| | |
10.12.2016 12:08 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
3018948
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Byl jsem trosku provetrat auto a protoze jsem posledni dobou jezdil jen kratke trasy chtel jsem se podivat jak je na tom fap filtr. Pro porovnani jsem pouzil hodnoty s prispevku vyse ze dne 20.8. Vedle jsou dnesni hodnoty.
naplneni FAP - 66% - 36%
celkova hmotnost sazi ve FAP - 13,87g - 7,83g
objem aditiva v nadrzce - 2165 ml - 2 145 ml
celkove mnozstvi aditiva usazeneho ve FAP - 1435 mg - 1 448ml
kilometrovy probeh od posledni regenerace - 346 km - 196 km
promerna vzdalenost mezi 5 posl. reg. - 268 km - 286 km
stupen zaneseni FAP sazemi - 61 % - 61%
vzdalenost zbyvajici do cisteni FAP - 63934 km - 63 934 km
Jak je na tom filtr?
Maji nefunkcni zhavky vliv na zaneseni filtru? Nejde zadna.
Diky
Byl jsem trosku provetrat auto a protoze jsem posledni dobou jezdil jen kratke trasy chtel jsem se podivat jak je na tom fap filtr. Pro porovnani jsem pouzil hodnoty s prispevku vyse ze dne 20.8. Vedle jsou dnesni hodnoty.
naplneni FAP - 66% - 36%
celkova hmotnost sazi ve FAP - 13,87g - 7,83g
objem aditiva v nadrzce - 2165 ml - 2 145 ml
celkove mnozstvi aditiva usazeneho ve FAP - 1435 mg - 1 448ml
kilometrovy probeh od posledni regenerace - 346 km - 196 km
promerna vzdalenost mezi 5 posl. reg. - 268 km - 286 km
stupen zaneseni FAP sazemi - 61 % - 61%
vzdalenost zbyvajici do cisteni FAP - 63934 km - 63 934 km
Jak je na tom filtr?
Maji nefunkcni zhavky vliv na zaneseni filtru? Nejde zadna.
Diky
|
|
10.12.2016 12:48 -
|
3018949
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nekvalitni spalovani=vice vyfukovych splodin
nekvalitni spalovani=vice vyfukovych splodin
|
|
10.12.2016 15:27 -
|
3018978
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
autodiag napsal(a): nekvalitni spalovani=vice vyfukovych splodin
Kvuli tem zhavkam jo? Nebo ten filtr je na tom uz spatne?
Kvuli tem zhavkam jo? Nebo ten filtr je na tom uz spatne?
|
|
10.12.2016 17:36 -
|
3019048
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kvůli těm havkám. S nefunkčníma bys neměl projít na emisích, protoe to je dost závaná závada ohledně ekologie.
Pořád si lidi představujou havky jako na Zetorech z padesátých let. Tam opravdu jen nahřály spalovací prostor a pak se vypnuly. Dnes u havky po startu haví i za chodu motoru, aby pomáhaly lepímu spalování směsi. Nejsou tam jen kvůli startování. Sám vidí, e startuje i bez nich.
Kvůli těm havkám. S nefunkčníma bys neměl projít na emisích, protoe to je dost závaná závada ohledně ekologie.
Pořád si lidi představujou havky jako na Zetorech z padesátých let. Tam opravdu jen nahřály spalovací prostor a pak se vypnuly. Dnes u havky po startu haví i za chodu motoru, aby pomáhaly lepímu spalování směsi. Nejsou tam jen kvůli startování. Sám vidí, e startuje i bez nich.
|
|
10.12.2016 18:14 -
|
3019077
|
|
kajman
|
|
|
Rozumim, dik. Mam je uz davno koupene, ale zlomil jsem si ruku a minuly tyden mi sundali sadru. Bude to muset jeste chvili pockat.
