| | |
13.08.2012 13:44 -
Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
|
2498903
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Jo v citroenu to maj straně drahý,mě říkali dokonce 1600 za litr i na service.citreoen je tahle cena.asi poslední zásoby od Essa,od nich se to u nedá nikde sehnat.
Jo v citroenu to maj straně drahý,mě říkali dokonce 1600 za litr i na service.citreoen je tahle cena.asi poslední zásoby od Essa,od nich se to u nedá nikde sehnat.
|
|
13.08.2012 13:49 -
Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
|
2498905
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
ne tak jsem se koukal na stránky a maj 2l za 3600 s dph. To je asi olej vyvinutý pro NASA...
ne tak jsem se koukal na stránky a maj 2l za 3600 s dph:-)))). To je asi olej vyvinutý pro NASA...
|
|
30.08.2012 14:04 -
Výměna oleje v automatické převodovce
|
2502293
|
|
kozelnik
|
Město: Praga, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj, prosím o vá názor, chystám se na výměnu oleje v AP (6-ti stupňová) 2.7 HDi Tourer,
ptal jsem se ve specializovaném servisu na AP, jak postupují a odpověděli mi takto:
"bez demontáe se nikdy celá náplň vyměnit nedá vyměí se cca 60% náplně , pokud je to nutné doporučí se dalí výměna ve zkráceném termínu nebo se výměna opakuje ihned po promísení do doby kdy se dosáhne poadované kvality oleje. Ve větině pípadů není nutné dělat proplach nebo velké znečitění ji signalizuje závadu na převodovce. Řízené proplachy převodovek zásadně nedoporučuji , můe dojít v "utrhnutí" nějaké vetí nečistoty která pak zabloudí např do řídící hydraulické jednotky a je vymalováno. "
Je to skutečně tak, ja pán píe?
Děkuji za radu,
Kozelnik
Ahoj, prosím o vá názor, chystám se na výměnu oleje v AP (6-ti stupňová) 2.7 HDi Tourer,
ptal jsem se ve specializovaném servisu na AP, jak postupují a odpověděli mi takto:
"bez demontáe se nikdy celá náplň vyměnit nedá vyměí se cca 60% náplně , pokud je to nutné doporučí se dalí výměna ve zkráceném termínu nebo se výměna opakuje ihned po promísení do doby kdy se dosáhne poadované kvality oleje. Ve větině pípadů není nutné dělat proplach nebo velké znečitění ji signalizuje závadu na převodovce. Řízené proplachy převodovek zásadně nedoporučuji , můe dojít v "utrhnutí" nějaké vetí nečistoty která pak zabloudí např do řídící hydraulické jednotky a je vymalováno. "
Je to skutečně tak, ja pán píe?
Děkuji za radu,
Kozelnik
|
|
30.08.2012 15:48 -
Re: Olej do automatické převodovky
|
2502329
|
|
jumep
|
|
|
olej z hydromenica sa neda vypustit a preto sa nevymeni cela napln - to je normalne
ten olej sa meni normalne po nejakych km (60000 je max) - ak nebol meneny, tak sa doporucuju vymenit 2x v skratenom intervale - obavam sa ale ze to nechces robit v autorizovanom servise, ich cena litra oleja je troska prehnana (137E za 2l) pricom 1liter kupis okolo 12EUR mimo ...
olej z hydromenica sa neda vypustit a preto sa nevymeni cela napln - to je normalne
ten olej sa meni normalne po nejakych km (60000 je max) - ak nebol meneny, tak sa doporucuju vymenit 2x v skratenom intervale - obavam sa ale ze to nechces robit v autorizovanom servise, ich cena litra oleja je troska prehnana (137E za 2l) pricom 1liter kupis okolo 12EUR mimo ...
|
|
30.08.2012 17:19 -
|
2502338
|
|
kozelnik
|
Město: Praga, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Díky za ujitění, přítí týden provedu výměnu
Díky za ujitění, přítí týden provedu výměnu :palec
|
|
18.01.2013 21:43 -
|
2539953
|
|
Hanz 397
|
|
|
Chystám se opět na výměnu oleje v AT a ná dodavatel nám ho nechutně zdrail,tak jsem hledal a nael tohle: .link.
