| | |
11.07.2010 11:37 -
Re: Intercooler nebo váha vzduchu
|
2350039
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak teď v tom mám trochu gulá......předpokládám, e ochlazovaný vzduch je ten, který proudí skrz vzduchový filtr přímo přes intercooler - skrz jeho ebra........tzn., e samotný intercooler by měl mít nií teplotu a uvnitř něj by měl kolovat tedy studený vzduch ???? Co ten vzduch uvnitř intercooleru tedy ochladí ?
Tak teď v tom mám trochu gulá......předpokládám, e ochlazovaný vzduch je ten, který proudí skrz vzduchový filtr přímo přes intercooler - skrz jeho ebra........tzn., e samotný intercooler by měl mít nií teplotu a uvnitř něj by měl kolovat tedy studený vzduch ???? Co ten vzduch uvnitř intercooleru tedy ochladí ?
|
|
11.07.2010 11:40 -
|
2350040
|
|
Darja
|
|
|
jako středokoly vzdělanej člověk bys mohl umět pouít google
Nic proti:
.link.
Jak se chladí voda ve vodním chladiči? Náporem....
Protoe kdy vzduch, co stlačí turbo, je horkej, potřebuje se teplota sníit, protoe víme, e studený je lepí ne horký....
Jetě jedno podobně ikovné téma jako tohle
.link.
jako středokoly vzdělanej člověk bys mohl umět pouít google :D
Nic proti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Intercooler
Jak se chladí voda ve vodním chladiči? Náporem....
Protoe kdy vzduch, co stlačí turbo, je horkej, potřebuje se teplota sníit, protoe víme, e studený je lepí ne horký.... :)
Jetě jedno podobně ikovné téma jako tohle :D
http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=25&t=856&start=0
|
|
11.07.2010 20:04 -
|
2350068
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Dutch napsal(a): Tak teď v tom mám trochu gulá......předpokládám, e ochlazovaný vzduch je ten, který proudí skrz vzduchový filtr přímo přes intercooler - skrz jeho ebra........tzn., e samotný intercooler by měl mít nií teplotu a uvnitř něj by měl kolovat tedy studený vzduch ???? Co ten vzduch uvnitř intercooleru tedy ochladí ?
Ví, ono je to přesně naopak - ten venkovní vzduch co proudí skrz ebra ochlazuje vzduch stlačený turbem procházející vnitřkem intercooleru.
Ví, ono je to přesně naopak - ten venkovní vzduch co proudí skrz ebra ochlazuje vzduch stlačený turbem procházející vnitřkem intercooleru.
|
|
11.07.2010 22:40 -
|
2350081
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak u tomu rozumím.....jetě jak zjistit, e funguje jak má ? Má nějaká čidla pro diagnostiku ?
...teď jak byly ty vedra, tak se autu zase nějak nechtělo...
Tak u tomu rozumím.....jetě jak zjistit, e funguje jak má ? Má nějaká čidla pro diagnostiku ?
...teď jak byly ty vedra, tak se autu zase nějak nechtělo...
|
|
11.07.2010 23:10 -
|
2350083
|
|
Darja
|
|
|
v takových pařácích ti zleniví kadé auto on je sakra znát, kdy nasává vduch třeba 25 °C a 35 °C.. a to mnohdá i teplejí
Kdybys ho měl naprasklý, tak auto bude líné furt a bude rát...
v takových pařácích ti zleniví kadé auto :) on je sakra znát, kdy nasává vduch třeba 25 °C a 35 °C.. a to mnohdá i teplejí :)
Kdybys ho měl naprasklý, tak auto bude líné furt a bude rát...
|
|
12.07.2010 07:48 -
|
2350091
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
presne...zlenivi uplne vse co je atmosfericke a pistove,tedy co potrebuje a je nachylne na hustotu a teplotu nasavaneho vzduchu a je uplne jedno jestli basti BA nebo NM
kdyby ho mel praskly tak mu to bude hlavne slusne kourit (MAF rika jednotce kolik tece vzduchu,ten ovsem tece dirou ven a do sani nedotece,a ta davkuje palivo ktere z nedostatku kysliku neshori ale proleti kominem ven)
presne...zlenivi uplne vse co je atmosfericke a pistove,tedy co potrebuje a je nachylne na hustotu a teplotu nasavaneho vzduchu a je uplne jedno jestli basti BA nebo NM
kdyby ho mel praskly tak mu to bude hlavne slusne kourit (MAF rika jednotce kolik tece vzduchu,ten ovsem tece dirou ven a do sani nedotece,a ta davkuje palivo ktere z nedostatku kysliku neshori ale proleti kominem ven)
|
|
24.10.2010 23:09 -
|
2359983
|
|
Juzek
|
Město: Vežký ari, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
U mojho C5 BREAK 2,0 HDi 2003) som objavil na dolnej časti chladiča stlačeného vzduchu olej a aj na krite pod nim.
