| | |
13.01.2010 07:59 -
Re: Olej do automatické převodovky
|
1430741
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to jako ze predek zvednes a zadek nechas na zemi ?...nmoo zajimave
to jako ze predek zvednes a zadek nechas na zemi ?...nmoo zajimave
|
|
13.01.2010 08:19 -
|
1430744
|
|
hollowmen
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 28 |
|
|
přesně tak, aby se kola mohli točit, kdy tam přepíná mezi programy
přesně tak, aby se kola mohli točit, kdy tam přepíná mezi programy
|
|
13.01.2010 09:36 -
|
1430750
|
|
Darja
|
|
|
a jak si ohlídá přesné mnoství oleje? veobecně právě na tohle jsou AP dost háklivé.
a jak si ohlídá přesné mnoství oleje? veobecně právě na tohle jsou AP dost háklivé.:nevim
|
|
13.01.2010 09:39 -
|
1430751
|
|
Darja
|
|
|
a jak bez diag resetne oilcounter?'
a jak bez diag resetne oilcounter?'
|
|
13.01.2010 09:49 -
|
1430752
|
|
tief
|
|
|
uff uff, blede tvare mat zaujimave napady o automaticka prevodovka.
hollowmen:
1) prosim ta napis mi ktory technik vymiena olej v AP tymto sposobom, rad by som sa miestu kde byva
vyhol sirokym oblukom
2) predpokladam ze dotycny mechanik vymiena olej v motore rovnako, nastartuje motor, otvori vypustny srub a preturuje ho ... bude to mat rovnaky devastacny ucinok ako na automaticku prevodovku
3) na 4HP20 nie je potrebna diagnostika, staci si odmerat teplotu oleja, na AL4 sa musi resetovat oil counter
4) do AL4 patri ESSO, ktore je kvalitnejsie ako DEXRON III.
5) uprimnu sustrast, pri tvojom pristupe bude tvoj automat coskoro v automatickom nebi.
Pre ostatnych uzivatelov automatickych prevodoviek:
NIKDY, OPAKUJEM, NIKDY NEVYPUSTAT OLEJ ZO ZAPNUTEJ (ROZUMEJ NASTARTOVANE AUTO) AUTOMATICKEJ PREVODOVKY.
uff uff, blede tvare mat zaujimave napady o automaticka prevodovka.
hollowmen:
1) prosim ta napis mi ktory technik vymiena olej v AP tymto sposobom, rad by som sa miestu kde byva
vyhol sirokym oblukom
2) predpokladam ze dotycny mechanik vymiena olej v motore rovnako, nastartuje motor, otvori vypustny srub a preturuje ho ... bude to mat rovnaky devastacny ucinok ako na automaticku prevodovku
3) na 4HP20 nie je potrebna diagnostika, staci si odmerat teplotu oleja, na AL4 sa musi resetovat oil counter
4) do AL4 patri ESSO, ktore je kvalitnejsie ako DEXRON III.
5) uprimnu sustrast, pri tvojom pristupe bude tvoj automat coskoro v automatickom nebi.
Pre ostatnych uzivatelov automatickych prevodoviek:
NIKDY, OPAKUJEM, NIKDY NEVYPUSTAT OLEJ ZO ZAPNUTEJ (ROZUMEJ NASTARTOVANE AUTO) AUTOMATICKEJ PREVODOVKY.
|
|
13.01.2010 12:29 -
|
1430760
|
|
tomc
|
|
|
ani u AL4 se nic neresetujepřevodovka prý pozná jen kdy je po smrti
ani u AL4 se nic neresetuje:-opřevodovka prý pozná jen kdy je po smrti:-((((
|
|
13.01.2010 14:23 -
|
1430769
|
|
Darja
|
|
|
tomc napsal(a): ani u AL4 se nic neresetuje převodovka prý pozná jen kdy je po smrti
No, on je rozdíl mezi 4HP20 a AL4. AL4 má narozdíl od 4HP20 Oilcounter, ale problém je, e exotická chudomyslná stvoření v servisech jej zresetují a olej nevymění, u 4HP20 nedochází k ádné indikaci opotřebení oleje, take tam se vesele jezdí bez upozornění.
Take obě převodovky trpí na jednu věc, lidskou hloupost, která je odkrágluje.. bohuel
Kdyby lidi měnili olej jak mají, myslím, e by nebylo ani jedno téma o tom, jak jsou AP poruchové
No, on je rozdíl mezi 4HP20 a AL4. AL4 má narozdíl od 4HP20 Oilcounter, ale problém je, e exotická chudomyslná stvoření v servisech jej zresetují a olej nevymění, u 4HP20 nedochází k ádné indikaci opotřebení oleje, take tam se vesele jezdí bez upozornění.
