| | |
02.11.2011 20:48 -
Re: Aditiva do nafty a palivového systému
|
2423265
|
|
C5stepan
|
|
|
Mikra napsal(a): Odpovím rádoby chytře .
Myslím, e vechny 2.2 HDi mají FAP. Ale toto vlákno je o aditivech do nafty, která vylepují naftu v různých směrech. Např. odolnost proti zamrzání, zlepují mazací schopnosti nafty, sniují pěnivost, zvyují cetanové číslo, zabraňují korozi palivového systému, atd. Tato aditiva si sami naléváme do nádre při tankování. Proto se o nás nafácích říká, e tankujeme po tamprlatech .
Ty se ptá na FAP a tam je aditivum něco jiného. Např. Eolys či Infineum. To je kapalina, která je v extra nádrce u hlavní nádre a systém ji sám dávkuje při tankování do nafty. V miniaturním mnoství, take obsah nádrky vydrí něco kolem 120 000 km. Toto aditivum pomáhá při regeneraci FAP filtru a je nezbytnou součástí systému s FAP filtrem. Na to, e dochází bude upozorněn hlákou na pal. počítači, nebo si stav aditiva můe zjistit diagnostikou, stejně jako úroveň zaneení FAP filtru.
Z tohoto vlákna jsem u byl na větvi. Pletly se zde "hruky s jabkama". Mikra udělal přesnou tečku. To fčíl u enem: co do nafty (do nádre)?
Z tohoto vlákna jsem u byl na větvi. Pletly se zde "hruky s jabkama". Mikra udělal přesnou tečku. To fčíl u enem: co do nafty (do nádre)?
|
|
02.11.2011 20:49 -
|
2423266
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
VIF zimní, VIF letní.
VIF zimní, VIF letní.
|
|
03.11.2011 06:29 -
|
2423314
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Moná jetě doplním... VIF, proč ? Proto !
Důvody zde : .link.
Prostě není lepího a přitom spolehlivě ověřeného aditiva.
Moná jetě doplním... VIF, proč ? Proto ! :palec
Důvody zde : http://www.41.cz/vif/doc/test_aditiv.pdf
Prostě není lepího a přitom spolehlivě ověřeného aditiva.
|
|
11.11.2011 13:51 -
|
2424463
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Taková otázka... KDE kupujete VIF ? Co vím, prodává ho auto tangl, ale... minulý týden jsem jel do Ostravy, kde mimojiné tato pobočka firmy je a... u je zruena. Dnes se mi podařilo koupit VIF v Autokelly v Havířově, ale hned mi řekli e je u mít nebudou, e zkrachoval jejich dodavatel. Ptal jsem se který to je a řekli mi e Auto tangl.
Dá se tedy koupit VIF jinde mimo internet ? (kde se platí navíc jetě potovné)
Taková otázka... KDE kupujete VIF ? Co vím, prodává ho auto tangl, ale... minulý týden jsem jel do Ostravy, kde mimojiné tato pobočka firmy je a... u je zruena. Dnes se mi podařilo koupit VIF v Autokelly v Havířově, ale hned mi řekli e je u mít nebudou, e zkrachoval jejich dodavatel. Ptal jsem se který to je a řekli mi e Auto tangl. :-o
|
|
11.11.2011 13:57 -
|
2424464
|
|
Nesebr
|
|
|
JirkaŘ: já kupoval začátkem roku zimní VIF normálně na Benzině a letní později v Ostravě v GLOBUSU. Měli tam oba, zimní i letní. Je to ale draí, ne u tangla.
JirkaŘ: já kupoval začátkem roku zimní VIF normálně na Benzině a letní později v Ostravě v GLOBUSU. Měli tam oba, zimní i letní. Je to ale draí, ne u tangla.
|
|
11.11.2011 14:31 -
|
2424466
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Jo jo je to v globusu ale cena je 320.- Tak je to jedno jestli přes net nebo glob.
