| | |
20.11.2014 07:59 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2753820
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
xm.milan napsal(a): Tak proč mu neudělá nucenku kdy ma pocit,e se nestačí regenerovat.Já to tak řeim kdy se neůměrně zkracují intervaly .Měl jsem 250km tak jsem to prohnal a je tam 680km Fap 0 % bylo 70%.Seralo to 2l mafty a 7 minut jsem musel poslouchat 4000ot.Teplota na konci výfuku 380 st.lambda 3,98 co1436ppm. 149860kmTak není co řeit.
Vif a podobný kraviny tam neleju a tankuju obič.naftu,na oleji naetřím.
Nucenka na mieste je otras.. raz som to robil.. odvtedy nie. Vetko prehriate na mieste, bez dostatočného chladenia je risk. Apropo mne sa regeneracia nepodarila, filter sa uz neda lepsie vycistit.
Pri kazdej regen. dostava ten motor záhul, tlačí do zaplneného filtra maximum..turbo..vstreky. Hacik je ten ze ja chcem na mojom aute aspon 10r zivotnost.
Nucenka na mieste je otras.. raz som to robil.. odvtedy nie. Vetko prehriate na mieste, bez dostatočného chladenia je risk. Apropo mne sa regeneracia nepodarila, filter sa uz neda lepsie vycistit.
Pri kazdej regen. dostava ten motor záhul, tlačí do zaplneného filtra maximum..turbo..vstreky. Hacik je ten ze ja chcem na mojom aute aspon 10r zivotnost.
|
|
20.11.2014 10:39 -
|
2753874
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Já ádný problem nemám, od té doby co prodejce doplnil aditivum do nádrky jezdím naprosto bez problemů, vykuchaný to není výfuk je vevnitř čistý a jezdím asi 30%město zbytek delí treky a dálnice. Jde mi pouze o to kolik můu čekat e filtr vydrí a jestli se popřípadě vyplatí ho nechat vyčistit a nebo rovnou vytasit třicet litrů za nový. Dík. J.C.
Já ádný problem nemám, od té doby co prodejce doplnil aditivum do nádrky jezdím naprosto bez problemů, vykuchaný to není výfuk je vevnitř čistý a jezdím asi 30%město zbytek delí treky a dálnice. Jde mi pouze o to kolik můu čekat e filtr vydrí a jestli se popřípadě vyplatí ho nechat vyčistit a nebo rovnou vytasit třicet litrů za nový. Dík. J.C.
|
|
20.11.2014 11:04 -
|
2753886
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
30% město zbytek delí treky a dálnice ...
Tímhle stylem jedění dá v pohodě 300.000 km a moná i víc.
30% město zbytek delí treky a dálnice ...
Tímhle stylem jedění dá v pohodě 300.000 km a moná i víc.
|
|
20.11.2014 14:56 -
|
2753947
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Tak to jsem rád, snad se ke mně bude auto chovat sluně jako já k němu. Jetě, jsou nějaký zkuenosti s čitěním DPF. Dík J.C.
Tak to jsem rád, snad se ke mně bude auto chovat sluně jako já k němu. Jetě, jsou nějaký zkuenosti s čitěním DPF. Dík J.C.
|
|
20.11.2014 16:33 -
|
2753975
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nevím, jestli mám odpovídat, protoe tady je toho o tom tolik, e u by to dalo na celou kníku.
Tak krátce. Ano, výplach někým zkueným se vyplatí. Zkueným proto, e bývá zapotřebí i dolít aditivum a nastavit to diagnostikou. A pak proto, e odpad je toxický a ne kadý ho umí rozumně zlikvidovat. Cena je směná proti novému FAPu a i proti repasovanému z Citroenu. Druhovýrobu bych neriskoval, na různých burzách se toho prodává dost a zkuenosti s tím nejsou známé. A ten výplach vyjde levněji, filtr se tím omladí třeba i o 80%. Obvykle se na jednom autě 2x nepere, protoe to přeije celý auto.
Nevím, jestli mám odpovídat, protoe tady je toho o tom tolik, e u by to dalo na celou kníku. :-d
Tak krátce. Ano, výplach někým zkueným se vyplatí. Zkueným proto, e bývá zapotřebí i dolít aditivum a nastavit to diagnostikou. A pak proto, e odpad je toxický a ne kadý ho umí rozumně zlikvidovat. Cena je směná proti novému FAPu a i proti repasovanému z Citroenu. Druhovýrobu bych neriskoval, na různých burzách se toho prodává dost a zkuenosti s tím nejsou známé. A ten výplach vyjde levněji, filtr se tím omladí třeba i o 80%. Obvykle se na jednom autě 2x nepere, protoe to přeije celý auto.
|
|
20.11.2014 19:19 -
|
2754336
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
J.Cimrman napsal(a): Tak jsem se dnes v Citroenu informoval na cenu výfuku a samotný FAP 30000 kč a komplet za pouhých 35000 kč. Vzhledem k tomu co chystá STK a legistlativa to budou mít čipovaný auta, odstraněný filtry a různý dalí vychytávky asi spočítaný. Na autě mám najeto 140tis ale je to dovoz a tak to můe být i o sto víc. Kdy jsem to kupoval tak byl problem s filtrem a v Citroenu to prodejce nechal podle dokladu doplnit , tři litry aditiva a já bez problem jezdím, otázka je jak dlouho. Ptám se tedy kolik zhruba vydrí filtr ne je nutná výměna. Dík. J.C.
