| | |
25.01.2015 11:55 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
2779189
|
|
besty36
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím Vas. Minuly týden přijel jsem z práce, zaparkoval, ve bylo OK. Po hodině potřeboval jsem jet, otočím klíčkem - a nic. Na displeji ádná chyba, kontrolky a budíky chovají se jako obvykle a motor netočí. První podezření bylo e chcípla baterie. Vyzkouel jsem zaručeně dobrou z jiného auta - výsledek stejný. Zkontroloval jsem vechní pojistky. Nic. Druhé podezření bylo startér. Dal jsem ho na kontrolu opraváři, říkal e prej nebyl 100% OK, tak e repas za 2000kč. Dal jsem ho zpátky, zkouím - výsledek 0. Rozsvíti se kontrolky, pak postupně zhasnou otočím klíčem a nic.
Můete někdo něco poradit? Nebo jeto u na servis.
Zdravím Vas. Minuly týden přijel jsem z práce, zaparkoval, ve bylo OK. Po hodině potřeboval jsem jet, otočím klíčkem - a nic. Na displeji ádná chyba, kontrolky a budíky chovají se jako obvykle a motor netočí. První podezření bylo e chcípla baterie. Vyzkouel jsem zaručeně dobrou z jiného auta - výsledek stejný. Zkontroloval jsem vechní pojistky. Nic. Druhé podezření bylo startér. Dal jsem ho na kontrolu opraváři, říkal e prej nebyl 100% OK, tak e repas za 2000kč. Dal jsem ho zpátky, zkouím - výsledek 0. Rozsvíti se kontrolky, pak postupně zhasnou otočím klíčem a nic.
Můete někdo něco poradit? Nebo jeto u na servis.
|
|
25.01.2015 12:01 -
|
2779190
|
|
jumep
|
|
|
poistka F8 na BSM
poistka F8 na BSM
|
|
25.01.2015 13:04 -
|
2779220
|
|
besty36
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Velky dik!!!!!!!!!!!!!! Ve funguje na 1.
Jen nechápu jak jsem tu pojistku přehlédl.
Velky dik!!!!!!!!!!!!!! Ve funguje na 1. :palec
Jen nechápu jak jsem tu pojistku přehlédl. :nevim
|
|
08.02.2015 06:34 -
|
2783739
|
|
Liliseek
|
|
|
Panáčci, jdu si opět pro radu, nikde jsem se toti nedočetla v čem můe být problém, někdo typuje spínačku, někdo kostru, někdo imob....
Chlap včera odjel C5 na noční, ve OK, ádná hláka ani nic. Dnes ráno mi volal, e nejde nastartovat, e zapne první polohu, chvilku počká a pak startuje, prej to nelo nastartovat, ale snahu to mělo, tak chtěl vypnout klíček, ale kdy ho vypl a vytáhl ven, zůstaly svítit vechny kontrolky, prý svítily i jako výstraný blinky, ale ve skutečnosti svítily jen kontrolky, ale ne e by blikaly blinkry... Musel odpojít baterku. Teď mi jetě oznamuje, e mezi polohou 0 a 1 mu ten pohyb klíčkem nekladl takový ten malinký odpor... Typuji spínačku, kde sehnat, objednat a jak vyměnit.
Díky
Panáčci, jdu si opět pro radu, nikde jsem se toti nedočetla v čem můe být problém, někdo typuje spínačku, někdo kostru, někdo imob....
Chlap včera odjel C5 na noční, ve OK, ádná hláka ani nic. Dnes ráno mi volal, e nejde nastartovat, e zapne první polohu, chvilku počká a pak startuje, prej to nelo nastartovat, ale snahu to mělo, tak chtěl vypnout klíček, ale kdy ho vypl a vytáhl ven, zůstaly svítit vechny kontrolky, prý svítily i jako výstraný blinky, ale ve skutečnosti svítily jen kontrolky, ale ne e by blikaly blinkry... Musel odpojít baterku. Teď mi jetě oznamuje, e mezi polohou 0 a 1 mu ten pohyb klíčkem nekladl takový ten malinký odpor... Typuji spínačku, kde sehnat, objednat a jak vyměnit.
