| | |
12.05.2013 21:34 -
Re: Olej do automatické převodovky
|
2579096
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
To já zajedu na výměnu k jruzovi a rovnou na celkovej servis. Jinak to vypadá to e mi taky pomalu jde hydroblok do kopru.(auto 12/2006) najeto 110tkm- Začíná za studena kopat ze 2-3 a ze 3-4. Jruze bys zvládnul vyměnit hydroblok a na to přijde?, nechce se mi zkouet servisy na převodovky po praze- občas to jsou takoví lendriáni...
To já zajedu na výměnu k jruzovi a rovnou na celkovej servis. Jinak to vypadá to e mi taky pomalu jde hydroblok do kopru.(auto 12/2006) najeto 110tkm- Začíná za studena kopat ze 2-3 a ze 3-4. Jruze bys zvládnul vyměnit hydroblok a na to přijde?, nechce se mi zkouet servisy na převodovky po praze- občas to jsou takoví lendriáni...
|
|
13.05.2013 07:37 -
|
2579149
|
|
jruze
|
|
|
del42sa napsal(a): No oni píou e spotřeba oleje je 12l ( převodovka má 6 a 7l maximálně) take nějaký olej nazbyt tím asi proteče
viz vzorový rozpočet:
koda Superb I., 2.5Tdi, 2003, převodovka 5HP19
2760 Kč Olejová náplň ZF5 (230Kč/litr spotřeba 12L)
199 Kč BG Quick clean (profesionální čistič)
380Kč Olejový filtr
220 Kč Těsnění vany
299 Kč BG ATCplus (kondicionér)
199 Kč BG5 MO profesionální údrba
1220 Kč Hodinová sazba B (610Kč/hod odpracováno 2hod)
------------------------------------------------------------------------------------------
5277 Kč bez DPH celkem!
.link.
.link.
video PF5 tlakový výměník s pumpou : .link.
No jestli se mění v limitech jak má a né jak uvádí mnoho zn. servisů postačí klasika(vypustit a dát novej) to by jsi toto musel dělat i při výměně oleje v motoru - třba u 1.6 HDI ti v motoru zůstane odhadem tak 1/2 litru starého(a není to jediný motor u kterého to tak je - v podstatě v kadém) - je to jen tahák na peníze(asi to je dokonalejí ale zbytečné)nehledě na to e podle toho videa ? jak ten systém otevře ventily v hydrobloku aby se propláchly kanály,ventily,čerpadlo atd.. ? Jsou převodovky,které běhají bez výměny oleje i několik set tisíc a jsou OK(tvůj případ to není tam bylo na počítadle něco kolem 60tisíc)
No jestli se mění v limitech jak má a né jak uvádí mnoho zn. servisů postačí klasika(vypustit a dát novej) to by jsi toto musel dělat i při výměně oleje v motoru - třba u 1.6 HDI ti v motoru zůstane odhadem tak 1/2 litru starého(a není to jediný motor u kterého to tak je - v podstatě v kadém) - je to jen tahák na peníze(asi to je dokonalejí ale zbytečné)nehledě na to e podle toho videa ? jak ten systém otevře ventily v hydrobloku aby se propláchly kanály,ventily,čerpadlo atd.. ? Jsou převodovky,které běhají bez výměny oleje i několik set tisíc a jsou OK(tvůj případ to není tam bylo na počítadle něco kolem 60tisíc);-)
|
|
13.05.2013 07:50 -
|
2579156
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
tak to je lepí ne jsem myslel a jak vypadal ten vypoutený olej ?
tak to je lepí ne jsem myslel :-d a jak vypadal ten vypoutený olej ? :-))
|
|
13.05.2013 20:34 -
|
2579456
|
|
rendys74
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
No nebudu se tady poutět s odborníkama do rozepře. Nejsem automechanik,nevím co moné je a co ne,ale mně jako laikovi tahle metoda přijde rozhodně lepí ne vyměnit jen cca 3l. A je mi celkem jedno jestli to 2x propláchli nebo ne,jak mi řekl technik. Hlavní pro mně je,e vyměnili takřka celý obsah. Mě ty peníze za to stály. Howg. A pro jruze: Nepsal jsem nic o tom,e mají televizi na dílně.
