| | |
06.11.2016 09:26 -
Re: Olej do automatické převodovky
|
3009205
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Pak je tu jetě jeden otazník, filtr v převodovce. I kdy se dá nový olej a filtr zůstane starý, tak mi to také nepřijde jako ideální. Co jsem zjioval, tak filtr se asi dá vyměnit jen při rozebrání skříně.
Teď jsem zkusmo zkouel ten olej najít a nael tohle:
.link.
zde je přímo uveden výrobce TOTAL
.link.
Jsou oleje na výe uvedených odkazech ty originál co by mělo být ?
Pak je tu jetě jeden otazník, filtr v převodovce. I kdy se dá nový olej a filtr zůstane starý, tak mi to také nepřijde jako ideální. Co jsem zjioval, tak filtr se asi dá vyměnit jen při rozebrání skříně.
Teď jsem zkusmo zkouel ten olej najít a nael tohle:
http://www.iolej.cz/prevodove-oleje/total-fluidmatic-mv-lv--1-l/
zde je přímo uveden výrobce TOTAL
http://www.citroeny.eu/prevodove-oleje/total-fluidmatic-mv-lv-olej-pro-automaticke-prevodovky-citroen-1l-9734r7-aw-1.html
Jsou oleje na výe uvedených odkazech ty originál co by mělo být ?
|
|
06.11.2016 11:02 -
|
3009259
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
AM6 klasický filtr nemá, je to sítko a opravdu jde vyměnit jen při rozebrání celé skříně.
AM6 klasický filtr nemá, je to sítko a opravdu jde vyměnit jen při rozebrání celé skříně.
|
|
06.11.2016 13:06 -
|
3009324
|
|
jumep
|
|
|
kto je original dodavatel oleja pre aisin / citroen je tazko urcitelne (rovnako aj mobil atf3309 nie je iste ze je konkretny dodavatel 3309 pre citroen)
filter ako bolo povedane sa da vymenit len pri uplnom rozobrati skrine, pri beznom meneni by to malo byt ok
a ako som uz predtym povedal - specifikaciu toho totalu si vie najst kazdy, jediny vasek sa tu na to aspon nejako pozrel, skor ako nejaky komentar k tomu dal
kto je original dodavatel oleja pre aisin / citroen je tazko urcitelne (rovnako aj mobil atf3309 nie je iste ze je konkretny dodavatel 3309 pre citroen)
filter ako bolo povedane sa da vymenit len pri uplnom rozobrati skrine, pri beznom meneni by to malo byt ok
a ako som uz predtym povedal - specifikaciu toho totalu si vie najst kazdy, jediny vasek sa tu na to aspon nejako pozrel, skor ako nejaky komentar k tomu dal
|
|
06.11.2016 13:49 -
|
3009336
|
|
jruze
|
|
|
MOBIL 3309 a e by si citroen dával +-800% na novej typ oleje ? (a e by Totál souhlasil s utajením svého loga?) - nesouhlasil ani u LDS a ani u jiných dodávaných olejů.
Ale proč já se vlastně vyjadřuji kdy v tom nejsem vůbec zainteresovanej .
MOBIL 3309 a e by si citroen dával +-800% na novej typ oleje ? (a e by Totál souhlasil s utajením svého loga?) - nesouhlasil ani u LDS a ani u jiných dodávaných olejů.;-)
Ale proč já se vlastně vyjadřuji kdy v tom nejsem vůbec zainteresovanej .
|
|
07.11.2016 08:55 -
|
3009529
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Tak jsem volal do ZP Automatic
.link.
Pán mě ujioval, e olej, který pouívají je stejný, ne pouze parametrově totoný, jako se koupí v Citroenu.
Tak jsem volal do ZP Automatic
http://www.zp-automatic.cz/
Pán mě ujioval, e olej, který pouívají je stejný, ne pouze parametrově totoný, jako se koupí v Citroenu.
|
|
07.11.2016 09:05 -
|
3009530
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
a řekl konkrétní značku/typ? nebo jen obecné plky?
a řekl konkrétní značku/typ? nebo jen obecné plky?
|
|
07.11.2016 19:47 -
|
3009714
|
|
certik
|
Město: , Auto: None | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Ahoj, se ZP Automatic mam nedavnou zkusenost, uz jsem to chtel nejakou dobu sepsat (cekal jsem az se to trochu usadi), ale koukam ze to zrovna resis tak snad nejdu pozde. Je to ve vedlejsim vlakne:
.link.