To je prasečina mě ho na 2,2 nabídli 7800+práce a TI co ho čistí s ,,atestem,,6000,.za čítění co na to říct
To je prasečina mě ho na 2,2 nabídli 7800+práce a TI co ho čistí s ,,atestem,,6000,.za čítění co na to říct:nevim
|
|
20.11.2014 19:54 -
|
2754413
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Díky za odpověď. Jetě k filtru, u mýho auta je problem v tom e filtr se asi vyměnit nedá ale pouze celý výfuk a nebo ho jedině vyřezat. J.C.
Díky za odpověď. Jetě k filtru, u mýho auta je problem v tom e filtr se asi vyměnit nedá ale pouze celý výfuk a nebo ho jedině vyřezat. J.C.
|
|
20.11.2014 20:04 -
|
2754422
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ano, normálně se rozříznou a po vyčitění svaří.
Ano, normálně se rozříznou a po vyčitění svaří.
|
|
20.11.2014 20:32 -
|
2754585
|
|
J.Cimrman
|
|
|
Rozumím a firmy který to umí budou vědět o tom e je tu tenhle problém. Cena v Citroenu je pravděpodobně za celý výfuk, tam nic asi vyřezávat nebudou. J.C.
Rozumím a firmy který to umí budou vědět o tom e je tu tenhle problém. Cena v Citroenu je pravděpodobně za celý výfuk, tam nic asi vyřezávat nebudou. J.C.
|
|
20.11.2014 20:34 -
|
2754589
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
XM.milan - jak udělám "nucenku" -nikdy jsem o tom neslyel
Jruze - na srazu jsem zaslechl, e udajně montuje nějakou signalizace,e probíhá regenerace ? je to pravda ?
XM.milan - jak udělám "nucenku" -nikdy jsem o tom neslyel
Jruze - na srazu jsem zaslechl, e udajně montuje nějakou signalizace,e probíhá regenerace ? je to pravda ?
|
|
20.11.2014 21:59 -
|
2754762
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Nutena regeneracia :: .link.
Povimnite si edobiely pomalý plazivý dym..to mam kazde rano
Nutena regeneracia :: https://www.youtube.com/watch?v=aO83lzq_s-o
|
|
20.11.2014 22:20 -
|
2754794
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
Delict napsal(a): Nutena regeneracia :: .link.
No to je hnus tak mi hulilo volvo jen s katem kdy byl ruzhozený předvstřik.
No to je hnus tak mi hulilo volvo jen s katem kdy byl ruzhozený předvstřik.:-((((
|
|
20.11.2014 23:24 -
|
2754881
|
|
jumep
|
|
|
tak to je divne, zatial som tu nemal auto ktore by mi pri regeneracii takto kudolilo
a to som nepustal len jednu regeneraciu, obcas vzdy vyleteli nejake rozpalene sadze, ale ziaden dym (okrem jednej 1.6, ale ta mala nejaky realny problem)
tak to je divne, zatial som tu nemal auto ktore by mi pri regeneracii takto kudolilo
a to som nepustal len jednu regeneraciu, obcas vzdy vyleteli nejake rozpalene sadze, ale ziaden dym (okrem jednej 1.6, ale ta mala nejaky realny problem)
|
|
21.11.2014 00:05 -
|
2754903
|
|
Mikra
|
|
|
Při regeneraci, teda i při nucený regeneraci, jde přece o to, aby se vechno spálilo. Ale tenhle bílej dým je jasně nespálená nafta. Něco je patně.
Při regeneraci, teda i při nucený regeneraci, jde přece o to, aby se vechno spálilo. Ale tenhle bílej dým je jasně nespálená nafta. Něco je patně.
|
|
21.11.2014 07:33 -
|
2754945
|
|
jruze
|
|
|
Jednou na jednom RHR mi asi na 5. vteřin vyletěl edý oblak také , ale jinak jde z výfuku jen horký plyny(a e jsem jich dělal desítky) - tohle mi příjde jako buď plný výfuk oleje nebo nespálené nafty a tou regenerací se zahřeje a vyfouká v této podobě(je to jako ,,zadymování u tanku") - funkce kouřové clony kdy se nakrmí výfuk naftou a ta takhle kouří - tam má podle mne jiný problém
Jednou na jednom RHR mi asi na 5. vteřin vyletěl edý oblak také , ale jinak jde z výfuku jen horký plyny(a e jsem jich dělal desítky) - tohle mi příjde jako buď plný výfuk oleje nebo nespálené nafty a tou regenerací se zahřeje a vyfouká v této podobě(je to jako ,,zadymování u tanku") - funkce kouřové clony kdy se nakrmí výfuk naftou a ta takhle kouří - tam má podle mne jiný problém:nevim
|
|
| |
|
|