| | |
15.03.2013 22:55 -
Re: Rozvody - diesel
|
2557961
|
|
DrMarvin
|
|
|
no je mi právě divný e kdy přidám trochu plynu tak na 1000 otáček tak to nepíská...ale kdy selápnu spojku a pomamlu jí pustim tak to přestane....kdy rychle tak to píská furt.-(
u to studujou týden a netuí....musí to bejt studený..při trochu zahrátém motoru to nedělá.-)
no je mi právě divný e kdy přidám trochu plynu tak na 1000 otáček tak to nepíská...ale kdy selápnu spojku a pomamlu jí pustim tak to přestane....kdy rychle tak to píská furt.-(
u to studujou týden a netuí....musí to bejt studený..při trochu zahrátém motoru to nedělá.-)
|
|
15.03.2013 23:12 -
|
2557962
|
|
milda67
|
|
|
moná blbej dotaz,ale nepískají ti loiska v altíku? mě to dělalo podobně na xantii,jak jsem přidal plyn tak to přestávalo
moná blbej dotaz,ale nepískají ti loiska v altíku? mě to dělalo podobně na xantii,jak jsem přidal plyn tak to přestávalo
|
|
15.03.2013 23:14 -
|
2557963
|
|
DrMarvin
|
|
|
no zkouely ti startovat i bez řemena na altíku a píská to furt
no zkouely ti startovat i bez řemena na altíku a píská to furt:-(
|
|
15.03.2013 23:16 -
|
2557965
|
|
jumep
|
|
|
zhod remen pohonu prislusenstva a hned vies ci to robi alebo nerobi altik alebo nieco z toho
zhod remen pohonu prislusenstva a hned vies ci to robi alebo nerobi altik alebo nieco z toho
|
|
15.03.2013 23:17 -
|
2557966
|
|
DrMarvin
|
|
|
jj ten byl sundanej a neni to od toho jsem se pozapoměl..u jsem to psal v prvnim příspěvku.....ikdy je sundanej řemen na přísluenství tak to píská.....no na 600ot ( co mam volnoběh studenej) to píská...cca při 900-1000 ot to přestane.....
jj ten byl sundanej a neni to od toho:-) jsem se pozapoměl..u jsem to psal v prvnim příspěvku.....ikdy je sundanej řemen na přísluenství tak to píská.....no na 600ot ( co mam volnoběh studenej) to píská...cca při 900-1000 ot to přestane.....
|
|
16.03.2013 16:53 -
|
2558119
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Podla mňa to bude spojkové loisko.
Podla mňa to bude spojkové loisko.
|
|
02.11.2013 01:35 -
|
2631883
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Zdravím. Měl bych dotaz jaký je interval výměny rozvodu u motoru 2.0 Hdi 120kW r.v. 2010. Bohuel jsem na moje auto nenael nikde manual, tak e kdyby se dal někde najít byl bych rád. Dík.
Zdravím. Měl bych dotaz jaký je interval výměny rozvodu u motoru 2.0 Hdi 120kW r.v. 2010. Bohuel jsem na moje auto nenael nikde manual, tak e kdyby se dal někde najít byl bych rád. Dík.
|
|
02.11.2013 07:44 -
|
2631889
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Pokud ti nikdo neodpoví, tak na stránkách citroen.cz si najdi podporu a je tam někde záloka, kde můe poslat dotaz. Já jsem jim napsal, e nemám servisní kníku a poslali mi soubor s popisem intervalů údrby. Reagují obvykle do druhého pracovního dne. U mého méně vyroubovaného motoru je to 240 000 km.
Výhodu u vech intervalů mají Britové, třeba u toho řemenu je to 160 000 mil, co je i 16 000 km více
Pokud ti nikdo neodpoví, tak na stránkách citroen.cz si najdi podporu a je tam někde záloka, kde můe poslat dotaz. Já jsem jim napsal, e nemám servisní kníku a poslali mi soubor s popisem intervalů údrby. Reagují obvykle do druhého pracovního dne. U mého méně vyroubovaného motoru je to 240 000 km.