Chci se zeptat,jestli s tímhle prodejcem máte někdo zkuenost-ta cena se mi zdá...no,podezřelá vzhledem k tomu,e ná nákup je skoro na esti kilech za litr v pětadvaceti litrovym kanystru
Chystám se opět na výměnu oleje v AT a ná dodavatel nám ho nechutně zdrail,tak jsem hledal a nael tohle: http://www.oleje-mazivo.cz/?74,mobil-atf-lt71141-1l-baleni
Chci se zeptat,jestli s tímhle prodejcem máte někdo zkuenost-ta cena se mi zdá...no,podezřelá vzhledem k tomu,e ná nákup je skoro na esti kilech za litr v pětadvaceti litrovym kanystru :nevim
|
|
18.01.2013 21:45 -
|
2539954
|
|
jumep
|
|
|
ja to kupujem standatne MOC okolo 12E ... takze cena je mierne podhodnotena ...
ja to kupujem standatne MOC okolo 12E ... takze cena je mierne podhodnotena ...
|
|
18.01.2013 22:17 -
|
2539965
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Já kupuji jenom od něj. Mám taky AP a s olejem od něj nemám nejmení problém.
Dokonce i LDS má za krásnou cenu.
Můu ti ho doporučit.
Já kupuji jenom od něj. Mám taky AP a s olejem od něj nemám nejmení problém.
Dokonce i LDS má za krásnou cenu. :-)
Můu ti ho doporučit.
|
|
07.03.2013 19:05 -
|
2554684
|
|
Bleák
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Ahoj potřebuju poradit kde najdu kontrolní roub hladiny oleje u převodovky 4HP20 případně nákres nebo foto moc dík
Ahoj potřebuju poradit kde najdu kontrolní roub hladiny oleje u převodovky 4HP20 případně nákres nebo foto moc dík
|
|
07.03.2013 22:48 -
|
2554797
|
|
jumep
|
|
|
ta fotka neni moc vypovedna
je nad napravou na diferenciali za poloosou, pri 3.0i sa krasne popalis o vyfuk
ta fotka neni moc vypovedna
je nad napravou na diferenciali za poloosou, pri 3.0i sa krasne popalis o vyfuk :)
|
|
02.05.2013 17:24 -
Re: Výměna celé náplně automatické převodovky
|
2574578
|
|
Darja
|
|
|
rendys74 napsal(a): Ve více vláknech tady na foru jsem četl,e se dá v automatu olej vyměnit pouze částečně. Na netu jsem nael kousek od Brna firmu,která olej vymění kompletně celý.Navíc převodovku propláchne a vyčistí. Ale není to zrovna levné. Na mého citroue 6900Kč.Věci znalí,co vy na to? Tady je odkaz: www.zp-automatic.cz
No, mají na to údajně mainku, která nutí olej cirkulovat. A na klubu si četl správně, bez cirkulace prostě nemá anci vyměnit větí část, ne 1/3.
Jako autu to neublíí, tohle bych praktikovala jen v případě, e má auto,které nikdy nemělo olej měněný a silně přejeté intervaly oleje.
P.S. trochu si pletou C6 a C5 .link.
No, mají na to údajně mainku, která nutí olej cirkulovat. A na klubu si četl správně, bez cirkulace prostě nemá anci vyměnit větí část, ne 1/3.
Jako autu to neublíí, tohle bych praktikovala jen v případě, e má auto,které nikdy nemělo olej měněný a silně přejeté intervaly oleje.
