| | |
19.03.2011 20:17 -
Re: Aditiva do nafty a palivového systému
|
2379365
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
dneska jsem se dival na aditiva , v obchode jsem se probral nekolika cistici az sem nasel tohle: .link.
ale jeste sem to nekoupil ,nevim jestli timhle vice neublizim nez pomuzu...
zarazilo me davkovani: do 30 litru 500ml jednou za 4000 km ....
po normalnim aditivu co pridam ke kazdemu tankovani ani stopy, VIF a jine vubec...
dneska jsem se dival na aditiva , v obchode jsem se probral nekolika cistici az sem nasel tohle: http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_216139_langId_-1_categoryId_165750
ale jeste sem to nekoupil ,nevim jestli timhle vice neublizim nez pomuzu...
zarazilo me davkovani: do 30 litru 500ml jednou za 4000 km ....
po normalnim aditivu co pridam ke kazdemu tankovani ani stopy, VIF a jine vubec...
|
|
19.03.2011 20:41 -
|
2379371
|
|
tief
|
|
|
nepouzivat nic co cisti - vyrobce to zakazuje ...
nepouzivat nic co cisti - vyrobce to zakazuje ...
|
|
19.03.2011 21:55 -
|
2379400
|
|
jumep
|
|
|
zasa sa opakujem, par prispevkov dozadu som to pisal
JE ZAKAZANE POUZITIE CISTICOV (tief, nastavne si tu nejake autoreply )
aditivum do nafty (napr. VIF) neni cistic
cistic tomu ublizi !!!
zasa sa opakujem, par prispevkov dozadu som to pisal
JE ZAKAZANE POUZITIE CISTICOV (tief, nastavne si tu nejake autoreply :) )
cistic tomu ublizi !!!
|
|
19.03.2011 22:15 -
|
2379416
|
|
Lhota
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Blbá otázka, ale padnout musí - jak ten čistič ublíí?
Blbá otázka, ale padnout musí - jak ten čistič ublíí?
|
|
19.03.2011 22:52 -
|
2379439
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nijak. Jen uvolní moný nečistoty a ty pak udělají vechno samy.
Nijak. Jen uvolní moný nečistoty a ty pak udělají vechno samy.
|
|
20.03.2011 00:24 -
|
2379468
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
jumep napsal(a): zasa sa opakujem, par prispevkov dozadu som to pisal
JE ZAKAZANE POUZITIE CISTICOV (tief, nastavne si tu nejake autoreply )
cistic tomu ublizi !!!
ano vim ale zkuste se nekdo zeptat "hloupeho" anglickeho prodavace, tan se pta na problem co s tim je kdyz chci pouzivat neco do nafty, kdyz reknu problem tak mi hned nabizi cistice (vim, ze ty nesmim pouzit)
ale pak o tech druhych aditivech sami nevi k cemu to je a v obchode nejiste vyrazy tak prave potom clovek znejisti ....me jde o to, ze nmeuzu sehnat napr. neco podobne jako VIF co budu pridavat pri kazdem tankovani... ty pripravky co se pouzivaji jednou za 4000 km maji asi svuj duvod a asi budou mit nejaky cistic uz v sobe...
objednam VIF z CR a bude klid
ano vim ale zkuste se nekdo zeptat "hloupeho" anglickeho prodavace, tan se pta na problem co s tim je kdyz chci pouzivat neco do nafty, kdyz reknu problem tak mi hned nabizi cistice (vim, ze ty nesmim pouzit)
ale pak o tech druhych aditivech sami nevi k cemu to je a v obchode nejiste vyrazy tak prave potom clovek znejisti ....me jde o to, ze nmeuzu sehnat napr. neco podobne jako VIF co budu pridavat pri kazdem tankovani... ty pripravky co se pouzivaji jednou za 4000 km maji asi svuj duvod a asi budou mit nejaky cistic uz v sobe...
objednam VIF z CR a bude klid :-))))
|
|
20.03.2011 00:26 -
|
2379469
|
|
jumep
|
|
|
no, uz som ti to chcel navrhnut, ze ti poslem cislo uctu, ty mi posles adresu a poslem ti karton vifu
no, uz som ti to chcel navrhnut, ze ti poslem cislo uctu, ty mi posles adresu a poslem ti karton vifu :D
|
|
16.05.2011 21:24 -
|
2390972
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já u Benziny Plus.
Já u Benziny Plus.
|
|
09.08.2011 18:49 -
|
2405961
|
|
.45acp
|
|
|
Zatím je parné léto, ale nebude dlouho trvat a nastanou zimní radovánky. Proto se chci zeptat, kdy přecházíte z letních aditiv na zimní. U někoho, kdo vyjede nádr za týden, to asi není problém. Ale mě nádr vydrí někdy i přez měsíc. Můe mít pouití zimního aditiva jetě v teplotách 10 - 15 stupňů, případně i vyích nějaké nevhodné účinky?
