| | |
17.02.2015 06:55 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2787777
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Vítej v klubu stočených.
Spotřeba aditiva závisí na stylu provozování auta (město-dálnice...). Diagnostika dokonce ukáe kolik procent najetých km bylo v jakém jízdním reimu. Jednou za delí čas si sjedu diag a ukazuje i přesně na mililitry stav aditiva. Ujel jsem zatím asi 30 000 km a hladina poklesla o necelé 3 deci. Při nádri přes 2 l to musí vyjít kolem 200 000 km.
Take pokud jsi neudělal - tak ihned rozvody!
Ale nezoufal bych, někdo tady včera dal obrázek, e se prodává auto s tvým motorem s nájezdem 600 000
Vítej v klubu stočených.
Spotřeba aditiva závisí na stylu provozování auta (město-dálnice...). Diagnostika dokonce ukáe kolik procent najetých km bylo v jakém jízdním reimu. Jednou za delí čas si sjedu diag a ukazuje i přesně na mililitry stav aditiva. Ujel jsem zatím asi 30 000 km a hladina poklesla o necelé 3 deci. Při nádri přes 2 l to musí vyjít kolem 200 000 km.
Take pokud jsi neudělal - tak ihned rozvody!
Ale nezoufal bych, někdo tady včera dal obrázek, e se prodává auto s tvým motorem s nájezdem 600 000 :-)
|
|
17.02.2015 07:33 -
|
2787781
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Rozvody, filtry a náplně jsem udělal hned jak jsem to koupil a to e auto nebude stočený v to jsem ani nedoufal. Jen mě tak zajímalo o kolik asi to stočily a jako vichni bazaristi nezklámali ani tady. J.C.
Rozvody, filtry a náplně jsem udělal hned jak jsem to koupil a to e auto nebude stočený v to jsem ani nedoufal. Jen mě tak zajímalo o kolik asi to stočily a jako vichni bazaristi nezklámali ani tady. J.C.
|
|
17.02.2015 17:53 -
|
2787892
|
|
jruze
|
|
|
Výdr aditiv a hlavně FAP filtru dost záleí na stavu motoru - stačí načaté vstřiky a FAP se bude zanáet daleko rychleji (zrovna tak při provozu ve městě) . No u 120Kw to bude asi trochu problém - druhoka není , novej raketu a vyčistit ho ??? no něco vymyslím,ale ..... - je z jednoho kusu
Výdr aditiv a hlavně FAP filtru dost záleí na stavu motoru - stačí načaté vstřiky a FAP se bude zanáet daleko rychleji (zrovna tak při provozu ve městě) . No u 120Kw to bude asi trochu problém - druhoka není , novej raketu a vyčistit ho ??? no něco vymyslím,ale ..... - je z jednoho kusu:nevim
|
|
17.02.2015 18:48 -
|
2787945
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
FAP na 120 Kw stojí v Citroenu 30000 kč. Snad do ty doby ne klekne bude nějaký levnějí řeení. J.C.
FAP na 120 Kw stojí v Citroenu 30000 kč. Snad do ty doby ne klekne bude nějaký levnějí řeení. J.C.
|
|
17.02.2015 20:37 -
|
2788047
|
|
zdenek1214
|
|
|
jruze napsal(a): To jsi jen nechal nastavit a nebo i dolil? Ono to nepomůe protoe si jednotka dovede změřit kolik tam je aditiv skutečně. V r.v. 2005 je na 99% vdy jednotka samostatně.
Aditivum jsme dolévali při zhruba 140 tis km a je to asi dva roky. Teď jsem s aditivem nic nedělal a hláka přila i kdy je v nádrce polovina a mám najeto cca 180 tis km. Muj mechanik měl i nádrku venku, vechno co lo rozebral a není v ní ádný plovák a řídící jednotka jen počítá počet vstříknutí. Pumpička funguje a aditiv se stříká do nádre. Jen to stále hlásí a hlásí. A to i kdy nastaví, e byla nádrka doplněná. Vydrí to cca 4 nastartování a hláka příjde znovu, větinou při jízdě.