Je to 500ml
Jo jo je to v globusu ale cena je 320.- Tak je to jedno jestli přes net nebo glob.
Je to 500ml
|
|
11.11.2011 15:26 -
|
2424476
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Dnes jsem za VIF super diesel aditiv "zimní" o objemu 500 ml platil 186 kč v Autokelly Havířov. 500 ml aditiva oetří podle návodu cca 500 litrů nafty. Samozřejmě doporučují v návodu při teplotách kolem -20°C zvýit dávkování. Víčko uzávěru má 20 ml, je tedy na 20 litrů nafty. Kdy je plná nádr u C5 okolo 60 litrů, tak dát po otevření nádre 3 víčka = 60 ml a pak natankovat do plna. V těkých mrazech dát dejme tomu 5 a 6 víček aditiva ( 100 - 120 ml).
Dnes jsem za VIF super diesel aditiv "zimní" o objemu 500 ml platil 186 kč v Autokelly Havířov. 500 ml aditiva oetří podle návodu cca 500 litrů nafty. Samozřejmě doporučují v návodu při teplotách kolem -20°C zvýit dávkování. Víčko uzávěru má 20 ml, je tedy na 20 litrů nafty. Kdy je plná nádr u C5 okolo 60 litrů, tak dát po otevření nádre 3 víčka = 60 ml a pak natankovat do plna. V těkých mrazech dát dejme tomu 5 a 6 víček aditiva ( 100 - 120 ml).
|
|
11.11.2011 20:41 -
|
2424600
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
JirkaŘ napsal(a): Taková otázka... KDE kupujete VIF ? Co vím, prodává ho auto tangl, ale... minulý týden jsem jel do Ostravy, kde mimojiné tato pobočka firmy je a... u je zruena. Dnes se mi podařilo koupit VIF v Autokelly v Havířově, ale hned mi řekli e je u mít nebudou, e zkrachoval jejich dodavatel. Ptal jsem se který to je a řekli mi e Auto tangl.
Tak já vdy kupoval u Benziny. Jene vyponovali cenu asi na 285,- Kč za 500ml, tal jsem koupil 5l tady - .link.
I kdy připočítám potovný, tak jsem asi tak na polovině ceny. Je toho sice hodně, ale máme doma jetě jednu C5 a tak za zimu spotřebujeme asi tak 1,5l a slyel jsem od mnoha uivatelů, e dávají zimní celoročně, tak to taky zkusím a za léto budou jistě dalí 2l pryč. A ne se naděju, budu kupovat dalí. Určitě bych se mohl s někým domluvit a rozdělit se, ale myslím e to nebude třeba, e se nám nestihne zkazit.
Tak já vdy kupoval u Benziny. Jene vyponovali cenu asi na 285,- Kč za 500ml, tal jsem koupil 5l tady - http://www.oleje-eshop.cz/vif-super-diesel-aditiv-zimni-5-lt-12575.html
I kdy připočítám potovný, tak jsem asi tak na polovině ceny. :-) Je toho sice hodně, ale máme doma jetě jednu C5 a tak za zimu spotřebujeme asi tak 1,5l a slyel jsem od mnoha uivatelů, e dávají zimní celoročně, tak to taky zkusím a za léto budou jistě dalí 2l pryč. A ne se naděju, budu kupovat dalí. Určitě bych se mohl s někým domluvit a rozdělit se, ale myslím e to nebude třeba, e se nám nestihne zkazit. :-)
|
|
11.11.2011 21:06 -
|
2424607
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
na čerpačkách ONO ho také mívají
na čerpačkách ONO ho také mívají
|
|
12.11.2011 09:59 -
|
2424656
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Včera jsem ho kupoval v Globusu za 339,- .Potřeboval jsem ho na rychlo. ((
Včera jsem ho kupoval v Globusu za 339,- .Potřeboval jsem ho na rychlo. :-(((
|
|
12.11.2011 11:17 -
|
2424666
|
|
zdenoc5
|
|
|
No ja ho kupujem za 7,5 eura pol litra
No ja ho kupujem za 7,5 eura pol litra
|
|
12.11.2011 15:44 -
|
2424689
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
No jak psal Mikra , tak pětilitrovka za 1132 bez poty je víc ne dobrá cena . Vzhledem k tomu e jistě pouívání zimního i v létě není problém , a pokud má někdo v rodině víc dieselů je to asi nejlepí volba .