No nebudu se tady poutět s odborníkama do rozepře. Nejsem automechanik,nevím co moné je a co ne,ale mně jako laikovi tahle metoda přijde rozhodně lepí ne vyměnit jen cca 3l. A je mi celkem jedno jestli to 2x propláchli nebo ne,jak mi řekl technik. Hlavní pro mně je,e vyměnili takřka celý obsah. Mě ty peníze za to stály. Howg. A pro jruze: Nepsal jsem nic o tom,e mají televizi na dílně.
|
|
13.05.2013 21:56 -
|
2579497
|
|
rendys74
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Právě,e kdy jsem byl s autem před koupí v Citroenu Uherské Hraditě,tak mi tam technik ukazoval,kdy to bylo v Holandsku v servise,co se na tom dělalo i kolik to mělo v té chvíli najeto. O výměně oleje,ale ani slovo.Asi jsem to měl zmínit.Take proto jsem se rozhodl tak,jak jsem se rozhodl. Jen jsem chtěl dát i jiným kontakt,kdyby o této alternativě uvaovali.Samozřejmě má pravdu v tom,e pro toho,kdo olej pravidelně mění a tudí má přehled o stavu svého automatu,je takováto výměna nejspí zbytečná.
Právě,e kdy jsem byl s autem před koupí v Citroenu Uherské Hraditě,tak mi tam technik ukazoval,kdy to bylo v Holandsku v servise,co se na tom dělalo i kolik to mělo v té chvíli najeto. O výměně oleje,ale ani slovo.Asi jsem to měl zmínit.Take proto jsem se rozhodl tak,jak jsem se rozhodl. Jen jsem chtěl dát i jiným kontakt,kdyby o této alternativě uvaovali.Samozřejmě má pravdu v tom,e pro toho,kdo olej pravidelně mění a tudí má přehled o stavu svého automatu,je takováto výměna nejspí zbytečná.:-)
|
|
13.05.2013 21:59 -
|
2579499
|
|
jumep
|
|
|
na rozdavanie kontaktov je tu CCCA - po novom egaraz
na rozdavanie kontaktov je tu CCCA - po novom egaraz
|
|
23.03.2014 13:05 -
|
2679307
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Zdravím, plánujem meni olej v AP
Namiesto Esso asi zvolím lacnejí Mobil ATF LT 71141 po 9..
No popri hladaní alternatív som objavil neaký odporučený výrobcom ZF Life Guard Fluid 5.. pouíva to niekto?
.link.
Zdravím, plánujem meni olej v AP
No popri hladaní alternatív som objavil neaký odporučený výrobcom ZF Life Guard Fluid 5.. pouíva to niekto?
http://www.zf.com/na/content/media/united_states/corporate_replacement_parts_1/service_portfolio/passenger_cars/Passenger_car_Lube_oil_recomendation.pdf
|
|
23.03.2014 21:05 -
|
2679569
|
|
jumep
|
|
|
esso a mobil su rovnake (myslim ze tam bola nejaka fuzia)
ine nic tam nedavam pri tej cene ...
esso a mobil su rovnake (myslim ze tam bola nejaka fuzia)
ine nic tam nedavam pri tej cene ...
|
|
24.03.2014 18:38 -
|
2679792
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Nenaiel som nikde zmienku ze by som mal meneny olej v AP.
v strmom kopci alebo za studena na nízke otáčky sem tam pustí divný zvuk..myslím e je to nedostatkom oleja
...take na výmenu mám kúpi 4L? a o 10 000km dalia výmena?
Nenaiel som nikde zmienku ze by som mal meneny olej v AP.
v strmom kopci alebo za studena na nízke otáčky sem tam pustí divný zvuk..myslím e je to nedostatkom oleja
...take na výmenu mám kúpi 4L? a o 10 000km dalia výmena?
|
|
24.03.2014 18:49 -
|
2679795
|
|
jumep
|
|
|
jo
jo
|
|
24.03.2014 22:48 -
|
2679842
|
|
Hanz 397
|
|
|
Delict napsal(a): Zdravím, plánujem meni olej v AP
.link.
My to v práci dáváme do převodovek a lidi tvrděj,e se o dost zlepily... Jde o to,zda to nebylo u jen tou výměnou oleje,nebo např. placebo efekt...
