| | |
07.10.2012 19:26 -
Re: Eolys - aditivum pro motory HDi s filtrem pevných částic FAP
|
2511114
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím po kolikati tisiců kilometru přiblině dojde v nadrce na eolys aditivum? pokud docházi tak by se měla oběvit hlaka na displeji aji u C5II? dík
Zdravím po kolikati tisiců kilometru přiblině dojde v nadrce na eolys aditivum? pokud docházi tak by se měla oběvit hlaka na displeji aji u C5II? dík
|
|
07.10.2012 19:28 -
|
2511115
|
|
jumep
|
|
|
nastavene to je priblizne na 120000km a bude to hlasit (pokial to nebolo stocene alebo inak upravene)
nastavene to je priblizne na 120000km a bude to hlasit (pokial to nebolo stocene alebo inak upravene)
|
|
07.10.2012 20:23 -
|
2511133
|
|
Hanz 397
|
|
|
Měl jsem tady Paouta,kterej měl OPRAVDOVEJCH 65000,zacpanej fap a bandasku suchou-paní neměla magnety na puntu a hlásilo jí to u asi 5000km,e je na suchu... Prej myslela,e to jsou ostřikovače,tak je vdycky dolila a e prej to zhaslo,přijela,a kdy jí nezhasínala ta kontrolka se čtyřkou(kontrolka motoru)
Měl jsem tady Paouta,kterej měl OPRAVDOVEJCH 65000,zacpanej fap a bandasku suchou-paní neměla magnety na puntu a hlásilo jí to u asi 5000km,e je na suchu... Prej myslela,e to jsou ostřikovače,tak je vdycky dolila a e prej to zhaslo,přijela,a kdy jí nezhasínala ta kontrolka se čtyřkou(kontrolka motoru) :-d
|
|
07.10.2012 20:57 -
|
2511158
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Paní byla pravděpodobně zaměstnaná v autorizovaným servise.
Paní byla pravděpodobně zaměstnaná v autorizovaným servise. :palec
|
|
08.10.2012 19:36 -
|
2511457
|
|
jumep
|
|
|
s vyvojarmi som o tom nehovoril
ale:
- jednotky do EOLYS 176 sa nedaju prepnut (nemaju soft na to aj ked to diagnostika ukazuje ako prepnutelne), tj. je potrebne vymenit jednotku za novsiu
- filter je rovnaky
- nadrzka je na zaklade objednacich cisel ina (urcena zvlast pre dxp a zvlast pre e 176) (otvorenu som mal len DXP)
- aditivacna ihla je rovnaka
osobne som zatial dal vzdy dxp, teoreticky by to vymenou riadiacky malo byt riesitelne .... chcelo by to ale pohovorit s niekym z PSA - motorarov / vyvojarov
s vyvojarmi som o tom nehovoril
ale:
- jednotky do EOLYS 176 sa nedaju prepnut (nemaju soft na to aj ked to diagnostika ukazuje ako prepnutelne), tj. je potrebne vymenit jednotku za novsiu
- filter je rovnaky
- nadrzka je na zaklade objednacich cisel ina (urcena zvlast pre dxp a zvlast pre e 176) (otvorenu som mal len DXP)
- aditivacna ihla je rovnaka
osobne som zatial dal vzdy dxp, teoreticky by to vymenou riadiacky malo byt riesitelne .... chcelo by to ale pohovorit s niekym z PSA - motorarov / vyvojarov
|
|
11.10.2012 18:07 -
|
2512171
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Tak dnes mi po natankování autíčko začalo hlásit, e mu začíná docházet aditivum do FAPu. Jak moc se mám hnát na výměnu, abych neublíil filtru? Zvládne jetě jednu nádr a nebo ho radi mám odstavit?
smazáno .......
