| | |
10.11.2011 20:34 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
2424401
|
|
jruze
|
|
|
To je pěkná blbost,ale ..... FAP funguje tak e se v něm usazují saze a po určité době se spálí (zjednodueně) a kam se v tomto perpetum mobile podějou kdy se to nemusí regenerovat a u se tam neusazují tak co se s nimi děje? No holt je to pokrok.
To je pěkná blbost,ale ..... FAP funguje tak e se v něm usazují saze a po určité době se spálí (zjednodueně) a kam se v tomto perpetum mobile podějou kdy se to nemusí regenerovat a u se tam neusazují tak co se s nimi děje?:nevim No holt je to pokrok.
|
|
11.11.2011 10:05 -
|
2424444
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ja jen k tomu FAPu, resil jsem podobnou vec cca pul roku zpet. Doslo aditivum, auto ma realne natoceno tak cca pres 200 a co s tim. No po konzultaci jsem ho nechal taky odstranit a vyslo me to levneji nez aditivum a prace s vymenou a pripadnym proplachem nebo nedeboze vymenou celeho FAPu. Kdybych to mel novejsi tak bych nevahal, ale precejenom auto je 10let stare a uz se to moc neoplati.. Zakouri pod plnym plynem pri rozjizdeni, ale to bude asi i tim, ze to mam jeste chipnute. Takze pokavad to nemas chipnute, tak si myslim, ze to bude kourit jen minimalne. Podotykam, ze FAP mi vytahoval Autodiag a chipoval Petr 2.2 HDI nebo jak ma tu prezdivku. Avizovanou zmenu ve spotrebe nepozoruji absolutne zadnou (takze famy o tom, ze FAP zere vic nebudou kdovijak pravdive, nebo je to jen zanedbatelne cislo). Co jsem pocitil byla pruznost motoru - je takova lepsi, necha se lepe vytacet a reaguje trosku lip na plyn, jinak ze by to pridalo na celkovem vykonu to asi ne. Tak tolik moje postrehy.
Ja jen k tomu FAPu, resil jsem podobnou vec cca pul roku zpet. Doslo aditivum, auto ma realne natoceno tak cca pres 200 a co s tim. No po konzultaci jsem ho nechal taky odstranit a vyslo me to levneji nez aditivum a prace s vymenou a pripadnym proplachem nebo nedeboze vymenou celeho FAPu. Kdybych to mel novejsi tak bych nevahal, ale precejenom auto je 10let stare a uz se to moc neoplati.. Zakouri pod plnym plynem pri rozjizdeni, ale to bude asi i tim, ze to mam jeste chipnute. Takze pokavad to nemas chipnute, tak si myslim, ze to bude kourit jen minimalne. Podotykam, ze FAP mi vytahoval Autodiag a chipoval Petr 2.2 HDI nebo jak ma tu prezdivku. Avizovanou zmenu ve spotrebe nepozoruji absolutne zadnou (takze famy o tom, ze FAP zere vic nebudou kdovijak pravdive, nebo je to jen zanedbatelne cislo). Co jsem pocitil byla pruznost motoru - je takova lepsi, necha se lepe vytacet a reaguje trosku lip na plyn, jinak ze by to pridalo na celkovem vykonu to asi ne. Tak tolik moje postrehy.
|
|
11.11.2011 13:05 -
|
2424461
|
|
jruze
|
|
|
RimmerCZ napsal(a): Ja jen k tomu FAPu, resil jsem podobnou vec cca pul roku zpet. Doslo aditivum, auto ma realne natoceno tak cca pres 200 a co s tim. No po konzultaci jsem ho nechal taky odstranit a vyslo me to levneji nez aditivum a prace s vymenou a pripadnym proplachem nebo nedeboze vymenou celeho FAPu. Kdybych to mel novejsi tak bych nevahal, ale precejenom auto je 10let stare a uz se to moc neoplati.. Zakouri pod plnym plynem pri rozjizdeni, ale to bude asi i tim, ze to mam jeste chipnute. Takze pokavad to nemas chipnute, tak si myslim, ze to bude kourit jen minimalne. Podotykam, ze FAP mi vytahoval Autodiag a chipoval Petr 2.2 HDI nebo jak ma tu prezdivku. Avizovanou zmenu ve spotrebe nepozoruji absolutne zadnou (takze famy o tom, ze FAP zere vic nebudou kdovijak pravdive, nebo je to jen zanedbatelne cislo). Co jsem pocitil byla pruznost motoru - je takova lepsi, necha se lepe vytacet a reaguje trosku lip na plyn, jinak ze by to pridalo na celkovem vykonu to asi ne. Tak tolik moje postrehy.
