| | |
29.01.2009 21:16 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
386868
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Vazeni, potreboval bych poradit, kde v praze ci blizkem okoli s FAPem na vycisteni.
Mam ho venku z auta, takze neni potreba zadna demontaz, jen ho nekam zavezt a nechat vycistit, diky za tipy
Vazeni, potreboval bych poradit, kde v praze ci blizkem okoli s FAPem na vycisteni.
Mam ho venku z auta, takze neni potreba zadna demontaz, jen ho nekam zavezt a nechat vycistit, diky za tipy :palec
|
|
02.03.2009 21:41 -
|
520516
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
alx napsal(a): Vazeni, potreboval bych poradit, kde v praze ci blizkem okoli s FAPem na vycisteni.
Mam ho venku z auta, takze neni potreba zadna demontaz, jen ho nekam zavezt a nechat vycistit, diky za tipy
no nic, uz jsem to vyresil
Koho by zajimalo, nasel jsem neco zajimaveho o FAPu:
.link.
.link.
no nic, uz jsem to vyresil :D
Koho by zajimalo, nasel jsem neco zajimaveho o FAPu:
http://www.c5club.cz/files/media/FAP.avi
http://www.c5club.cz/files/pdf/2004_deer_macaudiere.pdf
|
|
04.03.2009 17:55 -
|
520567
|
|
Ufo
|
|
|
Taky jsem koupil C5 a neměla FAp, prostě ho někdo sprostě vymlátil. Koupil jsem z bouračky, půjčil si vapku na horkou vodu a asi půl dne to prostříkával, není sranda z toho vyprat to zatuhlé aditivum, které se tam ucpává a zapíká. Ale uděláno a jezdím jak drak a zatím bes závad. Najeto mám cca 5tisc. km po namontování fapu. Akorát se mi zvedla spotřeba ze 4,7 na 5,2 a ustálila se.
Taky jsem koupil C5 a neměla FAp, prostě ho někdo sprostě vymlátil. Koupil jsem z bouračky, půjčil si vapku na horkou vodu a asi půl dne to prostříkával, není sranda z toho vyprat to zatuhlé aditivum, které se tam ucpává a zapíká. Ale uděláno a jezdím jak drak a zatím bes závad. Najeto mám cca 5tisc. km po namontování fapu. Akorát se mi zvedla spotřeba ze 4,7 na 5,2 a ustálila se.:palec
|
|
04.03.2009 23:34 -
|
520583
|
|
zico
|
|
|
heh, ze zvedla spotreba ze 4,7 na 5,2
Ja keby som vymontoval FAP aj katalyzator, vyhodil kompletny interier, obul 165 uzke gumy a isiel stale dole kopcom .. az vtedy by som dostal spotrebu na 5,2 ..
heh, ze zvedla spotreba ze 4,7 na 5,2 :-))))
Ja keby som vymontoval FAP aj katalyzator, vyhodil kompletny interier, obul 165 uzke gumy a isiel stale dole kopcom .. az vtedy by som dostal spotrebu na 5,2 ..
|
|
27.05.2009 21:03 -
|
661077
|
|
Jurá
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Zdravím vechny,
někdy okolo 15.11.2008 jsem dával příspěvek ohledně FAP. Od té doby mám najeto něco okolo 4500 km a citrón lape jako hodinky (nekouří a jede). Take na té mnou popsané metodě něco bude - spokojenost to ve.
Zdravím vechny,
někdy okolo 15.11.2008 jsem dával příspěvek ohledně FAP. Od té doby mám najeto něco okolo 4500 km a citrón lape jako hodinky (nekouří a jede). Take na té mnou popsané metodě něco bude - spokojenost to ve.
|
|
29.07.2009 18:55 -
|
874111
|
|
Mamlas
|
|
|
Po oprave prodreneho kabelu od cidla teploty na Fapu diagnostika hlasi neco na zpusob diferencialni tlak na Fapu (nepamatuju si to presne). Na Fapu jsou dve trubky ktery vedou nekam k motoru do neceho co vyhodnocuje tlak pred a za Fapem. Nevite nekdo kde tohle neco mam v motoru hledat? Rekl bych ze to bude nekde za motorem u turba. Predpokladam ze bude ucpana nejaka trubka ale abych je vycistil tak je budu muset vyndat. Nedelal jste to uz nekdo?
