva (snímač a regulátor paliva neodchází) no je to na diag ;-) pokud jsi si jistý s těmi rozvody tak zkus odmaovák (čistič brzd do sání - nepřeeň to jen lehce přistříkávat při startování) na ten by to mělo chytit vdy Pokud jsou rozvody OK.Jetě mne napadla jedna věc- povol trubku od vys.čerpadla k litě a zastartuj jestli dáv čerpadlo naftu.(u asi 4x jsem viděl utrenou vačku(pohon vysokotlakého čerpadla) bez diag je to dost o ničem.
|
|
28.05.2016 09:00 -
|
2956373
|
|
pavel1978
|
|
|
Odpojil jsem hadici od lity a při cca 5s točení na starteru nateklo tak 4cl nafty.Rozvody-100pro jsi nejsem jisty mám zaaretovany setrvak vačkové kolo take řemen vůči horní uvrati by měl být Ok ale vůči vačkovym hřídelí.. Nasel jsem na nich dvě bile
tecky..ale jeste jedna zajímavosti.kdyby byly rozvody ok mohl bych dolit 2l oleje? z výfuku sel černý dým,ale tento rok jsem jetě fyzicky olej nekotroloval spoléhal jsem na auto. Musí sehnat někoho kolem Ronova na diagnostiku, nema někdo zájem o fuku?
Odpojil jsem hadici od lity a při cca 5s točení na starteru nateklo tak 4cl nafty.Rozvody-100pro jsi nejsem jisty mám zaaretovany setrvak vačkové kolo take řemen vůči horní uvrati by měl být Ok ale vůči vačkovym hřídelí.. Nasel jsem na nich dvě bile
tecky..ale jeste jedna zajímavosti.kdyby byly rozvody ok mohl bych dolit 2l oleje? z výfuku sel černý dým,ale tento rok jsem jetě fyzicky olej nekotroloval spoléhal jsem na auto. Musí sehnat někoho kolem Ronova na diagnostiku, nema někdo zájem o fuku? :-)
|
|
| |
|
|