| | |
10.06.2017 18:46 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
3073394
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Díky za vysvětlení.
Dnes jsem rozdělal objímku za FAPem, posvítil baterkou a vypadá ze zadu dobře a neporueně, a teda na trubku vedoucí ke konci výfuku, má na stěně film jemných sazí, černé tak, e by byly vidět i ve tmě , přírubu mezi FAP a Kat jsem nerozdělával, bo nevlastním hevér, který má Jarda, jak psal Mikra, abych mohl pod autem chodit , mám jenom malej a byl jsem rád, e jsem se dostal na tu objímku, rozdělávat to budu a přítí víkend z jámy, tam u chodit můu a zkontroluji to i z druhé strany.
Ale zajímalo by mne, zda kdy FAP bude v pořádku, čím to můe být, e jsou ty saze za FAPem, myslel jsem si, e kdy je v pořádku, nemůe je propustit, pak se psalo, e můou být problémy i někde jinde, na to u jsem odpověď nedostal, mohl by někdo dovysvětlit, jak se můou dostat saze za FAP, kdy je v pořádku?
Jetě dodám, e ádnou hláku o závadě nemám, poslední diagnostika také nehlásila ádný problém, od poslední regenerace najeto 820 km, dá se to od stolu?
Díky za vysvětlení. :palec
Dnes jsem rozdělal objímku za FAPem, posvítil baterkou a vypadá ze zadu dobře a neporueně, a teda na trubku vedoucí ke konci výfuku, má na stěně film jemných sazí, černé tak, e by byly vidět i ve tmě :-d, přírubu mezi FAP a Kat jsem nerozdělával, bo nevlastním hevér, který má Jarda, jak psal Mikra, abych mohl pod autem chodit :-d, mám jenom malej a byl jsem rád, e jsem se dostal na tu objímku, rozdělávat to budu a přítí víkend z jámy, tam u chodit můu :-d a zkontroluji to i z druhé strany. ;-)
Ale zajímalo by mne, zda kdy FAP bude v pořádku, čím to můe být, e jsou ty saze za FAPem, myslel jsem si, e kdy je v pořádku, nemůe je propustit, pak se psalo, e můou být problémy i někde jinde, na to u jsem odpověď nedostal, mohl by někdo dovysvětlit, jak se můou dostat saze za FAP, kdy je v pořádku? :nevim
Jetě dodám, e ádnou hláku o závadě nemám, poslední diagnostika také nehlásila ádný problém, od poslední regenerace najeto 820 km, dá se to od stolu? ;-)
|
|
10.06.2017 18:59 -
|
3073397
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no asi se na me sesypou skalni zastanci Wapky ale mam takovy nazorv ktery by s tim mohl souvyset....
myslim ze tim ze do FAP valis vodu po nemalym tlakem, je mozne ze pory ktere by meli u funkcniho fap neco zadrzet (NOx) se tlakem ponekud zvetsi jak se pres nej pul hodiny vali tlak abrazivni vody
takto "vycisteny" FAP mozna je cisty a cerinu zbaveny (coz je diskutabilni a u novych aditiv se uz nepouziva) ale ne tak uciny jak by mel byt ....
no asi se na me sesypou skalni zastanci Wapky ale mam takovy nazorv ktery by s tim mohl souvyset....
myslim ze tim ze do FAP valis vodu po nemalym tlakem, je mozne ze pory ktere by meli u funkcniho fap neco zadrzet (NOx) se tlakem ponekud zvetsi jak se pres nej pul hodiny vali tlak abrazivni vody
takto "vycisteny" FAP mozna je cisty a cerinu zbaveny (coz je diskutabilni a u novych aditiv se uz nepouziva) ale ne tak uciny jak by mel byt ....
|
|
10.06.2017 19:00 -
|
3073398
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Od stolu vím jen to, e kdy se tam ty saze jednou dostanou, tak u tam zůstanou. Pokud je teda nějak mechanicky, nebo chemicky nevyene. Take pokud jsi měl někdy v minulosti nějakej problém a zahulil sis, tak se to mohlo zasrapinit a teď je to černý jak Deovo svědomí.
