| | |
24.07.2017 12:32 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
3084637
|
|
martinpad
|
Město: Velim, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 21 |
|
|
jruze napsal(a): Cerin(sloka s aditiv) je pevná sloka a jsem přesvědčen e odstranitelná jen mechanicky(také jsem měl nabídku na nějaká přístroj (a za dost velké peníze) = dal jsem podmínku e mi předvedou jak tuto sloku dostanou těmi jejich zázraky ven bez pokození katu a nějak ztratili zájem o zkouku,přiznali e to nedokáou a nabídka se nějak vytratila (a to jsem chtěl na FAPU děleném na kterém si to dovedu mím způsobem ověřit ). Ohledně velijakých ,,vodiček" tak tam je sice úspěch ohledně hláky o hozbě ucpání,ale zase je problém e auta po aplikaci začaly kouřit řekl bych e buď to poničí katalizátor a nebo FAP a zároveň to způsobí e sace nehrudkují(to je jedna z věcí proč se aplikují aditiva) a volně prochází výfukem nebo ten FAP pokodí.(já jiné vysvětlení nemám)
Take si asi můete udělat závěr sami nebo mi můj můete vyvrátit.
Slo mi o to, jestli nemate někdo informaci ohledne cisteni primo u PSA. Citroen na webu krome vymeny za repas nabízí i nove i cisteni. Takze jsem se chtěl jen zeptat, zdali nemate někdo s tim zkuenost a jestli cisti i ten fap na 120kw kde je i katik. Eventuelne jestli jste jiz Jardo zkouel někdy tento 120kw FAP čistit vaí metodou horkou wapkou?
Slo mi o to, jestli nemate někdo informaci ohledne cisteni primo u PSA. Citroen na webu krome vymeny za repas nabízí i nove i cisteni. Takze jsem se chtěl jen zeptat, zdali nemate někdo s tim zkuenost a jestli cisti i ten fap na 120kw kde je i katik. Eventuelne jestli jste jiz Jardo zkouel někdy tento 120kw FAP čistit vaí metodou horkou wapkou?
|
|
25.07.2017 11:42 -
|
3084799
|
|
martinpad
|
Město: Velim, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 21 |
|
|
jruze napsal(a): Nemám kus na zkouku a na zákaznickým nebudu experimentovat (a se dostanu k nějakému budu to řeit) a kde nabízejí čitění? to jako zn. servis ? - to bych se divil.
Ok, snad se vam do ruky nejaky filtr brzy dostane na testovani, protoze bych rad u sveho prodlouzil regenerace
Kazdoapdne k cisteni FAP primo u Citroenu jsem nasel na jejich webu toto:
.link.
Čitění filtru
Vloka filtru z karbidu křemíku má, pokud není vystavena příli vysokým teplotám nebo mechanickým vlivům, prakticky neomezenou ivotnost. Je tedy moné provést její vyčitění, které vloce navrátí vlastnosti nového filtru pevných částic. PSA provádí průmyslové čitění filtrů pevných částic speciálním proplachem na čistících stolicích. Jedině protisměrný proplach nízkým tlakem čistící látky, která konstantně působí na celou plochu a v celé délce filtru je zárukou obnovení původních vlastností bez rizika pokození filtru. Součástí čitění filtru je rentgenová zkouka, která na konci procesu prověří, zda byl filtr úspěně vyčitěn a zda nemá ádné vnitřní trhliny nebo jiná pokození. Na trhu existuje nabídka různých řeení čitění filtrů pevných částic, od přidání přídavků do paliva, které z principu nutnosti odstraňování zachycených nespalitelných zbytků nemůe fungovat, a po vypalování filtrů. Působení vysokých teplot na filtr pevných částic jej můe nevratně pokodit. Odborně vyčitěné filtry metodou schválenou PSA naleznete v nabídce náhradních dílů autorizovaných opravců značky.
