| | |
14.07.2012 00:17 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2492023
|
|
jumep
|
|
|
to len zato ze ten repaser moc nevedel co s tym .. no jo ... miesto normalnej opravy sprasujeme ... ale tak kazdy sveho stesti strujce ...
to len zato ze ten repaser moc nevedel co s tym .. no jo ... miesto normalnej opravy sprasujeme ... ale tak kazdy sveho stesti strujce ...
|
|
14.07.2012 00:23 -
|
2492025
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to bude tim ze FAP se proste v amaterskych podminkach bez chemikalii "zrepasovat" neda
vapka at je tepla nebo studeja filtr jen "umeje" o sazi a jinych necistot ale ucpane bunky se zapecenym cerinem bohuzel neprotlaci
ale nekterych pripadech neni jina moznost nez FAP odstranit
to bude tim ze FAP se proste v amaterskych podminkach bez chemikalii "zrepasovat" neda
vapka at je tepla nebo studeja filtr jen "umeje" o sazi a jinych necistot ale ucpane bunky se zapecenym cerinem bohuzel neprotlaci
ale nekterych pripadech neni jina moznost nez FAP odstranit
|
|
14.07.2012 09:21 -
|
2492054
|
|
jruze
|
|
|
Martine beru tě jako odborníka přes elektroniku,uznávám tvé názory,ale tady trochu nesouhlasím - čistím FAPY dost často(nějaké sračky mi do toho nalejou,ale určitě to nejsou přímo na toto) a s dobrými výsledky - je fakt e to trvá někdy i dvě hodiny ne z toho nic nejde ne čistá pára-nastavím si vapku na maximum a střídavě z obou stran a jde to(mám to nahrané někde na videu - řeknu mladýmu aby to sem nějak umístil)-porovnával jsem i hodnoty s autem co mělo najeto pár desítek Km a hodnoty stejné.
Martine beru tě jako odborníka přes elektroniku,uznávám tvé názory,ale tady trochu nesouhlasím - čistím FAPY dost často(nějaké sračky mi do toho nalejou,ale určitě to nejsou přímo na toto) a s dobrými výsledky - je fakt e to trvá někdy i dvě hodiny ne z toho nic nejde ne čistá pára-nastavím si vapku na maximum a střídavě z obou stran a jde to(mám to nahrané někde na videu - řeknu mladýmu aby to sem nějak umístil)-porovnával jsem i hodnoty s autem co mělo najeto pár desítek Km a hodnoty stejné.:nevim
Přílohy: čitění FAP.mp4 ( 35353997b ) - |
|
14.07.2012 13:38 -
|
2492089
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
To by v autorizovaném servisu čuměli, e kdy se chce, tak to jde (viz. příloha jruze) . Je jasný, e wapkou z OBI za 3litry se FAP propláchnout nedá, jak píe "autodiag". Musí to být pořádný dělo a navíc na horkou vodu a "elkologie" musí jít stranou. Jestli si vzpomínám, tak při koupi auta v roce 2010 nabízeli repasovaný FAP v Citroënu za nějakých 16.000,- . Vude kde jsem se ptal v neautorizovaných servisech, tak jenom e propláchnout nejde a nejlepí je ho vykuchat a takový ty keci. Jsem rád, e ho mám, obzvlá, kdy jedu za koncernovými vozy VW a ty v kopci čudí saze jak neprotaený starý komín. Sice mě hláky kolem FAP, taky trápily, ale chyba byla jinde a jruze mi to opravil a mám klid.
To by v autorizovaném servisu čuměli, e kdy se chce, tak to jde (viz. příloha jruze) :-)). Je jasný, e wapkou z OBI za 3litry se FAP propláchnout nedá, jak píe "autodiag". Musí to být pořádný dělo a navíc na horkou vodu a "elkologie" musí jít stranou. Jestli si vzpomínám, tak při koupi auta v roce 2010 nabízeli repasovaný FAP v Citroënu za nějakých 16.000,- :-((((. Vude kde jsem se ptal v neautorizovaných servisech, tak jenom e propláchnout nejde a nejlepí je ho vykuchat a takový ty keci. Jsem rád, e ho mám, obzvlá, kdy jedu za koncernovými vozy VW a ty v kopci čudí saze jak neprotaený starý komín. Sice mě hláky kolem FAP, taky trápily, ale chyba byla jinde a jruze mi to opravil :palec a mám klid.
