| | |
24.02.2010 13:43 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
1805025
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
taky sem vykopal fap ale pípnutí se ozvalo
taky sem vykopal fap ale pípnutí se ozvalo
|
|
25.02.2010 15:55 -
|
1805095
|
|
bendy27
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Dnes som dolial eolys 3l, je tam toho pol tej nádrky (vidno hladinu), iel som na diag. no tam nebola iadna poloka o resetovaní stavu FAP prípadne aditíva. Bolo mi povedané, e prístup k tomu bude a keď to začne hlási nízky stav. Doliate to je, tak potom u len reset cez diag. Môe to tak by??? neexistuje niečo podobné aj pre C5 ??? Toto je na fordovca Myslím to nulovanie stavu eolys
Dnes som dolial eolys 3l, je tam toho pol tej nádrky (vidno hladinu), iel som na diag. no tam nebola iadna poloka o resetovaní stavu FAP prípadne aditíva. Bolo mi povedané, e prístup k tomu bude a keď to začne hlási nízky stav. Doliate to je, tak potom u len reset cez diag. Môe to tak by??? :nevim neexistuje niečo podobné aj pre C5 ??? Toto je na fordovca Myslím to nulovanie stavu eolys
Přílohy: filter_pevných_častíc_2.jpg ( 138446b ) - |
|
25.02.2010 16:10 -
|
1805102
|
|
jumep
|
|
|
eh, to co bolo za odbornikov?
co sa tyka tej nadobky, je to ok, skratka mas 5l nadobku, to sa nic nedeje
ak by si to resetoval az ked to zacne hlasit tak potom co, zresetujes a bude mala hladina?
to je nelogicke ....
eh, to co bolo za odbornikov?
co sa tyka tej nadobky, je to ok, skratka mas 5l nadobku, to sa nic nedeje
ak by si to resetoval az ked to zacne hlasit tak potom co, zresetujes a bude mala hladina?
to je nelogicke ....
|
|
25.02.2010 16:13 -
|
1805104
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
hlavne je nesmysl resetovat nadobku pokud je v ni pulka...proc ?
hlavne je nesmysl resetovat nadobku pokud je v ni pulka...proc ?
|
|
25.02.2010 16:15 -
|
1805108
|
|
bendy27
|
|
|
do pr...e! Tak ete 2L? Myslel som e to tak má by, e je to 3,5L nádrka, to si ma nepoteil dajú sa kúpi aj len 2L. alebo zas celá sada? a ty odborníci........no predsa FORD
do pr...e! Tak ete 2L? Myslel som e to tak má by, e je to 3,5L nádrka, to si ma nepoteil:-( dajú sa kúpi aj len 2L. alebo zas celá sada? a ty odborníci........no predsa FORD:-))))
|
|
25.02.2010 16:24 -
|
1805111
|
|
JirkaŘ
|
|
|
bendy27: No jó... ty jsi to dělal podle postupu FORDu a zřejmě i s její WDS diagnostikou. (Předpokládám...FORDy jsem měl 8 let ) Jene Citroen pouívá svůj systém diagnostiky (Proxia ) , proto ti to neukázalo to co jsi potřeboval. Dělal jsi podle postupu pro Ford Mondeo MKIII (2004-2007 verze) motor 2,0 TDCi s DPF ( viz téma tady : .link. )
16:35 - Bendy27: Pokud jsem se tě nějak dotkl..tak se omlouvám. Četl jsem tvé příspěvky, i to jak jsi čistil filtr nejprve studenou vodou, pak horkou vapkou (před několika dny). No a ze čtení toho tvého příspěvku včetně prohlídnutí fotky postupu plnění a resetu z Fordího manuálu jsem pochopil to co jsem napsal. Čtu vechno co se tu píe, protoe kdo je poučen, není překvapen, ale připraven.