Mozno to tu u bolo rozoberane viackrat ale neviem sa dopátra k jednoznačnej odpovedi čo by to mohlo by. Chcel by som s tym is do servisu a aby som im tam vetko nezoral prosím o radu čo by to mohlo pribline by.
Vopred ďakujem za vetky príspevky...
U mojho C5 BREAK 2,0 HDi 2003) som objavil na dolnej časti chladiča stlačeného vzduchu olej a aj na krite pod nim.
Mozno to tu u bolo rozoberane viackrat ale neviem sa dopátra k jednoznačnej odpovedi čo by to mohlo by. Chcel by som s tym is do servisu a aby som im tam vetko nezoral prosím o radu čo by to mohlo pribline by.
Vopred ďakujem za vetky príspevky...
|
|
25.10.2010 06:24 -
|
2359991
|
|
Mamlas
|
|
|
Netesny intercooler - mam stejny problem. Pomuze jen vymena.
Uz se to tu myslim probiralo nebo to bylo na starym foru citroeny.cz
Netesny intercooler - mam stejny problem. Pomuze jen vymena.
Uz se to tu myslim probiralo nebo to bylo na starym foru citroeny.cz
|
|
25.10.2010 07:25 -
|
2359993
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Dnes , nebo zítra budu intercooler demontovat. Take postup a výměnu (opravu) zkusím nafotit a poznatky dodám. Tak jako vy mám jej celý zamatěný ve spodní části... a chci vyloučit případný pokles tlaku turba - jeho únik (tlaku vzduchu) prasklinou. Jen pro zajímavost - nejčastějí cena nového intercooleru (od výrobce Valeo) je cca 4300 - 4500 kč, můu ho mít ale i za 3700. Jsem ale domluvený na opravu toho stávajícího, tak uvidím.
Dnes , nebo zítra budu intercooler demontovat. Take postup a výměnu (opravu) zkusím nafotit a poznatky dodám. Tak jako vy mám jej celý zamatěný ve spodní části... a chci vyloučit případný pokles tlaku turba - jeho únik (tlaku vzduchu) prasklinou. Jen pro zajímavost - nejčastějí cena nového intercooleru (od výrobce Valeo) je cca 4300 - 4500 kč, můu ho mít ale i za 3700. Jsem ale domluvený na opravu toho stávajícího, tak uvidím.
Přílohy: S5000449.JPG ( 531810b ) - intercooler.jpg ( 62353b ) - |
|
25.10.2010 12:21 -
|
2360039
|
|
tief
|
|
|
najprv by som skontroloval ci mas problemy s tlakom turba, ak nie tak to nechaj tak - skoro kazdy intercooler na 2.2 co som zatial videl bol od oleja ale tlaky turba boli ok ... je to len kozmeticka vada.
najprv by som skontroloval ci mas problemy s tlakom turba, ak nie tak to nechaj tak - skoro kazdy intercooler na 2.2 co som zatial videl bol od oleja ale tlaky turba boli ok ... je to len kozmeticka vada.
|
|
25.10.2010 13:23 -
|
2360062
|
|
jumep
|
|
|
odporucil by som to poumyvat a ked sa to prilis rychlo zanese, potom riesit
a tiez som tu mal auto kde presne ako bolo napisane, prepustala hadica zo serva a striekalo to na intercooler a okolie, ze to vypadalo na tecuci intercooler
ak je toho oleja ale prilis vela, moze znamenat aj nacate turbo alebo nieco podobne
odporucil by som to poumyvat a ked sa to prilis rychlo zanese, potom riesit
a tiez som tu mal auto kde presne ako bolo napisane, prepustala hadica zo serva a striekalo to na intercooler a okolie, ze to vypadalo na tecuci intercooler
ak je toho oleja ale prilis vela, moze znamenat aj nacate turbo alebo nieco podobne
|
|
25.10.2010 18:45 -
|
2360182
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Přátelé díky za dobré tipy ! S tou LDS kapalinou by mě to fakt nenapadlo S CC5 a Tiefem jsem si dnes troku dopisoval, tak díky za to ve A protoe je venku zima... to si jednu dáme (nebo aj dvě) Na Vae zdraví přátelé... a a to houpe !
Přátelé díky za dobré tipy ! S tou LDS kapalinou by mě to fakt nenapadlo :palec S CC5 a Tiefem jsem si dnes troku dopisoval, tak díky za to ve :palec A protoe je venku zima... to si jednu dáme (nebo aj dvě) Na Vae zdraví přátelé... a a to houpe ! :-d
Přílohy: S5000280.JPG ( 243386b ) - |
|
25.10.2010 19:02 -
|
2360191
|
|
jumep
|
|
|
farbou to tu lds pripomina
farbou to tu lds pripomina :D
|
|
26.10.2010 12:34 -
|
2360378
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak hlásím e intercooler je z vozu demontován a odvezen na tlakovou zkouku a případnou opravu.
