| | |
21.06.2014 10:16 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2707482
|
|
malik
|
Město: Chvaletice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Včera jsem se na to akorát ptal v Citroenu, a prej je to tak dobře udělaný, e to nikdo nepozná. Maximálně to lze poznat, e třeba při rychlé akceleraci je to auto lehce línějí ne standartně, ale osobně jsem to taky nikdy nezaregistroval.
Včera jsem se na to akorát ptal v Citroenu, a prej je to tak dobře udělaný, e to nikdo nepozná. Maximálně to lze poznat, e třeba při rychlé akceleraci je to auto lehce línějí ne standartně, ale osobně jsem to taky nikdy nezaregistroval.
|
|
21.06.2014 10:19 -
|
2707483
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
U stare 2.2Hdi jsem to vzdycky poznal, auto melo jinaci zvuk, takovy dunivejsi a pokud jsem po regeneraci zastavil a vylezl z auta ven, bylo to i citit a kolem auta zespod bylo citit mnohem vic teplo a takovy smrad. Zrejme kvuli vyssi teplote spalin. Na vykonu jsem to ale nepozoroval. S novym autem co mam ted jsem si nikdy niceho nevsiml.
U stare 2.2Hdi jsem to vzdycky poznal, auto melo jinaci zvuk, takovy dunivejsi a pokud jsem po regeneraci zastavil a vylezl z auta ven, bylo to i citit a kolem auta zespod bylo citit mnohem vic teplo a takovy smrad. Zrejme kvuli vyssi teplote spalin. Na vykonu jsem to ale nepozoroval. S novym autem co mam ted jsem si nikdy niceho nevsiml.
|
|
03.07.2014 08:56 -
|
2712206
|
|
tomasbugyi
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím uz dlhsiu dobu mam problem z mojou c5 stratila vykon a strasne dymi (cierny dym) v servisoch my povedali ze to moze byt egr ventilom alebo turbom. Chcem sa spytat aj na FAP filter da sa vymenit alebo vycistit ? Dakujem za odpoved
Zdravím uz dlhsiu dobu mam problem z mojou c5 stratila vykon a strasne dymi (cierny dym) v servisoch my povedali ze to moze byt egr ventilom alebo turbom. Chcem sa spytat aj na FAP filter da sa vymenit alebo vycistit ? Dakujem za odpoved
|
|
22.07.2014 20:24 -
|
2717551
|
|
j.pajinek
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
...KDO Z VÁS MÁ PROPRANÝ FAP a jak dlouho na něm jezdil popř.stále jezdí -- stav v km ne měsících/letech
...kdo z vás koupil FAP a jaká výroba popř.dělal výměnu za repas,kde a cena - spokojenost.
...z některýma z fora jsem mluvil telefonicky a jsem rád za jejich poznatky ale více hlav více názorů a nápadu co kde a jak. znám i člověka z fora na kterého jsou dobré recenze ohledně průplachu ale na jak dlouho to je ?
Určitě to tu pomůe vem.
...KDO Z VÁS MÁ PROPRANÝ FAP a jak dlouho na něm jezdil popř.stále jezdí -- stav v km ne měsících/letech ;)
...kdo z vás koupil FAP a jaká výroba popř.dělal výměnu za repas,kde a cena - spokojenost.
...z některýma z fora jsem mluvil telefonicky a jsem rád za jejich poznatky ale více hlav více názorů a nápadu co kde a jak. ;) znám i člověka z fora na kterého jsou dobré recenze ohledně průplachu ale na jak dlouho to je ?
Určitě to tu pomůe vem.:-))))
|
|
22.07.2014 23:33 -
|
2717651
|
|
jruze
|
|
|
j.pajinek napsal(a): ...KDO Z VÁS MÁ PROPRANÝ FAP a jak dlouho na něm jezdil popř.stále jezdí -- stav v km ne měsících/letech
...z některýma z fora jsem mluvil telefonicky a jsem rád za jejich poznatky ale více hlav více názorů a nápadu co kde a jak. znám i člověka z fora na kterého jsou dobré recenze ohledně průplachu ale na jak dlouho to je ?
Určitě to tu pomůe vem.
