| | |
17.11.2014 19:21 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2753016
|
|
jumep
|
|
|
meraju sa prave sadze - dymivost
a v rakusku sa k tomu stavaju tak ze vidia nove auto a jak zadymi, tak za nim, mobilna stk, zistia fap off, 3000E pokuta a auto na podval a odtiahnut, v ziadnom pripade nepojde po vlastnej ose odtial (skusenost jedneho oktavkara, ktory si nechal vymlatit fap preventivne ....)
meraju sa prave sadze - dymivost
a v rakusku sa k tomu stavaju tak ze vidia nove auto a jak zadymi, tak za nim, mobilna stk, zistia fap off, 3000E pokuta a auto na podval a odtiahnut, v ziadnom pripade nepojde po vlastnej ose odtial (skusenost jedneho oktavkara, ktory si nechal vymlatit fap preventivne ....)
|
|
17.11.2014 20:45 -
|
2753059
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
ked je tam fap tak dymivost je 0.0 .. _ Vazne?
Ja tam FAP mám, a dymivos je 0,36.. regeneruje kadých 200km. Ked je ráno kosa, a začne regenerova tak to je normálny bieloedý kúdol z výfuku.
P.S 406 2.2HDi bez fap mala na emisiách 0,31
ked je tam fap tak dymivost je 0.0 .. _ Vazne? :-d
Ja tam FAP mám, a dymivos je 0,36.. regeneruje kadých 200km. Ked je ráno kosa, a začne regenerova tak to je normálny bieloedý kúdol z výfuku.
P.S 406 2.2HDi bez fap mala na emisiách 0,31
|
|
17.11.2014 23:35 -
|
2753120
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Mozna myslel 0,08 pri spravne fungujicim Fapu to tak vyjde...
Mozna myslel 0,08 pri spravne fungujicim Fapu to tak vyjde...
|
|
18.11.2014 10:09 -
|
2753156
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu auto s 40t km, 120kw RHH, regeneracia 496km priemer, jazdi z 90% mesto - a to je nove auto, cize stare hdi moze kludne mat 200km, zalezi na stave strikov atd.
mal som tu auto s 40t km, 120kw RHH, regeneracia 496km priemer, jazdi z 90% mesto - a to je nove auto, cize stare hdi moze kludne mat 200km, zalezi na stave strikov atd.
|
|
18.11.2014 13:40 -
|
2753235
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
bluemotion napsal(a): Alfu? To jiste ano...alfisti poradaji hromadne srazy DPF OFF .link.
Ta kouřivost bude ve spojení s čipem. U Alfy i u té Oktávky bych to tak tipoval... Jinak pokud je motor ok, tak nekouří ani bez fapu - vzpomeňte si na dobu před 10 lety, kouřících dieselů bylo zhruba stejně jako dnes (1 z 50?)a fap neměl nikdo. Jasně e jemné saze z toho půjdou, ale není je vidět. Určitě ne tolik, abys vzbuzoval pozornost policajtů.
Bude to stejný jako třeba s LED árovkama, tuningovýma doplňkama... dokud je to v rozumných mezích, tak to nikdo řeit nebude. Kdy ale někdo nezná míru, narve si pod auto zářivky, spojlery a kouří mu to jak lokomotiva, tak si o kontrolu sám říká.
Ta kouřivost bude ve spojení s čipem. U Alfy i u té Oktávky bych to tak tipoval... Jinak pokud je motor ok, tak nekouří ani bez fapu - vzpomeňte si na dobu před 10 lety, kouřících dieselů bylo zhruba stejně jako dnes (1 z 50?)a fap neměl nikdo. Jasně e jemné saze z toho půjdou, ale není je vidět. Určitě ne tolik, abys vzbuzoval pozornost policajtů.
Bude to stejný jako třeba s LED árovkama, tuningovýma doplňkama... dokud je to v rozumných mezích, tak to nikdo řeit nebude. Kdy ale někdo nezná míru, narve si pod auto zářivky, spojlery a kouří mu to jak lokomotiva, tak si o kontrolu sám říká.