Díky ;-)
|
|
08.02.2015 10:24 -
|
2783796
|
|
jruze
|
|
|
Liliseek napsal(a): Panáčci, jdu si opět pro radu, nikde jsem se toti nedočetla v čem můe být problém, někdo typuje spínačku, někdo kostru, někdo imob....
Díky
IMO by to psalo na displeji,pokud rozsvítí kontrolky a potom startuje(točí normálně starter) mělo by to chytit. pokud není ádná hláka o chybě tak bych typnul čerpadlo v nádri. Je slyet po zapnutí klíčku do polohy rozsvícené kontrolky? Pokud to nehlásí chybu mělo by to být čerpadlo v nádri. (čerpadlo mám také).Jinak spínačky tu mám tuím dvě , ale kvůli ní by to nemělo být - můe to být víc věcí,ale ty by měli hodit hláku.Pokud není slyet čerpadlo mohlo by pomoct na něj zabouchat - odklopit zadní sedačku-otevřít deklík - zapnout klíček a poklepat na čerpadlo - větinou se povede ho roztočit (ale vyměnit se musí stejně - udělá to kdykoli znovu)
IMO by to psalo na displeji,pokud rozsvítí kontrolky a potom startuje(točí normálně starter) mělo by to chytit. pokud není ádná hláka o chybě tak bych typnul čerpadlo v nádri. Je slyet po zapnutí klíčku do polohy rozsvícené kontrolky? Pokud to nehlásí chybu mělo by to být čerpadlo v nádri.;-) (čerpadlo mám také).Jinak spínačky tu mám tuím dvě , ale kvůli ní by to nemělo být - můe to být víc věcí,ale ty by měli hodit hláku.Pokud není slyet čerpadlo mohlo by pomoct na něj zabouchat - odklopit zadní sedačku-otevřít deklík - zapnout klíček a poklepat na čerpadlo - větinou se povede ho roztočit (ale vyměnit se musí stejně - udělá to kdykoli znovu)
|
|
08.02.2015 18:05 -
|
2783992
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jaroui - a co ty svítící kontrolky který zůstaly svítit? Mám za to,e je to spinačka ve které se to protočilo,stářím, opotřebením a je to v háji,kor kdy píe,e u ta poloha nekladla ádný,ani MALÝ odpor.... Já jsem té musel vyměnit spinačku,která taky nekladla odpor a já v podstatě musel najít onu polohu atd kdy jsem chtěl rozsvítit palubku.Pravda je,e mě to ale nijak jinak u nezlobilo.A pokud by to bylo čerpadlo,tak by to snad něco napsalo ne? Spínačku jsem sehnal na vrakáči za 1000 kč a poměnil klíče.Je třeba to oné překodovat v Citroenu. Nová spínačka i s klíči stoji v Citroenu cca 6000 kč
Jaroui - a co ty svítící kontrolky který zůstaly svítit? Mám za to,e je to spinačka ve které se to protočilo,stářím, opotřebením a je to v háji,kor kdy píe,e u ta poloha nekladla ádný,ani MALÝ odpor.... Já jsem té musel vyměnit spinačku,která taky nekladla odpor a já v podstatě musel najít onu polohu atd kdy jsem chtěl rozsvítit palubku.Pravda je,e mě to ale nijak jinak u nezlobilo.A pokud by to bylo čerpadlo,tak by to snad něco napsalo ne?:-( Spínačku jsem sehnal na vrakáči za 1000 kč a poměnil klíče.Je třeba to oné překodovat v Citroenu. Nová spínačka i s klíči stoji v Citroenu cca 6000 kč :palec
|
|
18.10.2015 13:39 -
|
2875520
|
|
Lucassco
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Cus, mam C5 l 2.0HDi 2002, manzelka jela vecer do prace a vsechno slo normalne, rano chtela odjet a nenastartovala. Motor toci jako o zivot ale nechytne. Myslel jsem, ze to bude zhavicima svickama, vymenil jsem je za nove ale je to stale stejne. Zkusil jsem vyndat a nabit baterku, porad stejne. Zkusil jsem nastartovat pres kabely a po dlouhem toceni ( cca 20 vterin) auto nastartovalo. Nechal jsem to byt, odpoledne jsem chtel nastartovat a auto opet chytlo normalne. Jel jsem s nim na nocni a rano to same, auto proste nestartovalo, takze opet kabely a zase po dlouhem toceni auto chytlo. Studene proste nenastartuje, kontrolky v pohode, zhaveni hnedka zhasne.....co s tim?
