| | |
09.10.2014 22:30 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2740671
|
|
jumep
|
|
|
navar si pred a za nu este roxorovu tyc, aby ta o nu neorabovali ty co chodia s rezackami
navar si pred a za nu este roxorovu tyc, aby ta o nu neorabovali ty co chodia s rezackami
|
|
20.10.2014 12:17 -
|
2743525
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Pozeral som na citroen service FAP podla VINka a niesom z toho jasný.
Pre VIN : VF7DC4HXE76233608 (2.2HDi 136, 2002, DPX42)
Mi to dáva ponuky
Potrubie noveho casticoveho Filtra 0000 1731L6 678,3
Potrubie casticoveho filtra st 0000 174001 402,61
EM: Potrubie FAP PSA 1611321080 300
Tak ktoré je to pravé? Môem kúpi tú EM? Je to schválená náhrada alebo ten iný typ filtra kam ide uz Eolys? Je moné prehodi FAP a aditívum za noví typ pre eolys?
Čoskoro budem musie ten FAP riei tak neviem či vyhodi, vymeni, zrui celé auto na ND.
Pozeral som na citroen service FAP podla VINka a niesom z toho jasný.
Pre VIN : VF7DC4HXE76233608 (2.2HDi 136, 2002, DPX42)
Mi to dáva ponuky
Potrubie noveho casticoveho Filtra 0000 1731L6 678,3
Potrubie casticoveho filtra st 0000 174001 402,61
EM: Potrubie FAP PSA 1611321080 300
Tak ktoré je to pravé? Môem kúpi tú EM? Je to schválená náhrada alebo ten iný typ filtra kam ide uz Eolys? Je moné prehodi FAP a aditívum za noví typ pre eolys?
Čoskoro budem musie ten FAP riei tak neviem či vyhodi, vymeni, zrui celé auto na ND.
|
|
20.10.2014 12:23 -
|
2743526
|
|
jumep
|
|
|
EM je TZV eurorepair, cize ten mozes dat
EM je TZV eurorepair, cize ten mozes dat
|
|
20.10.2014 12:32 -
|
2743527
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
a to znamená repasovaný diel?
a to znamená repasovaný diel?
|
|
20.10.2014 12:42 -
|
2743533
|
|
jumep
|
|
|
ano
ano
|
|
20.10.2014 12:45 -
|
2743541
|
|
Delict
|
|
|
Otázka je čo znamená repas..vymenená vloka filtra alebo vyčistenie?
Otázka je čo znamená repas..vymenená vloka filtra alebo vyčistenie?
|
|
20.10.2014 12:49 -
|
2743544
|
|
jumep
|
|
|
neviem, mala by byt rozoberana vlozka
inak vrateny diel im je jedno aj ked by bol vymlateny
neviem, mala by byt rozoberana vlozka
inak vrateny diel im je jedno aj ked by bol vymlateny
|
|
20.10.2014 12:54 -
|
2743549
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Za ty penize uz sezenes novej v druhovyrobe.
.link.
Za ty penize uz sezenes novej v druhovyrobe.
http://www.primafiltry.cz/f/citroen/c5/2-2-hdi/
|
|
20.10.2014 14:44 -
|
2743572
|
|
Delict
|
|
|
vyzerá ako tie čínske z alibaba.com tam mám váne pochybnosti o druhovýrobe..hlavne ked nieje uvedený výrobca. Aby sa nestalo e uetrím 40 a za pol roka mi vyhorí auto alebo co..
Váne uvaujem o zruení auta, 400-450 za fap a aditívum, 100-150 GO prednej nápravy, 200-300 výmena zadnej nápravy za C5 II. s gulami..lebo ma tve ten buchot večný, 350-400 za predné gule s regulatorom.. to tam ete niesú rozvody, volant..mono lak a po investíciách to bude stále 13 ročné auto s FAPom, ktorý môe po roku kratích jázd..odís No nič..dakujem za rady..premyslím čo s tým dalej. Mono by som iel do 2.0 bez fap + chip radej
vyzerá ako tie čínske z alibaba.com :-d tam mám váne pochybnosti o druhovýrobe..hlavne ked nieje uvedený výrobca. Aby sa nestalo e uetrím 40 a za pol roka mi vyhorí auto alebo co..
