| | |
15.09.2009 19:04 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
1105765
|
|
jumep
|
|
|
2003 uz ma novy typ eolysu (176) a teda plati toto:
2.2HDi 136hp 2003 a neskorsie, 5L Eolys gen.2, malo by vydrzat 120.000+ km
(ked zacne svietit, odhad je ze je tam 0.5l = x tankovani - ale asi 10)
2003 uz ma novy typ eolysu (176) a teda plati toto:
2.2HDi 136hp 2003 a neskorsie, 5L Eolys gen.2, malo by vydrzat 120.000+ km
(ked zacne svietit, odhad je ze je tam 0.5l = x tankovani - ale asi 10)
|
|
05.10.2009 14:13 -
|
1107038
|
|
brumla
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Tak asi se přikláním k demontái toho fapu. Prý to dělá někdo v Bysrici nad Per.
Jaký na to máte názor??? Jen nechápu jak chce donutit počítač ,aby se nehlásil o tom e nemám DPX.
Tak asi se přikláním k demontái toho fapu. Prý to dělá někdo v Bysrici nad Per.
Jaký na to máte názor??? Jen nechápu jak chce donutit počítač ,aby se nehlásil o tom e nemám DPX.
|
|
05.10.2009 14:31 -
|
1107039
|
|
tief
|
|
|
Hmmm naco si kupujes moderne auto ked opravy planujes sposobom "demontuju nebo deaktivuju to co je pokazene" ? Tolko moj nazor.
Hmmm naco si kupujes moderne auto ked opravy planujes sposobom "demontuju nebo deaktivuju to co je pokazene" ? Tolko moj nazor.
|
|
05.10.2009 14:38 -
|
1107040
|
|
Darja
|
|
|
já mám v plánu vymlátit oba katíky (protoe euro norma 4 je jen nějakej pitomej vejmysl, jak ze mě tahat peníze jakóó)
A ňáká ekologye jako mi můe bejt u zadku, dy von Klaus na tévé nova říkal, e ta ozónová ďoura či čo je vejmysl, tak se nebudu stresovat né?
já mám v plánu vymlátit oba katíky (protoe euro norma 4 je jen nějakej pitomej vejmysl, jak ze mě tahat peníze jakóó)
A ňáká ekologye jako mi můe bejt u zadku, dy von Klaus na tévé nova říkal, e ta ozónová ďoura či čo je vejmysl, tak se nebudu stresovat né?
|
|
05.10.2009 16:18 -
|
1107043
|
|
tief
|
|
|
vseved: Nezlob se ale tomu se rika komercni demagogie ...
|
|
05.10.2009 19:23 -
|
1107047
|
|
Darja
|
|
|
Sice to hraničí s tabletkama do nádre, které zvýí výkon a sníí spotřebu, ale usměvná je cena za vyndání FAPu. Povauju 7 tisíc u 2.0 HDi za celkem velkou sumu za to, e člověku vymlátí do FAPu díru. Přitom pročistění a dolití Eloys není extrémně náročné a člověk alespoň nedegraduje auto.
Sice to hraničí s tabletkama do nádre, které zvýí výkon a sníí spotřebu, ale usměvná je cena za vyndání FAPu. Povauju 7 tisíc u 2.0 HDi za celkem velkou sumu za to, e člověku vymlátí do FAPu díru. Přitom pročistění a dolití Eloys není extrémně náročné a člověk alespoň nedegraduje auto.
|
|
06.10.2009 09:51 -
|
1107063
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
A je tu u někdo kdo vyuil nabídku FAPOFF na odstranění FAPu ? By mě zajímalo jestli to je, tak jak je popisováno na stránkách FAPOFF ?
A je tu u někdo kdo vyuil nabídku FAPOFF na odstranění FAPu ? By mě zajímalo jestli to je, tak jak je popisováno na stránkách FAPOFF ?
|
|
06.10.2009 10:44 -
|
1107072
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
tief napsal(a): vseved: Nezlob se ale tomu se rika komercni demagogie ...
Hmmm, ale ta úvaha nad prospěností pro ekologii (co měla být priorita tohoto filtru) je celkem zajímavá a opravdu to vypadá, e ve výsledku je FAP spí ke kodě ne uitku
Ale je taky fakt, e cena za vyrabování filtru, jeho svaření a přehrání software není moc přiměřená-ikdy určitě argumentují tím, e u majitel nemusí dále vráet prachy do údrby FAPu...
Hmmm, ale ta úvaha nad prospěností pro ekologii (co měla být priorita tohoto filtru) je celkem zajímavá a opravdu to vypadá, e ve výsledku je FAP spí ke kodě ne uitku:-(
Ale je taky fakt, e cena za vyrabování filtru, jeho svaření a přehrání software není moc přiměřená-ikdy určitě argumentují tím, e u majitel nemusí dále vráet prachy do údrby FAPu...
|
|
06.10.2009 10:51 -
|
1107073
|
|
Darja
|
|
|
V 80tých letech se určitě nali podobní exoti, co přesně to samé říkali o katalyzátorech.
