| | |
10.10.2013 21:40 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2625718
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): zasada je, ze oni poznaju asi len nemecke DPF a vobec nepocitaju s cerinom ktory je u nas vo fapoch, preto po ich naliati a preplachnuti chcu spustat regeneraciu, aby sa to co tam zostalo dopalilo, ale nie pri PSA typoch filtrov, tam musis proste ten cerin dostat von, moze to znacne ulahcit cistenie, ale dane preplachovanie wapkou tym neodburas
vilous - ty si rad s takymito dodavatelmi pises, skus im napisat, skor ako poviem ze nevedia o tej problematike dostatocne moc
jruze: tak tomu bolo v prvych fapovych autach, ked sa pozres do RHR, mas tam tu statistiku, mesto, medzimesto, dialnica atd ... (vid prilozeny dokument)
To vím , ale to je jen statistika (tyto údaje to bere z rychlosti,z řazení,otáček atd..)- kdy ti na ten motor (který regeneruje třeba po 800 Km ) dám ucpaný FAP bude znovu regenerovat po 800Km ? - krom toho tyto údaje jsou i u RHR bez FAP.
Jetě jedna zkuenost - mám tu snímač diferenčního tlaku který ukazuje jen do nějakých 35 a nespoutěla se regenerace(auto po čase netáhlo) vyčistil jsem FAP - auto jelo super 1000Km a znovu - aditivace bez chyb test OK (nucená regenerace proběhla OK) - nemohl jsem na to přijít a mne napadlo vyměnit snímač diferenčáku a od té doby OK. Pokud je tedy regenerace závislá na něčem jiném ne na údajích z diferenčáku tak proč se to spravilo jeho výměnou. Opačný případ e diferenčák přeměřoval(to C5 I) tam se zase spoutěla po 100Km i na čistém Fapu - také jsem čistil FAP jak blbej.
To vím , ale to je jen statistika (tyto údaje to bere z rychlosti,z řazení,otáček atd..)- kdy ti na ten motor (který regeneruje třeba po 800 Km ) dám ucpaný FAP bude znovu regenerovat po 800Km ? - krom toho tyto údaje jsou i u RHR bez FAP.:nevim
Jetě jedna zkuenost - mám tu snímač diferenčního tlaku který ukazuje jen do nějakých 35 a nespoutěla se regenerace(auto po čase netáhlo) vyčistil jsem FAP - auto jelo super 1000Km a znovu - aditivace bez chyb test OK (nucená regenerace proběhla OK) - nemohl jsem na to přijít a mne napadlo vyměnit snímač diferenčáku a od té doby OK. Pokud je tedy regenerace závislá na něčem jiném ne na údajích z diferenčáku tak proč se to spravilo jeho výměnou. Opačný případ e diferenčák přeměřoval(to C5 I) tam se zase spoutěla po 100Km i na čistém Fapu - také jsem čistil FAP jak blbej.
|
|
10.10.2013 22:11 -
|
2625758
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Bude sa ho snai regenerova skôr práve od infa snímača dif. tlaku. A keď nepomôe vyhodí chybu. Proste je to tak naprogramované a hocijaká odchýlka je braná za chybu v systéme.
Bude sa ho snai regenerova skôr práve od infa snímača dif. tlaku. A keď nepomôe vyhodí chybu. Proste je to tak naprogramované a hocijaká odchýlka je braná za chybu v systéme.
|
|
10.10.2013 22:25 -
|
2625766
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tady to máte přesně popsaný i s obrázkama. Hned z kraje dokumentu jsou popsaný vechny sledovaný veličiny.
Tady to máte přesně popsaný i s obrázkama. Hned z kraje dokumentu jsou popsaný vechny sledovaný veličiny.