P.S. trochu si pletou C6 a C5 :-) http://www.zp-automatic.cz/reference/4/detail/
|
|
03.05.2013 00:40 -
|
2574727
|
|
Qwik
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
rendys74 napsal(a): Ve více vláknech tady na foru jsem četl,e se dá v automatu olej vyměnit pouze částečně. Na netu jsem nael kousek od Brna firmu,která olej vymění kompletně celý.Navíc převodovku propláchne a vyčistí. Ale není to zrovna levné. Na mého citroue 6900Kč.Věci znalí,co vy na to? Tady je odkaz: www.zp-automatic.cz
Zdravím, já měl pochybnosti o tom jak se o olej v převodovce staral předchozí majitel, někde v dojčlandu, tak jsem po zváení vech moností a po rozmluvě v citroenu doel k názoru, e bude lepí svěřit oetření převodovky lidem kteří se tím iví a dělají to denně, znají jejich vlastnosti. Po telefonické rozmluvě s panem Zbyňkem Prokopem z Blučiny u Brna jsem si domluvil výměnu při cestě okolo na dovolenou.. Ukázal mi celou firmu a jak to zhruba dělají a taky mi ukázal sklad s náhradními díly na různé převodovky, dělají audiny, meďoury, porscháky, rencky, citroeny a jiné auta..
Dělají kompletní renovaci AP a seřízení rozvaděče v AP nebo jen výměnu oleje.. Hezky jsme si o tom popovídali, ukázal mi i rozvaděč na citroena který renovují sami s tím, e by místo originálu dával raději ten jejich, né kvůli ceně, ale proto, e jejich má vodící pouzdra řazení v bronzi, ne v hliníku jako origo. Povídal, e převodovka v citroenu Aisin Warner není zrovna podařená..
Projel se s mým vozem, s konstatováním, e s těmito kilometry,185tis., to řadí vcelku dobře, e mu tam chodí AP u i s 80tis.km. Předal jsem mu vůz a zhruba za 1,5h mi volal, e mám auto hotové..
No za kompletní výměnu oleje s propláchnutím od nečistot jsem zaplatil 6900kaček, dostal fakturu a bylo po akci.. Vyádal jsem si jetě vzorek oleje na porovnání s novým a odjel vstříc volným dnům.
Protoe jsem ádný zásadní problém s řazením neměl, tak ani po výměně jsem nijak extra vylepení nepozoroval. Vím, e má AP trochu problém s podřazováním, kdy jedu volně z kopce a pak do kopce v nízkých otáčkách, občas se stane, e to trochu kopne.. Vím co dělat aby se to nestávalo, take to nijak neřeím, beru to jako vlastnost této AP AW..
Zdravím, já měl pochybnosti o tom jak se o olej v převodovce staral předchozí majitel, někde v dojčlandu, tak jsem po zváení vech moností a po rozmluvě v citroenu doel k názoru, e bude lepí svěřit oetření převodovky lidem kteří se tím iví a dělají to denně, znají jejich vlastnosti. Po telefonické rozmluvě s panem Zbyňkem Prokopem z Blučiny u Brna jsem si domluvil výměnu při cestě okolo na dovolenou.. Ukázal mi celou firmu a jak to zhruba dělají a taky mi ukázal sklad s náhradními díly na různé převodovky, dělají audiny, meďoury, porscháky, rencky, citroeny a jiné auta..
Dělají kompletní renovaci AP a seřízení rozvaděče v AP nebo jen výměnu oleje.. Hezky jsme si o tom popovídali, ukázal mi i rozvaděč na citroena který renovují sami s tím, e by místo originálu dával raději ten jejich, né kvůli ceně, ale proto, e jejich má vodící pouzdra řazení v bronzi, ne v hliníku jako origo. Povídal, e převodovka v citroenu Aisin Warner není zrovna podařená..
Projel se s mým vozem, s konstatováním, e s těmito kilometry,185tis., to řadí vcelku dobře, e mu tam chodí AP u i s 80tis.km. Předal jsem mu vůz a zhruba za 1,5h mi volal, e mám auto hotové..
No za kompletní výměnu oleje s propláchnutím od nečistot jsem zaplatil 6900kaček, dostal fakturu a bylo po akci.. Vyádal jsem si jetě vzorek oleje na porovnání s novým a odjel vstříc volným dnům.
