| | |
15.03.2013 22:55 -
Re: Rozvody - diesel
|
2557961
|
|
DrMarvin
|
|
|
no je mi právě divný že když přidám trochu plynu tak na 1000 otáček tak to nepíská...ale když sešlápnu spojku a pomamlu jí pustim tak to přestane....když rychle tak to píská furt.-(
už to studujou týden a netuší....musí to bejt studený..při trochu zahrátém motoru to nedělá.-)
no je mi právě divný že když přidám trochu plynu tak na 1000 otáček tak to nepíská...ale když sešlápnu spojku a pomamlu jí pustim tak to přestane....když rychle tak to píská furt.-(
už to studujou týden a netuší....musí to bejt studený..při trochu zahrátém motoru to nedělá.-)
|
|
15.03.2013 23:12 -
|
2557962
|
|
milda67
|
|
|
možná blbej dotaz,ale nepískají ti ložiska v altíku? mě to dělalo podobně na xantii,jak jsem přidal plyn tak to přestávalo
možná blbej dotaz,ale nepískají ti ložiska v altíku? mě to dělalo podobně na xantii,jak jsem přidal plyn tak to přestávalo
|
|
15.03.2013 23:14 -
|
2557963
|
|
DrMarvin
|
|
|
no zkoušely ti startovat i bez řemena na altíku a píská to furt
no zkoušely ti startovat i bez řemena na altíku a píská to furt:-(
|
|
15.03.2013 23:16 -
|
2557965
|
|
jumep
|
|
|
zhod remen pohonu prislusenstva a hned vies ci to robi alebo nerobi altik alebo nieco z toho
zhod remen pohonu prislusenstva a hned vies ci to robi alebo nerobi altik alebo nieco z toho
|
|
15.03.2013 23:17 -
|
2557966
|
|
DrMarvin
|
|
|
jj ten byl sundanej a neni to od toho jsem se pozapoměl..už jsem to psal v prvnim příspěvku.....ikdyž je sundanej řemen na příslušenství tak to píská.....no na 600ot ( což mam volnoběh studenej) to píská...cca při 900-1000 ot to přestane.....
jj ten byl sundanej a neni to od toho:-) jsem se pozapoměl..už jsem to psal v prvnim příspěvku.....ikdyž je sundanej řemen na příslušenství tak to píská.....no na 600ot ( což mam volnoběh studenej) to píská...cca při 900-1000 ot to přestane.....
|
|
16.03.2013 16:53 -
|
2558119
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Podla mňa to bude spojkové ložisko.
Podla mňa to bude spojkové ložisko.
|
|
02.11.2013 01:35 -
|
2631883
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Zdravím. Měl bych dotaz jaký je interval výměny rozvodu u motoru 2.0 Hdi 120kW r.v. 2010. Bohužel jsem na moje auto nenašel nikde manual, tak že kdyby se dal někde najít byl bych rád. Dík.
Zdravím. Měl bych dotaz jaký je interval výměny rozvodu u motoru 2.0 Hdi 120kW r.v. 2010. Bohužel jsem na moje auto nenašel nikde manual, tak že kdyby se dal někde najít byl bych rád. Dík.
|
|
02.11.2013 07:44 -
|
2631889
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Pokud ti nikdo neodpoví, tak na stránkách citroen.cz si najdi podporu a je tam někde záložka, kde můžeš poslat dotaz. Já jsem jim napsal, že nemám servisní knížku a poslali mi soubor s popisem intervalů údržby. Reagují obvykle do druhého pracovního dne. U mého méně vyšroubovaného motoru je to 240 000 km.
Výhodu u všech intervalů mají Britové, třeba u toho řemenu je to 160 000 mil, což je i 16 000 km více
Pokud ti nikdo neodpoví, tak na stránkách citroen.cz si najdi podporu a je tam někde záložka, kde můžeš poslat dotaz. Já jsem jim napsal, že nemám servisní knížku a poslali mi soubor s popisem intervalů údržby. Reagují obvykle do druhého pracovního dne. U mého méně vyšroubovaného motoru je to 240 000 km.