Take obě převodovky trpí na jednu věc, lidskou hloupost, která je odkrágluje.. bohuel :(
Kdyby lidi měnili olej jak mají, myslím, e by nebylo ani jedno téma o tom, jak jsou AP poruchové :-)
|
|
13.01.2010 15:29 -
|
1543893
|
|
tomc
|
|
|
jo jo svatá pravdalidi neřeí takové věci a a kdy se to pose.. tak vykladají,e AP je na hov.. jak si převodovka pisne o výměnu nebo reset tak pisnu,zatím po mě nic nechceolej měním v hodně krátkých intervalech co ji jen prodlouí ivot
jo jo svatá pravda:paleclidi neřeí takové věci a a kdy se to pose.. tak vykladají,e AP je na hov..:-( jak si převodovka pisne o výměnu nebo reset tak pisnu,zatím po mě nic nechce:-))olej měním v hodně krátkých intervalech co ji jen prodlouí ivot:-p
|
|
13.01.2010 15:55 -
|
1772169
|
|
hollowmen
|
|
|
Ahoj má pravdu popletl jsem to.
Ahoj má pravdu popletl jsem to.
|
|
13.01.2010 16:13 -
|
1802011
|
|
hollowmen
|
|
|
Tak a jetě mám pro vás jedno zjitění. Dextron III prý není vhodná pro AP.
Tak a jetě mám pro vás jedno zjitění. Dextron III prý není vhodná pro AP.
|
|
13.01.2010 16:13 -
|
1802012
|
|
tief
|
|
|
No, pozri sa .. par ludi sa ti tu snazi zachranit automaticku prevodovku, ked o to ale nemas zaujem samozreme nikto ta k nicomu nenuti. To ze citroen servisy bohuzial niekedy zamestnavaju totalne paka je vec obecne znama a ked mas zaujem aby take pako znicilo prevodovku tak nech sa paci "Kazdy sveho stesti strujce" ....
No, pozri sa .. par ludi sa ti tu snazi zachranit automaticku prevodovku, ked o to ale nemas zaujem samozreme nikto ta k nicomu nenuti. To ze citroen servisy bohuzial niekedy zamestnavaju totalne paka je vec obecne znama a ked mas zaujem aby take pako znicilo prevodovku tak nech sa paci :) "Kazdy sveho stesti strujce" ....
|
|
13.01.2010 16:18 -
|
1802014
|
|
hollowmen
|
|
|
Nevím sbírám informace. Uvidím co mě osobně řekne. Třeba jsme si patně rozuměli. V pátek za ním jedu do Prahy. A to napíchne budeme vědět.
Nevím sbírám informace. Uvidím co mě osobně řekne. Třeba jsme si patně rozuměli. V pátek za ním jedu do Prahy. A to napíchne budeme vědět.
|
|
13.01.2010 18:03 -
|
1802037
|
|
hollowmen
|
|
|
Hele uvidím stavit se u něho můu. Třeba jsme si patně rozuměli. V pátek budu chytřejí. Jetě se moná stavím u tiefa. Kadá zkuenost dobrá. Neříkám, e si to u něj nechám opravit.
Hele uvidím stavit se u něho můu. Třeba jsme si patně rozuměli. V pátek budu chytřejí. Jetě se moná stavím u tiefa. Kadá zkuenost dobrá. Neříkám, e si to u něj nechám opravit.
|
|
16.01.2010 08:41 -
|
1802358
|
|
hollowmen
|
|
|
Ahoj tak jsem se v pátek stavoval v praze skrze AP. Bylo mě řečeno, e řadí dobře. Při jeho razantnějí jízdě opravdu AP řadila, e jsem to ani nepoznal, ale kdy jedu opatrně na spotřebu tak mě to při přeřazení občas cukne. Jinak co se týkalo toho padání opáček za studena a popřípadě rozsvícení nápisu SERVICE s moností jetí pouze na záloní program bez monosti sekvence tam mě bylo řečeno, e zůstavají vyset regulační ventilly. Jejich výměna a výměna oleje s moným přehráním software v Citoënu by mě vyla cca na 12 000,-.
Ahoj tak jsem se v pátek stavoval v praze skrze AP. Bylo mě řečeno, e řadí dobře. Při jeho razantnějí jízdě opravdu AP řadila, e jsem to ani nepoznal, ale kdy jedu opatrně na spotřebu tak mě to při přeřazení občas cukne. Jinak co se týkalo toho padání opáček za studena a popřípadě rozsvícení nápisu SERVICE s moností jetí pouze na záloní program bez monosti sekvence tam mě bylo řečeno, e zůstavají vyset regulační ventilly. Jejich výměna a výměna oleje s moným přehráním software v Citoënu by mě vyla cca na 12 000,-.
|
|
16.01.2010 08:44 -
|
1802359
|
|
tief
|
|
|
Al4 nema vobec cukat. Skontroloval oil counter ? Kedy si naposledy menil olej v AP ?
Al4 nema vobec cukat. Skontroloval oil counter ? Kedy si naposledy menil olej v AP ?
|
|
16.01.2010 08:46 -
|
1802360
|
|
hollowmen
|
|
|
Já ho jetě neměnil. Auto mám pojízdne teprve od začátku prosince.
Já ho jetě neměnil. Auto mám pojízdne teprve od začátku prosince.
|
|
| |
|
|