Váne uvaujem o zruení auta, 400-450 za fap a aditívum, 100-150 GO prednej nápravy, 200-300 výmena zadnej nápravy za C5 II. s gulami..lebo ma tve ten buchot večný, 350-400 za predné gule s regulatorom.. to tam ete niesú rozvody, volant..mono lak a po investíciách to bude stále 13 ročné auto s FAPom, ktorý môe po roku kratích jázd..odís :-( No nič..dakujem za rady..premyslím čo s tým dalej. Mono by som iel do 2.0 bez fap + chip radej
|
|
20.10.2014 14:50 -
|
2743575
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Výrobce JMJ - info:
"Firma JMJ je předním polským výrobcem katalyzátoru. Vyrábí katalyzátory pro benzínové a dieslové motory. Firma JMJ byla zaloena v roce 1994 a v jejím počátku se zaměřovala na dovoz a následný prodej ji vyrobených katalyzátorů. V průběhu let se rozhodla pro vlastní výrobu katalyzátoru, kde se vypracovala mezi hlavní hráče na trhu s katalyzátory v automobilovém průmyslu. V roce 2003 získala certifikát systému řízení jakosti vydaný v souladu s normou ISO - 9001:2000 a počátkem roku 2005 získala uznávaný evropský certifikát homologace TÜV E24 103R."
Ale nic od nich nemam, takze nemuzu posoudit jak je to s kvalitou, nicmene kdybych ho musel kupovat, tak to vyzkousim.
Výrobce JMJ - info:
"Firma JMJ je předním polským výrobcem katalyzátoru. Vyrábí katalyzátory pro benzínové a dieslové motory. Firma JMJ byla zaloena v roce 1994 a v jejím počátku se zaměřovala na dovoz a následný prodej ji vyrobených katalyzátorů. V průběhu let se rozhodla pro vlastní výrobu katalyzátoru, kde se vypracovala mezi hlavní hráče na trhu s katalyzátory v automobilovém průmyslu. V roce 2003 získala certifikát systému řízení jakosti vydaný v souladu s normou ISO - 9001:2000 a počátkem roku 2005 získala uznávaný evropský certifikát homologace TÜV E24 103R."
Ale nic od nich nemam, takze nemuzu posoudit jak je to s kvalitou, nicmene kdybych ho musel kupovat, tak to vyzkousim.
|
|
20.10.2014 14:59 -
|
2743576
|
|
jumep
|
|
|
nevypada to bohvieako a hlavne aktivna cast filtra bude zjavne mensia ked na to pozeram
tiez je otazka ako su robene a ci aj v tom 1.6 co tam maju je KAT
nevypada to bohvieako a hlavne aktivna cast filtra bude zjavne mensia ked na to pozeram
tiez je otazka ako su robene a ci aj v tom 1.6 co tam maju je KAT
|
|
20.10.2014 15:17 -
|
2743577
|
|
Delict
|
|
|
Certifikat ISO 2001 nema nic s kvalitou vyrobkov ale s kvalitou riadenia podniku poliaci ho radi vystavujú..
Certifikat ISO 2001 nema nic s kvalitou vyrobkov ale s kvalitou riadenia podniku :) poliaci ho radi vystavujú..
|
|
20.10.2014 16:34 -
|
2743587
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
JÁ JSEM JEN ZVĚDAVÝ JAKOU CENU VYBAFNOU NA MOJE AUTO. J.C.
