| | |
24.02.2010 06:07 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
1804999
|
|
milanp
|
|
|
Ahoj
tak se musím zapojit do tohoto vlákna.Včera večer jsem v pohodě zaparkoval.Dnes ráno jsem odemkl auto,sedl si, auto se dorovnalo, otočil jsem klíčkem ,kontrolky svítí jak mají a postupně zhasínají ,potom otáčím klíčkem ,auto točí a točí a nic, ani neblafne. Beru tchánovu Feldu a jedu do práce. Tak prosím o radu co udělat odpoledne a přijedu domů. Díky Milan.
Ahoj
tak se musím zapojit do tohoto vlákna.Včera večer jsem v pohodě zaparkoval.Dnes ráno jsem odemkl auto,sedl si, auto se dorovnalo, otočil jsem klíčkem ,kontrolky svítí jak mají a postupně zhasínají ,potom otáčím klíčkem ,auto točí a točí a nic, ani neblafne. Beru tchánovu Feldu a jedu do práce. Tak prosím o radu co udělat odpoledne a přijedu domů. Díky Milan.
|
|
24.02.2010 08:02 -
|
1805003
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nizky tlak na liste (railu)
nizky tlak na liste (railu)
|
|
24.02.2010 13:10 -
|
1805023
|
|
milanp
|
|
|
hmm tak to asi doma nic nepořídím ?
hmm tak to asi doma nic nepořídím ?
|
|
25.02.2010 07:36 -
|
1805056
|
|
milanp
|
|
|
Ahoj
Tak pánové začínám věřit e auto má dui !! Po včerejích pokusech o nastartování a nakonec domluvení servisu,jsem dnes ráno vytáhl tané oko (mimochodem ani rezerva ani ve co je v ní jetě nebylo pouito) a říkám jí (C5) pojede na laně! Nedalo mě to a pokusil jsem se nastartovat. Start proběhl na drc!! Upozorňuji e jsem ničím nehýbal,nic neodpojoval a nepřipojoval. Tak a babo raď !! Milan
Ahoj
Tak pánové začínám věřit e auto má dui !! Po včerejích pokusech o nastartování a nakonec domluvení servisu,jsem dnes ráno vytáhl tané oko (mimochodem ani rezerva ani ve co je v ní jetě nebylo pouito) a říkám jí (C5) pojede na laně! Nedalo mě to a pokusil jsem se nastartovat. Start proběhl na drc!! Upozorňuji e jsem ničím nehýbal,nic neodpojoval a nepřipojoval. Tak a babo raď !! Milan
|
|
25.02.2010 09:02 -
|
1805058
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mno to jen utvrzuje ten solenoid...
mno to jen utvrzuje ten solenoid...
|
|
25.02.2010 10:43 -
|
1805066
|
|
milanp
|
|
|
Ahoj
přítí tyden začíná březen, tak cesta do Olomouce je aktuální. Kdy je volno v ordinaci? Zjistí i vadu toho solenoidu? Milan
Ahoj
přítí tyden začíná březen, tak cesta do Olomouce je aktuální. Kdy je volno v ordinaci? Zjistí i vadu toho solenoidu? Milan
|
|
25.02.2010 12:08 -
|
1805073
|
|
autodiag
|
|
|
...v tydnu v podstate kdykoliv
...v tydnu v podstate kdykoliv
|
|
09.03.2010 16:10 -
|
1806328
|
|
milanp
|
|
|
Ahoj
Nová informace. Dnes jsem chvilku zase nenastartoval ale po chvilce ano. Zjistil jsem toto: Pokud při zapnutí klíčku do pozice před startováním nic nebzučí (nemyslím čerpadlo podvozku) tak nenastartuji.Po několikerém "zakvedláním klíčku" (vypnutí-zapnutí) se chvilkové zabzučení ozve, je vyhráno a startuji nadrc . Spínací skříňka není nijak volná tak tam to asi nebude. Palivové čerpadlo? Jinak to jistí Olomouc
Ahoj
Nová informace. Dnes jsem chvilku zase nenastartoval ale po chvilce ano. Zjistil jsem toto: Pokud při zapnutí klíčku do pozice před startováním nic nebzučí (nemyslím čerpadlo podvozku) tak nenastartuji.Po několikerém "zakvedláním klíčku" (vypnutí-zapnutí) se chvilkové zabzučení ozve, je vyhráno a startuji nadrc :-o . Spínací skříňka není nijak volná tak tam to asi nebude. Palivové čerpadlo? Jinak to jistí Olomouc ;-)
|
|
09.03.2010 16:15 -
|
1806329
|
|
jumep
|
|
|
jo, palivove cerpadlo v nadrzi, bez neho to nejde
cislo objednacie je 1525 W5 a bohuzial neni na nom moc co opravit, to sa po zapnuti kluca musi ozvat vzdy
cena je okolo 240E
jo, palivove cerpadlo v nadrzi, bez neho to nejde :)
cislo objednacie je 1525 W5 a bohuzial neni na nom moc co opravit, to sa po zapnuti kluca musi ozvat vzdy
cena je okolo 240E
|
|
14.03.2010 00:36 -
|
1806580
|
|
jumep
|
|
|
este som k tejto teme nasiel zaujimavu vec:
motor nelze občas nastartovat
1. Pricina
Ve fázi startování motoru není dopravní čerpadlo napájeno.