Na tohle já osobně nedovedu odpovědět jinak - dělám to několik let a nevrátil se z nich ádný(alespoň ke mně)k opětovnému čitění.U jednoho jsem doplnil aditiva,po nějaké krátké době jsem čistil FAP a před pár měsíci jsem opět doplňoval aditiva - to auto má najeto za tu dobu víc jak 200000Km co ho má a je to stálej zákazník take mám přehled o opravách,Km a stavu auta. - u ostatních jen časovou osu oprav o nájezdu ne.( to o čem píu je taxi a jezdí hodně,auto má víc jak 3.roky biturbo)
Na tohle já osobně nedovedu odpovědět jinak - dělám to několik let a nevrátil se z nich ádný(alespoň ke mně)k opětovnému čitění.U jednoho jsem doplnil aditiva,po nějaké krátké době jsem čistil FAP a před pár měsíci jsem opět doplňoval aditiva - to auto má najeto za tu dobu víc jak 200000Km co ho má a je to stálej zákazník take mám přehled o opravách,Km a stavu auta. - u ostatních jen časovou osu oprav o nájezdu ne.( to o čem píu je taxi a jezdí hodně,auto má víc jak 3.roky biturbo)
|
|
23.07.2014 12:46 -
|
2717752
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
A proč by řidiče za jízdy mělo zajímat, e probíhá regenerace? Zail jsem jich samozřejmě desítky ani bych si vimnul a přeil jsem bez toho, e by na mne svítily nějaké dobastlené ledky.
A proč by řidiče za jízdy mělo zajímat, e probíhá regenerace? Zail jsem jich samozřejmě desítky ani bych si vimnul a přeil jsem bez toho, e by na mne svítily nějaké dobastlené ledky.
|
|
23.07.2014 13:52 -
|
2717766
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Pretoze niekoho to jednoducho zaujima
Potom su ti, co radsej nechcu zhasnut motor v strede regeneracie, alebo si chcu byt isti preco viac zerie a huci, atd. Dovody su rozne, nema moc zmysel o tom polemizovat.
Pretoze niekoho to jednoducho zaujima :D
Potom su ti, co radsej nechcu zhasnut motor v strede regeneracie, alebo si chcu byt isti preco viac zerie a huci, atd. Dovody su rozne, nema moc zmysel o tom polemizovat.
|
|
23.07.2014 14:42 -
|
2717786
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
sorry předem za O.T. ale znal jsem XM-ko, ve kterém měl majtel vyvedou diodu aby věděl v jakém stavu je H-ventil, protoe ho zlobíval
sorry předem za O.T. ale znal jsem XM-ko, ve kterém měl majtel vyvedou diodu aby věděl v jakém stavu je H-ventil, protoe ho zlobíval ;)
|
|
23.07.2014 18:43 -
|
2717844
|
|
jumep
|
|
|
spotrebice sa nezopinaju vzdy ... tolko staci na vysvetlenie
spotrebice sa nezopinaju vzdy ... tolko staci na vysvetlenie
|
|
23.07.2014 19:08 -
|
2717847
|
|
luta
|
|
|
mě se to zapne vdy na te 1.6 HDi. můu jet klidně po dálnici 130kmh a 3000ot a stejně cvaknou relé a sepne vyhřev zadniho skla... poznám to tak, e kdy sepnu vyhřev ručně tak nic necvakne a kdy ho vypnu tak se ozve cvak = rele rozeplo a znova cvak = řj sepla..
mě se to zapne vdy na te 1.6 HDi. můu jet klidně po dálnici 130kmh a 3000ot a stejně cvaknou relé a sepne vyhřev zadniho skla... poznám to tak, e kdy sepnu vyhřev ručně tak nic necvakne a kdy ho vypnu tak se ozve cvak = rele rozeplo a znova cvak = řj sepla.. :-d
|
|
24.07.2014 13:38 -
|
2718000
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Ok Jumep, mas pravdu - precital som si znovu narychlo talinsku pdfku o fape a tusin styroch typoch regeneracie - takze to preformulujem na "skoro vzdy", vzdy hadam vtedy ked ide o nutenu regeneraciu, cize ked je to zaujimave. Nechcem naozaj polemizovat, naopak.
Ok Jumep, mas pravdu - precital som si znovu narychlo talinsku pdfku o fape a tusin styroch typoch regeneracie - takze to preformulujem na "skoro vzdy", vzdy hadam vtedy ked ide o nutenu regeneraciu, cize ked je to zaujimave. Nechcem naozaj polemizovat, naopak.
|
|
08.09.2014 14:35 -
|
2731214
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně funkčnosti FAPU na 2.0 HDI RHR. Kdy na to toti pořádně lápnu, tak si to maličko čoudne (rozhodně to ale nehulí...) a koncovka výfuku taky není čistá jako jsem měl kdysi na 406 2,2 hdi s fapem? Auto jinak normálně jede, dle diagnostiky ádné chyby, průměr posledních 5 regenerací cca 1300km, fap naplněn cca 50%...auto jsem nekupoval nové, zatím iju tom, e to aditivuje a fapuje a třeba je to fapoff...Dá se to nějak poznat, ani bych musel koukat do výfuku, jestli je ve fapu keramika...?
Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně funkčnosti FAPU na 2.0 HDI RHR. Kdy na to toti pořádně lápnu, tak si to maličko čoudne (rozhodně to ale nehulí...) a koncovka výfuku taky není čistá jako jsem měl kdysi na 406 2,2 hdi s fapem? Auto jinak normálně jede, dle diagnostiky ádné chyby, průměr posledních 5 regenerací cca 1300km, fap naplněn cca 50%...auto jsem nekupoval nové, zatím iju tom, e to aditivuje a fapuje a třeba je to fapoff...Dá se to nějak poznat, ani bych musel koukat do výfuku, jestli je ve fapu keramika...?
|
|
08.09.2014 14:41 -
|
2731216
|
|
jruze
|
|
|
lucky.kluk napsal(a): Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně funkčnosti FAPU na 2.0 HDI RHR. Kdy na to toti pořádně lápnu, tak si to maličko čoudne (rozhodně to ale nehulí...) a koncovka výfuku taky není čistá jako jsem měl kdysi na 406 2,2 hdi s fapem? Auto jinak normálně jede, dle diagnostiky ádné chyby, průměr posledních 5 regenerací cca 1300km, fap naplněn cca 50%...auto jsem nekupoval nové, zatím iju tom, e to aditivuje a fapuje a třeba je to fapoff...Dá se to nějak poznat, ani bych musel koukat do výfuku, jestli je ve fapu keramika...?
Na keramiku bez rozdělání neuvidí , v diag podle diferenčáku a jestli není deaktivován atd..,nebo po rozpojení konektoru od diferenčáku by to mělo hodit hláku.(kdy je FAPof je toto zakázáno)
Na keramiku bez rozdělání neuvidí , v diag podle diferenčáku a jestli není deaktivován atd..,nebo po rozpojení konektoru od diferenčáku by to mělo hodit hláku.(kdy je FAPof je toto zakázáno)
|
|
08.09.2014 15:01 -
|
2731221
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
...konektor diferenčáku, je to to čidlo, co je uprostřed za motorem na stěně a vedou k tomu gumové hadice...?
...konektor diferenčáku, je to to čidlo, co je uprostřed za motorem na stěně a vedou k tomu gumové hadice...?
|
|
09.09.2014 23:30 -
|
2731614
|
|
rrromek
|
Město: Ostrava, Auto: Peugeot 307 SW | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Ahojte, dnes jsem nechal dolít Eolys a konečně jsem koupil nové víčko nádre. Měl jsem jen jeden magnet. Vdy při natankování jsem dával víčko tak, aby ten jeden magnet po uzavření směroval dolů, aby mi nehlásilo neuzavřenou nádr. Rok jsem jezdil s tím, e jeto tak o.k. Ale dozvěděl jsem se, e je tam potřebný i ten druhý magnet.
Natankoval jsem 15l, po vypnutí motoru jsem poprvé slyel to čerpadlo, co mísí naftu s aditivem. Trvalo to přiblině 15 sek. Co je mi ale divné, to čerpadlo je slyet po kadém vypnutí motoru!
Jen podotýkám, e na displaji mi po nastartování stále vyskakuje hláka, e aditiva je stále málo. Nevím, jestli to můe být ta příčina ? V pátek pojedu z5 do servisu, kde mi to dělali a budem postupovat dle návodu od Jumepa.
Díky za rady.
Ahojte, dnes jsem nechal dolít Eolys a konečně jsem koupil nové víčko nádre. Měl jsem jen jeden magnet. Vdy při natankování jsem dával víčko tak, aby ten jeden magnet po uzavření směroval dolů, aby mi nehlásilo neuzavřenou nádr. Rok jsem jezdil s tím, e jeto tak o.k. Ale dozvěděl jsem se, e je tam potřebný i ten druhý magnet.
Natankoval jsem 15l, po vypnutí motoru jsem poprvé slyel to čerpadlo, co mísí naftu s aditivem. Trvalo to přiblině 15 sek. Co je mi ale divné, to čerpadlo je slyet po kadém vypnutí motoru!
Jen podotýkám, e na displaji mi po nastartování stále vyskakuje hláka, e aditiva je stále málo. Nevím, jestli to můe být ta příčina ? V pátek pojedu z5 do servisu, kde mi to dělali a budem postupovat dle návodu od Jumepa.
Díky za rady.
|
|
09.09.2014 23:42 -
|
2731627
|
|
jumep
|
|
|
zle resetnute, alebo mas prdnuty hladinomer
inak po resete by to cerpadlo malo ist asi 4minuty, rovnako aj pokazdom natankovani ...
zle resetnute, alebo mas prdnuty hladinomer
inak po resete by to cerpadlo malo ist asi 4minuty, rovnako aj pokazdom natankovani ...
|
|
| |
|
|