Cus, mam C5 l 2.0HDi 2002, manzelka jela vecer do prace a vsechno slo normalne, rano chtela odjet a nenastartovala. Motor toci jako o zivot ale nechytne. Myslel jsem, ze to bude zhavicima svickama, vymenil jsem je za nove ale je to stale stejne. Zkusil jsem vyndat a nabit baterku, porad stejne. Zkusil jsem nastartovat pres kabely a po dlouhem toceni ( cca 20 vterin) auto nastartovalo. Nechal jsem to byt, odpoledne jsem chtel nastartovat a auto opet chytlo normalne. Jel jsem s nim na nocni a rano to same, auto proste nestartovalo, takze opet kabely a zase po dlouhem toceni auto chytlo. Studene proste nenastartuje, kontrolky v pohode, zhaveni hnedka zhasne.....co s tim? :nevim
|
|
18.10.2015 18:13 -
|
2875613
|
|
jruze
|
|
|
Lucassco napsal(a): Cus, mam C5 l 2.0HDi 2002, manzelka jela vecer do prace a vsechno slo normalne, rano chtela odjet a nenastartovala. Motor toci jako o zivot ale nechytne. Myslel jsem, ze to bude zhavicima svickama, vymenil jsem je za nove ale je to stale stejne. Zkusil jsem vyndat a nabit baterku, porad stejne. Zkusil jsem nastartovat pres kabely a po dlouhem toceni ( cca 20 vterin) auto nastartovalo. Nechal jsem to byt, odpoledne jsem chtel nastartovat a auto opet chytlo normalne. Jel jsem s nim na nocni a rano to same, auto proste nestartovalo, takze opet kabely a zase po dlouhem toceni auto chytlo. Studene proste nenastartuje, kontrolky v pohode, zhaveni hnedka zhasne.....co s tim?
Nejde od PC - havky??? kadý hledá chybu tam kde není - ty to nedělají nikdy. Buď vstřiky nebo vys.čerpadlo,snímač tlaku (samozřejmě za předpokladu e je funkční podávací čerpadlo a je tam nafta - to předpokládám zkontroluje kadý sám před přízpěvkem) - to čerpadlo je po zapnutí klíčku slyet
Nejde od PC - havky??? kadý hledá chybu tam kde není - ty to nedělají nikdy. Buď vstřiky nebo vys.čerpadlo,snímač tlaku;-) (samozřejmě za předpokladu e je funkční podávací čerpadlo a je tam nafta - to předpokládám zkontroluje kadý sám před přízpěvkem) - to čerpadlo je po zapnutí klíčku slyet:-o
|
|
19.10.2015 08:45 -
|
2875783
|
|
Lucassco
|
|
|
jruze napsal(a): Nejde od PC - havky??? kadý hledá chybu tam kde není - ty to nedělají nikdy. Buď vstřiky nebo vys.čerpadlo,snímač tlaku (samozřejmě za předpokladu e je funkční podávací čerpadlo a je tam nafta - to předpokládám zkontroluje kadý sám před přízpěvkem) - to čerpadlo je po zapnutí klíčku slyet
Ahoj, díky za odpověď, nafta tam je. To čerpadlo....má to nějaká specifický zvuk? Kdy dám klíč do druhý polohy, tak jakoby chvilku něco potichu hučí, cca po 5ti vteřinách to přestane, to je ono? Poznala by něco z toho co jsi psal diagnostika? A startér by to být nemohl? U jsem z toho hotovej...díky
Ahoj, díky za odpověď, nafta tam je. To čerpadlo....má to nějaká specifický zvuk? Kdy dám klíč do druhý polohy, tak jakoby chvilku něco potichu hučí, cca po 5ti vteřinách to přestane, to je ono? Poznala by něco z toho co jsi psal diagnostika? A startér by to být nemohl? U jsem z toho hotovej...díky;-)
|
|
19.10.2015 09:42 -
|
2875838
|
|
jumep
|
|
|
ano, take hucanie po zapati kluca (idealne odkrytovat nadrz a vtedy je ho pocut)
pocut ho vzdy aj ked to nejde nastartovat?