Tak dnes mi po natankování autíčko začalo hlásit, e mu začíná docházet aditivum do FAPu. Jak moc se mám hnát na výměnu, abych neublíil filtru? Zvládne jetě jednu nádr a nebo ho radi mám odstavit?
smazáno .......
|
|
11.10.2012 19:07 -
|
2512202
|
|
tomikm
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) najk, 11.10.12 21:14 Důvod: rady ohledně Fap off si dej do vlákna Fap a neplevelit toto vlákno!!!!!!! | | |
|
11.10.2012 19:25 -
|
2512205
|
|
Mamlas
|
|
|
Nekde tu bylo napsano, ze se da nejak rucne pomoci tycky zmerit kolik zbyva aditiva v nadrzce. Potreboval bych vedet kudy se do ty nadrzky da dostat, abych to nejak zmeril?
Po natakovani plne nadrze mi to zacalo hlasit nizkou hladinu aditiv, tak chci vedet kolik zbyva jestli nahodou nejsem uz na suchu a zda to jeste jednu plnou nadrz zvladne aditivovat nez ho doplnim a vycistim FAP.
Nekde tu bylo napsano, ze se da nejak rucne pomoci tycky zmerit kolik zbyva aditiva v nadrzce. Potreboval bych vedet kudy se do ty nadrzky da dostat, abych to nejak zmeril?
Po natakovani plne nadrze mi to zacalo hlasit nizkou hladinu aditiv, tak chci vedet kolik zbyva jestli nahodou nejsem uz na suchu a zda to jeste jednu plnou nadrz zvladne aditivovat nez ho doplnim a vycistim FAP.
|
|
11.10.2012 20:34 -
|
2512212
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Mamlas napsal(a): Nekde tu bylo napsano, ze se da nejak rucne pomoci tycky zmerit kolik zbyva aditiva v nadrzce. Potreboval bych vedet kudy se do ty nadrzky da dostat, abych to nejak zmeril?
nádrku a její hrdlo má u levého zadního kola, musí pod to lehnout a uvidí. Jen netuím, jak po změření hladiny odhadne, kolik jetě můe jezdit do doplnění. Mně auto občas hlásilo v zimě, e má málo aditiva a myslím, e se tu někde psalo, e je to příčina nízkého napětí.
nádrku a její hrdlo má u levého zadního kola, musí pod to lehnout a uvidí. Jen netuím, jak po změření hladiny odhadne, kolik jetě můe jezdit do doplnění. Mně auto občas hlásilo v zimě, e má málo aditiva a myslím, e se tu někde psalo, e je to příčina nízkého napětí.
|
|
11.10.2012 21:29 -
|
2512229
|
|
jumep
|
|
|
staci tu pohladat, navod znel vyrobit si z drotu mierku, tu tam strcit a pozret
a rovnako ako v tom clanku pisem - podla teorie toho co tam je dalsich 20-30t to moze dat
staci tu pohladat, navod znel vyrobit si z drotu mierku, tu tam strcit a pozret
a rovnako ako v tom clanku pisem - podla teorie toho co tam je dalsich 20-30t to moze dat
|
|
11.10.2012 21:30 -
|
2512230
|
|
jruze
|
|
|
Mělo by to hlásit přiblině tak asi dvacet tisíc před tím ne úplně dojde - nádr to zvládne určitě.
Mělo by to hlásit přiblině tak asi dvacet tisíc před tím ne úplně dojde - nádr to zvládne určitě.
|
|
14.10.2012 17:24 -
|
2512748
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak jsem se dneska podival kolik je jeste v nadrzce Eolysu. Tim kontrolnim otvorem jsem strcil dovnitr kus dratu a nameril jsem asi 1cm. Takze to jeste nejakou tu nadrz vydrzi.
Kdyz jsem mel sundany to vicko, tak bylo uvnitr pekne zadelany. Presne jako na fotkach od Jumepa z rozebrany nadrzky. Kde se tam ten sajrajt bere? Nadrzka je plastova, utesnena. Tak jedine ze by rezlo samo cerpadlo.
Tak jsem se dneska podival kolik je jeste v nadrzce Eolysu. Tim kontrolnim otvorem jsem strcil dovnitr kus dratu a nameril jsem asi 1cm. Takze to jeste nejakou tu nadrz vydrzi.