Výhodu u všech intervalů mají Britové, třeba u toho řemenu je to 160 000 mil, což je i 16 000 km více :-)
|
|
02.11.2013 09:43 -
|
2631894
|
|
jruze
|
|
|
vilous napsal(a): Pokud ti nikdo neodpoví, tak na stránkách citroen.cz si najdi podporu a je tam někde záložka, kde můžeš poslat dotaz. Já jsem jim napsal, že nemám servisní knížku a poslali mi soubor s popisem intervalů údržby. Reagují obvykle do druhého pracovního dne. U mého méně vyšroubovaného motoru je to 240 000 km.
Výhodu u všech intervalů mají Britové, třeba u toho řemenu je to 160 000 mil, což je i 16 000 km více
K údaji je ale uvedeno ,,Ve stížených podmínkách 190000Km" ty jsou podle mne téměř vždy (pokud tady nejezdíš jen dálnice,ale převážně město a okresky) A ještě 10 let.
K údaji je ale uvedeno ,,Ve stížených podmínkách 190000Km" ty jsou podle mne téměř vždy (pokud tady nejezdíš jen dálnice,ale převážně město a okresky);-) A ještě 10 let.
|
|
02.11.2013 14:07 -
|
2631999
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Díky za odpověď a jen bych se ještě zeptal zda nevíte kde bych našel uživatelskou chytrou knížku. Zdravím.
Díky za odpověď a jen bych se ještě zeptal zda nevíte kde bych našel uživatelskou chytrou knížku. Zdravím.
|
|
02.11.2013 17:21 -
|
2632028
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Český návod na C5 III má 4 MB, takže jde poslat poštou. Když mi sem nebo do soukromé zprávy dáš svůj mail, tak obratem pošlu mailem.
Český návod na C5 III má 4 MB, takže jde poslat poštou. Když mi sem nebo do soukromé zprávy dáš svůj mail, tak obratem pošlu mailem.
|
|
02.11.2013 18:16 -
|
2632065
|
|
vilous
|
|
|
Pro Cimrmana - já mám ten samý návod, takže ten odkaz od jruze máš výrazně pohodlnější.
Pro Cimrmana - já mám ten samý návod, takže ten odkaz od jruze máš výrazně pohodlnější.
|
|
06.11.2013 07:47 -
|
2633957
|
|
vilous
|
|
|
Pod jedním šroubem krytu rozvodů je hliníkový šítek. Mají to i jiná auta. Mají na něm vyražené údaje nějakou informační hodnotu?
Pod jedním šroubem krytu rozvodů je hliníkový šítek. Mají to i jiná auta. Mají na něm vyražené údaje nějakou informační hodnotu?
|
|
18.11.2013 00:47 -
|
2639161
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravim, měním řetěz na vačkách vše už mam připravené podle postupu a za boha nejde dolu to hliníkový víko nad vačkama. To musim opravdu silou abych odďělil víko, vlivem přilepení toho tekutýho těsnění co je mezi hlavou a tím deklem? Nechce se mi do toho bušit jak hluchej do vrat, když je to z hliníku. Díky za radu.
Tak nakonec se zadařilo.
Zdravim, měním řetěz na vačkách vše už mam připravené podle postupu a za boha nejde dolu to hliníkový víko nad vačkama. To musim opravdu silou abych odďělil víko, vlivem přilepení toho tekutýho těsnění co je mezi hlavou a tím deklem? Nechce se mi do toho bušit jak hluchej do vrat, když je to z hliníku. Díky za radu.