A kdyby to byla taková blbost, tak se to nerozmůe mezi výrobci automobilů. Kdyby to doopravdy nefungovalo, rvali by nám FAPy z auta GreenPeace a ne Tonda z Horní Dolní
V 80tých letech se určitě nali podobní exoti, co přesně to samé říkali o katalyzátorech.
A kdyby to byla taková blbost, tak se to nerozmůe mezi výrobci automobilů. Kdyby to doopravdy nefungovalo, rvali by nám FAPy z auta GreenPeace a ne Tonda z Horní Dolní:-)
|
|
06.10.2009 11:15 -
|
1107077
|
|
Darja
|
|
|
Jo, tak v tom případě zhubni a nevoz naloený auto, protoe to ti taky zvýí spotřebu
Nikdy nevoz kola na střee, to má spotřebu o litr vyí..
Co jsem si nala, tak 1,6 HDi s FAP má 129g/km a bez něj 138g/km.. tak teď teda nevím... Jsi si jistej, e se produkce C02 s FAPem zvýí?
Jo, tak v tom případě zhubni a nevoz naloený auto, protoe to ti taky zvýí spotřebu :-)
Nikdy nevoz kola na střee, to má spotřebu o litr vyí..
Co jsem si nala, tak 1,6 HDi s FAP má 129g/km a bez něj 138g/km.. tak teď teda nevím... Jsi si jistej, e se produkce C02 s FAPem zvýí? :-)
|
|
06.10.2009 11:49 -
|
1107080
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
A já zase nael 2.0 HDi 147g/km bez a 153g/km s FAPem...Jsi si jistá, e se produkce CO2 s FAPem sníí??
A já zase nael 2.0 HDi 147g/km bez a 153g/km s FAPem...Jsi si jistá, e se produkce CO2 s FAPem sníí??:-)
|
|
06.10.2009 12:02 -
|
1107081
|
|
Darja
|
|
|
Ale to nemá stejnou kilowatá
2.0 HDI FAP 120 kW, Euro 5, CO2 : 173 g/km
2.0 HDI FAP 110 kW Euro 5, CO2 : 146 g/km například
a Xantia HDI bez FAPu 82kW 156 g/km.....
Ale to nemá stejnou kilowatá :-)
2.0 HDI FAP 120 kW, Euro 5, CO2 : 173 g/km
2.0 HDI FAP 110 kW Euro 5, CO2 : 146 g/km například
a Xantia HDI bez FAPu 82kW 156 g/km.....
|
|
06.10.2009 12:13 -
|
1107083
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
To ve zní ze vech stran zajímavě, ale spí bych od někoho chtěl vidět něco hmatatelného např. protokol z emisí jednoho a toho samého auta s FAPem a pak bez FAPu.
To ve zní ze vech stran zajímavě, ale spí bych od někoho chtěl vidět něco hmatatelného např. protokol z emisí jednoho a toho samého auta s FAPem a pak bez FAPu.
|
|
06.10.2009 12:21 -
|
1107084
|
|
Darja
|
|
|
Vdy jo, to je taková abomyí válka. Ale já v tom smysl vidím, něco se s ním dělat musí, ono stačí se projít po Milady Horákové v Praze a člověk je přiduenej a přiotrávenej
Vdy jo, to je taková abomyí válka. Ale já v tom smysl vidím, něco se s ním dělat musí, ono stačí se projít po Milady Horákové v Praze a člověk je přiduenej a přiotrávenej:-(
|
|
06.10.2009 12:29 -
|
1107088
|
|
Froggy
|
|
|
Darja napsal(a): Ale to nemá stejnou kilowatá
Ale já porovnával dva stejné 2.0 HDi z r.2001, ty 110tikoňové, v té době snad silnějí dvoulitrové diesly nedělali, nebo jo? Je to přímo podle tabulky z příručky Citroenu. Pokud jsem to poplet tak se omlouvám, ale sám pro sebe to uzavřu tak, e jsem rád, e mám plyňáka bez toho zatracenýho FAPu
Ale to nemá stejnou kilowatá
Ale já porovnával dva stejné 2.0 HDi z r.2001, ty 110tikoňové, v té době snad silnějí dvoulitrové diesly nedělali, nebo jo? Je to přímo podle tabulky z příručky Citroenu. Pokud jsem to poplet tak se omlouvám, ale sám pro sebe to uzavřu tak, e jsem rád, e mám plyňáka bez toho zatracenýho FAPu:-))))
|
|
06.10.2009 12:33 -
|
1107090
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Emise C02 není určitě jediným ukazatelem znečitění (to bychom se my s V6 museli stydět )
Emise sazí a jiných pevných částic, které FAP u dieselu vyfiltruje, jsou daleko horí.