Výhodu u vech intervalů mají Britové, třeba u toho řemenu je to 160 000 mil, co je i 16 000 km více :-)
|
|
02.11.2013 09:43 -
|
2631894
|
|
jruze
|
|
|
vilous napsal(a): Pokud ti nikdo neodpoví, tak na stránkách citroen.cz si najdi podporu a je tam někde záloka, kde můe poslat dotaz. Já jsem jim napsal, e nemám servisní kníku a poslali mi soubor s popisem intervalů údrby. Reagují obvykle do druhého pracovního dne. U mého méně vyroubovaného motoru je to 240 000 km.
Výhodu u vech intervalů mají Britové, třeba u toho řemenu je to 160 000 mil, co je i 16 000 km více
K údaji je ale uvedeno ,,Ve stíených podmínkách 190000Km" ty jsou podle mne téměř vdy (pokud tady nejezdí jen dálnice,ale převáně město a okresky) A jetě 10 let.
K údaji je ale uvedeno ,,Ve stíených podmínkách 190000Km" ty jsou podle mne téměř vdy (pokud tady nejezdí jen dálnice,ale převáně město a okresky);-) A jetě 10 let.
|
|
02.11.2013 14:07 -
|
2631999
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Díky za odpověď a jen bych se jetě zeptal zda nevíte kde bych nael uivatelskou chytrou kníku. Zdravím.
Díky za odpověď a jen bych se jetě zeptal zda nevíte kde bych nael uivatelskou chytrou kníku. Zdravím.
|
|
02.11.2013 17:21 -
|
2632028
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Český návod na C5 III má 4 MB, take jde poslat potou. Kdy mi sem nebo do soukromé zprávy dá svůj mail, tak obratem polu mailem.
Český návod na C5 III má 4 MB, take jde poslat potou. Kdy mi sem nebo do soukromé zprávy dá svůj mail, tak obratem polu mailem.
|
|
02.11.2013 18:16 -
|
2632065
|
|
vilous
|
|
|
Pro Cimrmana - já mám ten samý návod, take ten odkaz od jruze má výrazně pohodlnějí.
Pro Cimrmana - já mám ten samý návod, take ten odkaz od jruze má výrazně pohodlnějí.
|
|
06.11.2013 07:47 -
|
2633957
|
|
vilous
|
|
|
Pod jedním roubem krytu rozvodů je hliníkový ítek. Mají to i jiná auta. Mají na něm vyraené údaje nějakou informační hodnotu?
Pod jedním roubem krytu rozvodů je hliníkový ítek. Mají to i jiná auta. Mají na něm vyraené údaje nějakou informační hodnotu?
|
|
18.11.2013 00:47 -
|
2639161
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravim, měním řetěz na vačkách ve u mam připravené podle postupu a za boha nejde dolu to hliníkový víko nad vačkama. To musim opravdu silou abych odďělil víko, vlivem přilepení toho tekutýho těsnění co je mezi hlavou a tím deklem? Nechce se mi do toho buit jak hluchej do vrat, kdy je to z hliníku. Díky za radu.
Tak nakonec se zadařilo.
Zdravim, měním řetěz na vačkách ve u mam připravené podle postupu a za boha nejde dolu to hliníkový víko nad vačkama. To musim opravdu silou abych odďělil víko, vlivem přilepení toho tekutýho těsnění co je mezi hlavou a tím deklem? Nechce se mi do toho buit jak hluchej do vrat, kdy je to z hliníku. Díky za radu.