|
|
14.07.2012 15:01 -
|
2492098
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jruze napsal(a):
ano sracky z toho vytecou to mas pravdu ale uz z principu funkce regenerace ,kde se vypali NOx a jine dobroty ,zustava bohuzel pri cca 550 stupnich cerin nenavratne zapecen...
ty sice cast,hlavne tu kde cerin neulpel dostatecne nebo jeste vubec,zbavis castic z vyfukovych splodin ale jen CASTECNE...ano jako vyplach se to brat da ale jako regenerat nebo novy dil uz ne..navic je to jen odlozeni na pozdeji,urcite takto vycisteny FAP nevydrzi co novy nebo s polovicni zivotnosti
dale take docela neumerne stoupne spotreba aditiva a tim castecne i nafty,to je ale fakt o kterem se moc nemluvi
ano sracky z toho vytecou to mas pravdu ale uz z principu funkce regenerace ,kde se vypali NOx a jine dobroty ,zustava bohuzel pri cca 550 stupnich cerin nenavratne zapecen...
ty sice cast,hlavne tu kde cerin neulpel dostatecne nebo jeste vubec,zbavis castic z vyfukovych splodin ale jen CASTECNE...ano jako vyplach se to brat da ale jako regenerat nebo novy dil uz ne..navic je to jen odlozeni na pozdeji,urcite takto vycisteny FAP nevydrzi co novy nebo s polovicni zivotnosti
dale take docela neumerne stoupne spotreba aditiva a tim castecne i nafty,to je ale fakt o kterem se moc nemluvi
|
|
14.07.2012 15:19 -
|
2492099
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Souhlasím s tím, e určitě nedojde ke stoprocentnímu vyčitění FAPu výplachem pomocí parní wapky, to myslím nikdy nikdo netvrdil, ale nechápu, proč by mělo dojít ke zvýení spotřeby aditiva. Jak je dávkování aditiva závislý na velikosti ucpání FAPu?
A jetě bych rád věděl, co si mám představit po pojmem "Repasovaný FAP" u autorizovanýho servisu. Jedná se snad o výměnu střev ve filtru a nebo taky jen o vyčitění a následný vrácení do oběhu? V takovým případě je 16.000,- Kč nehorázná cena.
V kadým případě si myslím, e vyprání je pořád lepí řeení ne FAP OFF.
Souhlasím s tím, e určitě nedojde ke stoprocentnímu vyčitění FAPu výplachem pomocí parní wapky, to myslím nikdy nikdo netvrdil, ale nechápu, proč by mělo dojít ke zvýení spotřeby aditiva. Jak je dávkování aditiva závislý na velikosti ucpání FAPu?
A jetě bych rád věděl, co si mám představit po pojmem "Repasovaný FAP" u autorizovanýho servisu. Jedná se snad o výměnu střev ve filtru a nebo taky jen o vyčitění a následný vrácení do oběhu? V takovým případě je 16.000,- Kč nehorázná cena.
V kadým případě si myslím, e vyprání je pořád lepí řeení ne FAP OFF.
|
|
14.07.2012 17:45 -
|
2492117
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Repase FAPu je výměna vloky to u jsem si ověřoval,ale ten proplach co dělá jruze je naprosto pica. A mě to bude čekam a to doufám,e si jetě počkám tak jsem na 100% jeho zákazník
Repase FAPu je výměna vloky to u jsem si ověřoval,ale ten proplach co dělá jruze je naprosto pica. A mě to bude čekam a to doufám,e si jetě počkám tak jsem na 100% jeho zákazník ;-)
|
|
14.07.2012 19:05 -
|
2492139
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Kdyby se tam ten krám nedával, uetřilo by se plno starostí a ivotního prostředí. Jene zelenej guru Al Gore a soudruzi poskoci z Bruselu který lidi tak straně chtěli, rozhodli, e je to spása planety, tak občane nedrkuj, neodstraňuj FAP a pla jak mourovatej. Je to přece pro dobro naich děcek který stejně za kolou hulej cigára jak darebný kamna.