Ale u nás ta litrovka stojí 2800... kvůli tý modrobílý vrtuli,která je na ní natisknutá...
My to v práci dáváme do převodovek a lidi tvrděj,e se o dost zlepily... Jde o to,zda to nebylo u jen tou výměnou oleje,nebo např. placebo efekt...
Ale u nás ta litrovka stojí 2800... kvůli tý modrobílý vrtuli,která je na ní natisknutá...
|
|
31.03.2014 06:47 -
|
2682212
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj,
chystám se na výměnu oleje v AM6 rok 2006, nael jsem za dobrou cenu tento olej od Totalu .link. Dle specifikace by s ním neměl být problém, ale raději se chci zeptat tu zda s ním máte zkuenost?
Ahoj,
chystám se na výměnu oleje v AM6 rok 2006, nael jsem za dobrou cenu tento olej od Totalu http://maziva.heureka.cz/total-fluide-xld-fe-1l/. Dle specifikace by s ním neměl být problém, ale raději se chci zeptat tu zda s ním máte zkuenost?
|
|
31.03.2014 11:39 -
|
2682325
|
|
Delict
|
|
|
Tak som nakoniec objednal z ČR ..sú nehorázne lacnejí.. 9,60 (263kč) vs 6,90 (189kč) .. to u za to stojí
Tak som nakoniec objednal z ČR ..sú nehorázne lacnejí.. 9,60 (263kč) vs 6,90 (189kč) .. to u za to stojí :)
|
|
31.03.2014 13:34 -
|
2682361
|
|
jumep
|
|
|
Hagrid_cZ napsal(a): Ahoj,
chystám se na výměnu oleje v AM6 rok 2006, nael jsem za dobrou cenu tento olej od Totalu .link. Dle specifikace by s ním neměl být problém, ale raději se chci zeptat tu zda s ním máte zkuenost?
neviem preco vymyslat ked ten mobil je originalny olej?
neviem preco vymyslat ked ten mobil je originalny olej?
|
|
31.03.2014 14:53 -
|
2682384
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Nevymýlím, jen je pro mě ten Total lépe dostupný. A měl jsem za to, e Total je oficiální značkou náplní pro Citroen, take jsem soudil e by byl vhodný, ale klidně tedy objednám ten Mobil
Nevymýlím, jen je pro mě ten Total lépe dostupný. A měl jsem za to, e Total je oficiální značkou náplní pro Citroen, take jsem soudil e by byl vhodný, ale klidně tedy objednám ten Mobil :)
|
|
31.03.2014 18:33 -
|
2682484
|
|
jumep
|
|
|
nene, total je znackou sice pre citroen, ale prevodovka je aisin vyrabana mimo citroen a dodavana do citroenu a citroen tam priamo pise esso 3309, co je mobil teraz
nene, total je znackou sice pre citroen, ale prevodovka je aisin vyrabana mimo citroen a dodavana do citroenu a citroen tam priamo pise esso 3309, co je mobil teraz
|
|
20.01.2015 10:29 -
|
2777091
|
|
igor.m
|
Město: Trnava, Auto: Peugeot 607 | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahojte viem, e je vlákno dos staré, ale potreboval by som radu. Mám prevodovku 4HP20. Pred 2 rokmi mi robili repas, vetko v poriadku, len neviem aký olej mi do nej dali. A keďe by ho bolo dobré vymeni (viem e do nej patrí olej ESSO(mobil) lt 71141). Vzniká otázka či je ESSO(mobil) lt 71141 riaditežný s inými olejmi pecifikácie Dextron III, ktorý tam pravdepodobne mám.
Ahojte viem, e je vlákno dos staré, ale potreboval by som radu. Mám prevodovku 4HP20. Pred 2 rokmi mi robili repas, vetko v poriadku, len neviem aký olej mi do nej dali. A keďe by ho bolo dobré vymeni (viem e do nej patrí olej ESSO(mobil) lt 71141). Vzniká otázka či je ESSO(mobil) lt 71141 riaditežný s inými olejmi pecifikácie Dextron III, ktorý tam pravdepodobne mám.:nevim
|
|
| |
|
|