Ahoj, se ZP Automatic mam nedavnou zkusenost, uz jsem to chtel nejakou dobu sepsat (cekal jsem az se to trochu usadi), ale koukam ze to zrovna resis tak snad nejdu pozde. Je to ve vedlejsim vlakne:
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/2344778-automaticka-prevodovka-am6/25/
|
|
08.11.2016 17:37 -
|
3009960
|
|
Brian85
|
Město: Zbysov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
certik napsal(a): Ahoj, se ZP Automatic mam nedavnou zkusenost, uz jsem to chtel nejakou dobu sepsat (cekal jsem az se to trochu usadi), ale koukam ze to zrovna resis tak snad nejdu pozde. Je to ve vedlejsim vlakne:
.link.
Musim rict ze jak to tu ctu a zbyram moudra o AP tak je pro me jasna volba jit do citroenu.Byl jsem uz z casti nalomenej ale nebudu zas tak skudlive aby se mi to pak vratilo.
Z toho co si popisoval mam docela strach,nejradeji bych byl primo u te vymeny abych se na vse podival a zeptal.
Jak jzde psal jruze-----Dá 250000,- za auto a nejsi schopen dát 6000,- jednou za tři roky ? A pokouet osud ? Kadý strůjce svého těstí je - fakt etřit se musí-----
Ja za nej dal vic a setrit nebudu,byt penez nemam na rozdavani,jako asi kazdej
Musim rict ze jak to tu ctu a zbyram moudra o AP tak je pro me jasna volba jit do citroenu.Byl jsem uz z casti nalomenej ale nebudu zas tak skudlive aby se mi to pak vratilo.
Z toho co si popisoval mam docela strach,nejradeji bych byl primo u te vymeny abych se na vse podival a zeptal.
Jak jzde psal jruze-----Dá 250000,- za auto a nejsi schopen dát 6000,- jednou za tři roky ? A pokouet osud ? Kadý strůjce svého těstí je - fakt etřit se musí-----
Ja za nej dal vic a setrit nebudu,byt penez nemam na rozdavani,jako asi kazdej;-)
|
|
08.11.2016 17:58 -
|
3009966
|
|
certik
|
Město: , Auto: None | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Byt primo u vymeny asi neni nutny, spis najit nekoho komu se da verit. Jak uz se tu psalo tisickrat, na te vymene samotne je hlavni to ze vidis stav oleje a muzes pripadne vcas zasahnout, nez to skonci spatne. Bojim se ze to byl muj pripad, je mozny ze kdyby to nekdo byl ochotnej resit, mohl jsem prijit na problem uz v zaruce.
Je to cenny pouceni do budoucna - nenechat se odbyt, za tech par usetrenych korun to fakt nestoji.
A jen tak mimochodem, mam automat, stalo me to za posledniho pul roku spoustu nervu a penez, ale vim uplne jiste ze do pristiho auta budu chtit automat taky
Byt primo u vymeny asi neni nutny, spis najit nekoho komu se da verit. Jak uz se tu psalo tisickrat, na te vymene samotne je hlavni to ze vidis stav oleje a muzes pripadne vcas zasahnout, nez to skonci spatne. Bojim se ze to byl muj pripad, je mozny ze kdyby to nekdo byl ochotnej resit, mohl jsem prijit na problem uz v zaruce.
Je to cenny pouceni do budoucna - nenechat se odbyt, za tech par usetrenych korun to fakt nestoji.
A jen tak mimochodem, mam automat, stalo me to za posledniho pul roku spoustu nervu a penez, ale vim uplne jiste ze do pristiho auta budu chtit automat taky :)
|
|
08.11.2016 20:42 -
|
3010005
|
|
jruze
|
|
|
Neberte mne váně - já jsem jen opatrný a vím e dodavatel dílů pro citroen je vázán smlouvou e nebude dle dohody dodávat ty díly nikam ne do sítě citroen(pokud je to specifický díl) a myslím e se tak děje u vech značek.A jestli je to dostupné jinde tak to není origo ale ....