Rozumim, dik. Mam je uz davno koupene, ale zlomil jsem si ruku a minuly tyden mi sundali sadru. Bude to muset jeste chvili pockat.
|
|
11.12.2016 18:40 -
|
3019272
|
|
namoras
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Zdravím pánové, moc často tu nepíu,ale sleduju Vae příspěvky dost často. Můu jen potvrdit, e Mikra má pravdu. Byl jsem minulý týden na tk ,měřili emise a vyhořel jsem jako papír. Motor měl normální pravidelný chod , bez jakýchkoli náznaků nějaké chyby,i v těch mrazech startoval v poho. Na emisích řekli ,e nepracuje FAP ,ale e je tam chyba ,,P 1351" ,havky, která nesouvisí s emisema. jsem si pomyslel svoje a jel domu. Koupil nové raději origo ,protoe měnit to u tohodle motoru za půl roku znovu se mi opravdu nechce. Kdo to u dělal ví o čem píu. Take ano, havky mají vliv na emise.
Zdravím pánové, moc často tu nepíu,ale sleduju Vae příspěvky dost často. Můu jen potvrdit, e Mikra má pravdu. Byl jsem minulý týden na tk ,měřili emise a vyhořel jsem jako papír. Motor měl normální pravidelný chod , bez jakýchkoli náznaků nějaké chyby,i v těch mrazech startoval v poho. Na emisích řekli ,e nepracuje FAP ,ale e je tam chyba ,,P 1351" ,havky, která nesouvisí s emisema. jsem si pomyslel svoje a jel domu. Koupil nové raději origo ,protoe měnit to u tohodle motoru za půl roku znovu se mi opravdu nechce. Kdo to u dělal ví o čem píu. Take ano, havky mají vliv na emise.
|
|
11.12.2016 19:48 -
|
3019300
|
|
jruze
|
|
|
namoras napsal(a): Zdravím pánové, moc často tu nepíu,ale sleduju Vae příspěvky dost často. Můu jen potvrdit, e Mikra má pravdu. Byl jsem minulý týden na tk ,měřili emise a vyhořel jsem jako papír. Motor měl normální pravidelný chod , bez jakýchkoli náznaků nějaké chyby,i v těch mrazech startoval v poho. Na emisích řekli ,e nepracuje FAP ,ale e je tam chyba ,,P 1351" ,havky, která nesouvisí s emisema. jsem si pomyslel svoje a jel domu. Koupil nové raději origo ,protoe měnit to u tohodle motoru za půl roku znovu se mi opravdu nechce. Kdo to u dělal ví o čem píu. Take ano, havky mají vliv na emise.
havky mají vliv na emise jen u studeného motoru - u ohřátého u nejsou v činnosti,ale je to chyba která ovlivňuje emise při startu a po startu - proto tě nepustí dál.(take ohledně tvého případu: havky v tvém případě neovlivní emise páč se dělají na teplém motoru) - neprojde z důvodu uloené chyby a ohledně FAPu: kdy ti řekl e ti nefunguje FAP tak to zase nesouvisí se havkama,ale má tam jiný problém = v tvém případě ti havky nepomůou
havky mají vliv na emise jen u studeného motoru - u ohřátého u nejsou v činnosti,ale je to chyba která ovlivňuje emise při startu a po startu - proto tě nepustí dál.(take ohledně tvého případu: havky v tvém případě neovlivní emise páč se dělají na teplém motoru) - neprojde z důvodu uloené chyby a ohledně FAPu: kdy ti řekl e ti nefunguje FAP tak to zase nesouvisí se havkama,ale má tam jiný problém = v tvém případě ti havky nepomůou;-)
|
|
11.12.2016 23:06 -
|
3019359
|
|
Bobr53
|
|
|
namoras napsal(a): Zdravím pánové, moc často tu nepíu,ale sleduju Vae příspěvky dost často. Můu jen potvrdit, e Mikra má pravdu. Byl jsem minulý týden na tk ,měřili emise a vyhořel jsem jako papír. Motor měl normální pravidelný chod , bez jakýchkoli náznaků nějaké chyby,i v těch mrazech startoval v poho. Na emisích řekli ,e nepracuje FAP ,ale e je tam chyba ,,P 1351" ,havky, která nesouvisí s emisema. jsem si pomyslel svoje a jel domu. Koupil nové raději origo ,protoe měnit to u tohodle motoru za půl roku znovu se mi opravdu nechce. Kdo to u dělal ví o čem píu. Take ano, havky mají vliv na emise.