Po oprave prodreneho kabelu od cidla teploty na Fapu diagnostika hlasi neco na zpusob diferencialni tlak na Fapu (nepamatuju si to presne). Na Fapu jsou dve trubky ktery vedou nekam k motoru do neceho co vyhodnocuje tlak pred a za Fapem. Nevite nekdo kde tohle neco mam v motoru hledat? Rekl bych ze to bude nekde za motorem u turba. Predpokladam ze bude ucpana nejaka trubka ale abych je vycistil tak je budu muset vyndat. Nedelal jste to uz nekdo?
|
|
29.07.2009 19:19 -
|
874114
|
|
jumep
|
|
|
mas dobre nasadene tie hadice na tie trubky? ale stava sa aj ze diferencne cidlo odide, kde je umiestnene ti pozrem ak nezabudnem alebo nepovie niekto skor
mas dobre nasadene tie hadice na tie trubky? ale stava sa aj ze diferencne cidlo odide, kde je umiestnene ti pozrem ak nezabudnem alebo nepovie niekto skor :)
|
|
20.08.2009 21:52 -
|
1104726
|
|
dr.ada
|
Město: Kdyně,Hluboká, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 52 |
|
|
teď jsem na www.ewrc.cz nael následující příspěvek, sice to s diskusí nemá co společného, ale mohlo by to někoho zajímat .link.
teď jsem na www.ewrc.cz nael následující příspěvek, sice to s diskusí nemá co společného, ale mohlo by to někoho zajímat http://www.autotelevize.cz/cz/Reportaze/co+je+to+fap/?acid=9
|
|
20.08.2009 23:00 -
|
1104728
|
|
bobertos
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Nazdarek to dif. cidlo si myslim je na motorove prepazce uprostred nahore. ale mohu se plest.
Nazdarek to dif. cidlo si myslim je na motorove prepazce uprostred nahore. ale mohu se plest.:-))
|
|
21.08.2009 06:26 -
|
1104729
|
|
Mamlas
|
|
|
Vyndal jsem komplet trubky co vedou od fapu do toho snimace a profoukl jestli nejsou ucpane. V nich to taky nebylo. Dal jsem promeril napeti z toho snimace. Bez nastartovanyho motoru to dava asi 0,62V. Podle servisni dokumentace tam ma byt 0,5V. Je mozny aby tak maly rozdil mel vliv? Pri nastarovanym se hodnota zvedne na nejakych 0,74V. Coz mi prijde celkem malo na to ze regenerace asi neprobiha. Takze asi zbyva zkusit sehnat jiny snimac. Nepovaluje se u nekoho z Vas zbytecny ale funkcni tenhle snimac dif. tlaku?
Vyndal jsem komplet trubky co vedou od fapu do toho snimace a profoukl jestli nejsou ucpane. V nich to taky nebylo. Dal jsem promeril napeti z toho snimace. Bez nastartovanyho motoru to dava asi 0,62V. Podle servisni dokumentace tam ma byt 0,5V. Je mozny aby tak maly rozdil mel vliv? Pri nastarovanym se hodnota zvedne na nejakych 0,74V. Coz mi prijde celkem malo na to ze regenerace asi neprobiha. Takze asi zbyva zkusit sehnat jiny snimac. Nepovaluje se u nekoho z Vas zbytecny ale funkcni tenhle snimac dif. tlaku?
|
|
14.09.2009 16:34 -
|
1105690
|
|
ach
|
Město: Chodov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravim. Po dvou mesicih uzivani mi muj citron napasal tuto hlasku: " Additiefniveau roetfilter (FAP) te laag". Predpokladam, ze se jedna o nedostatek Eosylu a je treba ho doplnit. Jen se chci ujistit pred navstevou servisu, ze se nejedna o problemy s FAPem. Diky za reakci. Sach.
