| | |
21.11.2014 20:34 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2755511
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Vstreky som dal skontrolovat po kúpe, či náhodou, aj ked korekcie mali perfektne. Diag je čistá (a na tachometer a nizka hladina aditiva).
Toto sa deje ked je FAP f prdeli, naplnený..pred koncom ivota. Vtedy u iadna regenerácia nepomôe, mono polia benzínom a zapáli.. Vtedy je jeho odpor tak silný e nafta sa tlačí do oleja.
V tomto tádiu, auto sa snaí len dokola regenerova , erie ako divé, je lenivé, zle radí, proste ako krám.
Nútená regenerácia bude "neúspená" lebo u nedokáe odstráni dostatok bordelu aby mal správne hodnoty pre "strednú zónu".
Pôvodne som myslel e upnem druhý a pojdem dalej..ale zo skusenejsich zdrojov som sa dopočul, e vo vajci ho aj tak čoskoro znekodním, krátkymi jazdami do práce. Citroenákovi vydral po výmene pol roka, potom z auta zobral hlinikove disky, radio a poslal ho na rotovisko.. e má viac penazí ako nervov Teraz má C6 V6 benzin
Vstreky som dal skontrolovat po kúpe, či náhodou, aj ked korekcie mali perfektne. Diag je čistá (a na tachometer a nizka hladina aditiva).
Toto sa deje ked je FAP f prdeli, naplnený..pred koncom ivota. Vtedy u iadna regenerácia nepomôe, mono polia benzínom a zapáli.. Vtedy je jeho odpor tak silný e nafta sa tlačí do oleja.
V tomto tádiu, auto sa snaí len dokola regenerova , erie ako divé, je lenivé, zle radí, proste ako krám.
Nútená regenerácia bude "neúspená" lebo u nedokáe odstráni dostatok bordelu aby mal správne hodnoty pre "strednú zónu".
Pôvodne som myslel e upnem druhý a pojdem dalej..ale zo skusenejsich zdrojov som sa dopočul, e vo vajci ho aj tak čoskoro znekodním, krátkymi jazdami do práce. Citroenákovi vydral po výmene pol roka, potom z auta zobral hlinikove disky, radio a poslal ho na rotovisko.. e má viac penazí ako nervov :-d Teraz má C6 V6 benzin :-p
|
|
21.11.2014 21:31 -
|
2755553
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
Delict napsal(a): Vstreky som dal skontrolovat po kúpe, či náhodou, aj ked korekcie mali perfektne. Diag je čistá (a na tachometer a nizka hladina aditiva).
Pôvodne som myslel e upnem druhý a pojdem dalej..ale zo skusenejsich zdrojov som sa dopočul, e vo vajci ho aj tak čoskoro znekodním, krátkymi jazdami do práce. Citroenákovi vydral po výmene pol roka, potom z auta zobral hlinikove disky, radio a poslal ho na rotovisko.. e má viac penazí ako nervov Teraz má C6 V6 benzin
mám nalitano 150000 z toho jsem já najel 50000 Ráno do rachoty 15 km přes vesnice pak po Praze 80 a více večir domu 15+5 po dálnicí.Průměrná rychlost na 3000km 31 km/hod.
Kdy byl FAP na 70% nucenka 1x proběhla -vysledek neúspěně 2.proběhla 30% tak jetě 3. -úspěně FAP 0%.
Dostal za uí ,ale jet do němec a tam to vytočit na 4000ot a jet při těchto otáčkách tak 20.minut by vylo asi na stejeně.Pokud by teorie umrtí FAP ve vajcu platila tak by vechny C5 dotaený z této země měly FAP ENDE a tak to natěstí není
mám nalitano 150000 z toho jsem já najel 50000 Ráno do rachoty 15 km přes vesnice pak po Praze 80 a více večir domu 15+5 po dálnicí.Průměrná rychlost na 3000km 31 km/hod.
Kdy byl FAP na 70% nucenka 1x proběhla -vysledek neúspěně 2.proběhla 30% tak jetě 3. -úspěně FAP 0%.
