| | |
11.07.2009 10:19 -
Re: Eolys - aditivum pro motory HDi s filtrem pevných částic FAP
|
873692
|
|
jumep
|
|
|
zdenek1214 napsal(a): Faulty antipollution system. Odjel jsem do citroen servïsu v K. Varech (MINIMO) a tam mi řekli, e neproběhla regenerace FAPu jak měla. Vzali si auto, udělali regeneraci, smazali chybové hláky a e je prý ve O.K. Po 20 km hláka vyskočila znovu. Vola jsem a oni řekli, e to nemám řeit, protoe na mém autě se FAP dělá při 140 tisících
Kokoooz, oni fakt nevedia co s fapom a ze kludne moze nastat situacia ze ho treba riesit skor, resp. neskor. Ak je aditiva malo, aspon c5 1 si pise malo aditiva, antipollution je mega vseobecny pojem zavady na motore a s fapom nemusi absolutne suvisiet. Odporucam zajst za niekym kto vie na co sa pouziva diagnostika a dany servis pouzivat max na kupu dielov a prislusenstva. Mi pride ze ty ludia v tych servisoch predtym robili 120tky a tu im ukazali ako sa daju veci vymenit a hotovo.
Teoreticky to moze mat suvis s fapom, ale skor by som ho hladal vo funkcnej casti - ako napr. cidla a pod.
Resp. aspon tie chyby z diagnostiky by sa hodili. Myslim ze z Karlovich Varov ta posielat do holetina alebo olomouca je fakt z ruky ....
Kokoooz, oni fakt nevedia co s fapom a ze kludne moze nastat situacia ze ho treba riesit skor, resp. neskor. Ak je aditiva malo, aspon c5 1 si pise malo aditiva, antipollution je mega vseobecny pojem zavady na motore a s fapom nemusi absolutne suvisiet. Odporucam zajst za niekym kto vie na co sa pouziva diagnostika a dany servis pouzivat max na kupu dielov a prislusenstva. Mi pride ze ty ludia v tych servisoch predtym robili 120tky a tu im ukazali ako sa daju veci vymenit a hotovo.
Teoreticky to moze mat suvis s fapom, ale skor by som ho hladal vo funkcnej casti - ako napr. cidla a pod.
Resp. aspon tie chyby z diagnostiky by sa hodili. Myslim ze z Karlovich Varov ta posielat do holetina alebo olomouca je fakt z ruky ....
|
|
14.07.2009 08:41 -
|
873809
|
|
dulo1
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
drobec napsal(a): to je predsa jasne.. vymenit hadicku
Drobec, ktorú hadičku si myslel.Sú tam 2 vlastne tretia je napúacia.Tie dve vedú niekam k nádri, ďalej nevidím je tam dos blbý prístup.
to je predsa jasne.. vymenit hadicku
Drobec, ktorú hadičku si myslel.Sú tam 2 vlastne tretia je napúacia.Tie dve vedú niekam k nádri, ďalej nevidím je tam dos blbý prístup.
|
|
14.07.2009 09:29 -
|
873812
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
hmm ale hadicka nema nic spolecneho s nadobkou ,myslim ve vstahu k diagnostice
je mozne je opravdu v nadobce odeslo cidlo hladine nebo je nekde prerusene vedeni
hmm ale hadicka nema nic spolecneho s nadobkou ,myslim ve vstahu k diagnostice
je mozne je opravdu v nadobce odeslo cidlo hladine nebo je nekde prerusene vedeni
|
|
14.07.2009 10:15 -
|
873815
|
|
dulo1
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
No, Drobec srandičky , ale ja sa chytám u aj mono nelogických vecí.
Autodiag, včera som Ti poslal mail s touto mojou problematikou, myslí, e by mohla by naozaj vadná nádrka, nedá sa ten snímač hladiny aditíva nejako vymontova a opravi??????
No, Drobec srandičky , ale ja sa chytám u aj mono nelogických vecí.
Autodiag, včera som Ti poslal mail s touto mojou problematikou, myslí, e by mohla by naozaj vadná nádrka, nedá sa ten snímač hladiny aditíva nejako vymontova a opravi??????
|
|
14.07.2009 17:35 -
|
873823
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to mas pravsu ze kdyby byla praskla hadicka tak z nadobky ubejva a to by bylo videt ale tobe neubejva jen ti to hlasi ze nemas ..tak zkus myslet logicky misto nelogicky v tomto propade
to mas pravsu ze kdyby byla praskla hadicka tak z nadobky ubejva a to by bylo videt ale tobe neubejva jen ti to hlasi ze nemas ..tak zkus myslet logicky misto nelogicky v tomto propade
|
|
14.07.2009 18:36 -
|
873824
|
|
dulo
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jumep napsal(a): hadicky su tam 2 do nadrze + nalievacia, mozem nafotit otazka je preco ten problen nezverejnis aj ostatnym?