Aditivum jsme dolévali při zhruba 140 tis km a je to asi dva roky. Teď jsem s aditivem nic nedělal a hláka přila i kdy je v nádrce polovina a mám najeto cca 180 tis km. Muj mechanik měl i nádrku venku, vechno co lo rozebral a není v ní ádný plovák a řídící jednotka jen počítá počet vstříknutí. Pumpička funguje a aditiv se stříká do nádre. Jen to stále hlásí a hlásí. A to i kdy nastaví, e byla nádrka doplněná. Vydrí to cca 4 nastartování a hláka příjde znovu, větinou při jízdě.
|
|
17.02.2015 20:40 -
|
2788048
|
|
zdenek1214
|
|
|
jumep napsal(a): mas tam addgo jednotku alebo sucast motorovej jednotky? (uz som raz musel aj pri addgo resetovat motorovu jednotku aby to zabralo)
Ahoj, tak to opravdu nevím. Kde jí najdu? Nahlásí jí diagnostika? Najdu tady na klubu, jak udělat reset jednotky? díky Zdeněk
Ahoj, tak to opravdu nevím. Kde jí najdu? Nahlásí jí diagnostika? Najdu tady na klubu, jak udělat reset jednotky? díky Zdeněk
|
|
12.03.2015 00:09 -
|
2796672
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Má někdo zkuenost s touto přísadou do nafty na čistění DPF .link. J.C.
Má někdo zkuenost s touto přísadou do nafty na čistění DPF http://www.prodejoleju.cz/cz/detail/wynn-s-cistic-filtru-pevnych-castic-dpf-regenerator-500-ml/cisteni-dpf/ J.C.
|
|
12.03.2015 00:31 -
|
2796673
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Probůh, čti. U se tu o tom napsalo dost.
U FAP od PSA nemá chemie smysl, protoe aditivum v naftě přetváří saze v cerin a ten je nerozpustný. Proto se FAP čistí wapkou - tlakem vody/páry se ten cerin v podobě písku vypláchne a je to. Není co rozpoutět chemicky. Tyhle čističe jsou pro DPF jiných výrobců, kde se aditivum nepřidává a ve filtru zůstávají saze.
Probůh, čti. U se tu o tom napsalo dost.
U FAP od PSA nemá chemie smysl, protoe aditivum v naftě přetváří saze v cerin a ten je nerozpustný. Proto se FAP čistí wapkou - tlakem vody/páry se ten cerin v podobě písku vypláchne a je to. Není co rozpoutět chemicky. Tyhle čističe jsou pro DPF jiných výrobců, kde se aditivum nepřidává a ve filtru zůstávají saze.
|
|
12.03.2015 13:35 -
|
2796859
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
Takove cistice to je jen vytahovani penez od lidi, prokazat jestli to funguje ci ne je obtizne a na tom ty firmy vydelavaji...
Kdyz vezmu, ze DPF napr. ve Fordu (od 2007) 2.0 TDCI ( PSA motor) akorat filtr se necisti ale rovnou meni , dejme tomu za 160 000km, doporuceni cistice kazdych 3000km tak dam za cistic 17 000Kc a to je palka za nejisty vysledek , a vlastne temer cena noveho DPF-FAP.
Takove cistice to je jen vytahovani penez od lidi, prokazat jestli to funguje ci ne je obtizne a na tom ty firmy vydelavaji...
Kdyz vezmu, ze DPF napr. ve Fordu (od 2007) 2.0 TDCI ( PSA motor) akorat filtr se necisti ale rovnou meni , dejme tomu za 160 000km, doporuceni cistice kazdych 3000km tak dam za cistic 17 000Kc a to je palka za nejisty vysledek , a vlastne temer cena noveho DPF-FAP.
|
|
12.03.2015 16:55 -
|
2797044
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Drobná oprava.. nepretvára sadze v cerín..ale aditívum sa skladá z cerínu a rhodia..
(radioaktivne a silne rakovinotvorne inac stastnu ekologiu..vsetko to vo filtri urcite nezostane hehe.. )
tie na seba viau častice a vytvarajú vačie zhluky týchto častíc, tie sa teda dokáu potom spáli pri niej teplote
Drobná oprava.. nepretvára sadze v cerín..ale aditívum sa skladá z cerínu a rhodia..