Dostal za uí ,ale jet do němec a tam to vytočit na 4000ot a jet při těchto otáčkách tak 20.minut by vylo asi na stejeně.Pokud by teorie umrtí FAP ve vajcu platila tak by vechny C5 dotaený z této země měly FAP ENDE a tak to natěstí není:palec
|
|
21.11.2014 22:44 -
|
2755608
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Hm.. len pár rozdielov
1. môj FAP má cca 250-300 000km .. nie 150 000.. tvoj FAP má predpísanú ivotnos 180 000km, môj ju má dávno za sebou
2. má noviu generáciu FAPu, noviu generáciu aditíva..preiel vývojom u v roku 2003..a a za dalích pár rokov prilo k tvojej verzií, ktorá je na tom ovela lepie ivotnosou
3.skúal som jazdi dialnicu 80km na 3400-3800 ot. .. nepomoholo..nutena regeneracia..nepomohla..moj fap je proste kaput
4.zo vajcu sa autá moc neahajú..ceny dieslov su vysoké + clo + daň pri dovoze do EU a u nás aj registracne poplatky.. je tu velka prevaha benzinov a V6tiek...vacsinou s nie velkym najazdom, nad 200 000km som nevidel ani jednu..a to boli v rote ako vyjazdene hehe..
2.2ky s FAP tu ale idú za babku..2.0 su predrazene
Hm.. len pár rozdielov
1. môj FAP má cca 250-300 000km .. nie 150 000.. tvoj FAP má predpísanú ivotnos 180 000km, môj ju má dávno za sebou
2. má noviu generáciu FAPu, noviu generáciu aditíva..preiel vývojom u v roku 2003..a a za dalích pár rokov prilo k tvojej verzií, ktorá je na tom ovela lepie ivotnosou
3.skúal som jazdi dialnicu 80km na 3400-3800 ot. .. nepomoholo..nutena regeneracia..nepomohla..moj fap je proste kaput
4.zo vajcu sa autá moc neahajú..ceny dieslov su vysoké + clo + daň pri dovoze do EU a u nás aj registracne poplatky.. je tu velka prevaha benzinov a V6tiek...vacsinou s nie velkym najazdom, nad 200 000km som nevidel ani jednu..a to boli v rote ako vyjazdene hehe..
2.2ky s FAP tu ale idú za babku..2.0 su predrazene
|
|
22.11.2014 08:12 -
|
2755651
|
|
Delict
|
|
|
Ano..na prvej C5 ktorá jazdila len dlhé trasy, som tie len dolial aditivum a jazdilo to dalej,,
Tá jazdila mesto tak 10-15% celkovo
Ano..na prvej C5 ktorá jazdila len dlhé trasy, som tie len dolial aditivum a jazdilo to dalej,,
Tá jazdila mesto tak 10-15% celkovo
|
|
22.11.2014 17:23 -
|
2755816
|
|
Delict
|
|
|
To si mal teda divnú AP. Mne autoadaptabilita teda krásne funguje, pri rozjazde aj 3200, pri agresivnom rozjazde aj viac. Ked idem normalne tak háde tých 2200
Pýtal som sa sofera v mojej firme, ma 407mu..ze ci mu neblbne fap..ze ho má u druhy rok vonku a dlho ho nevidel tak nevie
To si mal ročník 2002? Tu C5 I.
To si mal teda divnú AP. Mne autoadaptabilita teda krásne funguje, pri rozjazde aj 3200, pri agresivnom rozjazde aj viac. Ked idem normalne tak háde tých 2200
Pýtal som sa sofera v mojej firme, ma 407mu..ze ci mu neblbne fap..ze ho má u druhy rok vonku a dlho ho nevidel tak nevie :D
To si mal ročník 2002? Tu C5 I.
|
|
22.11.2014 18:46 -
|
2755891
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
To delict asi jesm to patně četl a přehlédl kolik má nalítáno.
Pokud kupuji auto s250000 a vice tak počitam s tím ,e ji bude spousta věcí kaput.
Je jsem reagoval na 50000 ivotnosti nového FAPu v důsledku jedění po městě.
To delict asi jesm to patně četl a přehlédl kolik má nalítáno.
Pokud kupuji auto s250000 a vice tak počitam s tím ,e ji bude spousta věcí kaput.;-)
Je jsem reagoval na 50000 ivotnosti nového FAPu v důsledku jedění po městě.
|
|
22.11.2014 20:09 -
|
2755965
|
|
Delict
|
|
|
No ..BX GTi mi uiel..dnes som tam volal heh...uz je fuč.
C5ku si u daliu nekúpim.. C6 sú tu drahé na existenciu..a vrazi 600 zase do auta ktoré má hodnotu neakých 2000 sa mi tie nepozdáva..aká vožba :/
Mono návrat k xantii /xm
No ..BX GTi mi uiel..dnes som tam volal heh...uz je fuč.