ano, take hucanie po zapati kluca (idealne odkrytovat nadrz a vtedy je ho pocut)
|
|
19.10.2015 09:45 -
|
2875839
|
|
Lucassco
|
|
|
jumep napsal(a): ano, take hucanie po zapati kluca (idealne odkrytovat nadrz a vtedy je ho pocut)
Ano, vdy.
Ano, vdy.
|
|
19.10.2015 09:50 -
|
2875840
|
|
jumep
|
|
|
otacky nekolisu ked to ide? kontrolka motora/antipollution fault nenabieha?
ak ide cerpadlo a toci to, tak uz bez diagnostiky sa tazko da pohnut, je tam moc faktorov, od snimaca kluky az po tlak nafty
otacky nekolisu ked to ide? kontrolka motora/antipollution fault nenabieha?
ak ide cerpadlo a toci to, tak uz bez diagnostiky sa tazko da pohnut, je tam moc faktorov, od snimaca kluky az po tlak nafty
|
|
19.10.2015 10:06 -
|
2875842
|
|
Lucassco
|
|
|
jumep napsal(a): otacky nekolisu ked to ide? kontrolka motora/antipollution fault nenabieha?
Ahoj, po nastartování to jede normálně, otáčky se drí, tak jak mají. Jinak kontrolka motoru ani ádná chybová hláka nenabíhá, maximálně jen to, e nemám zapnutý pás, málo vody v ostřikovačích a varování před námrazou, jinak nic no. Take to vidím asi na tu diagnostiku a pak to řeit dál viď?
Ahoj, po nastartování to jede normálně, otáčky se drí, tak jak mají. Jinak kontrolka motoru ani ádná chybová hláka nenabíhá, maximálně jen to, e nemám zapnutý pás, málo vody v ostřikovačích a varování před námrazou, jinak nic no. Take to vidím asi na tu diagnostiku a pak to řeit dál viď?
|
|
08.11.2015 16:50 -
|
2884451
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
smazáno
smazáno
|
|
08.11.2015 16:55 -
|
2884456
|
|
jumep
|
|
|
v citroene okolo 240E / ks
v citroene okolo 240E / ks
|
|
08.11.2015 17:53 -
|
2884496
|
|
Lucassco
|
|
|
Jo, to je....vypadá to tak, e počkám do léta a půjde do světa... :-/
Jo, to je....vypadá to tak, e počkám do léta a půjde do světa... :-/:-(
|
|
08.11.2015 17:55 -
|
2884498
|
|
jumep
|
|
|
Siemens, momentalne continental, skus pohladat, ale viem ze s tym bol problem s repasom, nejake servisi na to dostali autorizaciu a vedia v tom menit spicky, ale totalne netusim kde co a ako
Siemens, momentalne continental, skus pohladat, ale viem ze s tym bol problem s repasom, nejake servisi na to dostali autorizaciu a vedia v tom menit spicky, ale totalne netusim kde co a ako
|
|
| |
|
|