Od stolu vím jen to, e kdy se tam ty saze jednou dostanou, tak u tam zůstanou. Pokud je teda nějak mechanicky, nebo chemicky nevyene. Take pokud jsi měl někdy v minulosti nějakej problém a zahulil sis, tak se to mohlo zasrapinit a teď je to černý jak Deovo svědomí.
|
|
10.06.2017 19:10 -
|
3073401
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Díky za názory, tak mi z toho teda vychází patný FAP, jiný problém tam být nemůe, jestli tomu dobře rozumím.
Kdo si občas nezahulí, no a kdy je jetě dobrý matro, je to fajn.
Černě nehulim, za tepla ani za studena, občas tomu dám pořádnou čočku a nic, jetě bych mohl zkusit ten aceton.
Jo a zadní mříka FAPu byla bez sazí, béovo edá.
Díky za názory, tak mi z toho teda vychází patný FAP, jiný problém tam být nemůe, jestli tomu dobře rozumím. ;-)
Kdo si občas nezahulí, no a kdy je jetě dobrý matro, je to fajn. :-))
Černě nehulim, za tepla ani za studena, občas tomu dám pořádnou čočku a nic, jetě bych mohl zkusit ten aceton. :-)) :-d
Jo a zadní mříka FAPu byla bez sazí, béovo edá.
|
|
10.06.2017 19:19 -
|
3073402
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
63zdenda napsal(a): Díky za názory, tak mi z toho teda vychází patný FAP, jiný problém tam být nemůe, jestli tomu dobře rozumím.
Kdo si občas nezahulí, no a kdy je jetě dobrý matro, je to fajn.
Černě nehulim, za tepla ani za studena, občas tomu dám pořádnou čočku a nic, jetě bych mohl zkusit ten aceton.
tak ono pokud je motor ok a je smes v pomeru jakou ma mit tak nezakouri ani auto bez FAP
ale samozdrejme ten aceton bych tam dal..cim vic tim lip...
tak ono pokud je motor ok a je smes v pomeru jakou ma mit tak nezakouri ani auto bez FAP
ale samozdrejme ten aceton bych tam dal..cim vic tim lip...:palec:-d
|
|
10.06.2017 19:44 -
|
3073403
|
|
63zdenda
|
|
|
No motor snad ok, asi před měsícem znova rozvody, ohledně vrchního řetízku, vrek byl celej odstrojenej, vstřiky, sání, ve přetěsněno a vyčitěno, je znát tíí a kultivovanějí chod motoru, EGR měněn asi před dvěma lety, snímač polohy turba, zátah auta dobrý.
Akorát jsi mě celkem dostal těma rezavejma repasama z Citroenu, e to aspoň neodrbou, kdy u na tom dělají servis, je to takové neprofesionální, pak člověk ztrácí důvěru i v tu repasi, to jsem koukal na starí na inzerci a ty jsou čisté.
No motor snad ok, asi před měsícem znova rozvody, ohledně vrchního řetízku, vrek byl celej odstrojenej, vstřiky, sání, ve přetěsněno a vyčitěno, je znát tíí a kultivovanějí chod motoru, EGR měněn asi před dvěma lety, snímač polohy turba, zátah auta dobrý. ;-)
Akorát jsi mě celkem dostal těma rezavejma repasama z Citroenu, e to aspoň neodrbou, kdy u na tom dělají servis, je to takové neprofesionální, pak člověk ztrácí důvěru i v tu repasi, to jsem koukal na starí na inzerci a ty jsou čisté. ;-)
|
|
10.06.2017 20:10 -
|
3073417
|
|
autodiag
|
|
|
no bylo to cca pred 6 lety a v peugeoto (ale to je jedno sklad v Rakousku je stejna)
byl orezlej celej vcetne trubky...stacilo to treba jen striknout barvou ,pravda
a to ten z auta by jsi rekl ze je novej ,jen trochu zmoknul a oreznul
ted opravdu nevim ,velmi dlouho jsem zadny nebral,ale verim ze se to velmi rychle zmeni
no bylo to cca pred 6 lety a v peugeoto (ale to je jedno sklad v Rakousku je stejna)
byl orezlej celej vcetne trubky...stacilo to treba jen striknout barvou ,pravda
a to ten z auta by jsi rekl ze je novej ,jen trochu zmoknul a oreznul :)
ted opravdu nevim ,velmi dlouho jsem zadny nebral,ale verim ze se to velmi rychle zmeni ;)
|
|
11.06.2017 20:10 -
|
3073710
|
|
63zdenda
|
|
|
Takto to vypadá, kdy sáhnu prstama do dvouhlavňové koncovky výfuku, trubka je stejně černá u od FAPu, ale ten od sazí není.