C5ku si u daliu nekúpim.. C6 sú tu drahé na existenciu..a vrazi 600 zase do auta ktoré má hodnotu neakých 2000 sa mi tie nepozdáva..aká vožba :/
Mono návrat k xantii /xm
|
|
05.12.2014 22:45 -
|
2761616
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Jen pro zajímavost intervaly regenerace mého vozu
Jen pro zajímavost intervaly regenerace mého vozu :-o
Přílohy: regenerace.jpg ( 53300b ) - |
|
05.12.2014 23:17 -
|
2761633
|
|
Delict
|
|
|
U to pôjde aj do kamionov..nový renault Tčko má FAP..som zvedavý..lebo kamiony mavaju u nas vo firme koncia ked maju najazd tak 1-2 miliony km
U to pôjde aj do kamionov..nový renault Tčko má FAP..som zvedavý..lebo kamiony mavaju u nas vo firme koncia ked maju najazd tak 1-2 miliony km :)
|
|
06.12.2014 00:05 -
|
2761640
|
|
jumep
|
|
|
pokial viem, kamiony taketo srandy maju, adblue?
a pokial som videl adblue idu rvat do osobaku
pokial viem, kamiony taketo srandy maju, adblue?
a pokial som videl adblue idu rvat do osobaku
|
|
06.12.2014 06:45 -
|
2761656
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Nový VW Passat, který je u pár měsíců v prodeji, u fakt tankuje močovinu, aby splnil Euro 6.
Take pánové budou čurat do nádre, jak to budou dělat řidičky, to tedy nevím
Nový VW Passat, který je u pár měsíců v prodeji, u fakt tankuje močovinu, aby splnil Euro 6.
Take pánové budou čurat do nádre, jak to budou dělat řidičky, to tedy nevím :-)
|
|
06.12.2014 07:54 -
|
2761667
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
@vilous: si si istý e len Passat? Nový 2.0 BlueHDi je na tom rovnako
Do C5 sa ete asi nedáva, ale C4 Picasso, 308, 508 ho u majú.
@vilous: si si istý e len Passat? :-)))) Nový 2.0 BlueHDi je na tom rovnako :-p
Do C5 sa ete asi nedáva, ale C4 Picasso, 308, 508 ho u majú.
|
|
06.12.2014 08:20 -
|
2761670
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Díky za doplnění. Ta močovina samozřejmě není nějaký VW patent. Mnohé automobilky o tomto principu vědí poměrně dost let, jen čekaly, a je legislativa dotlačí to nasadit.
Díky za doplnění. Ta močovina samozřejmě není nějaký VW patent. Mnohé automobilky o tomto principu vědí poměrně dost let, jen čekaly, a je legislativa dotlačí to nasadit.
|
|
06.12.2014 13:48 -
|
2761708
|
|
jumep
|
|
|
tak nejako, ja som to videl v predstaveni od psa ze to tam davaju a rovnako mi to hovoril chalan z stk ze to tam je pekne aj s tym vstrekovacom
tak nejako, ja som to videl v predstaveni od psa ze to tam davaju a rovnako mi to hovoril chalan z stk ze to tam je pekne aj s tym vstrekovacom
|
|
22.01.2015 13:34 -
|
2777545
|
|
dulo1
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ahoj Vám vetkým.
Chcem sa spýta znalých a poiada o radu. V poslednej dobe mám problém s regeneráciou Fapu. Na PC sme zistili, e teplota za Fapom sa nemení a stále ukazoval tento snímač teplotu 104 stupňov. Teplota pred Fapom sa menila podža toho ako som žapal na pledál. Chem sa spýta či toto môe by príčina regeneráciie, prípadne kžko stojí tento snímač alebo či by nepomohlo jeho vyčistenie. Ďakujem za vetky odpovede.
Ahoj Vám vetkým.
Chcem sa spýta znalých a poiada o radu. V poslednej dobe mám problém s regeneráciou Fapu. Na PC sme zistili, e teplota za Fapom sa nemení a stále ukazoval tento snímač teplotu 104 stupňov. Teplota pred Fapom sa menila podža toho ako som žapal na pledál. Chem sa spýta či toto môe by príčina regeneráciie, prípadne kžko stojí tento snímač alebo či by nepomohlo jeho vyčistenie. Ďakujem za vetky odpovede.:-):-)
|
|
22.01.2015 18:13 -
|
2777623
|
|
jumep
|
|
|
ten snimac by mal pisat aj chybu ak je zly, neviem v akom roku nechavali uz len jeden snimac
a hlavne aky problem mas?
ten snimac by mal pisat aj chybu ak je zly, neviem v akom roku nechavali uz len jeden snimac
a hlavne aky problem mas?
|
|
| |
|
|