| | |
20.02.2012 20:41 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2452737
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
jruze: tady jsou někdě myčky na fap? kam s tou vodou jezdíte? to asi nevezmou v městských sběrnách odpadu ne?
jruze: tady jsou někdě myčky na fap? kam s tou vodou jezdíte? to asi nevezmou v městských sběrnách odpadu ne?
|
|
20.02.2012 21:30 -
|
2452756
|
|
makino
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Koukám, e jsem to tady sluně rozhýbal. Jasně, e jsem nechtěl poradit. Psal jsem to s nadsázkou. Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
A co se týče "prasení auta". V tom případě má sprasené auto i můj kolega z práce, který je bez FAPu od výrobce? Nene!
Koukám, e jsem to tady sluně rozhýbal. Jasně, e jsem nechtěl poradit. Psal jsem to s nadsázkou. Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
A co se týče "prasení auta". V tom případě má sprasené auto i můj kolega z práce, který je bez FAPu od výrobce? Nene!
|
|
20.02.2012 21:38 -
|
2452759
|
|
jumep
|
|
|
zasa absolutne zly pohlad
on ma auto BEZ FAPu, tj. kompletne bez cohokovlek na ovplyvnovanie funkcie fapu.
tj. nema tam nadrzku na eolys a vstrekovac aditiva, nema tam ohrievac nasavaneho vzduchu, nema tam vyfuk ktory je usposobeny fapu, nema tam teplotne cidla vo vyfuku, nema tam tlakovy snimac vo vyfuku ...
ma tam mapu a soft. ktory ovlada motor bez fapu
tebe tam vsetko zostane, s tym ze miesto fapu tam bude diera a niekde bude nahraty nejaky bastel soft. .... lebo to presne je fap off + v papieroch mas napisane ze fap tam je a dymivost tvojho auta ma byt 0.02 .. co bez fapu nedosiahnes a ak sa skutocne upravi legislativa, pojdes papa ... neprejdes stk / emisnou
zasa absolutne zly pohlad
on ma auto BEZ FAPu, tj. kompletne bez cohokovlek na ovplyvnovanie funkcie fapu.
tj. nema tam nadrzku na eolys a vstrekovac aditiva, nema tam ohrievac nasavaneho vzduchu, nema tam vyfuk ktory je usposobeny fapu, nema tam teplotne cidla vo vyfuku, nema tam tlakovy snimac vo vyfuku ...
ma tam mapu a soft. ktory ovlada motor bez fapu
tebe tam vsetko zostane, s tym ze miesto fapu tam bude diera a niekde bude nahraty nejaky bastel soft. .... lebo to presne je fap off + v papieroch mas napisane ze fap tam je a dymivost tvojho auta ma byt 0.02 .. co bez fapu nedosiahnes a ak sa skutocne upravi legislativa, pojdes papa ... neprejdes stk / emisnou
|
|
20.02.2012 22:56 -
|
2452777
|
|
makino
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Uznávám, e odstranění FAPu není to správné řeení. Nejde tady tedy o ekologii, ale o prasení auta. U jsem to pochopil správně? Koupit auto bez FAPu je v pořádku, odstranit ho u ale v pořádku není.
Uznávám, e odstranění FAPu není to správné řeení. Nejde tady tedy o ekologii, ale o prasení auta. U jsem to pochopil správně? Koupit auto bez FAPu je v pořádku, odstranit ho u ale v pořádku není.
|
|
20.02.2012 23:04 -
|
2452779
|
|
Lovec
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Kdyby FAP stál 5 000 Kč tak jej nikdo nebude vyplachovat a ani demontovat.Prostě by to v servisu vyměnili jako díl výfuku a hotovo. Takto si na FAPu a Eloysu firmy chtějí namastit kapsy a výsledek je takový jaký je. HOWGH.
