| | |
13.11.2016 09:59 -
Re: Olej do automatické převodovky
|
3011247
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
jruze napsal(a): Vzhledem ke konstrukci AP je to nemoné udělat tak aby odsáli vechen a naplnili novím take jediná monost je postupným způsobem - proto jsem se ptal jak jsem se ptal kdy jsi byl utoho.No a jestli pouívají jednu mainu na vechny druhy olejů ? - v té maině a její filtrech musí nějaký být,ale i přesto si myslím e je to ohledně vyčitění daleko účinějí ne jen část vypustit a ,,doplnit" novím ale potom nechápu cenu za origo olej.
Ani bych se nedivil, kdyby cenu oleje měl Citroen tak nataenou, navíc kdy ho prodává občas a né ve velkém. A jestli mají i tu převodovku úplně novou skladem, tak proč by nemohli mít i origo olej.
Navíc tyhle převodovky jsou ve spoustě jiných značek aut a co jsou viděl, tak jim to tam asi pěkně frčí.
Ani bych se nedivil, kdyby cenu oleje měl Citroen tak nataenou, navíc kdy ho prodává občas a né ve velkém. A jestli mají i tu převodovku úplně novou skladem, tak proč by nemohli mít i origo olej.
Navíc tyhle převodovky jsou ve spoustě jiných značek aut a co jsou viděl, tak jim to tam asi pěkně frčí.
|
|
13.11.2016 18:35 -
|
3011444
|
|
jruze
|
|
|
No já jsem se ptal spí na to jak tu mainu pouívají a jestli a kolik tam můe být oleje pokud zrovna před tebou dělali třeba 4hp20 ? no a s tím origo olejem ? já netvrdím e tam nedali origo ale spí mne zajímalo jak ho tam dostali novej aby ho nesmíchali s tím co tam byl a popř. s tím co byl v maině? cena oleje ? no co vím citroen si blokuje dodávání dostupnost oleje no nemusí to být úplně nedostupné s tím souhlasím a i cena jakéhokoli převodového oleje není nějak nízká a při potřebě dejme tomu 12-16l ? (v té AP musí udret olej a myslím e těch 8l - ona nemůe a nesmí běhat nasucho a jak to dostali z toho měniče je mi záhadou)
Raději toho necháme i tak u je tady román a co o tom vlastně víme?
No já jsem se ptal spí na to jak tu mainu pouívají a jestli a kolik tam můe být oleje pokud zrovna před tebou dělali třeba 4hp20 ? no a s tím origo olejem ? já netvrdím e tam nedali origo ale spí mne zajímalo jak ho tam dostali novej aby ho nesmíchali s tím co tam byl a popř. s tím co byl v maině? cena oleje ? no co vím citroen si blokuje dodávání dostupnost oleje no nemusí to být úplně nedostupné s tím souhlasím a i cena jakéhokoli převodového oleje není nějak nízká a při potřebě dejme tomu 12-16l ? (v té AP musí udret olej a myslím e těch 8l - ona nemůe a nesmí běhat nasucho a jak to dostali z toho měniče je mi záhadou):nevim
Raději toho necháme i tak u je tady román a co o tom vlastně víme?
|
|
14.11.2016 06:19 -
|
3011584
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Podstatné je, e převodovka řadí jetě sametověji, tedy skoro neznatelně a doufám, e to tak vydrí co nejdéle.
Podstatné je, e převodovka řadí jetě sametověji, tedy skoro neznatelně a doufám, e to tak vydrí co nejdéle.
|
|
05.06.2017 19:26 -
|
3071997
|
|
Fantomas21
|
Město: Liberec, Auto: C5 Aircross | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Zdravím vechny, prosím o radu / zkuenosti s výměnou oleje v AT převodovce C5 Tourer RV 2014. Auto je pořád v záruce. V servisu mi tvrdí, e výrobcem není výměna předepsána, e je tam náplň "doivotně" Podle mě je to blbost. Mám najeto cca 70tis.
Dík za radu
Zdravím vechny, prosím o radu / zkuenosti s výměnou oleje v AT převodovce C5 Tourer RV 2014. Auto je pořád v záruce. V servisu mi tvrdí, e výrobcem není výměna předepsána, e je tam náplň "doivotně" Podle mě je to blbost. Mám najeto cca 70tis.
Dík za radu :)
|
|
05.06.2017 20:37 -
|
3072001
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Tak v podstate ta asi neklamal. Dozivotne = 170-200 tis km, aj to som mozno prestrelil
Ja mam cerstvo 130 tis a niekedy na jesen pojdem menit jumepovi. Snad to nebude neskoro, niekde som tu cital ze ludia pisali ze vymena sa oplati tak do 120 tis, potom to nema vyznam..
Tak v podstate ta asi neklamal. Dozivotne = 170-200 tis km, aj to som mozno prestrelil:-)
Ja mam cerstvo 130 tis a niekedy na jesen pojdem menit jumepovi. Snad to nebude neskoro, niekde som tu cital ze ludia pisali ze vymena sa oplati tak do 120 tis, potom to nema vyznam..
|
|
10.07.2020 21:36 -
|
3276723
|
|
vilda82
|
Město: Dubí, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Zdravím.