Já nevím, ale asi bych postupoval tak, e bych nádobku doplnil na celý její obsah a potom vyhledal někoho s Citroen diagnostikou a mi to resetnou...
bendy27: No jó... ty jsi to dělal podle postupu FORDu a zřejmě i s její WDS diagnostikou. (Předpokládám...FORDy jsem měl 8 let ) Jene Citroen pouívá svůj systém diagnostiky (Proxia ) , proto ti to neukázalo to co jsi potřeboval. Dělal jsi podle postupu pro Ford Mondeo MKIII (2004-2007 verze) motor 2,0 TDCi s DPF ( viz téma tady : http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=1467 )
16:35 - Bendy27: Pokud jsem se tě nějak dotkl..tak se omlouvám. Četl jsem tvé příspěvky, i to jak jsi čistil filtr nejprve studenou vodou, pak horkou vapkou (před několika dny). No a ze čtení toho tvého příspěvku včetně prohlídnutí fotky postupu plnění a resetu z Fordího manuálu jsem pochopil to co jsem napsal. Čtu vechno co se tu píe, protoe kdo je poučen, není překvapen, ale připraven. :)
Já nevím, ale asi bych postupoval tak, e bych nádobku doplnil na celý její obsah a potom vyhledal někoho s Citroen diagnostikou a mi to resetnou...
|
|
25.02.2010 16:29 -
|
1805112
|
|
bendy27
|
|
|
JirkaR prečítaj si to celé a potom kritizuj. Na ten postup od Fordu som sa len pýtal, poui to by mylím nenapadlo nikoho,
ale to sa dozvie ak bude viac číta.......
JirkaR prečítaj si to celé a potom kritizuj. Na ten postup od Fordu som sa len pýtal, poui to by mylím nenapadlo nikoho,
ale to sa dozvie ak bude viac číta.......:-p
|
|
25.02.2010 17:53 -
|
1805117
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ono ford to ma udelane sw trochu jinak uz proto ze jsou tam jine jednotky
ono ford to ma udelane sw trochu jinak uz proto ze jsou tam jine jednotky
|
|
28.04.2010 15:16 -
|
2343592
|
|
zilovi.km
|
|
|
slyel jsem e da obejít nějak fap ma stím nikdo zkuenosti a kolik to stojí
slyel jsem e da obejít nějak fap ma stím nikdo zkuenosti a kolik to stojí
|
|
28.04.2010 17:45 -
|
2343600
|
|
jumep
|
|
|
Ak nechces fap, kup si auto bez FAPu.
O FAPe som tu toho popisal uz hadam dost a na dodatok este toto .link.
Je to zhruba o tom istom ako vymontovavat katalyzator z benzinoveho auta. FAP je strasiak ktory par jedincov umocnilo a teraz zaraba na tom ze FAP demontovava a hovori ako je to vsetko bezproblemov a super .. (hlavne ze dostane pekne zaplatene).
Ak nechces fap, kup si auto bez FAPu.
O FAPe som tu toho popisal uz hadam dost a na dodatok este toto http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/fap-eolys-kedy-doplnit-vycistit-strucny-popis-funkcie
Je to zhruba o tom istom ako vymontovavat katalyzator z benzinoveho auta. FAP je strasiak ktory par jedincov umocnilo a teraz zaraba na tom ze FAP demontovava a hovori ako je to vsetko bezproblemov a super .. (hlavne ze dostane pekne zaplatene).
|
|
29.04.2010 13:19 -
|
2343640
|
|
zilovi.km
|
|
|
jo ja vím ale vystříkal jsem fab a porucha se mi stale ukazuje tak co mam delat ,
jo ja vím ale vystříkal jsem fab a porucha se mi stale ukazuje tak co mam delat ,
|
|
29.04.2010 13:20 -
|
2343641
|
|
jumep
|
|
|
tak to najskor neni fapom, to chce zdiagnostikovat co tomu skutocne je
fap je malokedy danym problemom, je to len sum ktory ludia o tom spravili
tak to najskor neni fapom, to chce zdiagnostikovat co tomu skutocne je
fap je malokedy danym problemom, je to len sum ktory ludia o tom spravili
|
|
01.09.2010 16:57 -
|
2354604
|
|
ach
|
Město: Chodov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Diky teto diskuzi jsem absolvoval cisteni fapu. Auto uz skocilo do omezeneho rezimu a filtr tomu taky odpovidal . Kontrolka systemu redukce znecistení zhasla a auto jede bez omezení, presto mam pocit slabsiho výkonu a vyssi spotreby. Nemohlo se poskodit turbo? Zadna hlaska vsak nevyskakuje. V patek jedu na diagnostiku, tak snad budu chtrejsi.