Kdyby FAP stál 5 000 Kč tak jej nikdo nebude vyplachovat a ani demontovat.Prostě by to v servisu vyměnili jako díl výfuku a hotovo. Takto si na FAPu a Eloysu firmy chtějí namastit kapsy a výsledek je takový jaký je. HOWGH.
|
|
20.02.2012 23:16 -
|
2452780
|
|
jumep
|
|
|
makino napsal(a): Uznávám, e odstranění FAPu není to správné řeení. Nejde tady tedy o ekologii, ale o prasení auta. U jsem to pochopil správně? Koupit auto bez FAPu je v pořádku, odstranit ho u ale v pořádku není.
zhruba tak ... mozes ho odstranit, ale komplet vratane papierov a to sa ti nepodari ... + ako som uz povedal, ak prejde ta zmena legislativy ... vsetci co to odstratnili budu v pr.... (oficialnou cestou) a tiez, vsetky nove auta budu mat fap, rovnako ako je povinny kat
zhruba tak ... mozes ho odstranit, ale komplet vratane papierov a to sa ti nepodari ... + ako som uz povedal, ak prejde ta zmena legislativy ... vsetci co to odstratnili budu v pr.... (oficialnou cestou) a tiez, vsetky nove auta budu mat fap, rovnako ako je povinny kat
|
|
20.02.2012 23:36 -
|
2452784
|
|
zico
|
|
|
makino napsal(a): Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
Makino, ale tu niekto niekedy naznacoval, ze mu ide o ekologiu? Ja si na to nespominam.
Ja mam uz druhe auto s FAPom a som rad, ze sa zo mna nedymi ako z passatu. Do FAP-off by som nesiel nie kvoli ekologii ale kvoli uz spomenutemu dymeniu (a tiez drobnej pochybnosti o spravnom chode motora).
USA a Cina prdia na Kjotsky protokol a repasy alebo nerepasy clenov C5 klubu zemegulu nezachrania.
PS. Mne ten "repas" FAP-u navrhol a vykonal sam autorizovany servis Citroenu (najvacsi na Slovensku). A teraz si rad vypocujem ze ako mi islo o peniaze
Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
Makino, ale tu niekto niekedy naznacoval, ze mu ide o ekologiu? Ja si na to nespominam.
Ja mam uz druhe auto s FAPom a som rad, ze sa zo mna nedymi ako z passatu. Do FAP-off by som nesiel nie kvoli ekologii ale kvoli uz spomenutemu dymeniu (a tiez drobnej pochybnosti o spravnom chode motora).
USA a Cina prdia na Kjotsky protokol a repasy alebo nerepasy clenov C5 klubu zemegulu nezachrania.
PS. Mne ten "repas" FAP-u navrhol a vykonal sam autorizovany servis Citroenu (najvacsi na Slovensku). A teraz si rad vypocujem ze ako mi islo o peniaze :-p
|
|
21.02.2012 00:18 -
|
2452787
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
zico napsal(a): makino napsal(a): Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám. Makino, ale tu niekto niekedy naznacoval, ze mu ide o ekologiu? Ja si na to nespominam. Ja mam uz druhe auto s FAPom a som rad, ze sa zo mna nedymi ako z passatu. Do FAP-off by som nesiel nie kvoli ekologii ale kvoli uz spomenutemu dymeniu (a tiez drobnej pochybnosti o spravnom chode motora). USA a Cina prdia na Kjotsky protokol a repasy alebo nerepasy clenov C5 klubu zemegulu nezachrania. PS. Mne ten "repas" FAP-u navrhol a vykonal sam autorizovany servis Citroenu (najvacsi na Slovensku). A teraz si rad vypocujem ze ako mi islo o peniaze
No já mám bohuel Fap off, (nutný) a nezačoudí si ani kdybych chtěl. Jene na netu u jsou filtry za 5 a půl, take přemýlím o znovu nasazení Bojím se, jak to tedy bude na emisích, jestli má auto s Fapem v tabulkách předepsanou jinou hodnotu, jako bez fapu.
Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám. Makino, ale tu niekto niekedy naznacoval, ze mu ide o ekologiu? Ja si na to nespominam. Ja mam uz druhe auto s FAPom a som rad, ze sa zo mna nedymi ako z passatu. Do FAP-off by som nesiel nie kvoli ekologii ale kvoli uz spomenutemu dymeniu (a tiez drobnej pochybnosti o spravnom chode motora). USA a Cina prdia na Kjotsky protokol a repasy alebo nerepasy clenov C5 klubu zemegulu nezachrania. PS. Mne ten "repas" FAP-u navrhol a vykonal sam autorizovany servis Citroenu (najvacsi na Slovensku). A teraz si rad vypocujem ze ako mi islo o peniaze :-p
No já mám bohuel Fap off, (nutný) a nezačoudí si ani kdybych chtěl. Jene na netu u jsou filtry za 5 a půl, take přemýlím o znovu nasazení :-) Bojím se, jak to tedy bude na emisích, jestli má auto s Fapem v tabulkách předepsanou jinou hodnotu, jako bez fapu.
|
|
21.02.2012 08:48 -
|
2452809
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Kdyz tu pisete o emisich....nemyslim si, ze by se nejak zhorsovaly podminky na STK - PROSTE NEJSOU PRACHY. Taky se mluvilo o tom jak budou vsude na STK POVINNY kamery a skutek utek.
.....pokud to pujde, zaplatim komukoliv do kapsy abych na ne nemusel uz jenom kvuli tomu jak vytaci motor /FAP mam na aute a funkcni /, jak jsem to naposledy poslouchal, tak jsme se zarek, ze uz nikdy vice.....
Kdyz tu pisete o emisich....nemyslim si, ze by se nejak zhorsovaly podminky na STK - PROSTE NEJSOU PRACHY. Taky se mluvilo o tom jak budou vsude na STK POVINNY kamery a skutek utek.
.....pokud to pujde, zaplatim komukoliv do kapsy abych na ne nemusel uz jenom kvuli tomu jak vytaci motor /FAP mam na aute a funkcni /, jak jsem to naposledy poslouchal, tak jsme se zarek, ze uz nikdy vice.....
|
|
21.02.2012 14:41 -
|
2452862
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
makino napsal(a): Koukám, e jsem to tady sluně rozhýbal. Jasně, e jsem nechtěl poradit. Psal jsem to s nadsázkou. Pořád prostě nevěřím tomu, e repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
Tak s tím moc nehýbej ... v mym případě to vedlo tak trochu k odmazání části diskuze, neb téma fap OFF bylo toté co bikiny v 17ctém století... Tuhle věc jsem zkrátka dal z auta pryč, mam po potenciálních problémech, emise zůstali ve stejné kategorii a fertig...
Tak s tím moc nehýbej :-) ... v mym případě to vedlo tak trochu k odmazání části diskuze, neb téma fap OFF bylo toté co bikiny v 17ctém století... :-) Tuhle věc jsem zkrátka dal z auta pryč, mam po potenciálních problémech, emise zůstali ve stejné kategorii a fertig...
|
|
21.02.2012 17:33 -
|
2452886
|
|
máca
|
|
|
Já si nechala FAP vyčistit wapkou, kdy u mi to počítač hlásil a jetě s nějakýma jinýma drobnýma servisníma úpravama včetně dg jsem zacvakala desítku/ před 2roky/ .Klepu na nehořlavé, ve klape.Jednou jsem si to auto s tím koupila, tak mne ani nenapadlo, abych to měla vyndavat.To bych si mohla pak pořídit auto něco jako Trabanta bez vech moných vymoeností a ádná údrba.
Mám i dobrý pocit, e dělám něco pro ivotní prostředí.
Já si nechala FAP vyčistit wapkou, kdy u mi to počítač hlásil a jetě s nějakýma jinýma drobnýma servisníma úpravama včetně dg jsem zacvakala desítku/ před 2roky/ .Klepu na nehořlavé, ve klape.Jednou jsem si to auto s tím koupila, tak mne ani nenapadlo, abych to měla vyndavat.To bych si mohla pak pořídit auto něco jako Trabanta bez vech moných vymoeností a ádná údrba.