No aditivum není jen drahej sajrajt,ale je v něm i čistící sloka a zlepuje kvalitu nafty atd..
No aditivum není jen drahej sajrajt,ale je v něm i čistící sloka a zlepuje kvalitu nafty atd..;-)
|
|
11.11.2011 17:38 -
|
2424488
|
|
Darja
|
|
|
Majk-fox napsal(a): Nechci ten servis hanit, pán ví, co dělá, vytrhnou mi trn z paty a snaí se, take myslím, e nebylo jiný řeení !
No, tak to jsem se zklamala... e mi 7 let dělá auto...
No, já si myslím, e jiný řeení by bylo... jestli FAP stojí 9000Kč, tak je levnějí ne dobrý zimní gumy na C5, take to nepovauju za investici, co by člověka měla zruinovat. Ale kdy někdo tohle chce, a si to dělá. Já jsem jen zklamaná.
No, tak to jsem se zklamala... e mi 7 let dělá auto...
No, já si myslím, e jiný řeení by bylo... jestli FAP stojí 9000Kč, tak je levnějí ne dobrý zimní gumy na C5, take to nepovauju za investici, co by člověka měla zruinovat. Ale kdy někdo tohle chce, a si to dělá. Já jsem jen zklamaná.
|
|
11.11.2011 19:15 -
|
2424562
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Darja: Přítí rok, a se trochu finančně zmátořím,tak ho nechám zvovu nainstalovat. Není to nenávratná změna
Jetě se Tě zeptám, kdy Ti dělá 7 let auto a si určitě spokojená, tak to svědčí o tom, e ten člověk je odborník i proto, protoe, na celém netu jsem nenael skoro ádnou negaci. Pokud by tomu nerozumněl nebo byl to nějakej fuér, tak se budu hodně zlobit, ale já ho beru za odborníka a kde jinde by mě měli poradit, ne v dobrém servise, na který jsou super reference. Jestli to zkutečně bylo v takovém stavu, e tomu autu to spíe kodilo a on to tak vyhodnotil, tak to tak beru. Navíc já teď nemám volný peníze ani na ten novej FAP. Jediný, co mě mrzí je to, e mi to nezdělil, e to dává pryč jetě před tím, ne bylo dílo dokonáno, moná bych se rozmýlel. Asi viděl, jaký jsem ňouma
Darja: Přítí rok, a se trochu finančně zmátořím,tak ho nechám zvovu nainstalovat. Není to nenávratná změna :-)
Jetě se Tě zeptám, kdy Ti dělá 7 let auto a si určitě spokojená, tak to svědčí o tom, e ten člověk je odborník i proto, protoe, na celém netu jsem nenael skoro ádnou negaci. Pokud by tomu nerozumněl nebo byl to nějakej fuér, tak se budu hodně zlobit, ale já ho beru za odborníka a kde jinde by mě měli poradit, ne v dobrém servise, na který jsou super reference. Jestli to zkutečně bylo v takovém stavu, e tomu autu to spíe kodilo a on to tak vyhodnotil, tak to tak beru. Navíc já teď nemám volný peníze ani na ten novej FAP. Jediný, co mě mrzí je to, e mi to nezdělil, e to dává pryč jetě před tím, ne bylo dílo dokonáno, moná bych se rozmýlel. Asi viděl, jaký jsem ňouma :-)
|
|
11.11.2011 19:29 -
|
2424563
|
|
Darja
|
|
|
Nenechá To se vsadím i vo poslední halíř z vejplaty Ono to ňák jezdí i bez něj, proč to řeit Nevím no, chápu, e servis dělá ve pro potěchu zákazníka, ale někdy jsem ráda, e my, jako autorizovaný tohle prostě neuděláme, ani kdyby zákazník plakal tři hodiny na salónu a kubal si vlasy z hlavy
Nenechá :D To se vsadím i vo poslední halíř z vejplaty :D Ono to ňák jezdí i bez něj, proč to řeit :-) Nevím no, chápu, e servis dělá ve pro potěchu zákazníka, ale někdy jsem ráda, e my, jako autorizovaný tohle prostě neuděláme, ani kdyby zákazník plakal tři hodiny na salónu a kubal si vlasy z hlavy :-))))
|
|
12.11.2011 00:32 -
|
2424639
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Jen k těm známkám a vjezdu do zón. Ty nálepky se dávají dle TP a v nich zapsaných emisí. Já mám zelenou jak na XM V6 tak na C5 X7 V6. Take jen a je klidně zavedou, ubude oktávek v centru ...
Jen k těm známkám a vjezdu do zón. Ty nálepky se dávají dle TP a v nich zapsaných emisí. Já mám zelenou jak na XM V6 tak na C5 X7 V6. Take jen a je klidně zavedou, ubude oktávek v centru ... :palec
|
|
12.11.2011 15:36 -
|
2424688
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
U to chvíli sleduju , a taky si nemyslím e FAP za devítku je nějak drahej . Teď jsem koukal předevčírem to speciálu Světa motorů kde se o FAPech píe , a právě FAPy pro káry z koncernu PSA jsou nejlevnějí . Takovej FAP na Hondu ( pokud si dobře pamatuju ) stojí mnohem více ne současná cena C5 kdekoho z nás ... a je to estimístná suma .
A v porovnání ceny blbýho multifunkčního displeje na mojí C5 a nějakýho FAPu ( kterej natěstí nemám ) je jetě ten FAP levnějí ...
A nejsem si zcela jistej kdo je ten zmíněnej , kdo vykuchal ten FAP , ale na 99% vím kdo to je , přesto se za pár tisíc km chystám mu svěřit mou C5 do ruk . Zřejmě je to , jak pozoruji z příspěvků , jeden z mála co se prezentuje svou kvalitní prací a rozumí tomu .
U to chvíli sleduju , a taky si nemyslím e FAP za devítku je nějak drahej . Teď jsem koukal předevčírem to speciálu Světa motorů kde se o FAPech píe , a právě FAPy pro káry z koncernu PSA jsou nejlevnějí . Takovej FAP na Hondu ( pokud si dobře pamatuju ) stojí mnohem více ne současná cena C5 kdekoho z nás ... a je to estimístná suma .
A v porovnání ceny blbýho multifunkčního displeje na mojí C5 a nějakýho FAPu ( kterej natěstí nemám ) je jetě ten FAP levnějí ...
A nejsem si zcela jistej kdo je ten zmíněnej , kdo vykuchal ten FAP , ale na 99% vím kdo to je , přesto se za pár tisíc km chystám mu svěřit mou C5 do ruk . Zřejmě je to , jak pozoruji z příspěvků , jeden z mála co se prezentuje svou kvalitní prací a rozumí tomu .
|
|
13.11.2011 20:35 -
|
2424937
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
M.P napsal(a): U to chvíli sleduju , a taky si nemyslím e FAP za devítku je nějak drahej . Teď jsem koukal předevčírem to speciálu Světa motorů kde se o FAPech píe , a právě FAPy pro káry z koncernu PSA jsou nejlevnějí . Takovej FAP na Hondu ( pokud si dobře pamatuju ) stojí mnohem více ne současná cena C5 kdekoho z nás ... a je to estimístná suma . A v porovnání ceny blbýho multifunkčního displeje na mojí C5 a nějakýho FAPu ( kterej natěstí nemám ) je jetě ten FAP levnějí ... A nejsem si zcela jistej kdo je ten zmíněnej , kdo vykuchal ten FAP , ale na 99% vím kdo to je , přesto se za pár tisíc km chystám mu svěřit mou C5 do ruk . Zřejmě je to , jak pozoruji z příspěvků , jeden z mála co se prezentuje svou kvalitní prací a rozumí tomu .
Bavil jsem se s ním o tom jetě, kdy jsem si vyzvedával auto. V mém fapu bylo popraskaná keramika a zanesení bylo v takovém stádiu, e nebyla jiná volba, udělal to tak, e ho tam kdykoliv můu koupit a nechat od něj připojit, protoe ten starej se u nadal zachránit. JInak maximální spokojenost s tímto servisem !!
U to chvíli sleduju , a taky si nemyslím e FAP za devítku je nějak drahej . Teď jsem koukal předevčírem to speciálu Světa motorů kde se o FAPech píe , a právě FAPy pro káry z koncernu PSA jsou nejlevnějí . Takovej FAP na Hondu ( pokud si dobře pamatuju ) stojí mnohem více ne současná cena C5 kdekoho z nás ... a je to estimístná suma . A v porovnání ceny blbýho multifunkčního displeje na mojí C5 a nějakýho FAPu ( kterej natěstí nemám ) je jetě ten FAP levnějí ... A nejsem si zcela jistej kdo je ten zmíněnej , kdo vykuchal ten FAP , ale na 99% vím kdo to je , přesto se za pár tisíc km chystám mu svěřit mou C5 do ruk . Zřejmě je to , jak pozoruji z příspěvků , jeden z mála co se prezentuje svou kvalitní prací a rozumí tomu .
Bavil jsem se s ním o tom jetě, kdy jsem si vyzvedával auto. V mém fapu bylo popraskaná keramika a zanesení bylo v takovém stádiu, e nebyla jiná volba, udělal to tak, e ho tam kdykoliv můu koupit a nechat od něj připojit, protoe ten starej se u nadal zachránit. JInak maximální spokojenost s tímto servisem !!
|
|
13.11.2011 20:46 -
|
2424942
|
|
jruze
|
|
|
Majk-fox napsal(a): M.P napsal(a): U to chvíli sleduju , a taky si nemyslím e FAP za devítku je nějak drahej . Teď jsem koukal předevčírem to speciálu Světa motorů kde se o FAPech píe , a právě FAPy pro káry z koncernu PSA jsou nejlevnějí . Takovej FAP na Hondu ( pokud si dobře pamatuju ) stojí mnohem více ne současná cena C5 kdekoho z nás ... a je to estimístná suma . A v porovnání ceny blbýho multifunkčního displeje na mojí C5 a nějakýho FAPu ( kterej natěstí nemám ) je jetě ten FAP levnějí ... A nejsem si zcela jistej kdo je ten zmíněnej , kdo vykuchal ten FAP , ale na 99% vím kdo to je , přesto se za pár tisíc km chystám mu svěřit mou C5 do ruk . Zřejmě je to , jak pozoruji z příspěvků , jeden z mála co se prezentuje svou kvalitní prací a rozumí tomu .
koda e nemá foto - docela by mne to zajímalo jak ta keramika popraská - a zatím jsem vyčistil kadej a to i ten z té neastné 1.6 která tlačila do sání a do výfuku tolik oleje e ho to nedovedlo ani spálit a ze sání jsem vylil přes půl litru oleje a na stěnách výfuku byly tak 4mm oleje ze sazema.Jen tak na okraj ten vap má daleko větí sílu ne výf.plyny.
koda e nemá foto - docela by mne to zajímalo jak ta keramika popraská - a zatím jsem vyčistil kadej a to i ten z té neastné 1.6 která tlačila do sání a do výfuku tolik oleje e ho to nedovedlo ani spálit a ze sání jsem vylil přes půl litru oleje a na stěnách výfuku byly tak 4mm oleje ze sazema.Jen tak na okraj ten vap má daleko větí sílu ne výf.plyny.
|
|
13.11.2011 22:19 -
|
2424986
|
|
jumep
|
|
|
niekde som cital ze pokial sa fap prilis zanese a potom sa regeneruje dlho tak to dokaze popraskat, je otazka co to cele sposobilo, ale zaujimali by ma fotky
niekde som cital ze pokial sa fap prilis zanese a potom sa regeneruje dlho tak to dokaze popraskat, je otazka co to cele sposobilo, ale zaujimali by ma fotky
|
|
13.11.2011 22:29 -
|
2424989
|
|
Majk-fox
|
|
|
jumep napsal(a): niekde som cital ze pokial sa fap prilis zanese a potom sa regeneruje dlho tak to dokaze popraskat, je otazka co to cele sposobilo, ale zaujimali by ma fotky
Tady jsem to celé ,SNAD, uzavřel.
.link.
Tady jsem to celé ,SNAD, uzavřel.
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/2370976-snimac-tlaku-vzduchu-v-sani/2/
|
|
19.11.2011 23:47 -
|
2426062
|
|
jumep
|
|
|
tu davam par fotiek ak sa neda pri DXP42 zresetovat pocitadlo, lebo hladinomer stale hlasi nizku hladinu, tak sa da nahradit odporom
fotky su z otvoru nad nadrzou pod pravou zadnou sedackou
rozobrat konektor, vytiahnut piny, priletovat odpor, zlozit konektor, zaizolovat
piny nechavam nedotknute aby sa to v pripade vymeny nadrzky dalo vratit do povodneho stavu
toto je len hotfix, nie je to korektna oprava, korektna oprava by bola vymena cidla v nadrzke, co je nerealne, cize len vymena celej nadrzky, co je zasa nakladne
edit: fotky robil silvo (asi mesiac po hotfixnuti )
tu davam par fotiek ak sa neda pri DXP42 zresetovat pocitadlo, lebo hladinomer stale hlasi nizku hladinu, tak sa da nahradit odporom
fotky su z otvoru nad nadrzou pod pravou zadnou sedackou
rozobrat konektor, vytiahnut piny, priletovat odpor, zlozit konektor, zaizolovat
piny nechavam nedotknute aby sa to v pripade vymeny nadrzky dalo vratit do povodneho stavu
toto je len hotfix, nie je to korektna oprava, korektna oprava by bola vymena cidla v nadrzke, co je nerealne, cize len vymena celej nadrzky, co je zasa nakladne
edit: fotky robil silvo (asi mesiac po hotfixnuti :) )
Přílohy: 100.JPG ( 83718b ) - 101.JPG ( 93020b ) - 102.JPG ( 105751b ) - 103.JPG ( 75602b ) - |
|
13.12.2011 22:48 -
|
2432435
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Ahoj, dnes se mi po asi 5km jízdy městem spustila regenerace - cvakaly relátka, po zastavení hučela sahara... Přitom venku byly asi 4°, teplota vody těsně pod 90, teplota oleje úplně minimální. Tak mě napadlo, jaké jsou podmínky pro regeneraci? Určitá rychlost, teplota motoru?
Poněvad tohle mi připadá, jako by bylo nějaké čidlo vadné a spustilo regeneraci tak brzo po startu.
Ahoj, dnes se mi po asi 5km jízdy městem spustila regenerace - cvakaly relátka, po zastavení hučela sahara... Přitom venku byly asi 4°, teplota vody těsně pod 90, teplota oleje úplně minimální. Tak mě napadlo, jaké jsou podmínky pro regeneraci? Určitá rychlost, teplota motoru?
Poněvad tohle mi připadá, jako by bylo nějaké čidlo vadné a spustilo regeneraci tak brzo po startu.
|
|
13.12.2011 22:58 -
|
2432444
|
|
jumep
|
|
|
akonahle sa zohreje vyfuk na dostatocnu teplotu tak sa spusti regeneracia
aby sa dosiahla ta teplota rychlejsie, spinaju sa spotrebice v aute na vyssiu zataz
akonahle sa zohreje vyfuk na dostatocnu teplotu tak sa spusti regeneracia
aby sa dosiahla ta teplota rychlejsie, spinaju sa spotrebice v aute na vyssiu zataz
|
|
13.12.2011 23:11 -
|
2432446
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Díky, myslel jsem e tam je důmyslnějí rozhodování. Výfuk je teplý asi hned a to teda chudák motor, kdy jetě za studena se začne uměle zvyovat teplota a vypalovat FAP...
Díky, myslel jsem e tam je důmyslnějí rozhodování. Výfuk je teplý asi hned a to teda chudák motor, kdy jetě za studena se začne uměle zvyovat teplota a vypalovat FAP...
|
|
13.12.2011 23:12 -
|
2432447
|
|
jumep
|
|
|
motoru to je dost jedno a teplota vyfuku musi byt okolo 300 stupnov
motoru to je dost jedno a teplota vyfuku musi byt okolo 300 stupnov
|
|
13.12.2011 23:21 -
|
2432449
|
|
c5vyskov
|
|
|
No tak dost jedno...kdy je motor studený, tak mu určitě neprospívá opoděné vstřikování a dohořívání nafty ve výfuku. Ale co se dá dělat, kdy to tak inenýři vymysleli
No tak dost jedno...kdy je motor studený, tak mu určitě neprospívá opoděné vstřikování a dohořívání nafty ve výfuku. Ale co se dá dělat, kdy to tak inenýři vymysleli:nevim
|
|
13.12.2011 23:24 -
|
2432450
|
|
jumep
|
|
|
ked bezi regeneracia, motor neni studeny ... minimalne 70 stupnov, jedine co sa spusta su spotrebice, aby sa motor zatazou rychlejsie zahrial
ked bezi regeneracia, motor neni studeny ... minimalne 70 stupnov, jedine co sa spusta su spotrebice, aby sa motor zatazou rychlejsie zahrial
|
|
| |
|
|