Tak nakonec se zadařilo.
|
|
30.11.2013 09:08 -
|
2642022
|
|
jruze
|
|
|
Tak jedny rozvody za mnou , ale celá noc : nešlo to zaaretovat - o zub na klice , postaveno správně (zaaretováno klika + vačka) - složeno, pokus nastartovat - smolík (chyba synchonizace vačka - klika) dáno do původního stavu - (pomalu do otáček) , tak a teď pání mistři co vy na to ?? . Nenapadlo mne nic než kompromis - Nahoře o zub - motor běží (a běžel) plynule,bez vybrací,chytá na otočku(na všechny),tlaky OK,čidla OK,klínek OK . Předtím spotřeba 17.-20. l /100Km. Tlaky všude OK , nová váha,korekce v mezích (pod 1,5 ). Spotřeba po rozvodech zatím nevím , ale alepoň to má snahu se z místa rozjet(což předtím až po zahřátí) - je to divné když se rozjede tak jede slušně - to i předtím,teď i odspodu ale jsem zvědav jesti se zpraví spotřeba(měřená dávka poliva se upravila na 11. - dříve 17.)
Tak jedny rozvody za mnou , ale celá noc :nevim : nešlo to zaaretovat - o zub na klice , postaveno správně (zaaretováno klika + vačka) - složeno, pokus nastartovat - smolík (chyba synchonizace vačka - klika) dáno do původního stavu - (pomalu do otáček) , tak a teď pání mistři co vy na to ?? . Nenapadlo mne nic než kompromis - Nahoře o zub - motor běží (a běžel) plynule,bez vybrací,chytá na otočku(na všechny),tlaky OK,čidla OK,klínek OK :nevim . Předtím spotřeba 17.-20. l /100Km. Tlaky všude OK , nová váha,korekce v mezích (pod 1,5 ). Spotřeba po rozvodech zatím nevím , ale alepoň to má snahu se z místa rozjet(což předtím až po zahřátí):nevim - je to divné když se rozjede tak jede slušně - to i předtím,teď i odspodu ale jsem zvědav jesti se zpraví spotřeba(měřená dávka poliva se upravila na 11. - dříve 17.)
|
|
30.11.2013 11:25 -
|
2642037
|
|
jumep
|
|
|
pootocena vacka?
zistis len tak ze ich das von a najdes sposob ako ich porovnat s dobrymi
pootocena vacka?
|
|
30.11.2013 12:30 -
|
2642066
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): pootocena vacka?
Mně zaráží to že rozvody tak +- 80000km po výměně,dlouhodobá spotřeba za 6000Km 5,2l a teď tahle? přitom chytá na drc(bez žhavek),nekouří,turbo dává,nad 2000ot tahá OK a jak ho postavíš na značky tak vyhlásí chybu v synchronizaci a nechytne. Vačky jsem na svém stavěl 3x po potkání(v podstatě na hupy a OK)- neříkám že nejsou ustřeléné ,ale proč když ho nastavím jak by měl být zahlásí synchronizaci? to s ustřelenejma vačkama nesouvisí (to kolo je přece s vačkama na klínku)- to by třeba nechytlo,nebo dělalo cokoli ale nezahlásilo by synchronizaci. Co ecu ? A proč byly venku vstřiky?(asi)
Mně zaráží to že rozvody tak +- 80000km po výměně,dlouhodobá spotřeba za 6000Km 5,2l a teď tahle? přitom chytá na drc(bez žhavek),nekouří,turbo dává,nad 2000ot tahá OK a jak ho postavíš na značky tak vyhlásí chybu v synchronizaci a nechytne. Vačky jsem na svém stavěl 3x po potkání(v podstatě na hupy a OK)- neříkám že nejsou ustřeléné :nevim ,ale proč když ho nastavím jak by měl být zahlásí synchronizaci? to s ustřelenejma vačkama nesouvisí (to kolo je přece s vačkama na klínku)- to by třeba nechytlo,nebo dělalo cokoli ale nezahlásilo by synchronizaci. Co ecu ? A proč byly venku vstřiky?(asi)
|
|
| |
|
|