Ok, snad se vam do ruky nejaky filtr brzy dostane na testovani, protoze bych rad u sveho prodlouzil regenerace :(
Kazdoapdne k cisteni FAP primo u Citroenu jsem nasel na jejich webu toto:
http://www.citroen.cz/technologie/filtr-pevnych-castic.html
Čitění filtru
Vloka filtru z karbidu křemíku má, pokud není vystavena příli vysokým teplotám nebo mechanickým vlivům, prakticky neomezenou ivotnost. Je tedy moné provést její vyčitění, které vloce navrátí vlastnosti nového filtru pevných částic. PSA provádí průmyslové čitění filtrů pevných částic speciálním proplachem na čistících stolicích. Jedině protisměrný proplach nízkým tlakem čistící látky, která konstantně působí na celou plochu a v celé délce filtru je zárukou obnovení původních vlastností bez rizika pokození filtru. Součástí čitění filtru je rentgenová zkouka, která na konci procesu prověří, zda byl filtr úspěně vyčitěn a zda nemá ádné vnitřní trhliny nebo jiná pokození. Na trhu existuje nabídka různých řeení čitění filtrů pevných částic, od přidání přídavků do paliva, které z principu nutnosti odstraňování zachycených nespalitelných zbytků nemůe fungovat, a po vypalování filtrů. Působení vysokých teplot na filtr pevných částic jej můe nevratně pokodit. Odborně vyčitěné filtry metodou schválenou PSA naleznete v nabídce náhradních dílů autorizovaných opravců značky.
|
|
25.07.2017 13:44 -
|
3084830
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
No jak to tak čtu, pochopil jsem z toho, e oni nic nečistí v servisu, pouze ti nabídnou repasovaný FAP odborně vyčitěný od PSA. Ale e by ti vyčistili tvůj tak to asi neéé . a jak sem koukal tak ten je cca za desítku .
No jak to tak čtu, pochopil jsem z toho, e oni nic nečistí v servisu, pouze ti nabídnou repasovaný FAP odborně vyčitěný od PSA. Ale e by ti vyčistili tvůj tak to asi neéé . ;-) a jak sem koukal tak ten je cca za desítku .
|
|
25.07.2017 13:51 -
|
3084831
|
|
martinpad
|
|
|
PATaMAT napsal(a): No jak to tak čtu, pochopil jsem z toho, e oni nic nečistí v servisu, pouze ti nabídnou repasovaný FAP odborně vyčitěný od PSA. Ale e by ti vyčistili tvůj tak to asi neéé . a jak sem koukal tak ten je cca za desítku .
Ja jsem to prave pochopil zase jako cisteni stavajiciho filtru. Protoe repas, to je vymena, kterou pak uvadi v clanku pod tim. Navíc u repasu, vzhledem k jeho cene meni celou vlozku, tim padem pochybuji, kdy meni vlozku, ze by se zabyvali nejakym slozitym cistenim jak popisuji a rengenem poskozeni, ale mozna se pletu. Cely clanek na me prave zapusobil jako cisteni mého filtru, který mi bude navracen zpet do auta. Zkusim se zeptat primo v Citroenu jak to je a dam pak vedet.
Ja jsem to prave pochopil zase jako cisteni stavajiciho filtru. Protoe repas, to je vymena, kterou pak uvadi v clanku pod tim. Navíc u repasu, vzhledem k jeho cene meni celou vlozku, tim padem pochybuji, kdy meni vlozku, ze by se zabyvali nejakym slozitym cistenim jak popisuji a rengenem poskozeni, ale mozna se pletu. Cely clanek na me prave zapusobil jako cisteni mého filtru, který mi bude navracen zpet do auta. Zkusim se zeptat primo v Citroenu jak to je a dam pak vedet.
|
|
25.07.2017 15:08 -
|
3084833
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
U dělených FAPů nabízí PSA 3 typy co můe koupit. 1.fungl nový 2.repas - kde je vyměněná vloka a 3.typ je právě ten odborně vyčitěn a zkontrolován PSA, ale objednává se to jako díl, neřeí se Tvůj stávající. Problém je např zde u 120kw kde je to jeden kus s KATem a nabízí se pouze nový a repas (a to jetě repas je zatím jako nedostupný díl, chtěl jsem ho asi před měsícem objednávat) pak se u jen nabízí jako alternativa druhoka Walker kde ale jeho kapacita je tak 2/3 oproti origoi.