|
|
18.11.2014 14:53 -
|
2753260
|
|
jumep
|
|
|
porovnavat kourivost stareho diesela s common rail je trocha odveci
porovnavat kourivost stareho diesela s common rail je trocha odveci
|
|
18.11.2014 15:10 -
|
2753262
|
|
jruze
|
|
|
Je toho poměrně dost co kouřivost ovlyvňuje FAP je a nakonci - pokud je motor (komponety) OK tak nebude o moc víc kouřit ani ten bez fapu,ale je dost věcí které po čase ,,nejsou jak nové" a změní své hodnoty - FAP to zachrání na delí dobu a i pochytá něco navíc - kdy jsou ovlyvňující díly způsobující kouřivos KO nebo mimo toleranci tak to větinou ani ten FAP nezachrání.Mám RHR origo bez FAP a věřím tomu e bude kouřit míň ne xx % fapovejch
Problém je e v D jsou zóny (a budou vude) kam se dostanou třeba jen auta s FAP a vůbec nikoho nezajímá jestli kouří nebo ne.
Je toho poměrně dost co kouřivost ovlyvňuje FAP je a nakonci - pokud je motor (komponety) OK tak nebude o moc víc kouřit ani ten bez fapu,ale je dost věcí které po čase ,,nejsou jak nové" a změní své hodnoty - FAP to zachrání na delí dobu a i pochytá něco navíc - kdy jsou ovlyvňující díly způsobující kouřivos KO nebo mimo toleranci tak to větinou ani ten FAP nezachrání.Mám RHR origo bez FAP a věřím tomu e bude kouřit míň ne xx % fapovejch;-)
Problém je e v D jsou zóny (a budou vude) kam se dostanou třeba jen auta s FAP a vůbec nikoho nezajímá jestli kouří nebo ne.
|
|
18.11.2014 17:26 -
|
2753292
|
|
luta
|
|
|
kdy u tu řeíte kouřivost.. já za sebou pouze v noci s cizím autem za zády vidím ve svitu jeho světel dým pokud akceleruji. Ve dne nic moc nepozoruji. výfuk mám černej jak uhel
asi se přestanu koukat do zrcátek při akceleraci
kdy u tu řeíte kouřivost.. já za sebou pouze v noci s cizím autem za zády vidím ve svitu jeho světel dým pokud akceleruji. Ve dne nic moc nepozoruji. výfuk mám černej jak uhel :nevim
asi se přestanu koukat do zrcátek při akceleraci :D
|
|
18.11.2014 17:33 -
|
2753301
|
|
jumep
|
|
|
normalne, 1.6 ....
normalne, 1.6 ....
|
|
19.11.2014 00:50 -
|
2753419
|
|
jruze
|
|
|
Já mu můu naloit jak chci a nic - výfuk čistej jak novej . A pokud by zakouřil tak ne si někdo vimne kouře tak u neuvidí z čeho byl
Já mu můu naloit jak chci a nic - výfuk čistej jak novej . A pokud by zakouřil tak ne si někdo vimne kouře tak u neuvidí z čeho byl:-))))
|
|
19.11.2014 06:43 -
|
2753428
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Včera krásný článek na idnes.cz. Australani přili na to, e nejhorí saze z hlediska monosti vykalat je z plic jsou saze vzniklé spálením toho bilologického lihu. Take celá ta ekologická fraka je navíc zdraví kodlivá.
Včera krásný článek na idnes.cz. Australani přili na to, e nejhorí saze z hlediska monosti vykalat je z plic jsou saze vzniklé spálením toho bilologického lihu. Take celá ta ekologická fraka je navíc zdraví kodlivá.
|
|
19.11.2014 08:11 -
|
2753430
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Ja viem, pri kúpe to malo regenerácie cca 750 km..lebo som jazdil len dlhé trasy, teraz vak jazdím dedinky, mesto.. v zahranici 50-80 krátkodobo..nemá ancu sa tu zregenerova..a myslím e vyčistenie mu na dlho nepomôe v týchto podmienkach. Ja u viem čo s ním bude
Ete pridám zaujímavé porovnanie
2.0 HDi RHZ - spotreba 7,4/4,6/5,6 emisie CO2 :: 147g/km
2.0 HDi RHZ FAP - spotreba 7,8/4,6/5,8 emisie CO2 :: 153g/km (600g na 100km viac ako bezfap..)
Passat 1.9TDi - 157g/km
Superb 2.0 TDI CR 4x4 - 168g/km
Ja viem, pri kúpe to malo regenerácie cca 750 km..lebo som jazdil len dlhé trasy, teraz vak jazdím dedinky, mesto.. v zahranici 50-80 krátkodobo..nemá ancu sa tu zregenerova..a myslím e vyčistenie mu na dlho nepomôe v týchto podmienkach. Ja u viem čo s ním bude :-d