A jetě jeden dotaz - před prvním tankováním jse nesehnal VIF, proto jem koupil Castrol TDA, ten u pomalu dochází a u mám koupený VIF. Můu bez rizika pouít následně po sobě jiné aditivum, nebo je vhodnějí vyjet jednu, nebo víc nádrí bez aditiv? Mám na mysli jejich vzájemnou mísitelnost jako třeba u nemrznoucích kapalin, které při nevhodném smíchání mohou ztratit některé vlastnosti, případně způsobovat korozi i jinak kodit.
Zatím je parné léto, ale nebude dlouho trvat a nastanou zimní radovánky. Proto se chci zeptat, kdy přecházíte z letních aditiv na zimní. U někoho, kdo vyjede nádr za týden, to asi není problém. Ale mě nádr vydrí někdy i přez měsíc. Můe mít pouití zimního aditiva jetě v teplotách 10 - 15 stupňů, případně i vyích nějaké nevhodné účinky?
A jetě jeden dotaz - před prvním tankováním jse nesehnal VIF, proto jem koupil Castrol TDA, ten u pomalu dochází a u mám koupený VIF. Můu bez rizika pouít následně po sobě jiné aditivum, nebo je vhodnějí vyjet jednu, nebo víc nádrí bez aditiv? Mám na mysli jejich vzájemnou mísitelnost jako třeba u nemrznoucích kapalin, které při nevhodném smíchání mohou ztratit některé vlastnosti, případně způsobovat korozi i jinak kodit.
|
|
09.08.2011 19:38 -
|
2405972
|
|
Mikra
|
|
|
Nemám to sice nikde ověřeno, ale logika mi říká, e míchat je můe. Můe přece brát i naftu od různých výrobců a kadý z nich do ní přidává jiná aditiva.
Ale jedno ti doporučím. Vyjeď nádr pokud mono pokadé skoro do prázdna a tankuj pokud mono vdy plnou. Dělá se to kvůli dávkování EOLYSU. Ten se toti vmíchá do nafty vdy při tankování, respektive podle informace o otevření víčka nádre. Zatím jsem nikde nevyčetl, e by se odměřovalo mnoství natankovaného paliva a podle toho se vstříklo dané mnoství EOLYSU. Take je předpoklad, e při tankování malého mnoství nafty se vstříkne stejně velké mnoství EOLYSU, jako při natankování plné nádre. Z toho vyplývá, e ti EOLYS dojde o dost dřív a není to úplně laciná záleitost.
Zimní a letní VIF se můou míchat bez následků, nevadí jim předávkování a letní v podstatě postrádá jen přísady proti zamrzání. Jinak je sloení obdobný.
Nemám to sice nikde ověřeno, ale logika mi říká, e míchat je můe. Můe přece brát i naftu od různých výrobců a kadý z nich do ní přidává jiná aditiva.
Ale jedno ti doporučím. Vyjeď nádr pokud mono pokadé skoro do prázdna a tankuj pokud mono vdy plnou. Dělá se to kvůli dávkování EOLYSU. Ten se toti vmíchá do nafty vdy při tankování, respektive podle informace o otevření víčka nádre. Zatím jsem nikde nevyčetl, e by se odměřovalo mnoství natankovaného paliva a podle toho se vstříklo dané mnoství EOLYSU. Take je předpoklad, e při tankování malého mnoství nafty se vstříkne stejně velké mnoství EOLYSU, jako při natankování plné nádre. Z toho vyplývá, e ti EOLYS dojde o dost dřív a není to úplně laciná záleitost.
Zimní a letní VIF se můou míchat bez následků, nevadí jim předávkování a letní v podstatě postrádá jen přísady proti zamrzání. Jinak je sloení obdobný.
|
|
09.08.2011 19:54 -
|
2405975
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Mikra napsal(a): Nemám to sice nikde ověřeno, ale logika mi říká, e míchat je můe. Můe přece brát i naftu od různých výrobců a kadý z nich do ní přidává jiná aditiva. Ale jedno ti doporučím. Vyjeď nádr pokud mono pokadé skoro do prázdna a tankuj pokud mono vdy plnou. Dělá se to kvůli dávkování EOLYSU. Ten se toti vmíchá do nafty vdy při tankování, respektive podle informace o otevření víčka nádre. Zatím jsem nikde nevyčetl, e by se odměřovalo mnoství natankovaného paliva a podle toho se vstříklo dané mnoství EOLYSU. Take je předpoklad, e při tankování malého mnoství nafty se vstříkne stejně velké mnoství EOLYSU, jako při natankování plné nádre. Z toho vyplývá, e ti EOLYS dojde o dost dřív a není to úplně laciná záleitost. Zimní a letní VIF se můou míchat bez následků, nevadí jim předávkování a letní v podstatě postrádá jen přísady proti zamrzání. Jinak je sloení obdobný.
