| | |
15.03.2017 14:59 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
3050053
|
|
tankista
|
Město: Hlubočky 3, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Majo77 napsal(a): Čistí vlastne nejaká firma tie nedelitežné? Alebo je v súčastnosti moná len výmena.
nael jsem nějakej článek na www.dekarbonizace.eu tak se podívej tam
nael jsem nějakej článek na www.dekarbonizace.eu tak se podívej tam
|
|
15.03.2017 18:13 -
|
3050145
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..kolik stoji v citroenu novej a kolik v adekvatni (funkcni/plnohodnotne) nahrade ?
..kolik stoji v citroenu novej a kolik v adekvatni (funkcni/plnohodnotne) nahrade ?
|
|
16.03.2017 07:04 -
|
3050419
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
...a proc myslis ze se ptam ?...
...a proc myslis ze se ptam ?...
|
|
10.04.2017 09:50 -
|
3058248
|
|
Majerr
|
Město: Roznov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Zdravim vas. Mam 2.0HDI, 100KW, r.v. 2011 a najeto 92tisic km.
Kdyz sahnu prstem do vyfuku, je vevnitr pokryty vrstvou sazi. Nekde jsem slysel ze v Rakousku za to muzou odstavit auto pro nesplneni predpisu. Auto ma FAP, zadne zasahy na aute nebyly a nejsou provedeny, bylo servisovano v Citroenu (posledni vymenu oleje po zaruce uz jsem delal se znamym). Zadna hlaska nebo error a vyzva k servisu.
Mate prosim nekdo zkusenost - je to notmalni? Predesla C5 2,2HDI mela vyfuk cisty.
Zdravim vas. Mam 2.0HDI, 100KW, r.v. 2011 a najeto 92tisic km.
Kdyz sahnu prstem do vyfuku, je vevnitr pokryty vrstvou sazi. Nekde jsem slysel ze v Rakousku za to muzou odstavit auto pro nesplneni predpisu. Auto ma FAP, zadne zasahy na aute nebyly a nejsou provedeny, bylo servisovano v Citroenu (posledni vymenu oleje po zaruce uz jsem delal se znamym). Zadna hlaska nebo error a vyzva k servisu.
Mate prosim nekdo zkusenost - je to notmalni? Predesla C5 2,2HDI mela vyfuk cisty.
|
|
10.04.2017 12:10 -
|
3058328
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
podža mňa to je asi normálne, mám to podobne len motor 103kW. Aj emisie - dymivos na EK v pohode.
podža mňa to je asi normálne, mám to podobne len motor 103kW. Aj emisie - dymivos na EK v pohode.
|
|
10.04.2017 13:26 -
|
3058412
|
|
Tarasus
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Tak není vrstva jako vrstva.....
Já jsem nedávno schválně sáhl do koncovky výfuku a měl jsem prst lehce pinavý (černý). ádná vrstva tam nebyla, jen opravdu velmi nepatrně povrchově "pinavá" koncovka. A to mi turba trochu hází olej
Podle mě a moná se pletu a někdo zkuenějí mě prosím opraví...tak zkrátka za několik (X desítek) cyklů regenerace prostě musí být vnitřek nepatrně "pinavý" od sazí. Pokud teda nepucujete koncovku kadý měsíc
Tak není vrstva jako vrstva.....
Já jsem nedávno schválně sáhl do koncovky výfuku a měl jsem prst lehce pinavý (černý). ádná vrstva tam nebyla, jen opravdu velmi nepatrně povrchově "pinavá" koncovka. A to mi turba trochu hází olej;-)
Podle mě a moná se pletu a někdo zkuenějí mě prosím opraví...tak zkrátka za několik (X desítek) cyklů regenerace prostě musí být vnitřek nepatrně "pinavý" od sazí. Pokud teda nepucujete koncovku kadý měsíc:-d
|
|
10.04.2017 13:29 -
|
3058417
|
|
jumep
|
|
|
je pravda ze niektore auta maju vyfuk cisty cisty
zalezi dost na tom ako a kade sa jazdi a tiez stave fapu
za cierny vyfuk ta nemozu odstavit, nakolko moze byt ze si s tym mal problem a ten je uz odstraneny, mozes s nimi ist na STK a tam az ked neprejdes mas problem
je pravda ze niektore auta maju vyfuk cisty cisty
zalezi dost na tom ako a kade sa jazdi a tiez stave fapu
za cierny vyfuk ta nemozu odstavit, nakolko moze byt ze si s tym mal problem a ten je uz odstraneny, mozes s nimi ist na STK a tam az ked neprejdes mas problem
|
|
10.04.2017 19:09 -
|
3058515
|
|
jruze
|
|
|
Pokud aditivace , FAP a regenerace na biturbech funguje jak má(a dokonce i bez FAP = cesta z Chorvatska domů ) je koncovka čistá - jen lehce edivá a to i při krátkých jízdách do kilometru - moná to má na svědomí vyí tlak paliva a lamda která hlídá a reguluje spalování.
A v Rakousku bude mít moná problém = ty saze se na koncovku dostali jak ? Myslí e Koncerny mají nefunkční FAP a nefunguje systém ? A myslí e to rakuákům vysvětlí e tam nemá chybu tak e těto nezajímá - zkusit to můe.
Pokud aditivace , FAP a regenerace na biturbech funguje jak má(a dokonce i bez FAP = cesta z Chorvatska domů ) je koncovka čistá - jen lehce edivá a to i při krátkých jízdách do kilometru - moná to má na svědomí vyí tlak paliva a lamda která hlídá a reguluje spalování.
A v Rakousku bude mít moná problém = ty saze se na koncovku dostali jak ? Myslí e Koncerny mají nefunkční FAP a nefunguje systém ? A myslí e to rakuákům vysvětlí e tam nemá chybu tak e těto nezajímá - zkusit to můe.
|
|
10.04.2017 21:01 -
|
3058575
|
|
jumep
|
|
|
1. 2.0 ma pomerne bezne cierny vyfuk
2. ja len hovorim ze mu moze povedat ze mal problem so systemom, ktory je odstraneny, ale nebol meneny vyfuk lebo mu nic nie je - tympadom ak sa policajtovi nieco nepaci - moze ist na mobilnu STK
1. 2.0 ma pomerne bezne cierny vyfuk
2. ja len hovorim ze mu moze povedat ze mal problem so systemom, ktory je odstraneny, ale nebol meneny vyfuk lebo mu nic nie je - tympadom ak sa policajtovi nieco nepaci - moze ist na mobilnu STK
|
|
10.04.2017 21:18 -
|
3058583
|
|
jumep
|
|
|
ja sa bavim o mobilnej rakuskej stk, o tom ze policajt nemoze svojvolne rozhodnut a co viem oni aj tak robia - ked sa im nieco nezda - mobilna STK
ja sa bavim o mobilnej rakuskej stk, o tom ze policajt nemoze svojvolne rozhodnut a co viem oni aj tak robia - ked sa im nieco nezda - mobilna STK
|
|
10.04.2017 22:20 -
|
3058601
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Mě by zajimal výfuk těch policajtů
Jinak v sobotu jsem jel na koncert do Dráďan,v tom kopci před hranicí před námi jel SUV Hyundai relativně mladé auto ,z těch dvou výfuků se mu hrnul kouř jak z křiníku Potěmkin.
Myslím e rakouské policajty by asi zaujal daleko víc ne C5 která nedýmí ale má jen pinavou trubku od výfuku.
To by si pak mohli rovnou stoupnout k silnici, zastavit kadého a mají 80% pinavých výfuků...
Mě by zajimal výfuk těch policajtů :-))))
Jinak v sobotu jsem jel na koncert do Dráďan,v tom kopci před hranicí před námi jel SUV Hyundai relativně mladé auto ,z těch dvou výfuků se mu hrnul kouř jak z křiníku Potěmkin.
Myslím e rakouské policajty by asi zaujal daleko víc ne C5 která nedýmí ale má jen pinavou trubku od výfuku.
To by si pak mohli rovnou stoupnout k silnici, zastavit kadého a mají 80% pinavých výfuků...
|
|
11.04.2017 01:57 -
|
3058652
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
To e někde odstavujou auta na základě čistý rukavice je k smíchu, tady se fakt poslední dobou roztrubujou hoaxy jak na TV Nova.Jinak v Rakousku mam příbuzný tak se fakt musim smat
To e někde odstavujou auta na základě čistý rukavice je k smíchu, tady se fakt poslední dobou roztrubujou hoaxy jak na TV Nova.Jinak v Rakousku mam příbuzný tak se fakt musim smat :-)
|
|
11.04.2017 09:38 -
|
3058684
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Nedalo mi to a sel jsem vymest vyfuk bilou papirovou uterkou. Naprosto cisty.
Nedalo mi to a sel jsem vymest vyfuk bilou papirovou uterkou. Naprosto cisty.
|
|
11.04.2017 10:50 -
|
3058706
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Tak to ja ho čistej rozhodně nemam, jestli to je tim poskakovanim po Praze nevim.Do Fapu se zatim nikdo nehrabal najeto 202tis auto nehulí na emisích prolo v pohodě ale koncovka čistá neni.
Tak to ja ho čistej rozhodně nemam, jestli to je tim poskakovanim po Praze nevim.Do Fapu se zatim nikdo nehrabal najeto 202tis auto nehulí na emisích prolo v pohodě ale koncovka čistá neni.
|
|
19.04.2017 22:07 -
|
3060629
|
|
rat21
|
Město: Karlovy Vary , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím vechny, můete mi povědět podle foto, jestli mám nebo nemám FAP? Proel jsem emisemi a přitom mám úplně černý vyfuk. Na fotce je úplně první "bambule" na výfuku, ale jako FAP nevypadá. Díky za odpověď.
Zdravím vechny, můete mi povědět podle foto, jestli mám nebo nemám FAP? Proel jsem emisemi a přitom mám úplně černý vyfuk. Na fotce je úplně první "bambule" na výfuku, ale jako FAP nevypadá. Díky za odpověď.
Přílohy: 20170419_192934.jpg ( 2548285b ) - |
|
| |
|
|