Kdyby se tam ten krám nedával, uetřilo by se plno starostí a ivotního prostředí. Jene zelenej guru Al Gore a soudruzi poskoci z Bruselu který lidi tak straně chtěli, rozhodli, e je to spása planety, tak občane nedrkuj, neodstraňuj FAP a pla jak mourovatej. Je to přece pro dobro naich děcek který stejně za kolou hulej cigára jak darebný kamna. ;-)
|
|
14.07.2012 19:50 -
|
2492150
|
|
Mamlas
|
|
|
Radsi budu mit FAP nez mit auto z kteryho litaji brikety.
Radsi budu mit FAP nez mit auto z kteryho litaji brikety. :palec
|
|
14.07.2012 21:54 -
|
2492159
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Tomik napsal(a): Asi mě nepochválíte, ale najel jsem asi 130.000km bez problémů, pak se mi FAP ohlásil. Nechal jsem ho repasovat, dolít aditivum atd. po dalích asi 20.000km auto najednou přestalo jet. V servisu zjistili, e je FAP úplně ucpaný. Take znova repase, po dalích asi 5.000 km zase ucpáno. Tak jsem se natval, a nechal to upravit (odstranit) ve FAP OFF. Stálo to 1.250 Kč, auto jede jak z praku, ere o litr méně. Ze změny legislativy zas takový strach nemám, a kdyby, tak se to zase nějak pořeí, jako vdy. Hodně astných km přeje Tom.
no tvé info nic moc, za to tě teda nepochválím, servis zjistí ucpaný FAP, znova repas???? to jako v tom servisu???? jestli ano tak snad nějaká záruka, kdo to dělal??? jak se k tomu staví??? co říká, e to ujelo tak málo??? to jsou validní info
no tvé info nic moc, za to tě teda nepochválím, servis zjistí ucpaný FAP, znova repas???? to jako v tom servisu???? jestli ano tak snad nějaká záruka, kdo to dělal??? jak se k tomu staví??? co říká, e to ujelo tak málo??? to jsou validní info ;-)
|
|
15.07.2012 00:25 -
|
2492184
|
|
jruze
|
|
|
To není záleitost FAPU ale aditivace-regenerace.
To není záleitost FAPU ale aditivace-regenerace.
|
|
16.07.2012 01:20 -
|
2492541
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Mikra napsal(a): A jetě bych rád věděl, co si mám představit po pojmem "Repasovaný FAP" u autorizovanýho servisu. Jedná se snad o výměnu střev ve filtru a nebo taky jen o vyčitění a následný vrácení do oběhu? V takovým případě je 16.000,- Kč nehorázná cena.
Dle servisu Citroën je repasovaný filtr FAP odesílán výrobci, který provede výměnu té keramické vloky. Ta cena byla tuím včetně práce, ale to nevím přesně. Pokud to odesílají výrobci, tak se na tyto částky dostat určitě mohou. Keramická vloka a 2x doprava bude taky něco stát... Takto repasovaný filtr pak vymění jinému zákazníkovi. Tenkrát se snad replika jetě nedělala . Rozhodně jsem zastáncem proplachu , před výměnou za repasovaný, či nový.
Dle servisu Citroën je repasovaný filtr FAP odesílán výrobci, který provede výměnu té keramické vloky. Ta cena byla tuím včetně práce, ale to nevím přesně. Pokud to odesílají výrobci, tak se na tyto částky dostat určitě mohou. Keramická vloka a 2x doprava bude taky něco stát... Takto repasovaný filtr pak vymění jinému zákazníkovi. Tenkrát se snad replika jetě nedělala :nevim. Rozhodně jsem zastáncem proplachu :palec, před výměnou za repasovaný, či nový;-).
|
|
14.08.2012 02:26 -
|
2499023
|
|
masloxy
|
Město: Trencin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 59 |
|
|
tiez mi hlasi anti pollution fault ... ma niekto skusenost s fap off ? vymlatil by som to odtial a nahral diagnostikou aby auto ignorovalo fap ... ma tu niekto skusenost s vybranim fap ?
ako sa auto chova, aka je spotreba, mam 98 kw hdi 2,2 ...
tiez mi hlasi anti pollution fault ... ma niekto skusenost s fap off ? vymlatil by som to odtial a nahral diagnostikou aby auto ignorovalo fap ... ma tu niekto skusenost s vybranim fap ?
ako sa auto chova, aka je spotreba, mam 98 kw hdi 2,2 ...
|
|
14.08.2012 06:36 -
|
2499024
|
|
Mamlas
|
|
|
A urcite za to muze FAP? Pokud bys mel plny FAP tak by to hlasilo dalsi chybu, pripadne malo eolysu tak taky.
A urcite za to muze FAP? Pokud bys mel plny FAP tak by to hlasilo dalsi chybu, pripadne malo eolysu tak taky.
|
|
14.08.2012 09:18 -
|
2499051
|
|
masloxy
|
Město: Trencin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 59 |
|
|
ja sa v tom moc nevyznam a eolysu nieviem co je ... tak asi na kabel najskor treba ist co ?
inac mi to vcera zhaslo z nicoho nic ta kontrolka pred 4000 km mi to hodilo tu istu hlasku vypalil som mu 120 km/h na dialnici na 4 prevodovom stupni a zhaslo to hned tak definujem ze fap ...
aditivum nad blatnikom mam plne ...
ja sa v tom moc nevyznam a eolysu nieviem co je ... tak asi na kabel najskor treba ist co ?
inac mi to vcera zhaslo z nicoho nic ta kontrolka pred 4000 km mi to hodilo tu istu hlasku vypalil som mu 120 km/h na dialnici na 4 prevodovom stupni a zhaslo to hned tak definujem ze fap ...
aditivum nad blatnikom mam plne ...
|
|
14.08.2012 09:29 -
|
2499053
|
|
jumep
|
|
|
definujes uplne zle, FAP je jedna z poslednych veci co zahlasia antipollution fault, takych odbornikov tu uz za mnou bolo, povacsine len blba podtlakova hadicka ....
definujes uplne zle, FAP je jedna z poslednych veci co zahlasia antipollution fault, takych odbornikov tu uz za mnou bolo, povacsine len blba podtlakova hadicka ....
|
|
14.08.2012 10:25 -
|
2499060
|
|
masloxy
|
|
|
tusim ta budem musiet navstivit jumep
tusim ta budem musiet navstivit jumep :)
|
|
17.08.2012 08:05 -
|
2499765
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Tak jsem si dneska četl po internetu a narazil na zajimavou věc .link. a tady odkaz na firmu .link. co dělá profesionální ekologické čitění fap fitrů a dává 3 roky záruku nebo 100 tkm. Co jsem koukal do ceny,tak 2.0 HDI za 5000. . Take přestaňte kuchat filtry nebo čistit filtry ve vaně...
tady jetě ceník .link. .Dlé mýho se časem udělá větí konkurence v tomhle oboru a cena pujde i víc dólu. Časem snad konečně vytlačí bastla firmy typu fapoff.
Tak jsem si dneska četl po internetu a narazil na zajimavou věc http://www.blesk.cz/clanek/radce-auto/179063/filtr-pevnych-castic-se-muze-pekne-prodrazit-my-ale-zname-reseni-vime-jak-usetrit.html a tady odkaz na firmu http://www.dpfe.cz/ co dělá profesionální ekologické čitění fap fitrů a dává 3 roky záruku nebo 100 tkm. Co jsem koukal do ceny,tak 2.0 HDI za 5000. . Take přestaňte kuchat filtry nebo čistit filtry ve vaně...:palec
tady jetě ceník http://www.dpfe.cz/cenik .Dlé mýho se časem udělá větí konkurence v tomhle oboru a cena pujde i víc dólu. Časem snad konečně vytlačí bastla firmy typu fapoff.
|
|
18.08.2012 15:05 -
|
2499975
|
|
jruze
|
|
|
toskey napsal(a): Tak jsem si dneska četl po internetu a narazil na zajimavou věc .link. a tady odkaz na firmu .link. co dělá profesionální ekologické čitění fap fitrů a dává 3 roky záruku nebo 100 tkm. Co jsem koukal do ceny,tak 2.0 HDI za 5000. . Take přestaňte kuchat filtry nebo čistit filtry ve vaně...
tady jetě ceník .link. .Dlé mýho se časem udělá větí konkurence v tomhle oboru a cena pujde i víc dólu. Časem snad konečně vytlačí bastla firmy typu fapoff.
Dělají to co já,Jumep a pár dalích a akorát jsou několikrát draí
Dělají to co já,Jumep a pár dalích a akorát jsou několikrát draí:-d
|
|
| |
|
|