Přílohy: fap.pdf ( 384105b ) - |
|
10.10.2013 22:36 -
|
2625772
|
|
jumep
|
|
|
mam tu jedno auto kde sa mi to pise ze fap je zaplneny ale regeneraciu nespusti, az po urcitych km, cize diferencak napise ze fap je zaneseny ale neregeneruje nutene ...
fap som cistil a nepomohlo, mam dojem ale ze je fyzicky rozbity, takze ho pojdem menit
mam tu jedno auto kde sa mi to pise ze fap je zaplneny ale regeneraciu nespusti, az po urcitych km, cize diferencak napise ze fap je zaneseny ale neregeneruje nutene ...
fap som cistil a nepomohlo, mam dojem ale ze je fyzicky rozbity, takze ho pojdem menit
|
|
11.10.2013 02:36 -
|
2625862
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): mam tu jedno auto kde sa mi to pise ze fap je zaplneny ale regeneraciu nespusti, az po urcitych km, cize diferencak napise ze fap je zaneseny ale neregeneruje nutene ...
Něco podobného mi tu dělá 1.6 - napřed zahlásí e hrozí ucpání a a potom regeneruje. FAP jsem čistil asi před 20000Km (ale dělá to od začátku) - je tam stará jednotka (2005) a FAP z 2008 (ta u nemá samostatnou jednotku- tak asi proto) - hláka a regenerace po 800Km
Jinak pokud je tam něco nastaveno ohledně Km limitu tak by to mohl být údaj 1800Km a toho to nikdy ádný motor nedosáhne (to je v diag jako info - tolerance) A FAP OF vyřeili na jiných stránkách bez zásahu do jednotek,ale to sem dávat nebudu páč je mi to ,,OF" proti srsti.
Něco podobného mi tu dělá 1.6 - napřed zahlásí e hrozí ucpání a a potom regeneruje. FAP jsem čistil asi před 20000Km (ale dělá to od začátku) - je tam stará jednotka (2005) a FAP z 2008 (ta u nemá samostatnou jednotku- tak asi proto) - hláka a regenerace po 800Km;-)
Jinak pokud je tam něco nastaveno ohledně Km limitu tak by to mohl být údaj 1800Km a toho to nikdy ádný motor nedosáhne (to je v diag jako info - tolerance) A FAP OF vyřeili na jiných stránkách bez zásahu do jednotek,ale to sem dávat nebudu páč je mi to ,,OF" proti srsti.
|
|
11.10.2013 09:43 -
|
2625913
|
|
jumep
|
|
|
vidis, to je dobra myslienka, pozrem ci sa jednotka neda upgradnut, motorova sa upgradovat ma ked je starsieho data, myslim ze ked je pod verziu 5.0 (prave kvoli fapu)
vidis, to je dobra myslienka, pozrem ci sa jednotka neda upgradnut, motorova sa upgradovat ma ked je starsieho data, myslim ze ked je pod verziu 5.0 (prave kvoli fapu)
|
|
15.10.2013 20:49 -
|
2627471
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
dneska este jedna hlupa otazka
ako zistim kedy prebieha regeneracia, kazdy den dam dialnicu, 60km tam,60 spat, uz mam cez 8kkm a este som na to neprisiel kedy sa to deje?
dneska este jedna hlupa otazka
ako zistim kedy prebieha regeneracia, kazdy den dam dialnicu, 60km tam,60 spat, uz mam cez 8kkm a este som na to neprisiel kedy sa to deje?
|
|
15.10.2013 21:27 -
|
2627485
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Někdy při niich otáčkách motor zacuká a občas je slyet i cvakání a praskání,jinak jak píe Jarda,spotřeba vyskočí,je toho popsané dost v tomto vlákně.
Někdy při niich otáčkách motor zacuká a občas je slyet i cvakání a praskání,jinak jak píe Jarda,spotřeba vyskočí,je toho popsané dost v tomto vlákně.;-)
|
|
26.10.2013 13:25 -
|
2630186
|
|
jarda008
|
Město: Jablonná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Kluci jetě jednou Vám vem moc děkuji za rady. Podle návodu jsme napájel odpor a nechal na diagnostice resetovat stav aditiv a výměnu FAPu. Ve funguje výborně.
Kluci jetě jednou Vám vem moc děkuji za rady. Podle návodu jsme napájel odpor a nechal na diagnostice resetovat stav aditiv a výměnu FAPu. Ve funguje výborně.
|
|
31.10.2013 09:42 -
|
2631304
|
|
ewax
|
Město: Říčany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Cau lidi. Vcera jsem byl na technicke a na emisich mi rekli ze mam velkou kourivost. Pocitac mi zadnou chybu nehlasi ale auto mi prijde uz nejakou dobu lenivejsi. Nemuze to byt prave zanesenym FAPem?
