| | |
02.12.2015 13:31 -
Re: Rozvody - diesel
|
2893716
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Taky mě to napadlo Luki. Kdysi jsem chtěl tchyni zkontrolovat vodu v ostřikovači a chladiči - z krytu rozvodů na 1,9 TDI ALH na mě koukala ta malá vodící kladka. Kdy jsme to odvezli do servisu tak nechtěli věřit e to auto jetě jezdí. Zkusím někde pohledat fotky...
Taky mě to napadlo Luki. Kdysi jsem chtěl tchyni zkontrolovat vodu v ostřikovači a chladiči - z krytu rozvodů na 1,9 TDI ALH na mě koukala ta malá vodící kladka. Kdy jsme to odvezli do servisu tak nechtěli věřit e to auto jetě jezdí. Zkusím někde pohledat fotky...
|
|
02.12.2015 14:47 -
|
2893768
|
|
jumep
|
|
|
ja som takto raz pri vymene vyreklamoval 3 vodne pumpy (ten isty vyrobca, iny dodatel) az som kupil 4tu inej znacky a ta bola ok
stacilo potocit motorom, zhruba na 3 otacke bol uz na kraji
ja som takto raz pri vymene vyreklamoval 3 vodne pumpy (ten isty vyrobca, iny dodatel) az som kupil 4tu inej znacky a ta bola ok
stacilo potocit motorom, zhruba na 3 otacke bol uz na kraji
|
|
02.12.2015 17:41 -
|
2893911
|
|
jruze
|
|
|
Kryty netknuté , nedělal jsem ani před tím a ani teď (protoe já rozvody neumím = Vilous) kdo dělal předtím přesně nevím,ale teď mladej a měli najeto +- 110000Km(jeden z důvod proč s tím přijel bylo e auto náhodně zhasíná ...
Kryty netknuté , nedělal jsem ani před tím a ani teď (protoe já rozvody neumím = Vilous) kdo dělal předtím přesně nevím,ale teď mladej a měli najeto +- 110000Km(jeden z důvod proč s tím přijel bylo e auto náhodně zhasíná ...
|
|
02.12.2015 17:54 -
|
2893914
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Jardo, neni to zbytečný?
Jardo, neni to zbytečný? :nevim
|
|
07.12.2015 18:22 -
|
2895274
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
jruze napsal(a): rozvody po 110000Km (známí dodavatel)
jééé, hele, koukám, e je zde vystaven můj pohublý rozvoďák.
Tak by bylo jasno, poádal jsem Patrika Růičku, jestli by se mi nepodíval na auto - občas to chcíplo, občas lo patně nastartovat, občas nepravidelný chod motoru. Při té příleitosti jsem si vzpomněl, e by asi bylo záhodno udělat rozvody neb mají skoro 9let a cca 110 000km. e budou v takovým stavu, jsem ani netuil. Před tím mi dělal rozvody známý s mojí účastí a z mnou dodaných dílů. Nepamatuju si přesně, ale mám za to, e to byly díly Gates nebo QH nebo něco podobného - ale to je úplně jedno. Hlavní je to, e jsem to podcenil a nekoupil jsem vodní pumpu i kdy známý povídal, e by ji to chtělo preventivně vyměnit. Take, u pumpy odelo loisko, vznikla vůle a jak el řemen křivě, obrousil se. Zajímavý je, e pumpa netekla.
Kdy mi Patrik předal opravené auto a "nadílku" co vymontoval, ukázal mi na pumpě r.v.2000, take ta pumpa byla jetě originál minimálně 330 000km.
Jo a tím bordelem co se nastrouhal z řemenu prý bylo zasypaný čidlo na klice a tím pádem zlobil chod a startování motoru.
Od opravy zatím motor lape jak má.
Díky klucí Růičkové
jééé, hele, koukám, e je zde vystaven můj pohublý rozvoďák:-d.
