Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / FAP - Filtr pevných částic
|< < 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 78 > >|
20.02.2012 20:41 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452737
toskey
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 147
99 Poslat soukromou zprávu
jruze: tady jsou někdě myčky na fap? kam s tou vodou jezdíte? to asi nevezmou v městských sběrnách odpadu ne?

20.02.2012 21:30 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452756
makino
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SXPočet příspěvků: 15

Koukám, že jsem to tady slušně rozhýbal. Jasně, že jsem nechtěl poradit. Psal jsem to s nadsázkou. Pořád prostě nevěřím tomu, že repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
A co se týče "prasení auta". V tom případě má sprasené auto i můj kolega z práce, který je bez FAPu od výrobce? Nene!

20.02.2012 21:38 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452759
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
zasa absolutne zly pohlad

on ma auto BEZ FAPu, tj. kompletne bez cohokovlek na ovplyvnovanie funkcie fapu.
tj. nema tam nadrzku na eolys a vstrekovac aditiva, nema tam ohrievac nasavaneho vzduchu, nema tam vyfuk ktory je usposobeny fapu, nema tam teplotne cidla vo vyfuku, nema tam tlakovy snimac vo vyfuku ...
ma tam mapu a soft. ktory ovlada motor bez fapu

tebe tam vsetko zostane, s tym ze miesto fapu tam bude diera a niekde bude nahraty nejaky bastel soft. .... lebo to presne je fap off + v papieroch mas napisane ze fap tam je a dymivost tvojho auta ma byt 0.02 .. co bez fapu nedosiahnes a ak sa skutocne upravi legislativa, pojdes papa ... neprejdes stk / emisnou

20.02.2012 22:56 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452777
makino
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SXPočet příspěvků: 15

Uznávám, že odstranění FAPu není to správné řešení. Nejde tady tedy o ekologii, ale o prasení auta. Už jsem to pochopil správně? Koupit auto bez FAPu je v pořádku, odstranit ho už ale v pořádku není.

20.02.2012 23:04 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452779
Lovec
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 64
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Kdyby FAP stál 5 000 Kč tak jej nikdo nebude vyplachovat a ani demontovat.Prostě by to v servisu vyměnili jako díl výfuku a hotovo. Takto si na FAPu a Eloysu firmy chtějí namastit kapsy a výsledek je takový jaký je. HOWGH.

20.02.2012 23:16 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452780
jumep

makino napsal(a):
Uznávám, že odstranění FAPu není to správné řešení. Nejde tady tedy o ekologii, ale o prasení auta. Už jsem to pochopil správně? Koupit auto bez FAPu je v pořádku, odstranit ho už ale v pořádku není.

zhruba tak ... mozes ho odstranit, ale komplet vratane papierov a to sa ti nepodari ... + ako som uz povedal, ak prejde ta zmena legislativy ... vsetci co to odstratnili budu v pr.... (oficialnou cestou) a tiez, vsetky nove auta budu mat fap, rovnako ako je povinny kat

20.02.2012 23:36 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452784
zico
Město: Bratislava, Auto: A6 allroad 3.0 TDIPočet příspěvků: 426

makino napsal(a):
Pořád prostě nevěřím tomu, že repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.

Makino, ale tu niekto niekedy naznacoval, ze mu ide o ekologiu? Ja si na to nespominam.
Ja mam uz druhe auto s FAPom a som rad, ze sa zo mna nedymi ako z passatu. Do FAP-off by som nesiel nie kvoli ekologii ale kvoli uz spomenutemu dymeniu (a tiez drobnej pochybnosti o spravnom chode motora).
USA a Cina prdia na Kjotsky protokol a repasy alebo nerepasy clenov C5 klubu zemegulu nezachrania.
PS. Mne ten "repas" FAP-u navrhol a vykonal sam autorizovany servis Citroenu (najvacsi na Slovensku). A teraz si rad vypocujem ze ako mi islo o peniaze

21.02.2012 00:18 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452787
Majk-fox
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 164
zico napsal(a):
makino napsal(a):
Pořád prostě nevěřím tomu, že repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
Makino, ale tu niekto niekedy naznacoval, ze mu ide o ekologiu? Ja si na to nespominam. Ja mam uz druhe auto s FAPom a som rad, ze sa zo mna nedymi ako z passatu. Do FAP-off by som nesiel nie kvoli ekologii ale kvoli uz spomenutemu dymeniu (a tiez drobnej pochybnosti o spravnom chode motora). USA a Cina prdia na Kjotsky protokol a repasy alebo nerepasy clenov C5 klubu zemegulu nezachrania. PS. Mne ten "repas" FAP-u navrhol a vykonal sam autorizovany servis Citroenu (najvacsi na Slovensku). A teraz si rad vypocujem ze ako mi islo o peniaze

No já mám bohužel Fap off, (nutný) a nezačoudí si ani kdybych chtěl. Jenže na netu už jsou filtry za 5 a půl, takže přemýšlím o znovu nasazení Bojím se, jak to tedy bude na emisích, jestli má auto s Fapem v tabulkách předepsanou jinou hodnotu, jako bez fapu.

21.02.2012 01:49 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452793
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
makino napsal(a):
Koukám, že jsem to tady slušně rozhýbal. Jasně, že jsem nechtěl poradit. Psal jsem to s nadsázkou. Pořád prostě nevěřím tomu, že repas děláte kvůli ekologii. Jde hlavně o peníze, a to i automobilkám.
A co se týče "prasení auta". V tom případě má sprasené auto i můj kolega z práce, který je bez FAPu od výrobce? Nene!