Takto to vypadá, kdy sáhnu prstama do dvouhlavňové koncovky výfuku, trubka je stejně černá u od FAPu, ale ten od sazí není. :nevim
Přílohy: IMG_20170611_181302.jpg ( 1776268b ) - |
|
11.06.2017 21:21 -
|
3073752
|
|
autodiag
|
|
|
neres to
neres to ;)
|
|
11.06.2017 21:45 -
|
3073757
|
|
63zdenda
|
|
|
Ok, díky , ale co moje svědomí, bude černé jako ten výfuk.
V práci to stejně rozeberu a okouknu, kdyby se mi něco nezdálo, vyfotím a dám vědět, jinak bych v noci nespal.
Ok, díky ;-), ale co moje svědomí, bude černé jako ten výfuk. :-d
V práci to stejně rozeberu a okouknu, kdyby se mi něco nezdálo, vyfotím a dám vědět, jinak bych v noci nespal. :-d
|
|
17.06.2017 19:38 -
|
3075388
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak jsem dnes provedl kontrolu FAP, kdy u to bylo dole, udělal jsem asi po 50 tis km i proplach a kdy u, tak jsem to stříknul, prasklej vypadá e není.
Tak jsem dnes provedl kontrolu FAP, kdy u to bylo dole, udělal jsem asi po 50 tis km i proplach a kdy u, tak jsem to stříknul, prasklej vypadá e není. ;-)
Přílohy: Před..jpg ( 1464908b ) - Po..jpg ( 1318888b ) - Natření 1..jpg ( 1002420b ) - Natření 2..jpg ( 1090538b ) - |
|
17.06.2017 20:28 -
|
3075449
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Krásná práce
Krásná práce :palec
|
|
17.06.2017 22:48 -
|
3075549
|
|
63zdenda
|
|
|
Bobr53 - samozřejmě horkou, studená to nevyčistí, po 45 minutách čisto, ale dělal jsem to víc jak hoďku.
PataMat - do chemické jímky, já nepodporuji přípravky pro větí růst a hezčí barvu.
Bobr53 - samozřejmě horkou, studená to nevyčistí, po 45 minutách čisto, ale dělal jsem to víc jak hoďku. ;-)
PataMat - do chemické jímky, já nepodporuji přípravky pro větí růst a hezčí barvu. :-d
|
|
18.06.2017 21:55 -
|
3075939
|
|
63zdenda
|
|
|
jruze napsal(a): Musí hlavně koukat z druhé strany (slabou trubkou- né od příruby tam je větinou OK)
Samozřejmě je stejný z obou stran, akorát tou trubkou se to fotí blbě, proto jsem to nedělal.
Jinak jsem se po slubě chtěl u tebe stavit na podrobnějí diagnostiku, čtvrtek, pátek nebo sobotu navečer, aby byl čas na drbání o čertech, ale koukám, e nemá do čeho píchnout, tak jede na ryby.
Samozřejmě je stejný z obou stran, akorát tou trubkou se to fotí blbě, proto jsem to nedělal. ;-)
Jinak jsem se po slubě chtěl u tebe stavit na podrobnějí diagnostiku, čtvrtek, pátek nebo sobotu navečer, aby byl čas na drbání o čertech, ale koukám, e nemá do čeho píchnout, tak jede na ryby. :-)) :-d
|
|
20.06.2017 01:11 -
|
3076467
|
|
Dany
|
|
|
Jo. chtěl jsem to vyřadit... Nějak si nedovedu představit, e to bude po 14 letech fungovat. Není magnet ve víčku, málo eolys / infineum. Nevim zatim, v jakým stavu je keramika a zda funguje cerpadlo eolysu, stejně bude zahnojený. Bude to běh na dlouhou tra... Tak to postupně začnu zprovozňovat... Děkuju
Jo. chtěl jsem to vyřadit... Nějak si nedovedu představit, e to bude po 14 letech fungovat. Není magnet ve víčku, málo eolys / infineum. Nevim zatim, v jakým stavu je keramika a zda funguje cerpadlo eolysu, stejně bude zahnojený. Bude to běh na dlouhou tra... Tak to postupně začnu zprovozňovat... Děkuju
|
|
| |
|
|