... Tak to jsou nějaké změny v postupech STK? Já byl na emisích u mnohokrát, ale diagnostika uloených poruch tam nikoho nikdy nezajímala... Copak to dnes prozkoumávají diagnostikou?
... Tak to jsou nějaké změny v postupech STK? Já byl na emisích u mnohokrát, ale diagnostika uloených poruch tam nikoho nikdy nezajímala... Copak to dnes prozkoumávají diagnostikou? :nevim
|
|
12.12.2016 19:04 -
|
3019484
|
|
namoras
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 11 |
|
|
jruze napsal(a): havky mají vliv na emise jen u studeného motoru - u ohřátého u nejsou v činnosti,ale je to chyba která ovlivňuje emise při startu a po startu - proto tě nepustí dál.(take ohledně tvého případu: havky v tvém případě neovlivní emise páč se dělají na teplém motoru) - neprojde z důvodu uloené chyby a ohledně FAPu: kdy ti řekl e ti nefunguje FAP tak to zase nesouvisí se havkama,ale má tam jiný problém = v tvém případě ti havky nepomůou
No opravdu se nechci hádat, ale a tak úplnou pravdu asi nemá. Není to z mojí hlavy ,ale mechanika z Citroenu, ten tvrdí, e pokud čidla na fapu polou impuls řídící jednotce ,e je třeba regenerace, ta spustí vechny el. spotřebiče,od vyhřívaných zrcátek a po havící svíčky ,aby se zvedla spotřeba el a alternátor více nabíjel a tím více zatíil motor, havky pomohou jetě více zahřát spalovanou směs která jde do filtru a tím se vypaluje.Pokud se toto nestane ,filtr je zanesený a pak naměří na stk patné hodnoty. Tak mi to bylo vysvětleno. Po dnení origo diag je ve v pořádku , fap plně funkčí s min ¨výdrí. jetě 276000 km, aditivum jete není na minimu. Tak nějak to napsala Lexia.
No opravdu se nechci hádat, ale a tak úplnou pravdu asi nemá. Není to z mojí hlavy ,ale mechanika z Citroenu, ten tvrdí, e pokud čidla na fapu polou impuls řídící jednotce ,e je třeba regenerace, ta spustí vechny el. spotřebiče,od vyhřívaných zrcátek a po havící svíčky ,aby se zvedla spotřeba el a alternátor více nabíjel a tím více zatíil motor, havky pomohou jetě více zahřát spalovanou směs která jde do filtru a tím se vypaluje.Pokud se toto nestane ,filtr je zanesený a pak naměří na stk patné hodnoty. Tak mi to bylo vysvětleno. Po dnení origo diag je ve v pořádku , fap plně funkčí s min ¨výdrí. jetě 276000 km, aditivum jete není na minimu. Tak nějak to napsala Lexia.
|
|
12.12.2016 19:41 -
|
3019499
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja se obavam ze by se tvuj kamarad,mechanik z citroenu,mel znovu vratit na skoleni kde ocividne nedaval pozor
nebo ty jsi ho spatne pochopil...a oba dva si procist jak vlastne vstrikovani SIEMENS pracuje v rezimu regenerace i mimo ni
jinak na FAP je pouze cidlo teploty,ten fakt zadne impulzy nedava
ja se obavam ze by se tvuj kamarad,mechanik z citroenu,mel znovu vratit na skoleni kde ocividne nedaval pozor
nebo ty jsi ho spatne pochopil...a oba dva si procist jak vlastne vstrikovani SIEMENS pracuje v rezimu regenerace i mimo ni
jinak na FAP je pouze cidlo teploty,ten fakt zadne impulzy nedava
|
|
12.12.2016 19:45 -
|
3019501
|
|
jruze
|
|
|
namoras napsal(a): No opravdu se nechci hádat, ale a tak úplnou pravdu asi nemá. Není to z mojí hlavy ,ale mechanika z Citroenu, ten tvrdí, e pokud čidla na fapu polou impuls řídící jednotce ,e je třeba regenerace, ta spustí vechny el. spotřebiče,od vyhřívaných zrcátek a po havící svíčky ,aby se zvedla spotřeba el a alternátor více nabíjel a tím více zatíil motor, havky pomohou jetě více zahřát spalovanou směs která jde do filtru a tím se vypaluje.Pokud se toto nestane ,filtr je zanesený a pak naměří na stk patné hodnoty. Tak mi to bylo vysvětleno. Po dnení origo diag je ve v pořádku , fap plně funkčí s min ¨výdrí. jetě 276000 km, aditivum jete není na minimu. Tak nějak to napsala Lexia.
Pozdravuj mechanika z Citroenu a a jde na kolení - čidla jsou jen teploměry(nic víc neumí)- jednotka si z nich jen přečte e jsou splněny podmínky . Víc to nebudu rozvádět a jestli jsou takto znalí mechanici v Citroen servisu (a jestli ti to opravdu takto řekl) tak je s prominutím pitomec a ani se nedivím e mají zn.servisy takovou pověst. Omlovám se za některé výrazy ale to bylo moc silné kafe. Prosímtě ze kterého zn.servisu ten člověk je?
Pozdravuj mechanika z Citroenu a a jde na kolení - čidla jsou jen teploměry(nic víc neumí)- jednotka si z nich jen přečte e jsou splněny podmínky . Víc to nebudu rozvádět a jestli jsou takto znalí mechanici v Citroen servisu (a jestli ti to opravdu takto řekl) tak je s prominutím pitomec a ani se nedivím e mají zn.servisy takovou pověst. Omlovám se za některé výrazy ale to bylo moc silné kafe. Prosímtě ze kterého zn.servisu ten člověk je?:-))))
|
|
12.12.2016 20:02 -
|
3019513
|
|
autodiag
|
|
|
chlape cidlo meri teplotu nic min,nic vic zadny udaj neposila ..ECU spousti regeneraci na zaklade zcela jinych udaju
chlape cidlo meri teplotu nic min,nic vic zadny udaj neposila :D ..ECU spousti regeneraci na zaklade zcela jinych udaju
|
|
12.12.2016 20:11 -
|
3019517
|
|
autodiag
|
|
|
Fakt ne
neni to slovickareni ale nazivani veci pravym jmenem,a podstatne to v tomto pripade je
zkus se zamyslet nad funkci motoru,dej si ji dohromady s teplotou spalovaciho prostoru zahrateho motoru v cca 2500ot/min
Fakt ne :palec
neni to slovickareni ale nazivani veci pravym jmenem,a podstatne to v tomto pripade je
zkus se zamyslet nad funkci motoru,dej si ji dohromady s teplotou spalovaciho prostoru zahrateho motoru v cca 2500ot/min
|
|
12.12.2016 20:17 -
|
3019520
|
|
namoras
|
|
|
autodiag napsal(a): Fakt ne
neni to slovickareni ale nazivani veci pravym jmenem,a dulezite to v tomto pripade je
Tak jak to tedy opravdu probíhá? Zajímá mě to , jakou teplotu mají výfukové plyny a jakou teplotu je třeba mít pro regeneraci atd. PS. Není to můj kamarád.
Tak jak to tedy opravdu probíhá? Zajímá mě to , jakou teplotu mají výfukové plyny a jakou teplotu je třeba mít pro regeneraci atd. PS. Není to můj kamarád.:-)
|
|
12.12.2016 20:31 -
|
3019525
|
|
autodiag
|
|
|
ale my tady neresime , jak jsi napsal teploty a funkci FAP ,ale zhaveni pri regeneraci prece..
regenerace neprobiha ve spalovacim prostoru ale ve FAP a to az pred horni uvrati tim ze nadavkuje naftu do vyfuku/fap kde teprve hori
ale my tady neresime , jak jsi napsal teploty a funkci FAP ,ale zhaveni pri regeneraci prece..:palec
regenerace neprobiha ve spalovacim prostoru ale ve FAP a to az pred horni uvrati tim ze nadavkuje naftu do vyfuku/fap kde teprve hori
|
|
| |
|
|