Opravdu jde o prachy - vymontovat fap- dojet 4km na mičku - zaplatit - hodinu a někdy déle do fapu rvát páru a být od toho mokrej až na pr..ly- odjet zpět - namontovat zpět fap - doplnit aditiva(sundat kolo podběh a zpět namontovat) - udělat diag = 1000kč - hele už je ze mne milionář ( a ještě jsem zapomněl dojet pro aditiva 30Km)

21.02.2012 08:48 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452809
Dutch
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX BreakPočet příspěvků: 480

Kdyz tu pisete o emisich....nemyslim si, ze by se nejak zhorsovaly podminky na STK - PROSTE NEJSOU PRACHY. Taky se mluvilo o tom jak budou vsude na STK POVINNY kamery a skutek utek.

.....pokud to pujde, zaplatim komukoliv do kapsy abych na ne nemusel uz jenom kvuli tomu jak vytaci motor /FAP mam na aute a funkcni /, jak jsem to naposledy poslouchal, tak jsme se zarek, ze uz nikdy vice.....

21.02.2012 13:11 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452839
jumep

jruze napsal(a):
Opravdu jde o prachy - vymontovat fap- dojet 4km na mičku - zaplatit - hodinu a někdy déle do fapu rvát páru a být od toho mokrej až na pr..ly- odjet zpět - namontovat zpět fap - doplnit aditiva(sundat kolo podběh a zpět namontovat) - udělat diag = 1000kč - hele už je ze mne milionář ( a ještě jsem zapomněl dojet pro aditiva 30Km)

aby som nesundaval podblatnik, mam odlozenu tu hadicu druhu a vzdy len prehodim hadicu, napustim a vratim na povodnu ... bez akejkolvek demontaze

21.02.2012 14:41 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452862
Roozena
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 375

makino napsal(a):

Tak s tím moc nehýbej ... v mym případě to vedlo tak trochu k odmazání části diskuze, neb téma fap OFF bylo totéž co bikiny v 17ctém století... Tuhle věc jsem zkrátka dal z auta pryč, mam po potenciálních problémech, emise zůstali ve stejné kategorii a fertig...

21.02.2012 17:33 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452886
máca
Město: Málkov u Suchomast, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW)Počet příspěvků: 864

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Já si nechala FAP vyčistit wapkou, když už mi to počítač hlásil a ještě s nějakýma jinýma drobnýma servisníma úpravama včetně dg jsem zacvakala desítku/ před 2roky/ .Klepu na nehořlavé, vše klape.Jednou jsem si to auto s tím koupila, tak mne ani nenapadlo, abych to měla vyndavat.To bych si mohla pak pořídit auto něco jako Trabanta bez všech možných vymožeností a žádná údržba.
Mám i dobrý pocit, že dělám něco pro životní prostředí.

21.02.2012 17:35 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452887
jumep

Roozena napsal(a):
Tak s tím moc nehýbej ... v mym případě to vedlo tak trochu k odmazání části diskuze, neb téma fap OFF bylo totéž co bikiny v 17ctém století... Tuhle věc jsem zkrátka dal z auta pryč, mam po potenciálních problémech, emise zůstali ve stejné kategorii a fertig...

emise nezostali v stejne kategorii .. ale to ti nevyhovorim ...
a skor si myslim ze si si na problemy zadelal ... ale to pride ... mozno uz to auto nebudes mat a novy majitel na teba bude s laskou spominat

18.06.2012 20:03 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2485125
Bárty
Město: Mimoň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi BreakPočet příspěvků: 19
Dneska se dá filtr FAP sehnat bratru za 7500 Kč

18.06.2012 22:04 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2485177
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

Když si kupuju vopici, musím mít na banány... krom toho.. u jinejch značek je filtr pevnejch částic mastnej... stojí jako zachovalá C5 I. Tak bych byla jedině potěšená cenou 7500Kč... tolik mě nestojí jeden katalyzátor na mojí berušku

18.06.2012 22:23 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2485200
Bárty
Město: Mimoň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi BreakPočet příspěvků: 19
Protože jsem zjistil, že jsem si koupil auto s elektronicky vyřazeným FAP a dalšími jinými překvápky díval jsem se po cenách. na stránkách www.mjauto.cz ho od Starline lze pořídit pod 7.500,- Jestli se dobře pamatuju

24.06.2012 07:47 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2486907
Mamlas
Město: Chomutov, Praha, Brandys n/L, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 728

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Zrovna vcera jsem jel chvili za nejakym P407 a prikazdym pridani mu to pekne zakourilo. Nebo dost casto vidim posledni model mondea jak pekne zakouri. Pak si rikam, ze ten FAP neni zas tak spatny, kdyz z 2-3 roky starych aut litají brikety. Za tu dobu co mam C5 jsem najel asi 75000km a bez problemu. Az se ozve, tak pujdu cestou doplneni aditiv, vyplachu pripadne vymeny FAPu.

24.06.2012 16:25 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2486973
jumep

1.6 vedia byt dymovnice ... mam tu jednu taku C5, kde pojdem hladat co to robi a to tam ma FAP

13.07.2012 23:19 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2492016
Tomik
Město: Hrdejovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 21
Asi mě nepochválíte, ale najel jsem asi 130.000km bez problémů, pak se mi FAP ohlásil. Nechal jsem ho repasovat, dolít aditivum atd. po dalších asi 20.000km auto najednou přestalo jet. V servisu zjistili, že je FAP úplně ucpaný. Takže znova repase, po dalších asi 5.000 km zase ucpáno. Tak jsem se naštval, a nechal to upravit (odstranit) ve FAP OFF. Stálo to 1.250 Kč, auto jede jak z praku, žere o litr méně. Ze změny legislativy zas takový strach nemám, a kdyby, tak se to zase nějak pořeší, jako vždy. Hodně šastných km přeje Tom.

|< < 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 78 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator