| | |
04.11.2012 16:26 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2517621
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Som majitežom C5-ky mesiac , na fóre som skoro denne a zatiaž hlavne veža čítam a zbieram informácie. Na mojej C5-ke som si vak vimol , e aj napriek tomu e mám FAP filter rúra na koncovom dieli výfuku je dos zanesená čiernymi sadzami. Pri teste diagnostikou zistené e fap zanesený cca na 23% počet km od poslednej regenerácie je 180km a priemerný počet kilometrov na posledných 5 regenerácií je nejakých 590km čo by malo znamena , e tam asi je a nie je vykuchaný. Pred troma týdňami to bolo ete 680 km ale to pripisujem tomu , e mám väčí počet jázd v mestkom cykle. Predchádzajúci majitež dával začiatkom roka dopĺňa aditívum. Mám otázku pre skúsenejích, či sa ďalej venova tomuto javu a či sa na to vykaža pretoe auto ide bez problémov nepíe iadne hláky ale čo sa týka FAP-u , chcel by som ma vetko v poriadku.
Som majitežom C5-ky mesiac , na fóre som skoro denne a zatiaž hlavne veža čítam a zbieram informácie. Na mojej C5-ke som si vak vimol , e aj napriek tomu e mám FAP filter rúra na koncovom dieli výfuku je dos zanesená čiernymi sadzami. Pri teste diagnostikou zistené e fap zanesený cca na 23% počet km od poslednej regenerácie je 180km a priemerný počet kilometrov na posledných 5 regenerácií je nejakých 590km čo by malo znamena , e tam asi je a nie je vykuchaný. Pred troma týdňami to bolo ete 680 km ale to pripisujem tomu , e mám väčí počet jázd v mestkom cykle. Predchádzajúci majitež dával začiatkom roka dopĺňa aditívum. Mám otázku pre skúsenejích, či sa ďalej venova tomuto javu a či sa na to vykaža pretoe auto ide bez problémov nepíe iadne hláky ale čo sa týka FAP-u , chcel by som ma vetko v poriadku.
|
|
04.11.2012 20:34 -
|
2517791
|
|
jumep
|
|
|
je to uplne bezne ze facelift uz nema cisty vyfuk
je to dane konstrukciou filtra a typom jazdenia (ak sa jazdi hodne mesto bude cierny)
je to uplne bezne ze facelift uz nema cisty vyfuk
je to dane konstrukciou filtra a typom jazdenia (ak sa jazdi hodne mesto bude cierny)
|
|
04.11.2012 20:41 -
|
2517817
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ďakujem za rýchlu odpoveď , nebudem to teda ďalej riei.
Ďakujem za rýchlu odpoveď , nebudem to teda ďalej riei.
|
|
25.11.2012 20:35 -
|
2525452
|
|
Mamlas
|
|
|
Konecne jsem se vcera dostal k doplneni aditiv a vyplachnuti fapu, protoze se ukazala hlaska nizka hladina aditiv. Asi pred tremi roky jsem preventivne vyplachoval fap poprve (bez doliti aditiv), protoze jsem najezdil par tisic km bez regenerace - byl prodreny kabel cidla teploty a nefunkcni diferencni snimac tlaku. Ted po najetych necelych 80tis. km se objevila hlaska. Rekl bych, ze fap vypadal na prvni pohled jeste celkem schopne, oproti fotkam, ktere sem davaji zdejsi servismani .
Celkem me to stalo necely 4 tis. Kc. Coz neni tak hrozny, kdyz to je jen jednou za dobu vlastnictvi auta.
Konecne jsem se vcera dostal k doplneni aditiv a vyplachnuti fapu, protoze se ukazala hlaska nizka hladina aditiv. Asi pred tremi roky jsem preventivne vyplachoval fap poprve (bez doliti aditiv), protoze jsem najezdil par tisic km bez regenerace - byl prodreny kabel cidla teploty a nefunkcni diferencni snimac tlaku. Ted po najetych necelych 80tis. km se objevila hlaska. Rekl bych, ze fap vypadal na prvni pohled jeste celkem schopne, oproti fotkam, ktere sem davaji zdejsi servismani :-d.
Celkem me to stalo necely 4 tis. Kc. Coz neni tak hrozny, kdyz to je jen jednou za dobu vlastnictvi auta.
Přílohy: FAP_pred1.jpg ( 332277b ) - Pred vyplachem. FAP_pred2.jpg ( 434672b ) - Pred vyplachem. FAP_pred3.jpg ( 120179b ) - Pred vyplachem. FAP_po1.jpg ( 426654b ) - Po vyplachu. FAP_po2.jpg ( 450145b ) - Po vyplachu. |
|
26.11.2012 07:56 -
|
2525670
|
|
szoteka
|
Město: Bohumín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Ja jsem před 2 roky FAP nechal vytřískat, chipnout at mu to nevadí a mam klid Auto po zruseni bylo o kapanek zivějí.