Ete pridám zaujímavé porovnanie
2.0 HDi RHZ - spotreba 7,4/4,6/5,6 emisie CO2 :: 147g/km
2.0 HDi RHZ FAP - spotreba 7,8/4,6/5,8 emisie CO2 :: 153g/km (600g na 100km viac ako bezfap..)
Passat 1.9TDi - 157g/km
Superb 2.0 TDI CR 4x4 - 168g/km
|
|
19.11.2014 14:18 -
|
2753535
|
|
shalafi
|
|
|
este si k tym motorom zabudol napisat vykon .. medzi 1.9 passatom bez fap a 2.0 4x4 superbom je to tak +60 koni (potom ten narast emisii je zrazu mensi ako pomerne k nemu narast vykonu)
este si k tym motorom zabudol napisat vykon .. medzi 1.9 passatom bez fap a 2.0 4x4 superbom je to tak +60 koni (potom ten narast emisii je zrazu mensi ako pomerne k nemu narast vykonu)
|
|
19.11.2014 18:10 -
|
2753656
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
Tak proč mu neudělá nucenku kdy ma pocit,e se nestačí regenerovat.Já to tak řeim kdy se neůměrně zkracují intervaly .Měl jsem 250km tak jsem to prohnal a je tam 680km Fap 0 % bylo 70%.Seralo to 2l mafty a 7 minut jsem musel poslouchat 4000ot.Teplota na konci výfuku 380 st.lambda 3,98 co1436ppm. 149860kmTak není co řeit.
Vif a podobný kraviny tam neleju a tankuju obič.naftu,na oleji naetřím.
Tak proč mu neudělá nucenku kdy ma pocit,e se nestačí regenerovat.Já to tak řeim kdy se neůměrně zkracují intervaly .Měl jsem 250km tak jsem to prohnal a je tam 680km Fap 0 % bylo 70%.Seralo to 2l mafty a 7 minut jsem musel poslouchat 4000ot.Teplota na konci výfuku 380 st.lambda 3,98 co1436ppm. 149860kmTak není co řeit.
Vif a podobný kraviny tam neleju a tankuju obič.naftu,na oleji naetřím.;-)
|
|
19.11.2014 18:21 -
|
2753661
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Ta kouřivost bude ve spojení s čipem. U Alfy i u té Oktávky bych to tak tipoval... Jinak pokud je motor ok, tak nekouří ani bez fapu - vzpomeňte si na dobu před 10 lety, kouřících dieselů bylo zhruba stejně jako dnes (1 z 50?)a fap neměl nikdo. Jasně e jemné saze z toho půjdou, ale není je vidět. Určitě ne tolik, abys vzbuzoval pozornost policajtů.
S alfou a FAPem se jako clověk nerozjede a v nizkech je liná jak prase proto dělaj FAP of
S alfou a FAPem se jako clověk nerozjede a v nizkech je liná jak prase proto dělaj FAP of
|
|
20.11.2014 01:46 -
|
2753798
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Tak jsem se dnes v Citroenu informoval na cenu výfuku a samotný FAP 30000 kč a komplet za pouhých 35000 kč. Vzhledem k tomu co chystá STK a legistlativa to budou mít čipovaný auta, odstraněný filtry a různý dalí vychytávky asi spočítaný. Na autě mám najeto 140tis ale je to dovoz a tak to můe být i o sto víc. Kdy jsem to kupoval tak byl problem s filtrem a v Citroenu to prodejce nechal podle dokladu doplnit , tři litry aditiva a já bez problem jezdím, otázka je jak dlouho. Ptám se tedy kolik zhruba vydrí filtr ne je nutná výměna. Dík. J.C.
Tak jsem se dnes v Citroenu informoval na cenu výfuku a samotný FAP 30000 kč a komplet za pouhých 35000 kč. Vzhledem k tomu co chystá STK a legistlativa to budou mít čipovaný auta, odstraněný filtry a různý dalí vychytávky asi spočítaný. Na autě mám najeto 140tis ale je to dovoz a tak to můe být i o sto víc. Kdy jsem to kupoval tak byl problem s filtrem a v Citroenu to prodejce nechal podle dokladu doplnit , tři litry aditiva a já bez problem jezdím, otázka je jak dlouho. Ptám se tedy kolik zhruba vydrí filtr ne je nutná výměna. Dík. J.C.
|
|
| |
|
|