Protoe jsem ádný zásadní problém s řazením neměl, tak ani po výměně jsem nijak extra vylepení nepozoroval. Vím, e má AP trochu problém s podřazováním, kdy jedu volně z kopce a pak do kopce v nízkých otáčkách, občas se stane, e to trochu kopne.. Vím co dělat aby se to nestávalo, take to nijak neřeím, beru to jako vlastnost této AP AW.. :palec
|
|
03.05.2013 07:40 -
|
2574756
|
|
jruze
|
|
|
Qwik napsal(a): Zdravím, já měl pochybnosti o tom jak se o olej v převodovce staral předchozí majitel, někde v dojčlandu, tak jsem po zváení vech moností a po rozmluvě v citroenu doel k názoru, e bude lepí svěřit oetření převodovky lidem kteří se tím iví a dělají to denně, znají jejich vlastnosti. Po telefonické rozmluvě s panem Zbyňkem Prokopem z Blučiny u Brna jsem si domluvil výměnu při cestě okolo na dovolenou.. Ukázal mi celou firmu a jak to zhruba dělají a taky mi ukázal sklad s náhradními díly na různé převodovky, dělají audiny, meďoury, porscháky, rencky, citroeny a jiné auta..
Protoe jsem ádný zásadní problém s řazením neměl, tak ani po výměně jsem nijak extra vylepení nepozoroval. Vím, e má AP trochu problém s podřazováním, kdy jedu volně z kopce a pak do kopce v nízkých otáčkách, občas se stane, e to trochu kopne.. Vím co dělat aby se to nestávalo, take to nijak neřeím, beru to jako vlastnost této AP AW..
No nevím za výměnu oleje ? já se nedostanu přes dva tisíce.A u C 5 II se dá zjistit kdy byl olej měněn atd..Ohledně spolehlivosti a kvality AP v Citroenu ? ty převodovky mají u spousty aut najeto i několik set tisíc a jsou bezchybné
No nevím za výměnu oleje ? já se nedostanu přes dva tisíce.A u C 5 II se dá zjistit kdy byl olej měněn atd..Ohledně spolehlivosti a kvality AP v Citroenu ? ty převodovky mají u spousty aut najeto i několik set tisíc a jsou bezchybné ;-)
|
|
03.05.2013 11:02 -
|
2574804
|
|
jumep
|
|
|
ma pravdu v tom ze aisin mal do isteho datumu problem s tym ze blbol hydroblok ktory sa menil - to su tie tzv nepodarene (novy hydroblok je tusim okolo 1000E)
v 2006 nejako bola technologicka zmena na hydrobloku a tie by uz nemali mat ziaden problem
ma pravdu v tom ze aisin mal do isteho datumu problem s tym ze blbol hydroblok ktory sa menil - to su tie tzv nepodarene (novy hydroblok je tusim okolo 1000E)
v 2006 nejako bola technologicka zmena na hydrobloku a tie by uz nemali mat ziaden problem
|
|
03.05.2013 12:34 -
|
2574833
|
|
Qwik
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
jruze napsal(a): No nevím za výměnu oleje ? já se nedostanu přes dva tisíce.A u C 5 II se dá zjistit kdy byl olej měněn atd..Ohledně spolehlivosti a kvality AP v Citroenu ? ty převodovky mají u spousty aut najeto i několik set tisíc a jsou bezchybné
Kdy vezmu e v AP je cca 8,5l oleje, jeho cena na netu je kolem 210Kč/L = 1785Kč + propláchnutí převodovky+práce.. Jste dobrý.
Cena je opravdu dost vysoko, ale jak jsem ji psal nevěděl jsem co se s AP dělo přede mnou...
Pro - jumepa
Kdy jsem se s panem Prokopem bavil, nebavili jsme se o konkrétním typu AP AW a ve kterém roce byla vada odstraněna. Tlachali jsme tak obecně.. Třeba jsem ten astlivec, co má ji tu vylepenou AP... Mám vůz listopad 2006.
Cenu za hydroblok repas má za 15tis., nový origo za asi 17tis.. V tom je demontá z auta, seřízení a namontování nového a "naučení převodovky" řadit...
Jak dalece to je pracné, nevím, pokud má plný dvůr aut a sklad připravených AP, tak to asi o něčem svědčí.., nejspí to umí.
A co mi jetě říkal, e mu tam vozí AP i jiní, co jen inzerují opravy AP na svých stránkách..