Tak by bylo jasno, poádal jsem Patrika Růičku, jestli by se mi nepodíval na auto - občas to chcíplo, občas lo patně nastartovat, občas nepravidelný chod motoru. Při té příleitosti jsem si vzpomněl, e by asi bylo záhodno udělat rozvody neb mají skoro 9let a cca 110 000km. e budou v takovým stavu, jsem ani netuil. Před tím mi dělal rozvody známý s mojí účastí a z mnou dodaných dílů. Nepamatuju si přesně, ale mám za to, e to byly díly Gates nebo QH nebo něco podobného - ale to je úplně jedno. Hlavní je to, e jsem to podcenil a nekoupil jsem vodní pumpu i kdy známý povídal, e by ji to chtělo preventivně vyměnit. Take, u pumpy odelo loisko, vznikla vůle a jak el řemen křivě, obrousil se. Zajímavý je, e pumpa netekla.
Kdy mi Patrik předal opravené auto a "nadílku" co vymontoval, ukázal mi na pumpě r.v.2000, take ta pumpa byla jetě originál minimálně 330 000km:-(.
Jo a tím bordelem co se nastrouhal z řemenu prý bylo zasypaný čidlo na klice a tím pádem zlobil chod a startování motoru.
Od opravy zatím motor lape jak má.
Díky klucí Růičkové:-)
|
|
07.12.2015 21:33 -
|
2895342
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No tak konečně je to jasný. Nemůe za to ani materiál, ani dodavatel materiálu. Na vině je nedůsledná předchozí výměna rozvodů bez vodní pumpy. Tohle by chtělo zarámovat, aby si kadý rozmyslel, kdyby ho napadlo etřit na rozvodech.
No tak konečně je to jasný. Nemůe za to ani materiál, ani dodavatel materiálu. Na vině je nedůsledná předchozí výměna rozvodů bez vodní pumpy. Tohle by chtělo zarámovat, aby si kadý rozmyslel, kdyby ho napadlo etřit na rozvodech.
|
|
26.12.2015 09:17 -
|
2900800
|
|
petrpr
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
2.2 HDi.Po mé zkuenosti doporučuji vyměnit při výměně rozvodů kolem 200tis.km i řetěz na vačlách. Před asi měsícem jsem navtívil mého mechanika e mi to na volnoběhu vydává zvuky jak 120 a občas skáče do chyby. Upozornil mě e to řachtá retízek v hlavě na vačky. Někdy to vyměníme a při jednom jsme se domluvili, e mu to přivezu asi za 3 týdny na rozvody. Asi po 14 dnech večer v levém pruhu během předjídění rána a ticho. U jsem se loučil s autem a motorem. Odnesl to jen zmíněný řetízek. ádné jiné pokození. Časování je v pořádku,chyby pryč a přede jak kočka.
2.2 HDi.Po mé zkuenosti doporučuji vyměnit při výměně rozvodů kolem 200tis.km i řetěz na vačlách. Před asi měsícem jsem navtívil mého mechanika e mi to na volnoběhu vydává zvuky jak 120 a občas skáče do chyby. Upozornil mě e to řachtá retízek v hlavě na vačky. Někdy to vyměníme a při jednom jsme se domluvili, e mu to přivezu asi za 3 týdny na rozvody. Asi po 14 dnech večer v levém pruhu během předjídění rána a ticho. U jsem se loučil s autem a motorem. Odnesl to jen zmíněný řetízek. ádné jiné pokození. Časování je v pořádku,chyby pryč a přede jak kočka.:-))))
|
|
11.04.2016 13:52 -
|
2939936
|
|
Lombardo
|
Město: Krhanice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 47 |
|
|
Pánové, řeím potkaný motor, né díky rozvodům. Ale při tom se stalo, e nepraskly vahadla, ale protočily se ozubené kola na vačkách. Neznáte někoho kdo umí vačky postavit dobře? Mám C5II 2.0 100Kw
