Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / FAP - Filtr pevných částic
|< < 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 78 > >|
13.12.2011 23:48 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2432453
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
c5vyskov napsal(a):
No tak dost jedno...když je motor studený, tak mu určitě neprospívá opožděné vstřikování a dohořívání nafty ve výfuku. Ale co se dá dělat, když to tak inženýři vymysleli

Já si nemyslím že je vstřikování opožděné,ale větší dávka a ještě ,,přídavek" později.Nicméně je to na krátkou dobu-to si myslím že při nucené regeneraci je na tom motor hůř-jako při každé náhražce.

13.12.2011 23:56 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2432455
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
vidim ze necitate ... nehladate

regeneracia je 5ty vstrek
bezna prevadzka motora su 4 vstreky za dobu, pri regeneracii sa pridava 5ty, ktory ide do otvoreneho vyfukoveho potrubia, kde v rozzhavenom filtry tato nafta naprasena zacne horiet a spali sadze

vdaka eolysu, tieto horia pri nizsej teplote ako bez eolysu

ps. kedze som bol napomenuty za slabo rozpisane, tak toto sa opravujem:

Takto napisane to navadza k tomu aby si ludia prepocitali, ze ak 1 prac.doba 1-ho valca ma 4 takty, ze tie vstreky su teda len po jednom v kazdom valci. Toto vsak plati pre stare naftaky kde bolo nizkotlakove vstrekovanie. Pretoze niektori nemaju ani sajn co dokaze novodobe vysokotlakove vstrekovanie Common Rail pri jednom takte, je to treba lepsie vysvetlit, ci napisat. Niektore Common Rail robia dokonca az 7 vstrekov za jeden takt. Rozdelene su na 5 predvstrekov, ktore umoznia pomalsi narast expanznych tlakov, az 6-ty vstrek je hlavný, ten sa postará o vytvorenie zapalnej zmesi a v tomto pripade az 7-mi je potom ten co o nom Ty pises, tzv. oneskoreny vstrek, ktory zabezpecuje cistotu spalin takym sposobom ako aj pises. Takze pravdepodobne dobre myslis, len skus ten svoj prispevok opravit tak aby to nevyzeralo ze len 4 vstreky sa udeju pocas pracovneho cyklu (doby) v celom motore. V tom mojom priklade to je pri 4-valci potom 4valce x 7vstrekov co je spolu az 28 vstrekov za jeden pracovny cyklus (dobu) motora..

- diky erste, snad sa nenahnehnevas ze som to neprepisoval ale len okopiroval

14.12.2011 16:20 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2432680
erste
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 80

pre Jumep: Tieto diskusie nie su o hnevani sa ale o vysvetlovani si veci navzajom a doplnani sa medzi sebou t.j. viac hlav viac rozumu a viac aj spoznavania novych veci. Nechcel som to sem davat ja, lebo som vedel ze to dobre myslis a ze stacilo mozno len aby si Ty vo svojom prispevku zmenil slovosled, ci zmenu slov. Pre tych co presne vedia co si tym myslel by sa mohlo stat moje verejne upozornovanie smiesne a zbytocne a mohol by to byt dovod na okamzitu kritiku proti mojmu prispevku. Su tu niektori taki zapaleni. No musime pochopit aj tych co su pre nich tieto druhy technologii uplne nove, a ze pre nich je polopatisticke vysvetlenie niekedy az potrebne.
No doba a tym padom aj technika ide vsak velmi rychlo dopredu, predbieha nas, a to co sme tu prave teraz spolocnymi silami o vstrekovani a regeneracii filtra FAP vysvetlili, zachvilu aj tak nemusi byt pravda a nejaky FAP, ci pracovne takty motora budu riesene uplne inak, alebo mozno ani nebudu ziadne (elektromobil a ja neviem este aky iny vynalez ....)!!!

15.12.2011 18:04 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2432908
Martin
Město: Vlašim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX BreakPočet příspěvků: 297
99 Poslat soukromou zprávu
Ahoj, v posledních dnech se mi několikrát objevila zpráva "Unblock diesel filter". Vím že bych měl auto protáhnout aby se "vypálily saze" ve FAPu. Jenomže se mi to objeví i při jízdě po dálnici. Poprvé asi před 14 dny po dvouhodinové jízdě po D11, naposledy dnes ráno hned po vyjetí od domu a poté zase na dálnici.
Poslední čistění FAPu bylo před více než 60tis. km. Mám se připravit na nové čistění nebo hledat jinde? Do servisu každopádně pojedu s jinou věcí asi už zítra, nejpozději příští týden. Jenže tam mají univerzální diagnostiku, tak nevím co vyčtou jruze, mohl bych se zastavit někdy v pondělí nebo úterý v večeru?