JÁ JSEM JEN ZVĚDAVÝ JAKOU CENU VYBAFNOU NA MOJE AUTO. J.C.
|
|
20.10.2014 19:10 -
|
2743669
|
|
jumep
|
|
|
starym jednotkam sa neda prepalit soft, je potrebne vymenit jednotku
chcel som sa tym zaoberat, ale nikto mi k tomu nevedel nic povedat, relativne by malo stacit vyliat nadrzku, naliat nove aditivum, prehodit jednotku a nastavit
podla service je sice nadobka s inym objednacim cislom, ale fyzicky som na nej rozdiel nevidel, ihla v nadrzi je rovnaka
J.Cimrman: na tvoje auto EUROREPAIR neni este naceneny, akurat ale pozeram ze sa to tam zacina zjavovat, kazdopadne to bude drahsie lebo je to spolu s katalyzatorom
starym jednotkam sa neda prepalit soft, je potrebne vymenit jednotku
chcel som sa tym zaoberat, ale nikto mi k tomu nevedel nic povedat, relativne by malo stacit vyliat nadrzku, naliat nove aditivum, prehodit jednotku a nastavit
podla service je sice nadobka s inym objednacim cislom, ale fyzicky som na nej rozdiel nevidel, ihla v nadrzi je rovnaka
J.Cimrman: na tvoje auto EUROREPAIR neni este naceneny, akurat ale pozeram ze sa to tam zacina zjavovat, kazdopadne to bude drahsie lebo je to spolu s katalyzatorom
|
|
20.10.2014 19:29 -
|
2743678
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): starym jednotkam sa neda prepalit soft, je potrebne vymenit jednotku
Nejde přeprogramovat diagboxem,ale ..... 2007 a novějí je součástí ECU - u mého dřívějího 2003 byla monost změny dávkování.U té co jsem tu rozebíral 1.6 HDI 2008 (aditivace součástí ECU) v nádrí nic není ve asi v nádobce - tam vede jen slabá trubička a to je ve (ádé kablíky nic jen trubička z nádobky ) - u starých (2.2 tam na nádri je čerpadlo a tryska vede k tomu konektor), u biturba (také součástí ECU a také nic jiného - tam je ale dvojí provedení - druhé biturbo co mi sem jezdí stejný rok i měsíc má aditivační jednotku - jestli něco na nádri nevím) - moná je rozdíl v tomto ohledně nádrek na aditiva.Předělat to asi nepůjde (kabelá,systém ovládání) Ta 1.6 C5 II je u v podstatě C5III.
Nejde přeprogramovat diagboxem,ale ..... 2007 a novějí je součástí ECU - u mého dřívějího 2003 byla monost změny dávkování.U té co jsem tu rozebíral 1.6 HDI 2008 (aditivace součástí ECU) v nádrí nic není ve asi v nádobce - tam vede jen slabá trubička a to je ve (ádé kablíky nic jen trubička z nádobky ) - u starých (2.2 tam na nádri je čerpadlo a tryska vede k tomu konektor), u biturba (také součástí ECU a také nic jiného - tam je ale dvojí provedení - druhé biturbo co mi sem jezdí stejný rok i měsíc má aditivační jednotku - jestli něco na nádri nevím) - moná je rozdíl v tomto ohledně nádrek na aditiva.Předělat to asi nepůjde (kabelá,systém ovládání) Ta 1.6 C5 II je u v podstatě C5III.
Přílohy: aditivace x7.jpg ( 269038b ) - aditivace.jpg ( 311891b ) - |
|
20.10.2014 20:20 -
|
2743705
|
|
jumep
|
|
|
len 2001 atd. tie jednotky nemaju mapu na eolys 176, preto treba jednotku a nedali sa preflashovat, to je to co mam nacitane, bavime sa len o starom systeme, novy je uz bez ihli a len cerpadlo sa spusti na par sekund co priamo natlaci davku do nadrze
teda bavime sa o tom zeby sme nahradili dxp42 za eolys 176 / infineum a teda aj zvysili zivotnost fapu na 120tkm
len 2001 atd. tie jednotky nemaju mapu na eolys 176, preto treba jednotku a nedali sa preflashovat, to je to co mam nacitane, bavime sa len o starom systeme, novy je uz bez ihli a len cerpadlo sa spusti na par sekund co priamo natlaci davku do nadrze
teda bavime sa o tom zeby sme nahradili dxp42 za eolys 176 / infineum a teda aj zvysili zivotnost fapu na 120tkm
|
|
20.10.2014 20:47 -
|
2743717
|
|
Delict
|
|
|
hmm, a tá druhá jednotka aditivácie je kde? Príjme ju stará BSI? Lebo cenovo by sa to myslím oplatilo pouíva podstatne lacnejiu náhradu infineum miesto predraeného DPX42. +ak to predĺi ivotnos filtra tak dalie veliké cenové plus.. mna hlavne to tve e mám prvú a najhoriu verziu FAPu
hmm, a tá druhá jednotka aditivácie je kde? Príjme ju stará BSI? Lebo cenovo by sa to myslím oplatilo pouíva podstatne lacnejiu náhradu infineum miesto predraeného DPX42. +ak to predĺi ivotnos filtra tak dalie veliké cenové plus.. mna hlavne to tve e mám prvú a najhoriu verziu FAPu
|
|
20.10.2014 21:14 -
|
2743744
|
|
jumep
|
|
|
ta jednotka je vpravo vzadu pod kobercom, na tej stene kde je sedacka
ono aj teraz mas v diag ze mozes zmenit na eolys 176, akurat to nebude fungovat, lebo proste v nej neni ten soft
az tie novsie jednotky sa dali preflashovat a mali nakodovany aj eolys 176 (neviem kde som to uz presne cital, neviem to teraz v rychlosti najst)
ked som to studoval, tak z principu
- vymenit jednotku aditivacie
- vymenit / vycistit fap
- nastavit v diagnostike (pripadne spravit upgrade jednotky motora, ak pojde)
- naliat novy eolys (nesmie byt zbytok stareho)
ked chce byt clovek perfekcionista, vymenit nadrzku na eolys za novsi typ
povodne som to chcel spravit na mojom aute, ale mal som DXP aditivum tak som to nemenil a teraz ked si to zacalo pytat tak auto je u bratranca, takze mozno sa k tomu dostanem a spravim to ....
ak chces, mozes to skusit
ps. jazdenim po meste tomu fapu nic nespravis, ja som obcas vyjazdil len po piestanoch 2 nadrze nafty ... s fapom ako takym som NIKDY nemal problem, akurat ked som vedel ze idem mimo som ho prefukal
ta jednotka je vpravo vzadu pod kobercom, na tej stene kde je sedacka
ono aj teraz mas v diag ze mozes zmenit na eolys 176, akurat to nebude fungovat, lebo proste v nej neni ten soft
az tie novsie jednotky sa dali preflashovat a mali nakodovany aj eolys 176 (neviem kde som to uz presne cital, neviem to teraz v rychlosti najst)
ked som to studoval, tak z principu
- vymenit jednotku aditivacie
- vymenit / vycistit fap
- nastavit v diagnostike (pripadne spravit upgrade jednotky motora, ak pojde)
- naliat novy eolys (nesmie byt zbytok stareho)
ked chce byt clovek perfekcionista, vymenit nadrzku na eolys za novsi typ
povodne som to chcel spravit na mojom aute, ale mal som DXP aditivum tak som to nemenil a teraz ked si to zacalo pytat tak auto je u bratranca, takze mozno sa k tomu dostanem a spravim to ....
ak chces, mozes to skusit
ps. jazdenim po meste tomu fapu nic nespravis, ja som obcas vyjazdil len po piestanoch 2 nadrze nafty ... s fapom ako takym som NIKDY nemal problem, akurat ked som vedel ze idem mimo som ho prefukal
|
|
| |
|
|