Mám i dobrý pocit, e dělám něco pro ivotní prostředí.
|
|
18.06.2012 20:03 -
|
2485125
|
|
Bárty
|
Město: Mimoň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Dneska se dá filtr FAP sehnat bratru za 7500 Kč
Dneska se dá filtr FAP sehnat bratru za 7500 Kč
|
|
18.06.2012 22:04 -
|
2485177
|
|
Darja
|
|
|
Kdy si kupuju vopici, musím mít na banány... krom toho.. u jinejch značek je filtr pevnejch částic mastnej... stojí jako zachovalá C5 I. Tak bych byla jedině potěená cenou 7500Kč... tolik mě nestojí jeden katalyzátor na mojí beruku
Kdy si kupuju vopici, musím mít na banány... krom toho.. u jinejch značek je filtr pevnejch částic mastnej... stojí jako zachovalá C5 I. Tak bych byla jedině potěená cenou 7500Kč... tolik mě nestojí jeden katalyzátor na mojí beruku :palec:-))))
|
|
18.06.2012 22:23 -
|
2485200
|
|
Bárty
|
Město: Mimoň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Protoe jsem zjistil, e jsem si koupil auto s elektronicky vyřazeným FAP a dalími jinými překvápky díval jsem se po cenách. na stránkách www.mjauto.cz ho od Starline lze pořídit pod 7.500,- Jestli se dobře pamatuju
Protoe jsem zjistil, e jsem si koupil auto s elektronicky vyřazeným FAP a dalími jinými překvápky :-(((( díval jsem se po cenách. na stránkách www.mjauto.cz ho od Starline lze pořídit pod 7.500,- Jestli se dobře pamatuju ;-)
|
|
24.06.2012 07:47 -
|
2486907
|
|
Mamlas
|
|
|
Zrovna vcera jsem jel chvili za nejakym P407 a prikazdym pridani mu to pekne zakourilo. Nebo dost casto vidim posledni model mondea jak pekne zakouri. Pak si rikam, ze ten FAP neni zas tak spatny, kdyz z 2-3 roky starych aut litají brikety. Za tu dobu co mam C5 jsem najel asi 75000km a bez problemu. Az se ozve, tak pujdu cestou doplneni aditiv, vyplachu pripadne vymeny FAPu.
Zrovna vcera jsem jel chvili za nejakym P407 a prikazdym pridani mu to pekne zakourilo. Nebo dost casto vidim posledni model mondea jak pekne zakouri. Pak si rikam, ze ten FAP neni zas tak spatny, kdyz z 2-3 roky starych aut litají brikety. Za tu dobu co mam C5 jsem najel asi 75000km a bez problemu. Az se ozve, tak pujdu cestou doplneni aditiv, vyplachu pripadne vymeny FAPu. :palec
|
|
24.06.2012 16:25 -
|
2486973
|
|
jumep
|
|
|
1.6 vedia byt dymovnice ... mam tu jednu taku C5, kde pojdem hladat co to robi a to tam ma FAP
1.6 vedia byt dymovnice ... mam tu jednu taku C5, kde pojdem hladat co to robi a to tam ma FAP
|
|
13.07.2012 23:19 -
|
2492016
|
|
Tomik
|
Město: Hrdejovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Asi mě nepochválíte, ale najel jsem asi 130.000km bez problémů, pak se mi FAP ohlásil. Nechal jsem ho repasovat, dolít aditivum atd. po dalích asi 20.000km auto najednou přestalo jet. V servisu zjistili, e je FAP úplně ucpaný. Take znova repase, po dalích asi 5.000 km zase ucpáno. Tak jsem se natval, a nechal to upravit (odstranit) ve FAP OFF. Stálo to 1.250 Kč, auto jede jak z praku, ere o litr méně. Ze změny legislativy zas takový strach nemám, a kdyby, tak se to zase nějak pořeí, jako vdy. Hodně astných km přeje Tom.
Asi mě nepochválíte, ale najel jsem asi 130.000km bez problémů, pak se mi FAP ohlásil. Nechal jsem ho repasovat, dolít aditivum atd. po dalích asi 20.000km auto najednou přestalo jet. V servisu zjistili, e je FAP úplně ucpaný. Take znova repase, po dalích asi 5.000 km zase ucpáno. Tak jsem se natval, a nechal to upravit (odstranit) ve FAP OFF. Stálo to 1.250 Kč, auto jede jak z praku, ere o litr méně. Ze změny legislativy zas takový strach nemám, a kdyby, tak se to zase nějak pořeí, jako vdy. Hodně astných km přeje Tom.
|
|
| |
|
|