(radioaktivne a silne rakovinotvorne inac :) stastnu ekologiu..vsetko to vo filtri urcite nezostane hehe.. )
tie na seba viau častice a vytvarajú vačie zhluky týchto častíc, tie sa teda dokáu potom spáli pri niej teplote
|
|
12.03.2015 19:17 -
|
2797165
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Napsal jsem to zjednodueně, aby to bylo pochopitelný a nebyl z toho elaborát na několik stránek. Dopadlo to tak, jak se dalo čekat. Bude z toho diskuze na několik stránek.
Napsal jsem to zjednodueně, aby to bylo pochopitelný a nebyl z toho elaborát na několik stránek. Dopadlo to tak, jak se dalo čekat. Bude z toho diskuze na několik stránek. :-p
|
|
15.03.2015 17:50 -
|
2798506
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
Caute!Chcel by som sa spýtat kolko km ste najazdili po čistení FAPu?Mám na mysli čistenie Wapkou!Kolegovia od fordu dávajú čistit sem:.link. Máte niekto skúsenost s C5?
Caute!Chcel by som sa spýtat kolko km ste najazdili po čistení FAPu?Mám na mysli čistenie Wapkou!Kolegovia od fordu dávajú čistit sem:http://www.repasdpf.sk/ Máte niekto skúsenost s C5?:-))
|
|
16.04.2015 08:11 -
|
2810628
|
|
Elina
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobrý den , nevíte někdo, kde čistí nebo mají wapku v Olomouci a okolí?
Děkuji za odpověď
Dobrý den , nevíte někdo, kde čistí nebo mají wapku v Olomouci a okolí?
Děkuji za odpověď
|
|
03.06.2015 22:49 -
|
2827864
|
|
navisl
|
|
|
Dnes jsem se konečně pustil do výplachu fapu v myčce zdejího, myslím jetě ČSAD. Dělal jsem ho asi 45 minut,
pak nastala fáze suení horkovzdunou pistolí, asi hodinu. Pak poskládat, dát nerezové rouby místo elezných, zapojit trubičky. Demontá, montá, práce asi 5 hodin. Prekérka byla s trubičkou, která nela vyndat nebo se nám horní část matice roztrhla, museli jsme ji říznout a po výplachu zase navařit, jetě jsem měl kliku, e hned vedle kamarádova servisu je zámečnická dílna, zavařeno bylo za 5 minut. Za rady porady skládám Jumepovi poklonu. Přikládám pár obrázků.
Dnes jsem se konečně pustil do výplachu fapu v myčce zdejího, myslím jetě ČSAD. Dělal jsem ho asi 45 minut,
pak nastala fáze suení horkovzdunou pistolí, asi hodinu. Pak poskládat, dát nerezové rouby místo elezných, zapojit trubičky. Demontá, montá, práce asi 5 hodin. Prekérka byla s trubičkou, která nela vyndat nebo se nám horní část matice roztrhla, museli jsme ji říznout a po výplachu zase navařit, jetě jsem měl kliku, e hned vedle kamarádova servisu je zámečnická dílna, zavařeno bylo za 5 minut. Za rady porady skládám Jumepovi poklonu. Přikládám pár obrázků.
Přílohy: P6030017.JPG ( 2568361b ) - P6030020.JPG ( 2351075b ) - P6030022.JPG ( 2645415b ) - |
|
03.06.2015 22:57 -
|
2827877
|
|
jruze
|
|
|
navisl napsal(a): Dnes jsem se konečně pustil do výplachu fapu v myčce zdejího, myslím jetě ČSAD. Dělal jsem ho asi 45 minut,
A resetoval jsi to? aditivace OK ? - jinak to mohla být zbytečná práce. A kdy nejde trubička vyndám to i s ní.(nebo novou)
A resetoval jsi to? aditivace OK ? - jinak to mohla být zbytečná práce.;-) A kdy nejde trubička vyndám to i s ní.(nebo novou)
|
|
03.06.2015 22:59 -
|
2827878
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Suit není potřeba, vysuí se krásně jízdou, s těmi rouby z nerezu si nejsem tak jistý, moje zkuenosti s nimi nejsou dobré, dost je v práci pouíváme a rády se při povolování sekají, pak se musí řezat.
Suit není potřeba, vysuí se krásně jízdou, s těmi rouby z nerezu si nejsem tak jistý, moje zkuenosti s nimi nejsou dobré, dost je v práci pouíváme a rády se při povolování sekají, pak se musí řezat.
|
|
| |
|
|