| | |
20.11.2016 19:33 -
Re: havící svíčky
|
3014135
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Čus bus já měnil nedávno vechny jen proto e byly patné,na startování ani chod motoru to nemělo áden vliv a to mám nalítáno 350 tis.,ale nebylo jetě tak chladno.
Čus bus já měnil nedávno vechny jen proto e byly patné,na startování ani chod motoru to nemělo áden vliv a to mám nalítáno 350 tis.,ale nebylo jetě tak chladno.
|
|
20.11.2016 23:12 -
|
3014180
|
|
jumep
|
|
|
63zdenda napsal(a): Já si myslím, e to svíčkama nebude, havěji a někde od -5, větinou i kdy je nějaká patná, pořád to natočit de v pohodě, spí bude problém jinde.
Zhavia vzdy - aj pred aj po starte aj v lete, to ze nesvieti kontrolka neznamena ze nezhavia (uz sa to tu pisalo aspon raz)
DOUFAK: kedze mas RHZ, tak to kludne vymen, tam to je uplne v pohode a moze to pomoct, ale kludne nemusi (a diagnostika by to mala napisat ak su zle)
Zdendo: on nehovori ze to nejde natocit, akurat ze ked je chladno tak sa to mierne hada, co mozu robit aj zhavice - kazdopadne ja odporucam diagnostiku za studena s hodnotami
Zhavia vzdy - aj pred aj po starte aj v lete, to ze nesvieti kontrolka neznamena ze nezhavia (uz sa to tu pisalo aspon raz)
DOUFAK: kedze mas RHZ, tak to kludne vymen, tam to je uplne v pohode a moze to pomoct, ale kludne nemusi (a diagnostika by to mala napisat ak su zle)
Zdendo: on nehovori ze to nejde natocit, akurat ze ked je chladno tak sa to mierne hada, co mozu robit aj zhavice - kazdopadne ja odporucam diagnostiku za studena s hodnotami
|
|
20.11.2016 23:25 -
|
3014182
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Samozřejmě má pravdu, patně jsem to napsal, kdy jsou větí mrazy, je potřeba nechat dýl havit před startem, ne v teplejím počasí, je to vidět i na té kontrolce havení, po startu jetě nějakou dobu dohavuje.
Samozřejmě má pravdu, patně jsem to napsal, kdy jsou větí mrazy, je potřeba nechat dýl havit před startem, ne v teplejím počasí, je to vidět i na té kontrolce havení, po startu jetě nějakou dobu dohavuje. :-)
|
|
21.11.2016 01:55 -
|
3014184
|
|
jruze
|
|
|
Má stará C5 I 2.2HDI kdy jsem likvidoval najeto +- půl mega (odemne asi 200 tisíc) vstřiků jsem se nedotl,startér neměl uhlíky(běhalo to po měděných páskách od uhlíků),dobrou 1.havku, = start co si pamatuji i v -15 max druhá otočka a tak 4.-5. vteřin hlučný. - pokud má motor dobré tlaky,sluné vstřiky nemá problém se startem(havičky ani nepotřebuje) - pokud je ve nějakým způsobem načaté tak to havky nezachrání (není to starej mercedes s atmosférákem a mega nájezdem. (jediné co potřebuje aby s tím pořádně zatočil startér)
Má stará C5 I 2.2HDI kdy jsem likvidoval najeto +- půl mega (odemne asi 200 tisíc) vstřiků jsem se nedotl,startér neměl uhlíky(běhalo to po měděných páskách od uhlíků),dobrou 1.havku, = start co si pamatuji i v -15 max druhá otočka a tak 4.-5. vteřin hlučný. - pokud má motor dobré tlaky,sluné vstřiky nemá problém se startem(havičky ani nepotřebuje) - pokud je ve nějakým způsobem načaté tak to havky nezachrání;-) (není to starej mercedes s atmosférákem a mega nájezdem. (jediné co potřebuje aby s tím pořádně zatočil startér);-)
|
|
22.11.2016 18:45 -
|
3014598
|
|
DOUFAK
|
|
|
Já u to jednou takhle měl,kdy jsem měnil ty první havky,kdysi v r. 2010.Motor se pár vteřin jako chvíli rozbíhal na dva válce a pak ly u vechny 4 válce. Po výměně havičů a jetě při větí zimě motor startoval úplně suprově. Ten problém se ted opakuje. Zbytečně jsem se ptal-sorry. A je vyměním tak napíu...
Já u to jednou takhle měl,kdy jsem měnil ty první havky,kdysi v r. 2010.Motor se pár vteřin jako chvíli rozbíhal na dva válce a pak ly u vechny 4 válce. Po výměně havičů a jetě při větí zimě motor startoval úplně suprově. Ten problém se ted opakuje. Zbytečně jsem se ptal-sorry. A je vyměním tak napíu... :palec
|
|
29.11.2016 18:31 -
|
3016395
|
|
DOUFAK
|
|
|
Tak přátelé ehu a C5 - bylo to tak,jak jsem říkal.V sobotu vyměněny 4 havky od Boba,co-by Nejlevnějí havičky.Kus za 186 kč Febi-Bilstein a motor včera -6C a dnes -10C startuje jako za mlada na tři protočení kliky motoru a má KULTIVOVANÝ,PRAVIDELNÝ chod a ádné třesení apod. Bez kouře !!! zdar a sílu C5
Tak přátelé ehu a C5 - bylo to tak,jak jsem říkal.V sobotu vyměněny 4 havky od Boba,co-by Nejlevnějí havičky.Kus za 186 kč Febi-Bilstein a motor včera -6C a dnes -10C startuje jako za mlada na tři protočení kliky motoru a má KULTIVOVANÝ,PRAVIDELNÝ chod a ádné třesení apod. Bez kouře !!! zdar a sílu C5 :palec :-d:-))
|
|
29.11.2016 18:42 -
|
3016405
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak se zadařilo.