Postup demontáe interccoleru z vozu je zde :
.link.
A jen na ukázku přikládám jaká je "díra" v motoru a jak je prostor znečitěn mastnotou.... podle stop na airboxu, intercooleru a hadicích bych skutečně řekl e ta mastnota jde ve směru od intercooleru. Monost ale e to jde od hadice serva jetě prověřím... po obědě budu v motoru letit a čistit
"Kdo si hraje nezlobí"
Take volal jsem a zjistil e .... chladič byl důkladně vyčitěn, následně tlakován na 1 atmosféru a ... díry byly 2 (jedna větí, druhá mení), te se to lepí, přes noc to zaschne, ráno (zítra) se opět natlakuje a mohu si pak přijet..... cena opravy intercooleru bude 650 kč .
Tak hlásím e intercooler je z vozu demontován a odvezen na tlakovou zkouku a případnou opravu.
Postup demontáe interccoleru z vozu je zde :
http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=1153100
A jen na ukázku přikládám jaká je "díra" v motoru a jak je prostor znečitěn mastnotou.... podle stop na airboxu, intercooleru a hadicích bych skutečně řekl e ta mastnota jde ve směru od intercooleru. Monost ale e to jde od hadice serva jetě prověřím... po obědě budu v motoru letit a čistit :-d
:-)) "Kdo si hraje nezlobí" :-))
Take volal jsem a zjistil e .... chladič byl důkladně vyčitěn, následně tlakován na 1 atmosféru a ... díry byly 2 (jedna větí, druhá mení), te se to lepí, přes noc to zaschne, ráno (zítra) se opět natlakuje a mohu si pak přijet..... cena opravy intercooleru bude 650 kč .
Přílohy: DSCN1744.JPG ( 323148b ) - \\\"díra\\\" v motorovém prostoru DSCN1746.JPG ( 252793b ) - |
|
26.10.2010 22:54 -
|
2360508
|
|
Juzek
|
|
|
Ja plánujem s bratom niečo podobné... Nae striebro trpí zjavne niečím podobným. Pridávam foto. To lepenie, ak by sa potvrdila diagnóza aj u naej C5, aké firmy sa na to pecializujú, podža akého kžúča ich hžada? Dúfam e na okolici to niekto zodpovedne a kresansky (nemyslím vatikánsky-zadarmo ale primerane) robí... Ale to budem riei a keď to rozoberieme... Dík za fotodokumentáciu... C5-ku mám krátko ale čo sme s bratom na ňu kukali zvnútra (z vonku je krásna) klobúk dole pred totými kohútmi )
Ja plánujem s bratom niečo podobné... Nae striebro trpí zjavne niečím podobným. Pridávam foto. To lepenie, ak by sa potvrdila diagnóza aj u naej C5, aké firmy sa na to pecializujú, podža akého kžúča ich hžada? Dúfam e na okolici to niekto zodpovedne a kresansky (nemyslím vatikánsky-zadarmo ale primerane) robí... Ale to budem riei a keď to rozoberieme... Dík za fotodokumentáciu... C5-ku mám krátko ale čo sme s bratom na ňu kukali zvnútra (z vonku je krásna) klobúk dole pred totými kohútmi :-)))
Přílohy: intercoler1.jpg ( 455375b ) - |
|
27.10.2010 08:52 -
|
2360553
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Juzek : No právě... viml jsem si e intercoolery u motorizace 2,2 HDi a 2,0 HDi je stejný , ale taky má stejnou nemoc - má praskliny ve spodní částí. Četl jsem o tom, viděl fotky, slyel i v servisu... ale doposud jsem nikde neviděl postup výměny, proto jsem s tím chtěl přijít. (U motoru 2,0 HDi toho moná se sundá méně) Cena nového dílu (Valeo)je od 3700 kč do cca 4600 kč , ale pokud se najde ikovný opravce tak do tisícovky je zase v pořádku. Zkus hledat v okolí KDO u vás dělá chladiče. Já jsem nael jednoho takového, pána u v důchodu, který tuhle činnost dělá 20 let na ivnost. Měl jsem o něm reference od jiných u od dřívějka... tak jsem jel hned za ním. (Dělá vechny druhy chladičů - olejové, na klimatizaci, intercoolery a samozřejmě na vodu / je jedno jestli na osobní, nákladní či motorky.... dělá vechny)
Za hodinu si pro něj jedu a pak si budu zase "hrát" u auta...