Tak nakonec se zadařilo.
|
|
30.11.2013 09:08 -
|
2642022
|
|
jruze
|
|
|
Tak jedny rozvody za mnou , ale celá noc : nelo to zaaretovat - o zub na klice , postaveno správně (zaaretováno klika + vačka) - sloeno, pokus nastartovat - smolík (chyba synchonizace vačka - klika) dáno do původního stavu - (pomalu do otáček) , tak a teď pání mistři co vy na to ?? . Nenapadlo mne nic ne kompromis - Nahoře o zub - motor běí (a běel) plynule,bez vybrací,chytá na otočku(na vechny),tlaky OK,čidla OK,klínek OK . Předtím spotřeba 17.-20. l /100Km. Tlaky vude OK , nová váha,korekce v mezích (pod 1,5 ). Spotřeba po rozvodech zatím nevím , ale alepoň to má snahu se z místa rozjet(co předtím a po zahřátí) - je to divné kdy se rozjede tak jede sluně - to i předtím,teď i odspodu ale jsem zvědav jesti se zpraví spotřeba(měřená dávka poliva se upravila na 11. - dříve 17.)
Tak jedny rozvody za mnou , ale celá noc :nevim : nelo to zaaretovat - o zub na klice , postaveno správně (zaaretováno klika + vačka) - sloeno, pokus nastartovat - smolík (chyba synchonizace vačka - klika) dáno do původního stavu - (pomalu do otáček) , tak a teď pání mistři co vy na to ?? . Nenapadlo mne nic ne kompromis - Nahoře o zub - motor běí (a běel) plynule,bez vybrací,chytá na otočku(na vechny),tlaky OK,čidla OK,klínek OK :nevim . Předtím spotřeba 17.-20. l /100Km. Tlaky vude OK , nová váha,korekce v mezích (pod 1,5 ). Spotřeba po rozvodech zatím nevím , ale alepoň to má snahu se z místa rozjet(co předtím a po zahřátí):nevim - je to divné kdy se rozjede tak jede sluně - to i předtím,teď i odspodu ale jsem zvědav jesti se zpraví spotřeba(měřená dávka poliva se upravila na 11. - dříve 17.)
|
|
30.11.2013 11:25 -
|
2642037
|
|
jumep
|
|
|
pootocena vacka?
zistis len tak ze ich das von a najdes sposob ako ich porovnat s dobrymi
pootocena vacka?
|
|
30.11.2013 12:30 -
|
2642066
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): pootocena vacka?
Mně zaráí to e rozvody tak +- 80000km po výměně,dlouhodobá spotřeba za 6000Km 5,2l a teď tahle? přitom chytá na drc(bez havek),nekouří,turbo dává,nad 2000ot tahá OK a jak ho postaví na značky tak vyhlásí chybu v synchronizaci a nechytne. Vačky jsem na svém stavěl 3x po potkání(v podstatě na hupy a OK)- neříkám e nejsou ustřeléné ,ale proč kdy ho nastavím jak by měl být zahlásí synchronizaci? to s ustřelenejma vačkama nesouvisí (to kolo je přece s vačkama na klínku)- to by třeba nechytlo,nebo dělalo cokoli ale nezahlásilo by synchronizaci. Co ecu ? A proč byly venku vstřiky?(asi)
Mně zaráí to e rozvody tak +- 80000km po výměně,dlouhodobá spotřeba za 6000Km 5,2l a teď tahle? přitom chytá na drc(bez havek),nekouří,turbo dává,nad 2000ot tahá OK a jak ho postaví na značky tak vyhlásí chybu v synchronizaci a nechytne. Vačky jsem na svém stavěl 3x po potkání(v podstatě na hupy a OK)- neříkám e nejsou ustřeléné :nevim ,ale proč kdy ho nastavím jak by měl být zahlásí synchronizaci? to s ustřelenejma vačkama nesouvisí (to kolo je přece s vačkama na klínku)- to by třeba nechytlo,nebo dělalo cokoli ale nezahlásilo by synchronizaci. Co ecu ? A proč byly venku vstřiky?(asi)
|
|
| |
|
|