1 den vlastním C5ku v automatu AM6. Jeliko nevím jak je to s náplní v převodovce, tak první co jsem se rozhodl servisovat je právě v olej v převodovce.
Jsem z teplicka a zde není přímo Citroen servis, ale je zde Peugeot, který servisuje i Citroeny.
Přijímací servisní technik mi sdělil, e mi olej vymění, ale e je tam prý 8 litrů a oni umí vytáhnout jen 3 litry.¨
Přijde mi to divné. Cena by byla prý 8 tis. Kč. OK. Je to dost, ale jestli budu mít na 60 tis km klid tak bych to přeil. Chtěl jsem se zeptat jake je to tedy s náplní v převodovce? A co ta cena? Je přiměřená?
Zdravím.
1 den vlastním C5ku :palec v automatu AM6. Jeliko nevím jak je to s náplní v převodovce, tak první co jsem se rozhodl servisovat je právě v olej v převodovce.
Jsem z teplicka a zde není přímo Citroen servis, ale je zde Peugeot, který servisuje i Citroeny.
Přijímací servisní technik mi sdělil, e mi olej vymění, ale e je tam prý 8 litrů a oni umí vytáhnout jen 3 litry.¨
Přijde mi to divné. Cena by byla prý 8 tis. Kč. OK. Je to dost, ale jestli budu mít na 60 tis km klid tak bych to přeil. Chtěl jsem se zeptat jake je to tedy s náplní v převodovce? A co ta cena? Je přiměřená?
|
|
10.07.2020 22:43 -
|
3276727
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Čus bus,kukni tady .link. ,troičku rozdílné ceny za origo olej
Čus bus,kukni tady https://www.automobilovedily24.cz/aisin/12862923 ,troičku rozdílné ceny za origo olej :-))))
|
|
12.07.2020 09:39 -
|
3276820
|
|
jruze
|
|
|
Kdy má na opici musí (měl bys ) mít i na banány - jsi si jistý e je to ten pravej olej? Ta převodovka(oprava-repas) stojí +- 40000,- a to se vyplatí experimentovat = to u tu bylo
Kdy má na opici musí (měl bys ) mít i na banány - jsi si jistý e je to ten pravej olej? Ta převodovka(oprava-repas) stojí +- 40000,- a to se vyplatí experimentovat = to u tu bylo:palec:-((((
|
|
12.07.2020 12:08 -
|
3276834
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Myslím e zrovna ten typ oleje by to měl být podle specifikace je pro EURO 4 a co jiného ne origo AISIN,je potřeba zaplatit potovné asi 280,- kč bo je to od němčourů z Berlína
Myslím e zrovna ten typ oleje by to měl být podle specifikace je pro EURO 4 a co jiného ne origo AISIN,je potřeba zaplatit potovné asi 280,- kč bo je to od němčourů z Berlína
|
|
12.07.2020 20:58 -
|
3276886
|
|
vilda82
|
Město: Dubí, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Vechno OK. Vy si měníte olej v automatický převodovce sami?
Vechno OK. Vy si měníte olej v automatický převodovce sami?
|
|
13.07.2020 22:50 -
|
3276925
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ravenol...najeto 220tis, radi normalne. Proc by mela radit spatne, Toyota ten Ravenol dava do Aisinu. Vim, ze zastavas nazor, ze origo je proste origo a jak to zcela chapu, ale na ten ravenol mam najeto 120tis a funguje to. Prvni vymena probehla pri cca 100 tis a pak kazdych asi 30tis
Kdyz jsem chtel 2013 menit olej, tak za origo chteli 2tis za litr. Tak jsem nasel podle specifikace AW1 neco cenove dostupnejsiho
Ravenol...najeto 220tis, radi normalne. Proc by mela radit spatne, Toyota ten Ravenol dava do Aisinu. Vim, ze zastavas nazor, ze origo je proste origo a jak to zcela chapu, ale na ten ravenol mam najeto 120tis a funguje to. Prvni vymena probehla pri cca 100 tis a pak kazdych asi 30tis
Kdyz jsem chtel 2013 menit olej, tak za origo chteli 2tis za litr. Tak jsem nasel podle specifikace AW1 neco cenove dostupnejsiho
|
|
24.04.2023 14:49 -
|
3360057
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Jsou nějaký nevýhody pouití alternativního oleje místo tak zvaného originálu?
Konkrétně Total Fluidmatic MV LV místo Citroën 9734R7, AW-1, JWS3324.
Je tam nějaký rozdíl nebo je to stejně rebrandovaný toté?
Řeim to samozřejmě kvůli mnohonásobné ceně toho originálu
Dík
Jsou nějaký nevýhody pouití alternativního oleje místo tak zvaného originálu?
Konkrétně Total Fluidmatic MV LV místo Citroën 9734R7, AW-1, JWS3324.
Je tam nějaký rozdíl nebo je to stejně rebrandovaný toté?
Řeim to samozřejmě kvůli mnohonásobné ceně toho originálu
Dík
|
|
| |
|
|