Zdravim. Po dvou mesicih uzivani mi muj citron napasal tuto hlasku: " Additiefniveau roetfilter (FAP) te laag". Predpokladam, ze se jedna o nedostatek Eosylu a je treba ho doplnit. Jen se chci ujistit pred navstevou servisu, ze se nejedna o problemy s FAPem. Diky za reakci. Sach.
|
|
14.09.2009 18:50 -
|
1105698
|
|
jumep
|
|
|
cece, prepni sa na anglictinu a nebudeme badat ...
ale ak to po nastartovani vypise po nejakej chvili a zablika service malo by to byt malo aditiva
aditivum mame ... mozme doliat
cece, prepni sa na anglictinu a nebudeme badat ... :)
ale ak to po nastartovani vypise po nejakej chvili a zablika service malo by to byt malo aditiva :)
aditivum mame ... mozme doliat :)
|
|
14.09.2009 19:42 -
|
1105702
|
|
ach
|
|
|
Anglinu jsem tam chtel narvat hned, ale nemám CD, coz citron pozaduje. Chova se ale presne jak popisujes, tak to bude nejspis malo aditiva. Dik za nabidku, ale Chodov je od Piestan pres 500 Km .
Anglinu jsem tam chtel narvat hned, ale nemám CD, coz citron pozaduje. Chova se ale presne jak popisujes, tak to bude nejspis malo aditiva. Dik za nabidku, ale Chodov je od Piestan pres 500 Km :-).
|
|
14.09.2009 19:58 -
|
1105705
|
|
jumep
|
|
|
tos tak potom si zozen systemove cd, resp. kuci ti predaju aj cz
tos tak potom si zozen systemove cd, resp. kuci ti predaju aj cz :)
|
|
14.09.2009 20:02 -
|
1105706
|
|
ach
|
|
|
Jasne, chystam se na Moravu do Olomouce, otazkou zustava kdy to vyjde Diky.
Jasne, chystam se na Moravu do Olomouce, otazkou zustava kdy to vyjde :-) Diky.
|
|
15.09.2009 08:44 -
|
1105737
|
|
brumla
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 44 |
|
|
DPX 42, nemáte někdo zdroj?
DPX 42, nemáte někdo zdroj?
|
|
15.09.2009 08:46 -
|
1105738
|
|
brumla
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Kdy mi to začne hlásit, Kolik se nebo jak dlouho se stím dá jetě jezdit?
Kdy mi to začne hlásit, Kolik se nebo jak dlouho se stím dá jetě jezdit?
|
|
15.09.2009 12:56 -
|
1105751
|
|
jumep
|
|
|
malo by tam byt 0.5l
pri dxp42 je idealne rovno aj fap vycistit (nadrzka EOLYSU = zaneseny fap)
nejaky lepsi zdroj isto nemam, ale nejaky zdroj mame ... ked chces napis sz...
malo by tam byt 0.5l
pri dxp42 je idealne rovno aj fap vycistit (nadrzka EOLYSU = zaneseny fap)
nejaky lepsi zdroj isto nemam, ale nejaky zdroj mame ... ked chces napis sz...
|
|
15.09.2009 18:58 -
|
1105764
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám C5 jetě v bazaru a zítra ho jdu zaplatit - tak se zařadím mezi vás. Četl jsem si manuál na auto z tohoto webu a tam o tom nic není kromě hláky v počítači a nutnosti navtívit servis.
Take mne zajímá stejně jako Brumlu - kolik se dá po hláce dojet a jaký je interval doplnění pro 2.2 HDi /2003.
Mám C5 jetě v bazaru a zítra ho jdu zaplatit - tak se zařadím mezi vás. Četl jsem si manuál na auto z tohoto webu a tam o tom nic není kromě hláky v počítači a nutnosti navtívit servis.
Take mne zajímá stejně jako Brumlu - kolik se dá po hláce dojet a jaký je interval doplnění pro 2.2 HDi /2003.
|
|
| |
|
|