Kdy vezmu e v AP je cca 8,5l oleje, jeho cena na netu je kolem 210Kč/L = 1785Kč + propláchnutí převodovky+práce.. Jste dobrý.:palec
Cena je opravdu dost vysoko, ale jak jsem ji psal nevěděl jsem co se s AP dělo přede mnou...
Pro - jumepa
Kdy jsem se s panem Prokopem bavil, nebavili jsme se o konkrétním typu AP AW a ve kterém roce byla vada odstraněna. Tlachali jsme tak obecně.. Třeba jsem ten astlivec, co má ji tu vylepenou AP... Mám vůz listopad 2006.
Cenu za hydroblok repas má za 15tis., nový origo za asi 17tis.. V tom je demontá z auta, seřízení a namontování nového a "naučení převodovky" řadit...
Jak dalece to je pracné, nevím, pokud má plný dvůr aut a sklad připravených AP, tak to asi o něčem svědčí.., nejspí to umí.:-)
A co mi jetě říkal, e mu tam vozí AP i jiní, co jen inzerují opravy AP na svých stránkách..;-)
|
|
03.05.2013 12:41 -
|
2574836
|
|
jruze
|
|
|
Qwik napsal(a): Kdy vezmu e v AP je cca 8,5l oleje, jeho cena na netu je kolem 210Kč/L = 1785Kč + propláchnutí převodovky+práce.. Jste dobrý.
Pro - jumepa
Jak dalece to je pracné, nevím, pokud má plný dvůr aut a sklad připravených AP, tak to asi o něčem svědčí.., nejspí to umí.
A co mi jetě říkal, e mu tam vozí AP i jiní, co jen inzerují opravy AP na svých stránkách..
V AP je sice něco kolem 8.L ale vypustí 3.L a i kdyby to dělal 2x tak je to 6x200 + diag + práce ??? (neříkám e neumí a dej do ccca kontakt - můe se hodit) má připomínka směřovala k ceně né ke kvalitě a odbornosti(někdy je víc peněz lepí ne málo a za patnou práci)
V AP je sice něco kolem 8.L ale vypustí 3.L a i kdyby to dělal 2x tak je to 6x200 + diag + práce ??? :nevim (neříkám e neumí a dej do ccca kontakt - můe se hodit) má připomínka směřovala k ceně né ke kvalitě a odbornosti(někdy je víc peněz lepí ne málo a za patnou práci)
|
|
12.05.2013 14:03 -
|
2578907
|
|
rendys74
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Snad mi najk promine,ale to nejde nenapsat. Po tom,co jsem psal výe o firmě u Brna,která dělá kompletní výměnu za 6900Kč,jsem nael jinou v Kojetíně/KAPS Automatic/. Po tel.dotazu kolik by stála výměna,jsem se hned on-line na pátek objednal/sleva 5%/.Kompletní výměna převod.oleje + 2x proplach převodovky na mého citroue 3585Kč.Myslím si,e tohle je super cena. Navíc po dobu čekání/ cca 1,5 hodiny/, jsem si krátil dlouhou chvíli sledováním televize a popíjením kafe. Kadému doporučuji.
Snad mi najk promine,ale to nejde nenapsat. Po tom,co jsem psal výe o firmě u Brna,která dělá kompletní výměnu za 6900Kč,jsem nael jinou v Kojetíně/KAPS Automatic/. Po tel.dotazu kolik by stála výměna,jsem se hned on-line na pátek objednal/sleva 5%/.Kompletní výměna převod.oleje + 2x proplach převodovky na mého citroue 3585Kč.Myslím si,e tohle je super cena. Navíc po dobu čekání/ cca 1,5 hodiny/, jsem si krátil dlouhou chvíli sledováním televize a popíjením kafe. Kadému doporučuji.
|
|
12.05.2013 15:28 -
|
2578934
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Hmmm, to je super cena. Jsem s Olomouce, tak aspoň vým, kde se přítě objednat. Díky moc.
Hmmm, to je super cena. Jsem s Olomouce, tak aspoň vým, kde se přítě objednat. Díky moc. :palec
|
|
| |
|
|