15.12.2011 19:48 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2432946
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

To je otázka co tam je špatně-kolik je tam aditiv,jestli to aditivuje? nebo jestli je jen potřeba vyčistit FAP.Je otázka co ukáže diag.

26.12.2011 22:08 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2435758
michal
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 249
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Co říkate na tenhle filtr pevných častíc mělo by to cenu kupovat nebo to nevydrží? .link.

26.12.2011 22:10 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2435759
jumep

naco zhanas FAP?

27.12.2011 10:06 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2435783
DaveLbc
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SXPočet příspěvků: 422

Dá se už koupit kolem 7000,-

29.12.2011 20:37 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2436221
michal
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 249
nezhanim ale mám příští rok v umyslu koupit C5 v 2,0HDi tak se dívam na ceny dílů tak zištuji na kolik přijde FAP

29.12.2011 23:12 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2436236
jumep

keby si lepsie cital, zistis ze sa to da vycistit a doliat len aditivum, a FAP vo vseobecnosti je len strasiak

01.01.2012 21:09 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2436546
jruze

Tak jsem se stal také šastným majitelem hlášky depolution..... .Zatím jsem neřešil,ale je zvláštní že auto jede lépe(jede jak načipované) den předem kontrola diag. - vše OK regenerace po víc jak 800km,tlak paliva volnoběh 310,vstřiky v hodnotách 0,... , turbo nepatrně vyšší tlak(zřejmě to bude ono),otevírání reciklace OK , spotřeba stejná,tak jsem zvědav co to bude za nesmysl - ale je to pernamentka je po každém startu.

03.01.2012 01:54 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2436717
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

FApu se nebát.. o víkendu jsem se připletla do diskuze, kde se odstraňoval nejen FAP, EGR, ale i odvětrávání klikovky a ventildeklu... upřímně... ještě že číšník odnesl příbory pryč, bo bych fakt bodala nožem

FAP u PSA je jednoduše repasovatelnej a novej není ani drahý. Věřte, že jsou značky, kde je to mnohonásobně horší!

03.01.2012 02:44 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2436719
jruze

jruze napsal(a):
Tak jsem se stal také šastným majitelem hlášky depolution..... .Zatím jsem neřešil,ale je zvláštní že auto jede lépe(jede jak načipované) den předem kontrola diag. - vše OK regenerace po víc jak 800km,tlak paliva volnoběh 310,vstřiky v hodnotách 0,... , turbo nepatrně vyšší tlak(zřejmě to bude ono),otevírání reciklace OK , spotřeba stejná,tak jsem zvědav co to bude za nesmysl - ale je to pernamentka je po každém startu.

Tak jen podtlak EGR a výstupní čidlo teploty ukazuje nesmysl,ale to nehlásí chybu jen ukazuje 700 stupňů.

20.02.2012 19:41 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452700
makino
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SXPočet příspěvků: 15

Ahoj lidi.
Dal jsem si tu práci a přečetl jsem si všechny příspěvky tohoto tématu, ale je toho opravdu hodně, tak nevím jestli dost pozorně. Snad nevadí, když napíšu svůj názor.
Mám C5 2.0HDI 2006 s FAPem a můj kolega v práci jí má taky, jen má 2005 bez FAPu. Já koupil dovoz z Francie a on má C5 z české distribuce. Naše auta mají rozdílné jen Euro3/4? Ne! Další rzdíl mezi náma je ten, že mám s FAPem po 150tis km starosti a kolega ne, tedy rozdíl mezi námi je za cca 30tis Kč.
Mluvit tady o ekologii a splachovat sajrajt z FAPu do kanálu mi přijde stejné, jako pálit doma v kamnech PETky a mluvit o tom, že alespoň neznečišuju skládky. Podle mě jedině ten, který si koupí FAP nový se může považovat za ekologicky smýšlejícího. Repas formou WAP není repas, ale normální šetření peněz, stejně jako FAPOFF. Kdo si tohle nepřizná, bude mi tady jistě odepisovat různé rozumy, poučky a možná i nadávky, ale s tím počítám. Jediný právoplatný repas (podle mě) je tedy JEN ten oficiální (s ekologickou likvidací) přes Citroen, jinak to není repas a rozhodně ne ekologický!!! Proto znovu píšu, že je to jen stejné šetření financí a možná i horší než odstranění FAPu, ale s předstíráním, že jde o ekologii. Jen výmluva.
Ruku na srdce, když se člověk zamiluje do C5, tak jen zlomek z nás uvažoval o tom, co ekologie a FAP. Věděli jsme o FAPu při koupi všichni, ale zjistili jsme si maximálně to, jak s tím potom vy.... až přijde čas výměny. A ty možnosti jsou tři (nový FAP, "repas" a FAPOFF) - kdo z nás koupí nový?
Je taky docela možné, že fabrika nebo pobočka Citroenu někde v Honkongu při výrobě částí do FAPu a jeho následném leteckém převozu do Francie znečistí ovzduší více, než veškeré jezdící FAPOFF vozy v Evropě, ale to je jen moje myšlenka!!! Nebo tady někdo ví, jak moc zatěžuje životní prostředí výroba keramického filtru nebo chemická továrna vyrábějící Eolys??? Upozorňuju, že jsem si to nikde nepřečetl a ani nikoho neosočuju!!! Jen tak přemýšlím, co s tou mou starostí za 30tis...
Poradíte mi teď? Asi ne....
Díky moc a omlouvám se za rozsáhlejší úvahu.

20.02.2012 19:57 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452703
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

makino napsal(a):
Ahoj lidi.
Dal jsem si tu práci a přečetl jsem si všechny příspěvky tohoto tématu, ale je toho opravdu hodně, tak nevím jestli dost pozorně. Snad nevadí, když napíšu svůj názor.
Mám C5 2.0HDI 2006 s FAPem a můj kolega v práci jí má taky, jen má 2005 bez FAPu. Já koupil dovoz z Francie a on má C5 z české distribuce. Naše auta mají rozdílné jen Euro3/4? Ne! Další rzdíl mezi náma je ten, že mám s FAPem po 150tis km starosti a kolega ne, tedy rozdíl mezi námi je za cca 30tis Kč.
Mluvit tady o ekologii a splachovat sajrajt z FAPu do kanálu mi přijde stejné, jako pálit doma v kamnech PETky a mluvit o tom, že alespoň neznečišuju skládky. Podle mě jedině ten, který si koupí FAP nový se může považovat za ekologicky smýšlejícího. Repas formou WAP není repas, ale normální šetření peněz, stejně jako FAPOFF. Kdo si tohle nepřizná, bude mi tady jistě odepisovat různé rozumy, poučky a možná i nadávky, ale s tím počítám. Jediný právoplatný repas (podle mě) je tedy JEN ten oficiální (s ekologickou likvidací) přes Citroen, jinak to není repas a rozhodně ne ekologický!!! Proto znovu píšu, že je to jen stejné šetření financí a možná i horší než odstranění FAPu, ale s předstíráním, že jde o ekologii. Jen výmluva.
Ruku na srdce, když se člověk zamiluje do C5, tak jen zlomek z nás uvažoval o tom, co ekologie a FAP. Věděli jsme o FAPu při koupi všichni, ale zjistili jsme si maximálně to, jak s tím potom vy.... až přijde čas výměny. A ty možnosti jsou tři (nový FAP, "repas" a FAPOFF) - kdo z nás koupí nový?
Je taky docela možné, že fabrika nebo pobočka Citroenu někde v Honkongu při výrobě částí do FAPu a jeho následném leteckém převozu do Francie znečistí ovzduší více, než veškeré jezdící FAPOFF vozy v Evropě, ale to je jen moje myšlenka!!! Nebo tady někdo ví, jak moc zatěžuje životní prostředí výroba keramického filtru nebo chemická továrna vyrábějící Eolys??? Upozorňuju, že jsem si to nikde nepřečetl a ani nikoho neosočuju!!! Jen tak přemýšlím, co s tou mou starostí za 30tis...
Poradíte mi teď? Asi ne....
Díky moc a omlouvám se za rozsáhlejší úvahu.

hmm, a co chceš vlastně slyšet???? Si stejný jak ti co offují, ti co repasují ap. Oni si stojí za svým názorem a ty za svým. Vůbec nevím co chceš obhájit a jakou radu požaduješ. Prostě potřebuješ slyšet, že nejlepší je FAP odeslat do nebes a jezdit bez něj. TAK TO PROSTÉ UDĚLEJ.

20.02.2012 20:05 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452710
jumep

1. fap a ekologicke cistenie - repas ... je dost jednoduche dodrzat, nevypustas tu vodu do kanala .... ale do zbernej nadoby a odtial to putuje na eko likvidaciu a je to presne to co robi vyrobca,akurat v laboratornejsich podmienkach, mozno aj to nie
2. uvazovat o fape, jeho vyrobe a dovoze atd. aj tie auta sa dovazaju .... ak chces takto uvazovat, nekup si ziadnu elektroniku, lebo zere elektriku, jej dovoz z ciny je o tom istom atd.
3. fapoff neni setrenie ale prasenie auta
4. jedno auto bez fapu neni rovne milionu aut bez fapu, to je ako 1 srob vo vyrobe nezmeni cenu auta, ale milion srobov uz usetri naklady ... skus pozerat na to v tomto meradle, ak ti vadi fap, kup si auto bez FAPu a hlavne FAP / DPF sa montuje uz povinne do vsetkych aut, keby to teda bol taky obrovsky nezmysel ako tu vsetci hlasaju, bol by celkovy pohlad uz inde

uz sme to tu pisali, vratme sa o 20 rokov dozadu a miesto slova fap si doplnme katalyzator .... nikto sa v dnesnej dobe nepozastavuje nad tym ze auto ma povinne katalyzator a tiez je uz dost jasne kolko ten katalyzator ma vplyv na ekologiu ... skus pozerat na to nie len z pohladu fap off a ich argumentov, ktorych si ako vidim nacital mnoho

20.02.2012 20:09 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452715
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Trochu pozitivní myšlení by to chtělo. To je moje rada.
Už jsi se ptal v citroenu, kolik stojí výměna? Myslím, že tam visí cedule 16000,- Kč.
No a k tvým úvahám o ekologii fabrik, které se výrobou FAPu zabývají řeknu jen tolik. I kdyby sis nekoupil auto, které je taky vyrobené ve fabrice, ale vyrobil sis trakař ze dřeva, tak stejně zasáhneš do ekologie pokácením stromu. atd.... Takhle se na věc dívat nelze.
Pokud nevíš, jak kdo s odpadem po čištění FAPu nakládá, nemůžeš tvrdit, že se nechová ekologicky.
Ale rozhodně to můžeš říct o tom, kdo si FAP nechá odstranit.
Já osobně jsem spokojenej, když jedu za autem a nedýchám ty saze, tak jako před několika lety. Určitě letadlo z Hongkongu zasmrdí víc než několik C5 v okrese, ale nedostanu toho takovou dávku najednou, jako když se dostanu v kopci do kolony za některé starší diesely. Nebude dlouho trvat a auta bez podobných "zbytečností" už z fabriky nevyjedou a na silnici jich bude ubývat.
No a nakonec, co ti máme poradit? To nejekologičtější řešení? To znáš. Nebo to nejlacinější? To taky znáš. Je jen na tobě, který si vybereš. Vybírej rozumem a budeš spokojenej.

20.02.2012 20:17 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452722
jumep

ps. niekto tu niekde daval uz upozornenia na zmenu legislativy ohladne merania emisii pri fape

20.02.2012 20:25 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452731
jruze

Já tohle nechci moc komentovat - čistím jak bylo psáno špatným způsobem (a z dobrými výsledky) do kanálu to nepouštím protože využívám služeb myček k tomu vybavených.

20.02.2012 20:37 - Re: FAP - Filtr pevných částic 2452735
toskey
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 147
co jsem koukal na service citroen tak repas stojí 12 a novej 16 tak proč se někdo napaluje v náký potulným servise FAPem za 30 Chtělo by to být nevyprděný a bát se značkových servisů,občas je to tam levnější než v neznačkovým... Jinak ekologičtější je a bude pořád benzín oproti naftákům

|< < 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 78 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator