| | |
04.02.2017 02:03 -
Re: Teploměr oleje
|
3035758
|
|
jumep
|
|
|
2.7 sa zohreje olej rychlejsie nez voda (aspon podla budiku), hlavne ked je zima
a potom sa zohreje olej skor ako voda ked je malo vody, to ako je umiestnene cidlo sposobi ze v podstate sa to bez vody neprehreje - budik nic neukaze - len teplota oleja vyleti do zavratna
a su tam 3 body kade uteka voda
- termostat
- vystup vody z motora
- trubka kurenia
pri stopke okrem ineho treba sledovat co vyhodi na displayi
2.7 sa zohreje olej rychlejsie nez voda (aspon podla budiku), hlavne ked je zima
a potom sa zohreje olej skor ako voda ked je malo vody, to ako je umiestnene cidlo sposobi ze v podstate sa to bez vody neprehreje - budik nic neukaze - len teplota oleja vyleti do zavratna
a su tam 3 body kade uteka voda
- termostat
- vystup vody z motora
- trubka kurenia
pri stopke okrem ineho treba sledovat co vyhodi na displayi
|
|
04.02.2017 13:00 -
|
3035809
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Kdy to vylítlo na max, tak jsem jel opravdu ostře, ale i tak by to mělo chladit. Vody bylo dost jiná hláka se neobjevila. A mimo téma, přístup k radiátoru topení bude asi tragický vzhledem k zaplnění motorového prostoru?
Kdy to vylítlo na max, tak jsem jel opravdu ostře, ale i tak by to mělo chladit. Vody bylo dost jiná hláka se neobjevila. A mimo téma, přístup k radiátoru topení bude asi tragický vzhledem k zaplnění motorového prostoru?
|
|
04.02.2017 13:24 -
|
3035815
|
|
jumep
|
|
|
si si isty ze tej vody tam je dost a neunika?
si si isty ze tej vody tam je dost a neunika?
|
|
04.02.2017 13:29 -
|
3035816
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja bych taky vsadil nato ze tam neni voda...olej v lete dosahne lehce i 140 prehrati bych se nebal moc...
ja bych taky vsadil nato ze tam neni voda...olej v lete dosahne lehce i 140 prehrati bych se nebal moc...
|
|
04.02.2017 14:58 -
|
3035840
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Mám mení únik cca 0.5 litru na 4000 km, ale jeliko se mi to stalo při cestě na druhý konec republiky, tak větinou to kontrolují před jízdou a vody bylo dost. Akorát jsem tedy nezjistil kde. Mám malinký prouek od vody na levé straně motoru, kdy koukám do motoru. Bylo tam prasklé jedno téčko. Ale teď v zimě za 2 měsíce skoro ádný únik při denním provozu.
Mám mení únik cca 0.5 litru na 4000 km, ale jeliko se mi to stalo při cestě na druhý konec republiky, tak větinou to kontrolují před jízdou a vody bylo dost. Akorát jsem tedy nezjistil kde. Mám malinký prouek od vody na levé straně motoru, kdy koukám do motoru. Bylo tam prasklé jedno téčko. Ale teď v zimě za 2 měsíce skoro ádný únik při denním provozu.
|
|
04.02.2017 16:27 -
|
3035865
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
muzes mit v klidu i vadne cidlo ale to je jen domenka od stolu
muzes mit v klidu i vadne cidlo ale to je jen domenka od stolu
|
|
04.02.2017 16:49 -
|
3035869
|
|
jumep
|
|
|
ja ma skusenost ze to cez tu dieru zavzdusnovalo okruh a nechladilo ako malo
ja ma skusenost ze to cez tu dieru zavzdusnovalo okruh a nechladilo ako malo
|
|
04.02.2017 19:05 -
|
3035934
|
|
autodiag
|
|
|
mohlo by byt..chtelo by to videt live data z motoru a prohlidnout zminivane (trubka a priruba)
mohlo by byt..chtelo by to videt live data z motoru a prohlidnout zminivane (trubka a priruba)
|
|
05.02.2017 12:55 -
|
3036076
|
|
autodiag
|
|
|
trosku off ale preci jenom trochu k tematu
.link.
trosku off ale preci jenom trochu k tematu
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/podivejte-se-na-start-studeneho-motoru-termokamerou-jak-dlouho-se-zahriva-olej/
|
|
05.02.2017 16:01 -
|
3036118
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Rovnaký článok vyiel aj pred niekožkými dňami na autobilde. Pôvodne som ho sem chcel zavesi, len som nevedel kde .link.
Asi ok hlavne pre tých, čo stále zahrievajú auto na vožnobehu.
Rovnaký článok vyiel aj pred niekožkými dňami na autobilde. Pôvodne som ho sem chcel zavesi, len som nevedel kde:-d https://autobild.cas.sk/clanok/212851/termokamera-motor-sa-nezohrieva-na-volnobeh/
Asi ok hlavne pre tých, čo stále zahrievajú auto na vožnobehu.
|
|
06.02.2017 11:19 -
|
3036286
|
|
mirasa
|
|
|
Tak zatím děkuji za rady.
Tak zatím děkuji za rady.
|
|
24.06.2022 12:23 -
|
3343054
|
|
Studna
|
Město: Rakvice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím. Mám za sebou cestu do Chorvatska. Při přejezdu Alp mi teplota oleje vyliltla a na kraj té pravé stupnice. Auto plně naloený včetně rakve na střee, tempomat na 140, úsek do kopce a venku 34 stupňů. Auto ale nic nepsalo a jelo normálně, zkontroloval jsem i chybové hláky a nic. Poslední 3 dílky jsou se ipkou zpátky doleva, chtěl jsem na chvilku zastavit, ale ne jsem dojel k odpočívce teplota klesla do normálu. Kdy jsem pak později jel znovu déle do kopce, znovu to vyliltlo a pak se zase vrátilo. Při jízdě po okreskách kolem 90 se to drí uprostřed. Je to normální? Zatím se mě to nikdy nestalo, přičítám to vedru, plně naloenýmu autu a dálnici. Nejsem mechanik, tak se pro mnohý takto blbě ptám
Mám před sebou ve stejných podmínkách cestu zpátky domů
Zdravím. Mám za sebou cestu do Chorvatska. Při přejezdu Alp mi teplota oleje vyliltla a na kraj té pravé stupnice. Auto plně naloený včetně rakve na střee, tempomat na 140, úsek do kopce a venku 34 stupňů. Auto ale nic nepsalo a jelo normálně, zkontroloval jsem i chybové hláky a nic. Poslední 3 dílky jsou se ipkou zpátky doleva, chtěl jsem na chvilku zastavit, ale ne jsem dojel k odpočívce teplota klesla do normálu. Kdy jsem pak později jel znovu déle do kopce, znovu to vyliltlo a pak se zase vrátilo. Při jízdě po okreskách kolem 90 se to drí uprostřed. Je to normální? Zatím se mě to nikdy nestalo, přičítám to vedru, plně naloenýmu autu a dálnici. Nejsem mechanik, tak se pro mnohý takto blbě ptám
Mám před sebou ve stejných podmínkách cestu zpátky domů
|
|
25.06.2022 17:51 -
|
3343102
|
|
Studna
|
Město: Rakvice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
jruze napsal(a): Myslím e je to teplota oleje ale v AP - neměnil někdo olej v automatu ? Řadilo to normálně ? - takle se chová AP kdy je mnoho oleje nebo se jen přehřál - asi bych po návratu udělal výměnu a správnou hladinu ( mnoství)
Olej AP je vyměněnej v únoru. Auto řadí víceméně normálně, ale je pravda, e se chová troku jinak, ne před výměnou. Zdá se mě, e občas kolem 50 neví, jestli 3 nebo 4. Po návratu nahlásím a nechám zkontrolovat. Díky za odpověď.
Olej AP je vyměněnej v únoru. Auto řadí víceméně normálně, ale je pravda, e se chová troku jinak, ne před výměnou. Zdá se mě, e občas kolem 50 neví, jestli 3 nebo 4. Po návratu nahlásím a nechám zkontrolovat. Díky za odpověď.
|
|
| |
|
|