U dělených FAPů nabízí PSA 3 typy co můe koupit. 1.fungl nový 2.repas - kde je vyměněná vloka a 3.typ je právě ten odborně vyčitěn a zkontrolován PSA, ale objednává se to jako díl, neřeí se Tvůj stávající. Problém je např zde u 120kw kde je to jeden kus s KATem a nabízí se pouze nový a repas (a to jetě repas je zatím jako nedostupný díl, chtěl jsem ho asi před měsícem objednávat) pak se u jen nabízí jako alternativa druhoka Walker kde ale jeho kapacita je tak 2/3 oproti origoi.
|
|
25.07.2017 15:17 -
|
3084834
|
|
martinpad
|
|
|
Tak je v tom jasno, zde je vyjádření Citroen:
Dobrý den,
níe popisovaný proplach se provádí přímo u výrobce a k nám se pak dostane tzv. repasovaný (propláchnutý) filtr, cena tohoto filtru je:
0000174081 KAT FAP EST - 23 400,35 CZK
1606411080 KAT FAP NOVÝ - 36 915,67 CZK
Proplach také můeme udělat zde přímo na voze (existují různé čistící sady), nicméně čitění nebude tak dokonalé, originální čitění = ivotnost filtru cca180.000 a 200.000km, čitění zde = ivotnost filtru do 15.000Km a 60.000Km.
Cena za čitění je 4500,- Kč vč. DPH
Jetě po doplneni informace na kterou me jetě servis upozornil: Vy do auta dostanete FAP z jiného vozu, abyste nemuseli cekat az se zrepasuje ten vas.
Tak jetě jeden update pro DAWE: dostupnost mi ověřili a vyjádření zní následovně:
Dostupnost repasovaného filtru je nyní k datu 1.8.2017 v centrálním skladu tzn. 2.8. u nás.
Tak je v tom jasno, zde je vyjádření Citroen:
Dobrý den,
níe popisovaný proplach se provádí přímo u výrobce a k nám se pak dostane tzv. repasovaný (propláchnutý) filtr, cena tohoto filtru je:
Proplach také můeme udělat zde přímo na voze (existují různé čistící sady), nicméně čitění nebude tak dokonalé, originální čitění = ivotnost filtru cca180.000 a 200.000km, čitění zde = ivotnost filtru do 15.000Km a 60.000Km.
Jetě po doplneni informace na kterou me jetě servis upozornil: Vy do auta dostanete FAP z jiného vozu, abyste nemuseli cekat az se zrepasuje ten vas.
Tak jetě jeden update pro DAWE: dostupnost mi ověřili a vyjádření zní následovně:
Dostupnost repasovaného filtru je nyní k datu 1.8.2017 v centrálním skladu tzn. 2.8. u nás.
|
|
25.07.2017 17:15 -
|
3084866
|
|
Dawe
|
|
|
autodiag napsal(a): PSA nabizi jen dve moznosti novy a repasovany (174081 a 1606411080)
vdy píu e u dělených filtrů, a tam má monost koupit za těch zmiňovaných cca 9k
vdy píu e u dělených filtrů, a tam má monost koupit za těch zmiňovaných cca 9k
|
|
25.07.2017 17:18 -
|
3084867
|
|
Dawe
|
|
|
martinpad napsal(a): Tak je v tom jasno, zde je vyjádření Citroen:
Dobrý den,
Kdy se podívá bez VIN, zjistí e tam mají hromadu druhů já konkrétně řeil tyto čísla nový-1609511980 a repas-1609708780 kde cena je totoná 33 437,-Kč, take tím pádem pro Tebe lepí
Kdy se podívá bez VIN, zjistí e tam mají hromadu druhů :-d já konkrétně řeil tyto čísla nový-1609511980 a repas-1609708780 kde cena je totoná 33 437,-Kč, take tím pádem pro Tebe lepí ;-)
|
|
26.07.2017 06:52 -
|
3084989
|
|
martinpad
|
|
|
Dawe napsal(a): Kdy se podívá bez VIN, zjistí e tam mají hromadu druhů já konkrétně řeil tyto čísla nový-1609511980 a repas-1609708780 kde cena je totoná 33 437,-Kč, take tím pádem pro Tebe lepí
Netusil jsem, ze 120kw verze ma vice typu FAPu. Jinak pro me to o moc lepsi není, protoe cena s praci je okolo 28 tis a to uz se mi davat nechce, puvodne jsem pocital (trosku naivne) s cenou okolo 8-12 tis jak vude v reklamách propagovali jeden cas Ale pokud JRUZE nevymysli způsob jak to cistit, tak mi asi nic jiného nez dat skoro 30 tis nezbyde. Odstranovat ho nechci a jezdit potrebuji. Spolehal jsem trosku i na cisteni ruznymi metodami, od ADVANPURE az po hromadu dalích, ale tam po precteni vlakna a komentaru JRUZE jsem na to zanevrel, ze jsou to vyhozeny peníze bez efektu u FAP filtru PSA.
Netusil jsem, ze 120kw verze ma vice typu FAPu. Jinak pro me to o moc lepsi není, protoe cena s praci je okolo 28 tis a to uz se mi davat nechce, puvodne jsem pocital (trosku naivne) s cenou okolo 8-12 tis jak vude v reklamách propagovali jeden cas :) Ale pokud JRUZE nevymysli způsob jak to cistit, tak mi asi nic jiného nez dat skoro 30 tis nezbyde. Odstranovat ho nechci a jezdit potrebuji. Spolehal jsem trosku i na cisteni ruznymi metodami, od ADVANPURE az po hromadu dalích, ale tam po precteni vlakna a komentaru JRUZE jsem na to zanevrel, ze jsou to vyhozeny peníze bez efektu u FAP filtru PSA.
|
|
26.07.2017 09:24 -
|
3085001
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
U se to tu psalo i v jiných vláknech. Tento typ motoru je z tohoto pohledu konstrukční netěstí. To má daň za výkon, já mám stejné auto se 103 kW a výměna FAP ve značkovém servisu za 9500.
Navíc těch 120 kW motorů není u nás na trhu moc, tak nikomu nestálo za to to nějak pořeit.
Tuím problém je v tom, e FAP není v samostatné rozebíratelné trubce.
U se to tu psalo i v jiných vláknech. Tento typ motoru je z tohoto pohledu konstrukční netěstí. To má daň za výkon, já mám stejné auto se 103 kW a výměna FAP ve značkovém servisu za 9500.
Navíc těch 120 kW motorů není u nás na trhu moc, tak nikomu nestálo za to to nějak pořeit.
|
|
04.08.2017 11:59 -
|
3086940
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
vilous napsal(a): U se to tu psalo i v jiných vláknech. Tento typ motoru je z tohoto pohledu konstrukční netěstí. To má daň za výkon, já mám stejné auto se 103 kW a výměna FAP ve značkovém servisu za 9500.
No taky jsem il v tom, e bych se v rámci výměny FAPu mohl dostat pod 10t, ale dnes jsem poslal dotaz do citroenu a dostal jsem nacenění na dvě varianty:
originál 0000173808 FAP Octo square 17,8t
repas 0000174034 FAP OS repas 12,5t
plus 2.400 za potrubí a přírubu a práci
Mám 2.0hdi 16V 103kW RHF ... podle service.citroen a mého VIN ta čísla dílů sedí.
Tak potom nerozumím tomu, e by u 103kW mohla být výměna za 9500,- Dá se někde sehnat za lepí peníz?
No taky jsem il v tom, e bych se v rámci výměny FAPu mohl dostat pod 10t, ale dnes jsem poslal dotaz do citroenu a dostal jsem nacenění na dvě varianty:
originál 0000173808 FAP Octo square 17,8t
repas 0000174034 FAP OS repas 12,5t
plus 2.400 za potrubí a přírubu a práci
Mám 2.0hdi 16V 103kW RHF ... podle service.citroen a mého VIN ta čísla dílů sedí.
Tak potom nerozumím tomu, e by u 103kW mohla být výměna za 9500,- Dá se někde sehnat za lepí peníz?
|
|
04.08.2017 15:55 -
|
3086996
|
|
jumep
|
|
|
ked sa pozres na C5 2
ma tam tiez fap s objednacim cislom 174034 a potom tam ma este naviac objednacie cislo
16 113 234 80 - toto ti tiez bude sediet a mat danu cenu co hladas
ked sa pozres na C5 2
ma tam tiez fap s objednacim cislom 174034 a potom tam ma este naviac objednacie cislo
16 113 234 80 - toto ti tiez bude sediet a mat danu cenu co hladas
|
|
04.08.2017 16:29 -
|
3087018
|
|
jruze
|
|
|
Je otázka jaký FAP tam je - jestli je to novějí můe mít klidně FAP z jednoho kusu s katem.Potom Citroen i tak některé díly zdrail- některé zlevnil.
Co se mně týče také jsem zvednul cenu o 500,- za čitění (i já mám větí náklady)
Je otázka jaký FAP tam je - jestli je to novějí můe mít klidně FAP z jednoho kusu s katem.Potom Citroen i tak některé díly zdrail- některé zlevnil.
Co se mně týče také jsem zvednul cenu o 500,- za čitění (i já mám větí náklady);-)
|
|
04.08.2017 18:15 -
|
3087047
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mozna blba uvaha ale nemelo by na tom aute byt takovej FAP kterej tam patri ?
nebo si nekdo mysli ze na service citroen pisou zamerne dily jen ty drazsi ???
mozna blba uvaha ale nemelo by na tom aute byt takovej FAP kterej tam patri ?
nebo si nekdo mysli ze na service citroen pisou zamerne dily jen ty drazsi ???
|
|
04.08.2017 21:07 -
|
3087070
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jestli jsem to správně pochopil, tak na C5 II je mimo jiná čísla FAPů i jedno stejný objednací číslo jako na X7. Z toho bych vyvodil, e kdy se dá na C5 II to druhý číslo, tak bude asi stejně funkční jako to první číslo. A kdy to první číslo funguje na X7, tak proč by na něm nemělo fungovat i to druhý. Zamotal jsem to dostatečně?
Jinak z vlastní zkuenosti při hledání některých dílů vím, e na různý modely auta jsou různý ceny za naprosto stejný díl. Zjednodueně a obrazně řečeno - stejná árovka na C5 bude mít v autorizáku jinou cenu ne ta samá na C6.
Jestli jsem to správně pochopil, tak na C5 II je mimo jiná čísla FAPů i jedno stejný objednací číslo jako na X7. Z toho bych vyvodil, e kdy se dá na C5 II to druhý číslo, tak bude asi stejně funkční jako to první číslo. A kdy to první číslo funguje na X7, tak proč by na něm nemělo fungovat i to druhý. Zamotal jsem to dostatečně? :-))
Jinak z vlastní zkuenosti při hledání některých dílů vím, e na různý modely auta jsou různý ceny za naprosto stejný díl. Zjednodueně a obrazně řečeno - stejná árovka na C5 bude mít v autorizáku jinou cenu ne ta samá na C6.
|
|
05.08.2017 08:05 -
|
3087098
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to mas castecne samozdrejme pravdu nicmene i ja mam zkusenost takovou ze i kdyz to vypada stejne ,stejne to neni
PS: ale zamotal jsi to kraasne
to mas castecne samozdrejme pravdu nicmene i ja mam zkusenost takovou ze i kdyz to vypada stejne ,stejne to neni
PS: ale zamotal jsi to kraasne :-d
|
|
05.08.2017 09:28 -
|
3087107
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Abych nevypadal jako pohádkář:
Autoport Praha faktura 2151670 ze dne 12.6.2015:
Fap filtr (repas) katalogové číslo 174034 za 8221 Kč. Práce 031E0910 za 535 Kč. Ve tedy bez DPH.
Kdo nevěří, tomu mohu poslat sken faktury.
Abych nevypadal jako pohádkář:
Autoport Praha faktura 2151670 ze dne 12.6.2015:
Fap filtr (repas) katalogové číslo 174034 za 8221 Kč. Práce 031E0910 za 535 Kč. Ve tedy bez DPH.
Kdo nevěří, tomu mohu poslat sken faktury.
|
|
| |
|
|