| | |
06.08.2017 09:41 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
3087204
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já nic nesháním. Já mám auto na jedění a ne, abych se v tom vrtal. Prostě jsem na emisích proel s hodně velkou tolerancí technika a hned z emisí jel do servisu, a to pořeí. Vůbec jsem nevěděl, co to bude stát a kdyby to bylo 2x tolik, tak bych to akceptoval, protoe chci jezdit. Cena mne příjemně překvapila, ale to je ve.
Jaký je to typ je mi ukradené, prostě se s tím dá jezdit a víc mne netankuje, dali to tam značkoví servismani a kdyby tam dali staré ponoky a fungovalo to, tak je mi to jedno.
Já nic nesháním. Já mám auto na jedění a ne, abych se v tom vrtal. Prostě jsem na emisích proel s hodně velkou tolerancí technika a hned z emisí jel do servisu, a to pořeí. Vůbec jsem nevěděl, co to bude stát a kdyby to bylo 2x tolik, tak bych to akceptoval, protoe chci jezdit. Cena mne příjemně překvapila, ale to je ve.
Jaký je to typ je mi ukradené, prostě se s tím dá jezdit a víc mne netankuje, dali to tam značkoví servismani a kdyby tam dali staré ponoky a fungovalo to, tak je mi to jedno.
|
|
06.08.2017 10:18 -
|
3087213
|
|
jruze
|
|
|
Komentoval jsem to jen proto e zde se lidé snaí uetřit kadou korunu a ten starý typ se dá vyčistit za třetinovou cenu a funguje úplně stejně a stejnou dobu.Asi tak a myslím e se v této debatě jednalo o nedělený a tam je cena jinde a to je jiná.
Komentoval jsem to jen proto e zde se lidé snaí uetřit kadou korunu a ten starý typ se dá vyčistit za třetinovou cenu a funguje úplně stejně a stejnou dobu.Asi tak a myslím e se v této debatě jednalo o nedělený a tam je cena jinde;-) a to je jiná.
|
|
11.08.2017 09:09 -
|
3088230
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Zdravím pánové. Zajímá mně jakou hodnotu kouřivosti mají motory 2.2 hdi 150 kW a zda jsou teoreticky schopny splnit emise bez FAP. Vím e některá auta (koda) mají takovou toleranci ,e prakticky jsou schopna projít emisema i bez FAP. A dále mě zajímá jestli je dostupný repas FAP pro tento motor.
Zdravím pánové. Zajímá mně jakou hodnotu kouřivosti mají motory 2.2 hdi 150 kW a zda jsou teoreticky schopny splnit emise bez FAP. Vím e některá auta (koda) mají takovou toleranci ,e prakticky jsou schopna projít emisema i bez FAP. A dále mě zajímá jestli je dostupný repas FAP pro tento motor.
|
|
11.08.2017 10:43 -
|
3088261
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
vilous napsal(a): Abych nevypadal jako pohádkář:
Autoport Praha faktura 2151670 ze dne 12.6.2015:
Fap filtr (repas) katalogové číslo 174034 za 8221 Kč. Práce 031E0910 za 535 Kč. Ve tedy bez DPH.
Kdo nevěří, tomu mohu poslat sken faktury.
Děkuji vilous, opravdu je to tak. Citroen tento repasovaný FAP mírně zdrail (dnes aktuálně za cca 10.500,-). Sranda je, e nový stojí kolem 14.500,- protoe se na něj vztahuje 25procent sleva ))) ve bez DPH.
Abych shrnul situaci ohlědně FAPu pro RHF. Na trhu je toho spoustu v cenách od 5.000,- za nový FAP. Výrobci různí Walker, Bosal, slovinský NOVAK, italské ASSO. Filtry se navzájem dost lií (hmotností, pouitým materiálem těla, pouitým materiálem mříky).
Zarazil mě rozdíl mezi materiálem mříky. Originál by měl být SiC, levnějí varianty pouívají Cordierite. Bosal i Walker nabízejí obě varianty filtrů SiC i Cordierite (Cordier je za cca poloviční cenu .. proč asi).
Po přečtení několika článků jsem doel k tomu, e raději připlatím za originál repas a jsem objednaný do citroenu.
koda, osobně mě udivuje politika citroenu. K problematice výměny FAPu měli dříve lepí přístup jak koncern. Ale koda VW slevňuje a citroen zdrauje Doufám, e druhovýrobci to za pár let dotáhnou do lepí kvality a citroen se bude muset zase trochu snait
.link.
Děkuji vilous, opravdu je to tak. Citroen tento repasovaný FAP mírně zdrail (dnes aktuálně za cca 10.500,-). Sranda je, e nový stojí kolem 14.500,- protoe se na něj vztahuje 25procent sleva :o))) ve bez DPH.
Abych shrnul situaci ohlědně FAPu pro RHF. Na trhu je toho spoustu v cenách od 5.000,- za nový FAP. Výrobci různí Walker, Bosal, slovinský NOVAK, italské ASSO. Filtry se navzájem dost lií (hmotností, pouitým materiálem těla, pouitým materiálem mříky).
Zarazil mě rozdíl mezi materiálem mříky. Originál by měl být SiC, levnějí varianty pouívají Cordierite. Bosal i Walker nabízejí obě varianty filtrů SiC i Cordierite (Cordier je za cca poloviční cenu .. proč asi).
Po přečtení několika článků jsem doel k tomu, e raději připlatím za originál repas a jsem objednaný do citroenu.
koda, osobně mě udivuje politika citroenu. K problematice výměny FAPu měli dříve lepí přístup jak koncern. Ale koda VW slevňuje a citroen zdrauje :nevim Doufám, e druhovýrobci to za pár let dotáhnou do lepí kvality a citroen se bude muset zase trochu snait
http://www.elit.cz/produkty/filtry-pevnych-castic-dpffap.html
|
|
21.09.2017 20:41 -
|
3096610
|
|
Kocurstvo
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj, máte někdo zkuenosti s renovací FAP u C5 III 2.2HDi? Třicku v autorizáku se mi moc dávat nechce, kdy ostatní filtry stojí půlku...
Ahoj, máte někdo zkuenosti s renovací FAP u C5 III 2.2HDi? Třicku v autorizáku se mi moc dávat nechce, kdy ostatní filtry stojí půlku...
|
|
21.09.2017 20:47 -
|
3096616
|
|
jumep
|
|
|
kolko ma to auto nabehane ked riesis fap?
kolko ma to auto nabehane ked riesis fap?
|
|
21.09.2017 21:19 -
|
3096621
|
|
Kocurstvo
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
jumep napsal(a): kolko ma to auto nabehane ked riesis fap?
250 000 přesně a poctivých
250 000 přesně a poctivých
|
|
21.09.2017 21:22 -
|
3096622
|
|
jumep
|
|
|
to je zhruba hranica ked sa to ma riesit, ale stale neexistuje na to lacna varianta a cistit to spolu s katom nie je zdrave
to je zhruba hranica ked sa to ma riesit, ale stale neexistuje na to lacna varianta a cistit to spolu s katom nie je zdrave
|
|
21.09.2017 21:30 -
|
3096627
|
|
Kocurstvo
|
|
|
Jako já nemám a takový problém s těma prachama, ale tve mě, e zrovna pro tenhle motor je to tak drahé. Obzvlá kdy se přímo na citroen.cz kluci s Citronu holedbají, jak jsou v oblasti FAPu výborní a e je to u tak levné, e nemá cenu kupovat náhrady, nebo nechávat čistit pochybnýma firmama... Třicka se mi z principu za blbou trubku zdá docela dost. .. a to nevím, jestli je v ceně i kat apod, nebo jen nějaká blbá vloka
Jako já nemám a takový problém s těma prachama, ale tve mě, e zrovna pro tenhle motor je to tak drahé. Obzvlá kdy se přímo na citroen.cz kluci s Citronu holedbají, jak jsou v oblasti FAPu výborní a e je to u tak levné, e nemá cenu kupovat náhrady, nebo nechávat čistit pochybnýma firmama... Třicka se mi z principu za blbou trubku zdá docela dost. .. a to nevím, jestli je v ceně i kat apod, nebo jen nějaká blbá vloka
|
|
21.09.2017 21:51 -
|
3096630
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jene ty má 150 kw, tam je to myslím nerozebyratelné, FAP a KAT v jedné trubce, proto ta vyí cena, teda jestli se nepletu.
Jene ty má 150 kw, tam je to myslím nerozebyratelné, FAP a KAT v jedné trubce, proto ta vyí cena, teda jestli se nepletu.
|
|
21.09.2017 21:54 -
|
3096631
|
|
Kocurstvo
|
|
|
No, tím by se to vysvětlovalo. Kdyby nebyla zasraná EU, tak bych takové cypoviny řeit vůbec nemusel...
No, tím by se to vysvětlovalo. Kdyby nebyla zasraná EU, tak bych takové cypoviny řeit vůbec nemusel...
|
|
21.09.2017 22:38 -
|
3096637
|
|
jumep
|
|
|
ano, on ma ten isty typ ako aj 120kw 2.0 ma a ten motor je este prilis novy, musi to by starsie ako 5r kym sa zacnu objavovat tie lacne diely
a to starsie ako 5r je ako microsoft instalacny cas, vacsinou to je podstatne viac ako 5r od zacatia vyrobi
ano, on ma ten isty typ ako aj 120kw 2.0 ma a ten motor je este prilis novy, musi to by starsie ako 5r kym sa zacnu objavovat tie lacne diely
a to starsie ako 5r je ako microsoft instalacny cas, vacsinou to je podstatne viac ako 5r od zacatia vyrobi
|
|
22.09.2017 00:14 -
|
3096645
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Lacne/lacnejsie nahrady napr. od JMJ, MTS a podobne stoja za ....
Lacne/lacnejsie nahrady napr. od JMJ, MTS a podobne stoja za ....
|
|
22.09.2017 00:33 -
|
3096646
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Problémy s diselem a ve okolo něj jsem vyřeil tím e jsem C5 prodal a koupil si auto na benzín. A je to.
Problémy s diselem a ve okolo něj jsem vyřeil tím e jsem C5 prodal a koupil si auto na benzín. A je to.
|
|
22.09.2017 09:45 -
|
3096656
|
|
jendaosek
|
Město: Velký Osek, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Pár odkazů na materiál vnitřku FAPu silikonkarbid nebo kordierit
.link.
.link.
Pár odkazů na materiál vnitřku FAPu silikonkarbid nebo kordierit
http://www.mjauto.cz/dpf-filtr-kordierit-vs-silikon-karbid-sic
http://dpffap.cz/blog/10-jadro-sitko-dpf-filtru
|
|
10.11.2017 11:30 -
|
3108391
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
take včera na emisích vysoké hodnoty, take neprolo, dnes jsem demontoval fap a dopřeju mu horké lázně stříkané tlakovou myčkou, myslíte e to pomůe???? díky za odpovědi
take včera na emisích vysoké hodnoty, take neprolo:nevim, dnes jsem demontoval fap a dopřeju mu horké lázně stříkané tlakovou myčkou, myslíte e to pomůe???? díky za odpovědi
|
|
10.11.2017 16:18 -
|
3108453
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zilovi.km napsal(a): take včera na emisích vysoké hodnoty, take neprolo , dnes jsem demontoval fap a dopřeju mu horké lázně stříkané tlakovou myčkou, myslíte e to pomůe???? díky za odpovědi
vysoke hodnoty ceho ?
co treba katalyzator,EGR,vstrikovace,turbina,vzduchovy filtr,olej,vacka..atd?
FAP budes trapit zcela zbytecne,kdyz se zamyslis je to logicke..
ma odpoved na otazku je NE
vysoke hodnoty ceho ?
co treba katalyzator,EGR,vstrikovace,turbina,vzduchovy filtr,olej,vacka..atd?
FAP budes trapit zcela zbytecne,kdyz se zamyslis je to logicke..
ma odpoved na otazku je NE
|
|
| |
|
|