Já měl stejné příznaky a po výměně hávek ádné změny , začal jsem na doporučení tankovat kvalitnějí naftu ( vervu ) a bylo po problému.
Tady je vidět, stejné problémy, jině řeení, pak hledej.
Tak se zadařilo. :palec
Já měl stejné příznaky a po výměně hávek ádné změny :-((((, začal jsem na doporučení tankovat kvalitnějí naftu ( vervu ) a bylo po problému. :-)
Tady je vidět, stejné problémy, jině řeení, pak hledej. ;-)
|
|
29.11.2016 18:52 -
|
3016407
|
|
DOUFAK
|
|
|
P.S. 400000 km....
P.S. 400000 km.... ;-)
|
|
11.12.2016 15:36 -
|
3019237
|
|
jurik
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj . potřebuj poradit po připadě navod na vymenu havicich sviček. DIK
Ahoj . potřebuj poradit po připadě navod na vymenu havicich sviček. DIK
|
|
11.12.2016 16:48 -
|
3019243
|
|
jumep
|
|
|
a na com? na tom benzine co mas uvedeny v profile toho moc vymenit nepojde
a na com? na tom benzine co mas uvedeny v profile toho moc vymenit nepojde
|
|
11.12.2016 21:17 -
|
3019317
|
|
jurik
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
NE na 2litr HDI
NE na 2litr HDI
|
|
11.12.2016 22:01 -
|
3019339
|
|
jumep
|
|
|
podla roku vyrobi co je uvedeny v profile a toho ze hovori 2.0hdi a ze ma 2.0i s 6r v profile by som dedukoval RHR motor
tuto ti odporucim dat to spravit niekomu kto to pozna, tie zhavice su zozadu, treba povolit a zhodit vymenik a EGR a potom gynekologycky vymontovat a namontovat
podla roku vyrobi co je uvedeny v profile a toho ze hovori 2.0hdi a ze ma 2.0i s 6r v profile by som dedukoval RHR motor
tuto ti odporucim dat to spravit niekomu kto to pozna, tie zhavice su zozadu, treba povolit a zhodit vymenik a EGR a potom gynekologycky vymontovat a namontovat
|
|
14.12.2016 13:00 -
|
3019868
|
|
MacoLM
|
|
|
Ahojte. vedeli by ste mi pomoct s vyberom zahvacej sviecky na 2.0HDI 100kW RHR? 2007, motor uz bol meneny v citroene tiez za RHR... takze je mozno rok novsi?
znamy mi ponukol zhaviace sviecky BOSCH z byvalej predajne PEUGEOT. ich oznacenie je 5960.64 (0 250 202 048-71E), technicka dokumentacia k autu vsak ukazuje, ze tam ma ist 5960 F4, ktora je kusok dlhsia...
i ked podla katalogoveho cisla BOSCH by mala pasovat.
velmi pekne dakujem.
Ahojte. vedeli by ste mi pomoct s vyberom zahvacej sviecky na 2.0HDI 100kW RHR? 2007, motor uz bol meneny v citroene tiez za RHR... takze je mozno rok novsi?
znamy mi ponukol zhaviace sviecky BOSCH z byvalej predajne PEUGEOT. ich oznacenie je 5960.64 (0 250 202 048-71E), technicka dokumentacia k autu vsak ukazuje, ze tam ma ist 5960 F4, ktora je kusok dlhsia...
i ked podla katalogoveho cisla BOSCH by mala pasovat.
velmi pekne dakujem.
|
|
14.12.2016 20:14 -
|
3020011
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
No ale neví jestli tam v minulosti nedal někdo jinou ( delí - kratí ) ... Pokud jo , tak tam dá zase blbou
No ale neví jestli tam v minulosti nedal někdo jinou ( delí - kratí ) ... Pokud jo , tak tam dá zase blbou :nevim
|
|
20.12.2016 21:46 -
|
3021866
|
|
MacoLM
|
|
|
tak je to vymenene boli to ony... bosch mal v priebehu vyroby nejake zmeny a povodne oiznacenie katalogom citroen bolo pre iny typ, ale bosch to mal ako nahradu za ten povodny. rozdiel cca v 1 milimetri. takze vymenene a funguje (original peugeot krabicka a bosch diel).
start sa vsak az tak nezlepsil ako som cakal... stale to ide trochu natvrdo... bud este nafta, alebo vstrek?
je pravda ze s autom uz skor jazdi len manzelka kratke trasy mozno raz za tyzden, co mu neprospieva.
tak je to vymenene :) boli to ony... bosch mal v priebehu vyroby nejake zmeny a povodne oiznacenie katalogom citroen bolo pre iny typ, ale bosch to mal ako nahradu za ten povodny. rozdiel cca v 1 milimetri. takze vymenene a funguje (original peugeot krabicka a bosch diel).
start sa vsak az tak nezlepsil ako som cakal... stale to ide trochu natvrdo... bud este nafta, alebo vstrek?
je pravda ze s autom uz skor jazdi len manzelka kratke trasy mozno raz za tyzden, co mu neprospieva.
|
|
| |
|
|