Emise C02 není určitě jediným ukazatelem znečitění (to bychom se my s V6 museli stydět :-d)
Emise sazí a jiných pevných částic, které FAP u dieselu vyfiltruje, jsou daleko horí.
|
|
06.10.2009 12:45 -
|
1107091
|
|
Froggy
|
|
|
Růa napsal(a): Emise C02 není určitě jediným ukazatelem znečitění (to bychom se my s V6 museli stydět ) Emise sazí a jiných pevných částic, které FAP u dieselu vyfiltruje, jsou daleko horí.
A přečetl jsi si pořádně článek z toho linku, co sem dal vseved? Ony toti spálením sazí (které ve výsledku nejsou a tak nebezpečné) s přidáním aditiva můou vznikat daleko jedovatějí látky. Ale asi tady mezi námi není tak dobrej a vybavenej chemik, kterej by to dokázal, take to jsou jen hypotézy.
Jen by mě zajímalo, které dalí pevné částice kromě sazí má na mysli?
Emise C02 není určitě jediným ukazatelem znečitění (to bychom se my s V6 museli stydět :-d) Emise sazí a jiných pevných částic, které FAP u dieselu vyfiltruje, jsou daleko horí.
A přečetl jsi si pořádně článek z toho linku, co sem dal vseved? Ony toti spálením sazí (které ve výsledku nejsou a tak nebezpečné) s přidáním aditiva můou vznikat daleko jedovatějí látky. Ale asi tady mezi námi není tak dobrej a vybavenej chemik, kterej by to dokázal, take to jsou jen hypotézy.
Jen by mě zajímalo, které dalí pevné částice kromě sazí má na mysli?
|
|
06.10.2009 13:04 -
|
1107093
|
|
brumla
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Mluvíme o ceně??? Cena DPX? + čitění Fapu a potom jetě stejně diagnostka. Myslím e je to na úhlu pohledu. Jiný pohled na to mám já, jako majitel Fapu a ten kdo se tady připojuje jako kdo ho nemá!!! Myslím tím ten FAP!!! A jestli si ho budu sám čistit /FAP/, tak je monost ho sám udělat průchozím trvale. A u zbude jen ta diagnostika. A emise, myslím e kdy ho čistím tak to je nastřádaný tím sv....vem, a na měření stejně nikdo neví kdy tam přijede a jak proběhla regenerace.
Mluvíme o ceně??? Cena DPX? + čitění Fapu a potom jetě stejně diagnostka. Myslím e je to na úhlu pohledu. Jiný pohled na to mám já, jako majitel Fapu a ten kdo se tady připojuje jako kdo ho nemá!!! Myslím tím ten FAP!!! A jestli si ho budu sám čistit /FAP/, tak je monost ho sám udělat průchozím trvale. A u zbude jen ta diagnostika. A emise, myslím e kdy ho čistím tak to je nastřádaný tím sv....vem, a na měření stejně nikdo neví kdy tam přijede a jak proběhla regenerace.
|
|
06.10.2009 13:15 -
|
1107094
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Froggy napsal(a): A přečetl jsi si pořádně článek z toho linku, co sem dal vseved? Ony toti spálením sazí (které ve výsledku nejsou a tak nebezpečné) s přidáním aditiva můou vznikat daleko jedovatějí látky. Ale asi tady mezi námi není tak dobrej a vybavenej chemik, kterej by to dokázal, take to jsou jen hypotézy. Jen by mě zajímalo, které dalí pevné částice kromě sazí má na mysli?
Samozřejmě se jedná pouze o saze vzniklé nedokonalým spalováním (obecně zvané pevné částice) -jsem to napsal trochu blbě.
e ten FAP za ty roky ale nikdo nezakázal, kdy je tak kodlivý.
Je to efektní, kdy s dieselem bez fapu pěkně osolí a vyvalí se pořádnej dým. Bez něj by to nebyl pravej nafák.
A přečetl jsi si pořádně článek z toho linku, co sem dal vseved? Ony toti spálením sazí (které ve výsledku nejsou a tak nebezpečné) s přidáním aditiva můou vznikat daleko jedovatějí látky. Ale asi tady mezi námi není tak dobrej a vybavenej chemik, kterej by to dokázal, take to jsou jen hypotézy. Jen by mě zajímalo, které dalí pevné částice kromě sazí má na mysli?
Samozřejmě se jedná pouze o saze vzniklé nedokonalým spalováním (obecně zvané pevné částice) -jsem to napsal trochu blbě.
e ten FAP za ty roky ale nikdo nezakázal, kdy je tak kodlivý.
Je to efektní, kdy s dieselem bez fapu pěkně osolí a vyvalí se pořádnej dým. Bez něj by to nebyl pravej nafák.;-)
|
|
| |
|
|