Kdyz jsem mel sundany to vicko, tak bylo uvnitr pekne zadelany. Presne jako na fotkach od Jumepa z rozebrany nadrzky. Kde se tam ten sajrajt bere? Nadrzka je plastova, utesnena. Tak jedine ze by rezlo samo cerpadlo.
Přílohy: vicko.jpg ( 279589b ) - vicko - Eolys |
|
14.10.2012 20:02 -
|
2512806
|
|
jumep
|
|
|
cerpadlo rezne ked je tam voda a ta sa tam moze nakondenzovat, odporucam to pred doplnenim vybrat z auta a vyliat
ps. nemylit si hrdzu so zaschnutym eolysom
cerpadlo rezne ked je tam voda a ta sa tam moze nakondenzovat, odporucam to pred doplnenim vybrat z auta a vyliat
ps. nemylit si hrdzu so zaschnutym eolysom
|
|
12.11.2012 07:54 -
|
2520888
|
|
navisl
|
|
|
Tak na mně taky dolo, minulý týden mi moje C5 zahlásila, "nízká hladina FAP", při 169 t. km.
Pročetl jsem vae návody, připomínky a tak se podle nich zařídím. Myslím e je ve srozumitelné. Ale jetě dva dotazy. 1. Víte někdo kde nyní nejlevněji sehnat aditvum, tedy Infineum. 2. Kam s karcinogením cerínem?
Tak na mně taky dolo, minulý týden mi moje C5 zahlásila, "nízká hladina FAP", při 169 t. km.
Pročetl jsem vae návody, připomínky a tak se podle nich zařídím. Myslím e je ve srozumitelné. Ale jetě dva dotazy. 1. Víte někdo kde nyní nejlevněji sehnat aditvum, tedy Infineum. 2. Kam s karcinogením cerínem?
|
|
13.11.2012 07:48 -
|
2521374
|
|
navisl
|
|
|
Prima, dvě samostatné hláky o stavu FAPu, to jsem nevěděl, jeden se pořád učí... Díky
Prima, dvě samostatné hláky o stavu FAPu, to jsem nevěděl, jeden se pořád učí... Díky
|
|
21.07.2013 18:01 -
|
2600337
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravim, mám takovou blbou otázku mám najeto 142 000km skutečných ale eolys se měl u ozvat ne? Nadrka je tak na 120 000km nebo se pletu? a auto taky jezdí v pohodě. Jenom doufam e ho někdo předemnou nevykuchal ale to bych asi neproel na technické (adnej známej). Dík
Zdravim, mám takovou blbou otázku mám najeto 142 000km skutečných ale eolys se měl u ozvat ne? Nadrka je tak na 120 000km nebo se pletu? a auto taky jezdí v pohodě. Jenom doufam e ho někdo předemnou nevykuchal ale to bych asi neproel na technické (adnej známej). Dík
|
|
21.07.2013 19:15 -
|
2600355
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
michal napsal(a): Zdravim, mám takovou blbou otázku mám najeto 142 000km skutečných ale eolys se měl u ozvat ne? Nadrka je tak na 120 000km nebo se pletu? a auto taky jezdí v pohodě. Jenom doufam e ho někdo předemnou nevykuchal ale to bych asi neproel na technické (adnej známej). Dík
Ja mam tiez 2.0HDI a original bez FAP mozno je to aj tvoj pripad.
Ja mam tiez 2.0HDI a original bez FAP mozno je to aj tvoj pripad.
|
|
21.07.2013 19:16 -
|
2600357
|
|
michal
|
|
|
a jak poznám e tam nemám FAP? nadobka na eolys tam je tu jsem viděl poznám to nějak pomoci diagnostiky e tam nemám FAP nebo je vybrakovanej? dík
a jak poznám e tam nemám FAP? nadobka na eolys tam je tu jsem viděl poznám to nějak pomoci diagnostiky e tam nemám FAP nebo je vybrakovanej? dík
|
|
| |
|
|