No smícháním se určitě nic nestane, sloení je podobná a má stejné učinky jen v jiném poměru. Ale nevím jestli má cenu mluvit tu o Eolysu pokud ho .45acp má. spíe se ptal pouze na Aditivajako VIF a podobné, ne EOLYS, nebo se mýlím? zimní aditiva asi a bude zima, spíe mínusové teploty, od toho je zimní VIF, proti zamrzání.
Nemám to sice nikde ověřeno, ale logika mi říká, e míchat je můe. Můe přece brát i naftu od různých výrobců a kadý z nich do ní přidává jiná aditiva. Ale jedno ti doporučím. Vyjeď nádr pokud mono pokadé skoro do prázdna a tankuj pokud mono vdy plnou. Dělá se to kvůli dávkování EOLYSU. Ten se toti vmíchá do nafty vdy při tankování, respektive podle informace o otevření víčka nádre. Zatím jsem nikde nevyčetl, e by se odměřovalo mnoství natankovaného paliva a podle toho se vstříklo dané mnoství EOLYSU. Take je předpoklad, e při tankování malého mnoství nafty se vstříkne stejně velké mnoství EOLYSU, jako při natankování plné nádre. Z toho vyplývá, e ti EOLYS dojde o dost dřív a není to úplně laciná záleitost. Zimní a letní VIF se můou míchat bez následků, nevadí jim předávkování a letní v podstatě postrádá jen přísady proti zamrzání. Jinak je sloení obdobný.
No smícháním se určitě nic nestane, sloení je podobná a má stejné učinky jen v jiném poměru. Ale nevím jestli má cenu mluvit tu o Eolysu pokud ho .45acp má. spíe se ptal pouze na Aditivajako VIF a podobné, ne EOLYS, nebo se mýlím? :nevim zimní aditiva asi a bude zima, spíe mínusové teploty, od toho je zimní VIF, proti zamrzání.
|
|
09.08.2011 19:55 -
|
2405976
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
C5 I má taky Eolysu?
C5 I má taky Eolysu?
|
|
09.08.2011 20:21 -
|
2405987
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
ja kupuju VIF v praci davam taky stale zimni
ja kupuju VIF v praci:-d:palec davam taky stale zimni
|
|
09.08.2011 20:25 -
|
2406000
|
|
jumep
|
|
|
ad eolys - ma kazda 2.2 ....
malo by ho davkovat podla mnozstva natankovaneho, ale ta davka nemusi byt presna a preto je lepsie prazdna plna, vtedy aj vydrzi aditivu myslim dlhsie ...
ja osobne davam zimny vif aj v lete
ad eolys - ma kazda 2.2 ....
malo by ho davkovat podla mnozstva natankovaneho, ale ta davka nemusi byt presna a preto je lepsie prazdna plna, vtedy aj vydrzi aditivu myslim dlhsie ...
ja osobne davam zimny vif aj v lete
|
|
09.08.2011 21:13 -
|
2406104
|
|
.45acp
|
|
|
Ano, 2,2 má FAP a k tomu i Eolys. O tankování nádre nejlépe do plna jsem byl kolegou poučen. To se taky snaím dodrovat, jen jsem neměl odvahu zkouet kam a to jse vyjet, tak jsem bral vdy kolem 50 litrů.
Taky jem si myslel, e to dávkuje po kadém otevření a zavření nádre plnou dávku eolys. e by to dávkovalo v nějakých poměrech v závislosti na stavu nádre před tankováním, nebo natankovaným mnoství jsem se nikde nedočetl. Pravda, taky jsem toho a tak moc nečetl.
Ano, 2,2 má FAP a k tomu i Eolys. O tankování nádre nejlépe do plna jsem byl kolegou poučen. To se taky snaím dodrovat, jen jsem neměl odvahu zkouet kam a to jse vyjet, tak jsem bral vdy kolem 50 litrů.
Taky jem si myslel, e to dávkuje po kadém otevření a zavření nádre plnou dávku eolys. e by to dávkovalo v nějakých poměrech v závislosti na stavu nádre před tankováním, nebo natankovaným mnoství jsem se nikde nedočetl. Pravda, taky jsem toho a tak moc nečetl.
|
|
| |
|
|