Take... mám hotovo ! Doplním jetě pár poznatků... Ten opravce jetě včera večer provedl tlakovou zkouku, zvýil tlak na 1,5 atmosféry a... objevil 3. malinkou dírku, take opravil i tu 3. stranu intercooleru a pro jistotu to samé udělal i u 4. strany. Opravené jsou tak vechny 4 rohy spodní části intercooleru. Zaplatil jsem 600 kč za opravu a doma pak ve smontoval.... Pocity ? Řekl bych, alespoň co jsem auto projel, e te turbo skutečně "nakopne" motor a zatlačí do sedačky.... Vím e určitě zabíralo okolo 1600 - 1800 otáček, ale ne tak razantně jako nyní. Prostě u tam byly úniky tlaku. Take.... jsem spokojen. Přikládám tady jetě fotky opraveného intercooleru ze kterých je patrné kde byly praskliny. Je moné e TO samé mají i ostatní majitelé "zamatených" intercoolerů....
Juzek : No právě... viml jsem si e intercoolery u motorizace 2,2 HDi a 2,0 HDi je stejný , ale taky má stejnou nemoc - má praskliny ve spodní částí. Četl jsem o tom, viděl fotky, slyel i v servisu... ale doposud jsem nikde neviděl postup výměny, proto jsem s tím chtěl přijít. (U motoru 2,0 HDi toho moná se sundá méně) Cena nového dílu (Valeo)je od 3700 kč do cca 4600 kč , ale pokud se najde ikovný opravce tak do tisícovky je zase v pořádku. Zkus hledat v okolí KDO u vás dělá chladiče. Já jsem nael jednoho takového, pána u v důchodu, který tuhle činnost dělá 20 let na ivnost. Měl jsem o něm reference od jiných u od dřívějka... tak jsem jel hned za ním. (Dělá vechny druhy chladičů - olejové, na klimatizaci, intercoolery a samozřejmě na vodu / je jedno jestli na osobní, nákladní či motorky.... dělá vechny)
Za hodinu si pro něj jedu a pak si budu zase "hrát" u auta... :-))
Take... mám hotovo ! Doplním jetě pár poznatků... Ten opravce jetě včera večer provedl tlakovou zkouku, zvýil tlak na 1,5 atmosféry a... objevil 3. malinkou dírku, take opravil i tu 3. stranu intercooleru a pro jistotu to samé udělal i u 4. strany. Opravené jsou tak vechny 4 rohy spodní části intercooleru. Zaplatil jsem 600 kč za opravu a doma pak ve smontoval.... Pocity ? Řekl bych, alespoň co jsem auto projel, e te turbo skutečně "nakopne" motor a zatlačí do sedačky.... Vím e určitě zabíralo okolo 1600 - 1800 otáček, ale ne tak razantně jako nyní. Prostě u tam byly úniky tlaku. Take.... jsem spokojen. Přikládám tady jetě fotky opraveného intercooleru ze kterých je patrné kde byly praskliny. Je moné e TO samé mají i ostatní majitelé "zamatených" intercoolerů....
Přílohy: DSCN1758.JPG ( 345934b ) - DSCN1759.JPG ( 362715b ) - DSCN1760.JPG ( 364205b ) - |
|
27.10.2010 18:45 -
|
2360620
|
|
Juzek
|
|
|
Včera sme menili klinový remeň prísluenstva a vybrali sme aj intercooler. Vyčistili sme ho a jednoducho ho natlakoval kompresorom uzavretím druhou rukou vývod. Naiel som tri dierky na spodnej strane intercoleru. Tak dočasu som ho zalepil resp. zalial celú spodnú stranu s takym metalovym tmelom(zmieajú sa kovove piliny a epoxid 7 v Baumax-e). Vydrí vraj -60 a do 150 °C. Nechal som to schnú 20 hod. Zaloili sme ho spä uvidíme ako to vydrí. Pomaly začnem zháňa nový...
Včera sme menili klinový remeň prísluenstva a vybrali sme aj intercooler. Vyčistili sme ho a jednoducho ho natlakoval kompresorom uzavretím druhou rukou vývod. Naiel som tri dierky na spodnej strane intercoleru. Tak dočasu som ho zalepil resp. zalial celú spodnú stranu s takym metalovym tmelom(zmieajú sa kovove piliny a epoxid 7 v Baumax-e). Vydrí vraj -60 a do 150 °C. Nechal som to schnú 20 hod. Zaloili sme ho spä uvidíme ako to vydrí. Pomaly začnem zháňa nový...
|
|
18.04.2011 20:15 -
|
2384937
|
|
ShrekC5
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Tak jsem dneska taky vymontoval intercoler a hned odvezl opravit. Uvidíme jak to pojede a to namontuju zpět a projedu.
Tak jsem dneska taky vymontoval intercoler a hned odvezl opravit. Uvidíme jak to pojede a to namontuju zpět a projedu. :-p
|
|
| |
|
|