Ja jsem před 2 roky FAP nechal vytřískat, chipnout at mu to nevadí a mam klid :D Auto po zruseni bylo o kapanek zivějí.
|
|
27.11.2012 06:17 -
|
2525994
|
|
Mamlas
|
|
|
I kdyby by byl ten FAP totalne mrtvej, tak bych radsi koupil jinej FAP klidne i pouzity, nez abych ho vymlatil. Nemam s nim zadny problem a jednou za 100tis. km do toho ty penize klidne dam.
I kdyby by byl ten FAP totalne mrtvej, tak bych radsi koupil jinej FAP klidne i pouzity, nez abych ho vymlatil. Nemam s nim zadny problem a jednou za 100tis. km do toho ty penize klidne dam. :palec
|
|
27.11.2012 18:33 -
|
2526127
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Otázka do placu, snad ne mimo téma:
Kolik přiiblině váí takovej FAP?
Otázka do placu, snad ne mimo téma:
Kolik přiiblině váí takovej FAP?
|
|
27.11.2012 18:44 -
|
2526135
|
|
Mamlas
|
|
|
O vikendu jsem mel fap venku, ale tezko to odhadnout 6-8 kg. Jeste asi bude zalezet na verzi motoru.
O vikendu jsem mel fap venku, ale tezko to odhadnout 6-8 kg. Jeste asi bude zalezet na verzi motoru.
|
|
16.12.2012 10:00 -
|
2531043
|
|
222111222
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ahoj asi budu vypadat za hlupika , neco mi upadlo z vyfuku , dela to sileny randal, a jak je videt na spodku chybi tam kus "asi trubky" hned pod ridicem u takovych gumovych drzaku, nevite nekdo co tam chybi????Prosim . Dekuji Iva
Ahoj asi budu vypadat za hlupika , neco mi upadlo z vyfuku , dela to sileny randal, a jak je videt na spodku chybi tam kus "asi trubky" hned pod ridicem u takovych gumovych drzaku, nevite nekdo co tam chybi????Prosim . Dekuji Iva
|
|
16.12.2012 11:27 -
|
2531060
|
|
222111222
|
|
|
tak pry mi upadl katalysator , a chci se zeptat lambda sonda je nekde na nem ? To musim dat novy kat + lambda ?
tak pry mi upadl katalysator , a chci se zeptat lambda sonda je nekde na nem ? To musim dat novy kat + lambda ?
|
|
16.12.2012 18:13 -
|
2531115
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To vypadá jako práce zlodějů katalyzátorů/FAPů - uříznout před a za a odnést.
To vypadá jako práce zlodějů katalyzátorů/FAPů - uříznout před a za a odnést.
|
|
16.12.2012 20:45 -
|
2531148
|
|
222111222
|
|
|
Zitra s tim jdu na zvedak tak Vam pak sdelim zda to nekdo ukradl nebo to upadlo, jezdi s tim muj milacek a ma stale muziku naplno tak nejaky rozdil slyset nemohla
Zitra s tim jdu na zvedak tak Vam pak sdelim zda to nekdo ukradl nebo to upadlo, jezdi s tim muj milacek a ma stale muziku naplno tak nejaky rozdil slyset nemohla
|
|
16.12.2012 21:49 -
|
2531189
|
|
jumep
|
|
|
mas diesel, tam sa lambda nepouziva (teda nepouzivala ... ale nemas novy typ motora)
tak ako tu bolo napisane, najskor ti ho niekto vyrezal, kat neodpadne len tak, vyfuk za nim ano, ale katalyzator isto nie
mas diesel, tam sa lambda nepouziva (teda nepouzivala ... ale nemas novy typ motora)
tak ako tu bolo napisane, najskor ti ho niekto vyrezal, kat neodpadne len tak, vyfuk za nim ano, ale katalyzator isto nie
|
|
17.12.2012 10:48 -
|
2531250
|
|
222111222
|
|
|
Tkze presne jak pisete , byl jsem u Podskalskeho , kouknul na to a sdelil mi ze je to skutecne uřiznute , no to uz je sila co si ty svině zlodejsky dovoli
Tkze presne jak pisete , byl jsem u Podskalskeho , kouknul na to a sdelil mi ze je to skutecne uřiznute , no to uz je sila co si ty svině zlodejsky dovoli
|
|
17.12.2012 17:21 -
|
2531272
|
|
Darja
|
|
|
Bohuel nejsi jediný, tohle je oblíbená zábava smaek, stejně jako krádee zrcátek.
Ale přijde mi divný, e to nebylo slyet, to musel být rambajz jako blázen.
Bohuel nejsi jediný, tohle je oblíbená zábava smaek, stejně jako krádee zrcátek.
Ale přijde mi divný, e to nebylo slyet, to musel být rambajz jako blázen.
|
|
| |
|
|