Cau lidi. Vcera jsem byl na technicke a na emisich mi rekli ze mam velkou kourivost. Pocitac mi zadnou chybu nehlasi ale auto mi prijde uz nejakou dobu lenivejsi. Nemuze to byt prave zanesenym FAPem?
|
|
31.10.2013 09:52 -
|
2631307
|
|
jumep
|
|
|
moze a taktiez to moze byt strikmi, turbom alebo netesnostou systemu
pri tom fape ti diagnostika povie viac (ale ten skor nesposobuje dymivost aj ked je preplneny)
moze a taktiez to moze byt strikmi, turbom alebo netesnostou systemu
pri tom fape ti diagnostika povie viac (ale ten skor nesposobuje dymivost aj ked je preplneny)
|
|
09.11.2013 21:22 -
|
2635854
|
|
jruze
|
|
|
Jedenzajímaví článek co nás nebo s pí některé znás můe čekat - to je to co jsem zaslech - můe se stát e namátkově nebo nějakým způsobem překontrolují stav FAP nebo budou chtít aby dal pod výsledek testu templ e FAP OK a to nikdo neudělá pokud bude chyba. .link.
Jedenzajímaví článek co nás nebo s pí některé znás můe čekat - to je to co jsem zaslech - můe se stát e namátkově nebo nějakým způsobem překontrolují stav FAP nebo budou chtít aby dal pod výsledek testu templ e FAP OK a to nikdo neudělá pokud bude chyba. http://www.auto.cz/dieselova-pro-proti-vi-pravda-vytloukani-filtru-pevnych-castic-66797
|
|
10.11.2013 08:39 -
|
2635980
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jednou je FAP montovanej výrobcem,tak tam prostě patří,tak to beru aspoň já,pokavaď nemám na novej,podívám se po vrakáčích,na kolik příjde v servisu odstranění FAPU nevím,ale moná to výjde na stejné peníze jako starí funkční z vrakáče a nic nebastlim,to by sme za chvíly mohli rozebrat půl auta nepotřebných věcí,můj názor,který nikomu nevnucuju.
Jednou je FAP montovanej výrobcem,tak tam prostě patří,tak to beru aspoň já,pokavaď nemám na novej,podívám se po vrakáčích,na kolik příjde v servisu odstranění FAPU nevím,ale moná to výjde na stejné peníze jako starí funkční z vrakáče a nic nebastlim,to by sme za chvíly mohli rozebrat půl auta nepotřebných věcí,můj názor,který nikomu nevnucuju.
|
|
10.11.2013 20:02 -
|
2636272
|
|
ewax
|
Město: Říčany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Jardo no prave me chtel kvuli spatnym hodnotam na emisich odpojit konektor k FAPu jestli bude palubni pocitac hlasit zavadu. Prej pokud ne tak mam FAP deaktivovany v ridici jednotce. Ve finale me nechal prolizt.
Jardo no prave me chtel kvuli spatnym hodnotam na emisich odpojit konektor k FAPu jestli bude palubni pocitac hlasit zavadu. Prej pokud ne tak mam FAP deaktivovany v ridici jednotce. Ve finale me nechal prolizt.
|
|
18.11.2013 00:28 -
|
2639154
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, kdy jsme při výměně oleje zvedli auto zjistil jsem e FAP je součástí kompletního výfukového potrubí a e jeho výměna by znamenala ho vyříznout a nebo vyměnit celé výfukové potrubí co mě docela děsí. Jedná se r.v. 2010 HDI 120kW. Díky.
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, kdy jsme při výměně oleje zvedli auto zjistil jsem e FAP je součástí kompletního výfukového potrubí a e jeho výměna by znamenala ho vyříznout a nebo vyměnit celé výfukové potrubí co mě docela děsí. Jedná se r.v. 2010 HDI 120kW. :nevim Díky.
|
|
| |
|
|