Neberte mne váně - já jsem jen opatrný;-) a vím e dodavatel dílů pro citroen je vázán smlouvou e nebude dle dohody dodávat ty díly nikam ne do sítě citroen(pokud je to specifický díl) a myslím e se tak děje u vech značek.A jestli je to dostupné jinde tak to není origo ale ....
|
|
08.11.2016 20:56 -
|
3010006
|
|
jumep
|
|
|
to mas pravdu, ale vzdy je tam ale - datum do kedy je zakazane dodavat to do aftermarketu
to mas pravdu, ale vzdy je tam ale - datum do kedy je zakazane dodavat to do aftermarketu
|
|
09.11.2016 05:06 -
|
3010082
|
|
artsvec
|
|
|
Tak jsem včera byl v ZP Automatic.
Nejprve s námi technik provedl testovací jízdu aby vyzkouel, jak převodovka řadí a zdali s ní není nějaký problém. Verdikt byl, e řadí pěkně a není ádný problém. Několikrát jsem se ho ptal co tam dají za olej, vdy odpověděl, e originál přímo od Asinu.
Bylo nám řečeno, e za 2,5 hodiny to bude hotové. Chtěl jsem to vidět, take jsme se domluvili, e a to bude mít napojené zavolá a můem se přijít podívat. Viděli jsme to co mají na videu, maina má průhledný válec, kde bylo vidět nejprve černý olej a po nějaké době se to hezky vyčistilo.
Auto nám předával jiný technik, kterého jsem se znovu ptal co tam dali za olej a opět mi bylo řečeno, e ho berou přímo od Aisinu. Na vtípek mého kámoe, e měli tedy rovnou vyměnit celou převodovku pán odpověděl, e není problém, e mají převodovku skladem. Na dotaz jestli je nová nám bylo řečeno, e je zcela nová, a e za 89 000,-Kč můe být nae.
Při jízdě domů jsme řazení pořád pozorovali a oba jsme se shodli, e je řazení jetě troku jemnějí ne bylo(nevím jaký výraz pouít).
Cena 6900,-Kč
Doporučení technika na můj dotaz, kdy provést přítí výměnu bylo za 60 000km nebo 5 roků.
Tak jsem včera byl v ZP Automatic.
Nejprve s námi technik provedl testovací jízdu aby vyzkouel, jak převodovka řadí a zdali s ní není nějaký problém. Verdikt byl, e řadí pěkně a není ádný problém. Několikrát jsem se ho ptal co tam dají za olej, vdy odpověděl, e originál přímo od Asinu.
Bylo nám řečeno, e za 2,5 hodiny to bude hotové. Chtěl jsem to vidět, take jsme se domluvili, e a to bude mít napojené zavolá a můem se přijít podívat. Viděli jsme to co mají na videu, maina má průhledný válec, kde bylo vidět nejprve černý olej a po nějaké době se to hezky vyčistilo.
Auto nám předával jiný technik, kterého jsem se znovu ptal co tam dali za olej a opět mi bylo řečeno, e ho berou přímo od Aisinu. Na vtípek mého kámoe, e měli tedy rovnou vyměnit celou převodovku pán odpověděl, e není problém, e mají převodovku skladem. Na dotaz jestli je nová nám bylo řečeno, e je zcela nová, a e za 89 000,-Kč můe být nae.
Při jízdě domů jsme řazení pořád pozorovali a oba jsme se shodli, e je řazení jetě troku jemnějí ne bylo(nevím jaký výraz pouít).
Cena 6900,-Kč
Doporučení technika na můj dotaz, kdy provést přítí výměnu bylo za 60 000km nebo 5 roků.
|
|
12.11.2016 08:15 -
|
3011005
|
|
Brian85
|
Město: Zbysov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
artsvec napsal(a): Tak jsem včera byl v ZP Automatic.
Cena 6900,-Kč
Urcite napis svoje postrehy.
Urcite napis svoje postrehy.:palec
|
|
12.11.2016 08:51 -
|
3011009
|
|
artsvec
|
|
|
Postřeh je takový, e teď převodovka řadí v podstatě neznatelně, take za mě doporučuji.
Postřeh je takový, e teď převodovka řadí v podstatě neznatelně, take za mě doporučuji.
|
|
| |
|
|