BTW-minulej tejden jsem u TANGLa zakoupil půl litrovku za 190,- zimního a jednu mám jetě co jsem nael novou neotevřenou při čerpání na BENZINě poloenou na stojanu . Ne bych ji vrátil obsluze , která by si ulila oněch 230 Kč za kterou ji prodává , jsem ji hodil do kufru . Taková su ..... Take na pár kiláků mám vystaráno . Jinak bych se klidně s někým o ten pětilitrovej kanystr rozdělil .
No jak psal Mikra , tak pětilitrovka za 1132 bez poty je víc ne dobrá cena . Vzhledem k tomu e jistě pouívání zimního i v létě není problém , a pokud má někdo v rodině víc dieselů je to asi nejlepí volba .
BTW-minulej tejden jsem u TANGLa zakoupil půl litrovku za 190,- zimního a jednu mám jetě co jsem nael novou neotevřenou při čerpání na BENZINě poloenou na stojanu . Ne bych ji vrátil obsluze , která by si ulila oněch 230 Kč za kterou ji prodává , jsem ji hodil do kufru . Taková su ..... ;-) Take na pár kiláků mám vystaráno . Jinak bych se klidně s někým o ten pětilitrovej kanystr rozdělil .
|
|
12.11.2011 17:55 -
|
2424702
|
|
písař
|
Město: Cheznovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
My si kupujeme s kolegama v práci 5ltrovky.vVychází to za super cenu oproti 0,5l plechu!!!Dáváme to v pohodě celoročně
My si kupujeme s kolegama v práci 5ltrovky.vVychází to za super cenu oproti 0,5l plechu!!!Dáváme to v pohodě celoročně :palec
|
|
12.11.2011 20:34 -
|
2424743
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
V autokelly za 186, jinak je mají vdycky na Benzine. Globus ho má nejdrazí...
V autokelly za 186, jinak je mají vdycky na Benzine. Globus ho má nejdrazí...
|
|
13.11.2011 12:25 -
|
2424849
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já jsem ji včera taky sháněl v ostravě v autokelly a hlucho tak pouvauji e ji koupím přes NETík stejně jako Mikra ale 5litrů je moc.JirkaŘ napsal e 0,5=500litrů nafty tak litr mi stačí na zimu ale pokud by se ozvali 4ostraváci tak se sloíme,kdyby to vylo i potovným nebo ppl na 1300kč:5lidmi tak litr vyjde na 260kč...
já jsem ji včera taky sháněl v ostravě v autokelly a hlucho tak pouvauji e ji koupím přes NETík stejně jako Mikra ale 5litrů je moc.JirkaŘ napsal e 0,5=500litrů nafty tak litr mi stačí na zimu ale pokud by se ozvali 4ostraváci tak se sloíme,kdyby to vylo i potovným nebo ppl na 1300kč:5lidmi tak litr vyjde na 260kč...:palec
|
|
13.11.2011 14:24 -
|
2424859
|
|
Mikra
|
|
|
Mě to přilo PPL za 1242,- celkem i s dopravou a DPH.
Mě to přilo PPL za 1242,- celkem i s dopravou a DPH.
|
|
13.11.2011 18:55 -
|
2424898
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Kluci, můete mi někdo vysvětlit proč se nemá pouívat čistící aditivum? Třeba STP .link.
Díky
Kluci, můete mi někdo vysvětlit proč se nemá pouívat čistící aditivum? Třeba STP http://www.axa-oleje.cz/stp-diesel-injector-cistic-vstrikovaciho-systemu-diesel
Díky:-o
|
|
| |
|
|