Moná příčina:.
patný kontakt mezi dutinkou cesty 11 edého 16 cestného konektoru svazku a přísluným kolíkem BM 34.
2. Riesenie
Napájet dopravní čerpadlo s pouitím cest 11 a 12, vzájemně propojených v BM 34.
Vyměnit dutinku cesty 11 edého 16 cestného konektoru.
Vyčistit přísluný kolík skřínky BM 34.
Provést spojení (1) mezi vodičem 1235 a cestou 12 skřínky BM 34.
Pouít deset centrimetrů dlouhý kus vodiče průřezu 1.5 mm2 a dutinku, kterou umístit do cesty 12 edého 16 cestného konektoru.
- takze skontroluj kontakty - ak to je opalene je pricina jasna, moze byt aj kontakt na cerpadle priamo
este som k tejto teme nasiel zaujimavu vec:
motor nelze občas nastartovat
1. Pricina
Ve fázi startování motoru není dopravní čerpadlo napájeno.
Moná příčina:.
patný kontakt mezi dutinkou cesty 11 edého 16 cestného konektoru svazku a přísluným kolíkem BM 34.
2. Riesenie
Napájet dopravní čerpadlo s pouitím cest 11 a 12, vzájemně propojených v BM 34.
Vyměnit dutinku cesty 11 edého 16 cestného konektoru.
Vyčistit přísluný kolík skřínky BM 34.
Provést spojení (1) mezi vodičem 1235 a cestou 12 skřínky BM 34.
Pouít deset centrimetrů dlouhý kus vodiče průřezu 1.5 mm2 a dutinku, kterou umístit do cesty 12 edého 16 cestného konektoru.
- takze skontroluj kontakty - ak to je opalene je pricina jasna, moze byt aj kontakt na cerpadle priamo
|
|
14.03.2010 11:55 -
|
1806583
|
|
milanp
|
|
|
Díky pokusím se mrknout.Milan
Díky pokusím se mrknout.Milan
|
|
16.03.2010 22:55 -
|
1806908
|
|
kzdeno
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
mám uplně stejný problem, akorát jich mam vice najednou. nejdiv se my stavalo e sem nemohl nastartovat, 3 nebo 4 pokusi a motor vrčel. nikdy se my to nestalo rano za studena, vdy a v pruběhu dne. pak se my ale jednou stalo e ani po deseti pokusech nic. posloucham čerpadlo v nadri a nic. dotahnu mu avu a čerpadlo jede. skouim startovat a zase nic tak sem prasknul dveřmi a nechalto tak. přijedu za pul. hod. a nabrnk vrči. teď u se my čerpadlo v nadri nespoti skoro vubec. dam mu avu a jedu pokuď se nahodu zrovna nepřidal aj te druhej problem. auto mam měsic a pul a moc radosti my zatim neděla, zlata 306 1,9D 350tis a adny problem.
mám uplně stejný problem, akorát jich mam vice najednou. nejdiv se my stavalo e sem nemohl nastartovat, 3 nebo 4 pokusi a motor vrčel. nikdy se my to nestalo rano za studena, vdy a v pruběhu dne. pak se my ale jednou stalo e ani po deseti pokusech nic. posloucham čerpadlo v nadri a nic. dotahnu mu avu a čerpadlo jede. skouim startovat a zase nic tak sem prasknul dveřmi a nechalto tak. přijedu za pul. hod. a nabrnk vrči. teď u se my čerpadlo v nadri nespoti skoro vubec. dam mu avu a jedu pokuď se nahodu zrovna nepřidal aj te druhej problem. auto mam měsic a pul a moc radosti my zatim neděla, zlata 306 1,9D 350tis a adny problem.
|
|
16.03.2010 23:44 -
|
1806910
|
|
jruze
|
|
|
Tohle asi jen tak nevyřeí bez diagnostiky-tohle vypadá na napálené kontakty - můe zkusit (kdy neví kde hledat)vechny svorkovnice rozpojit prohlédnout a spojit(někde je patný dotek a při průchodu proudu se to ohřeje a přestane převádět),ale raději bych to nechal na někom kdo ví kde a co. Můe to být čerpadlo,ale klidně i někde ve vedení.Nech si to projít celé od diagnostika nemá to a tak daleko.
Tohle asi jen tak nevyřeí bez diagnostiky-tohle vypadá na napálené kontakty - můe zkusit (kdy neví kde hledat)vechny svorkovnice rozpojit prohlédnout a spojit(někde je patný dotek a při průchodu proudu se to ohřeje a přestane převádět),ale raději bych to nechal na někom kdo ví kde a co. Můe to být čerpadlo,ale klidně i někde ve vedení.Nech si to projít celé od diagnostika nemá to a tak daleko.
|
|
16.03.2010 23:54 -
|
1806911
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze si staci precitat:
.link.
a vieme kde hladat .... tot len taka poznamka
myslim ze si staci precitat:
http://www.c5club.cz/page/kod-1300/single-1806580.html
a vieme kde hladat .... tot len taka poznamka
|
|
19.07.2010 00:58 -
|
2350394
|
|
petko
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Ahoj. Chcem sa opytat ci niekto nema podobny mensi problemik.... Rano, alebo pri "normalnej" dennej teplote startuje uplne v pohode na prvy krat, len co sa dotknem kluca.... Ale ked stoji cely den na horucave a je totalne rozpalene tak potom musim kluc podrzat trosku dlhsie.... lebo pri kratsom podrzani kluca jednoducho nenastartuje.... Zatial sa ale na druhy pokus vzdy nastartovalo..... Je to zacinajuca zavada, alebo v tych horucavach je to v poho???? Vdaka za radu.
Ahoj. Chcem sa opytat ci niekto nema podobny mensi problemik.... Rano, alebo pri "normalnej" dennej teplote startuje uplne v pohode na prvy krat, len co sa dotknem kluca.... Ale ked stoji cely den na horucave a je totalne rozpalene tak potom musim kluc podrzat trosku dlhsie.... lebo pri kratsom podrzani kluca jednoducho nenastartuje.... Zatial sa ale na druhy pokus vzdy nastartovalo..... Je to zacinajuca zavada, alebo v tych horucavach je to v poho???? Vdaka za radu.
|
|
16.02.2011 21:53 -
|
2373940
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Divous napsal(a): Tak se mi dnes také objevila hláka: engine imobiliser fault.
Poslední dobou řeím ten samý problém. Někdy auto nechce chytnout. Jak uvádí výe "milanp", dojde k tomu vdy, kdy není po zapnutí klíčku slyet čerpadlo. Má to pochopitelně logiku. ádná poruchová hláka se neukáe. Dnes jsem ze zoufalství odpojil baterku, a a pak problikla hláka "engine imobiliser fault". opakovaném nastartování jsem konečně dojel domů. Vypnul jsem motor, vytáhl klíček se zapalování a opětovně zastrčil do spínačky. Po otočení bylo opět i opakovaně slyet čerpadlo. Tak buď někdy zablbne čerpadlo nebo je k němu patný kontakt, případně blbne čtení imobilizéru. Baterie je stará necelé dva roky. Při vypnutém motoru je ručička voltmetru zhruba na druhé čárce zleva. Po krátké době jízdy se ustálí v prostředku. Jetě asi dobiji baterii a pak ji jedině věčně zmiňované diagnostika.
Problém je někoho solidního najít, kdo dokáe i analyzovat závadu, nikoliv jenom přečíst. Zatím jsem v okolí nikoho schopnýho nenael. Kdy někdo má, tak na koncernový auta z VW. To bude asi tím, e se tady vyrábí kodovky. Kdo má, tak staenou diag. Bosch. Jednou mi jeden řekl na dotaz na Lexii, "Tak se podívejte, vdy ve Vaem autě je řídící jednotka Bosch, tak diag. Bosch to správně přečte..."
Tak se mi dnes také objevila hláka: engine imobiliser fault.
Poslední dobou řeím ten samý problém. Někdy auto nechce chytnout. Jak uvádí výe "milanp", dojde k tomu vdy, kdy není po zapnutí klíčku slyet čerpadlo. Má to pochopitelně logiku. ádná poruchová hláka se neukáe. Dnes jsem ze zoufalství odpojil baterku, a a pak problikla hláka "engine imobiliser fault". opakovaném nastartování jsem konečně dojel domů. Vypnul jsem motor, vytáhl klíček se zapalování a opětovně zastrčil do spínačky. Po otočení bylo opět i opakovaně slyet čerpadlo. Tak buď někdy zablbne čerpadlo nebo je k němu patný kontakt, případně blbne čtení imobilizéru. Baterie je stará necelé dva roky. Při vypnutém motoru je ručička voltmetru zhruba na druhé čárce zleva. Po krátké době jízdy se ustálí v prostředku. Jetě asi dobiji baterii a pak ji jedině věčně zmiňované diagnostika.
Problém je někoho solidního najít, kdo dokáe i analyzovat závadu, nikoliv jenom přečíst. Zatím jsem v okolí nikoho schopnýho nenael. Kdy někdo má, tak na koncernový auta z VW. To bude asi tím, e se tady vyrábí kodovky. Kdo má, tak staenou diag. Bosch:-(. Jednou mi jeden řekl na dotaz na Lexii, "Tak se podívejte, vdy ve Vaem autě je řídící jednotka Bosch, tak diag. Bosch to správně přečte...:nevim"
|
|
16.02.2011 22:02 -
|
2373945
|
|
jumep
|
|
|
to ze tam je bosch riadiacka neznamena nic ...
ale ked nepocujes cerpadlo v nadrzi, nemas co riesit, skontroluj spoje ci su neni opsknute alebo studenak na poistkach a ak nie, cerpadlo uz to asi bude mat za sebou, tak ho vymen...
to ze tam je bosch riadiacka neznamena nic ...
ale ked nepocujes cerpadlo v nadrzi, nemas co riesit, skontroluj spoje ci su neni opsknute alebo studenak na poistkach a ak nie, cerpadlo uz to asi bude mat za sebou, tak ho vymen...
|
|
16.02.2011 22:19 -
|
2373949
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
jumep napsal(a): ked nepocujes cerpadlo v nadrzi, nemas co riesit, skontroluj spoje ci su neni opsknute alebo studenak na poistkach a ak nie, cerpadlo uz to asi bude mat za sebou, tak ho vymen...
O čerpadle jsem původně neuvaoval, spí jsem myslel, e bude problém s imobilisérem. Je pravda, e za ty roky dostalo zabrat, tak asi má nárok blbnout. Prověřím kontakty a uvidím. Pojistky k čerpadlu jsou v motorovém prostoru nebo v přístrojovce. Lepí asi vechny co...
ked nepocujes cerpadlo v nadrzi, nemas co riesit, skontroluj spoje ci su neni opsknute alebo studenak na poistkach a ak nie, cerpadlo uz to asi bude mat za sebou, tak ho vymen...
O čerpadle jsem původně neuvaoval, spí jsem myslel, e bude problém s imobilisérem. Je pravda, e za ty roky dostalo zabrat, tak asi má nárok blbnout. Prověřím kontakty a uvidím. Pojistky k čerpadlu jsou v motorovém prostoru nebo v přístrojovce. Lepí asi vechny co...
|
|
16.02.2011 22:21 -
|
2373951
|
|
jumep
|
|
|
v motorovom priestore
immo fault bol kvoli baterke ... to s tym nema nic
ps. odpajat a zapajat baterku nema v tomto pripade ziaden vyznam
v motorovom priestore
immo fault bol kvoli baterke ... to s tym nema nic
ps. odpajat a zapajat baterku nema v tomto pripade ziaden vyznam
|
|
17.02.2011 06:45 -
|
2373989
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Moná jetě doplnit.... po zapojení baterie je potřeba vyčkat se startováním. Klíče ve spínačce dát do polohy kdy se rozsvítí kontrolky a nechat to tak. Zatím si nastavit na PP čas, datum, jazyk... naladit stanice rádia. No a pak nastartovat. Pokud by se startovalo hned po otočení klíčem (bez prodlevy) tak motor nenaskočí - ochrana vozu proti krádei.
Moná jetě doplnit.... po zapojení baterie je potřeba vyčkat se startováním. Klíče ve spínačce dát do polohy kdy se rozsvítí kontrolky a nechat to tak. Zatím si nastavit na PP čas, datum, jazyk... naladit stanice rádia. No a pak nastartovat. Pokud by se startovalo hned po otočení klíčem (bez prodlevy) tak motor nenaskočí - ochrana vozu proti krádei.
|
|
| |
|
|