Diky teto diskuzi jsem absolvoval cisteni fapu. Auto uz skocilo do omezeneho rezimu a filtr tomu taky odpovidal :-). Kontrolka systemu redukce znecistení zhasla a auto jede bez omezení, presto mam pocit slabsiho výkonu a vyssi spotreby. Nemohlo se poskodit turbo? Zadna hlaska vsak nevyskakuje. V patek jedu na diagnostiku, tak snad budu chtrejsi.
|
|
17.09.2010 21:23 -
|
2355898
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
zdravím vechny,
máte někdo informace, co obnáí výměna řídící jednotky? Abych vysvětlil proč: mám kompletní elektriku s mé bourané C5-ky a nyní mám opět C5, ale je s FAPem. Chci ho tímto způsobem obejít.
Poradíte mi někdo? předem děkuji
zdravím vechny,
máte někdo informace, co obnáí výměna řídící jednotky? Abych vysvětlil proč: mám kompletní elektriku s mé bourané C5-ky a nyní mám opět C5, ale je s FAPem. Chci ho tímto způsobem obejít.
Poradíte mi někdo? předem děkuji
|
|
17.09.2010 21:25 -
|
2355899
|
|
jumep
|
|
|
zabudni, pokial teda nevymenis vsetko
zakladna otazka, je problem ten fap spravit raz za 80t km?
zabudni, pokial teda nevymenis vsetko
zakladna otazka, je problem ten fap spravit raz za 80t km?
|
|
17.09.2010 21:28 -
|
2355900
|
|
autodiag
|
|
|
neni to problem,jen je potreba upravit FW jednotky a nastavit system v aute
neni to problem,jen je potreba upravit FW jednotky a nastavit system v aute
|
|
18.09.2010 20:40 -
|
2355950
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
Díky za postřehy.
@jumep: není problem vyčistit fap, ale mám u najeděno 270 000km a z informaci, které mám, auto bez fapu součásti motoru etří - např. turbo(teplota, tlak) a dalí spotřebiče....
@autodiag: Jak je náročné upravit FW jednotky a nastavit system - myslím časově a také co se týká znalosti servisů? Olomouc je daleko, e bych to zkusil někde tady. Dík
Díky za postřehy.
@jumep: není problem vyčistit fap, ale mám u najeděno 270 000km a z informaci, které mám, auto bez fapu součásti motoru etří - např. turbo(teplota, tlak) a dalí spotřebiče....
@autodiag: Jak je náročné upravit FW jednotky a nastavit system - myslím časově a také co se týká znalosti servisů? Olomouc je daleko, e bych to zkusil někde tady. Dík
|
|
19.09.2010 00:03 -
|
2355960
|
|
Darja
|
|
|
Autu bez FAPu se setří turbo? Prosím objasnit tuto informaci. Jako bonus můe přidat dalí ohledně "ostatních spotřebičů", které přítomností FAPu trpí.
Autu bez FAPu se setří turbo? Prosím objasnit tuto informaci. Jako bonus můe přidat dalí ohledně "ostatních spotřebičů", které přítomností FAPu trpí.
|
|
19.09.2010 10:48 -
|
2355965
|
|
autodiag
|
|
|
asi budu u bubaka zase za prudice ale nechat se hrabat v jednotce od cloveka,ktery pendluje po republice jako podomni prodejce nekde na benzinece mi neprijde opravdu bezpecne
zvlast kdyz cena za ktereou se bezne fapoff dela u firem se zarukou zacine nakde u 5 000
jedine zeby byl ze Zlatych hor a to je opravdu "odbornik"
asi budu u bubaka zase za prudice ale nechat se hrabat v jednotce od cloveka,ktery pendluje po republice jako podomni prodejce nekde na benzinece mi neprijde opravdu bezpecne
zvlast kdyz cena za ktereou se bezne fapoff dela u firem se zarukou zacine nakde u 5 000
jedine zeby byl ze Zlatych hor :) a to je opravdu "odbornik" :-d
|
|
| |
|
|