Pánové, řeím potkaný motor, né díky rozvodům. Ale při tom se stalo, e nepraskly vahadla, ale protočily se ozubené kola na vačkách. Neznáte někoho kdo umí vačky postavit dobře? Mám C5II 2.0 100Kw
|
|
11.04.2016 20:44 -
|
2940052
|
|
jumep
|
|
|
vacsinou sa pretoci vyfukova (len)
problem je ze ked sa uz pretocila - bal by som sa aby sa neotocila len tak a pribodovat to je problem co sa moze s tym stat, od materialu az po vyvazenie
nova vacka sa da okolo 180eur
vacsinou sa pretoci vyfukova (len)
problem je ze ked sa uz pretocila - bal by som sa aby sa neotocila len tak a pribodovat to je problem co sa moze s tym stat, od materialu az po vyvazenie
nova vacka sa da okolo 180eur
|
|
19.04.2016 14:40 -
|
2943417
|
|
brixtr
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 191 |
|
|
Zdravím vechny mám takový mení problém.rupl mi rozvodový řemen a po odtahu do servisu kdy se nasadil nový tak auto ne a ne nastartovat.. A kdy se nástrikal Ethernet do sání vzduchu tak to chytlo.. Čidlo otáček je v pořádku zkouel se i nový a stejně nic. Jedná se o 2.0 hdi Rhz 80 kW.
Nevíte čím to můe být popř zda se aretuje i čerpadlo?
Díky za postřehy
Zdravím vechny mám takový mení problém.rupl mi rozvodový řemen a po odtahu do servisu kdy se nasadil nový tak auto ne a ne nastartovat.. A kdy se nástrikal Ethernet do sání vzduchu tak to chytlo.. Čidlo otáček je v pořádku zkouel se i nový a stejně nic. Jedná se o 2.0 hdi Rhz 80 kW.
Nevíte čím to můe být popř zda se aretuje i čerpadlo?
Díky za postřehy
|
|
19.04.2016 16:23 -
|
2943452
|
|
jumep
|
|
|
pretocene kolecko na vacke, daj ho dole a uvidis
a otazka je ci nejsu polamane vahadla
pretocene kolecko na vacke, daj ho dole a uvidis
a otazka je ci nejsu polamane vahadla
|
|
19.04.2016 21:06 -
|
2943561
|
|
jumep
|
|
|
bol som u jedneho co mal pretocene kolecko, sync pisalo a nechytilo, na startspray to islo
potom sme este skusili snimace vymenit a nakonec hovorim remen dole, zhodili sme kolecko a to cele otocene
sync a vsetko mu to bude pisat, lebo skratka rozvod je zlozeny ok, ale vacka je uplne inde otocena fyzicky a to diag nepovie ...
bol som u jedneho co mal pretocene kolecko, sync pisalo a nechytilo, na startspray to islo
potom sme este skusili snimace vymenit a nakonec hovorim remen dole, zhodili sme kolecko a to cele otocene
sync a vsetko mu to bude pisat, lebo skratka rozvod je zlozeny ok, ale vacka je uplne inde otocena fyzicky a to diag nepovie ...
|
|
19.04.2016 22:04 -
|
2943645
|
|
jumep
|
|
|
no nijak v diagnostike nepoznas pretocenu vacku ak je ulomeny kolik a je pretocena, lebo snimac snima vackove kolecko a nie vacku - teda konkretne u tychto aut - a inac uplne zbytocna diskusia
no nijak v diagnostike nepoznas pretocenu vacku ak je ulomeny kolik a je pretocena, lebo snimac snima vackove kolecko a nie vacku - teda konkretne u tychto aut - a inac uplne zbytocna diskusia
|
|
19.04.2016 22:40 -
|
2943676
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jestli nebude lepsi auto sebrat z toho servisu. Jak nekdo muze na roztrzeny rozvodak nasadit novy a divit se ze to nechytne. Hosi neblbnete !!!
Jestli nebude lepsi auto sebrat z toho servisu. Jak nekdo muze na roztrzeny rozvodak nasadit novy a divit se ze to nechytne. Hosi neblbnete !!!
|
|
| |
|
|