Jumep, tento celý problém som rieil a zverejnil 10.7. pri mojom prvom prihlásení na čet.Nebola iadna seriozna odozva a z fora som sa dozvedel, e podobný problém rieil autodiag, tak som ho oslovil mailom. Take je to vetko verejné. Nič som neutajil.
hadicky su tam 2 do nadrze + nalievacia, mozem nafotit otazka je preco ten problen nezverejnis aj ostatnym?
Jumep, tento celý problém som rieil a zverejnil 10.7. pri mojom prvom prihlásení na čet.Nebola iadna seriozna odozva a z fora som sa dozvedel, e podobný problém rieil autodiag, tak som ho oslovil mailom. Take je to vetko verejné. Nič som neutajil.
|
|
14.07.2009 20:56 -
|
873827
|
|
jumep
|
|
|
on pisal ze to pisal na c~et - tj. chat; nedivim sa ze nebola ziadna odozva, treba davat do fora ....
tak sa s nami este raz podel s danym problemom, chat je proste na tliachanie, ale nie extra riesenie problemov .. asi tolko k tomu
on pisal ze to pisal na c~et - tj. chat; nedivim sa ze nebola ziadna odozva, treba davat do fora ....
tak sa s nami este raz podel s danym problemom, chat je proste na tliachanie, ale nie extra riesenie problemov .. asi tolko k tomu
|
|
15.07.2009 15:32 -
|
873850
|
|
jumep
|
|
|
to co pisal tomik je ze mu to pise malo aditiva, co treba zresetovat, v autorizovanych servisoch je to casto krat nad ich sili a to mu autodiag zresetoval ..
tj, ako pises
dulo1 napsal(a): "Aditívum sme doliali a podža pokynov servisu som mal natankova viacej krát a potom prís na diagnostiku.Na diagnostike ale zistil, e sa stále nedá počítač vynulova a závadu stále píe."
su neschopny a zajdi za autodiagom priamo - kde sa s tym pohra a resetne ... este by som uvazoval o vycisteni fapu, plna nadrzka eolysu by pri starom systeme fapu mala byt zaneseny fap, aspon v mojom pripade to asi tak bolo, bo som ho cez vikend vycistil a auto zacalo fungovat normalne .... tj. zrazu uz motor taha od 1500otacok co predtym bol lemra jak to ..... som sa stym nevedel rozbehnut do kopca ...
jo, a este v ten den som ti odpisal na to toto:
jumep napsal(a): "ono nevedia robit s diagnostikou, kontaktuj autodiaga a nechaj si to resetnut
(resp. zaujimalo by ma co by povedali po vymene nadobky) ono nevedia robit s diagnostikou, kontaktuj autodiaga a nechaj si to resetnut (resp. zaujimalo by ma co by povedali po vymene nadobky) "
to co pisal tomik je ze mu to pise malo aditiva, co treba zresetovat, v autorizovanych servisoch je to casto krat nad ich sili a to mu autodiag zresetoval ..
tj, ako pises
|
|
15.07.2009 17:49 -
|
873858
|
|
dulo
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Jumep, pri návteve servisu vo Zvolene mi tvrdili , e je to na výmenu fapu.Naiel som si potom maníka (ako to býva zvykom pracovník onoho servisu, ktorý fuuje aj doma) a ten potom zistil na diagnostike, e fap sa regeneruje myslím po 1200 km, čo uvedený maník tvrdil, e je dos dlhý interval a e je to ete OK. Ale moju chybu nedokáe resetnú a závadu vidí v nádrke, lebo kabelá je tie OK.
Jumep, pri návteve servisu vo Zvolene mi tvrdili , e je to na výmenu fapu.Naiel som si potom maníka (ako to býva zvykom pracovník onoho servisu, ktorý fuuje aj doma) a ten potom zistil na diagnostike, e fap sa regeneruje myslím po 1200 km, čo uvedený maník tvrdil, e je dos dlhý interval a e je to ete OK. Ale moju chybu nedokáe resetnú a závadu vidí v nádrke, lebo kabelá je tie OK.
|
|
15.07.2009 23:05 -
|
873866
|
|
jumep
|
|
|
tak zajdi do olomouca
ak by mala byt chyba v nadrzke, podla mna by sa vyskytla aj chyba aditivacie paliva
jo a 1200km je hooodne moc .... ak nemas niekde dieru na vyfuku tak potom je to ok
tak zajdi do olomouca
ak by mala byt chyba v nadrzke, podla mna by sa vyskytla aj chyba aditivacie paliva
jo a 1200km je hooodne moc .... ak nemas niekde dieru na vyfuku tak potom je to ok :)
|
|
23.08.2009 11:55 -
|
1104882
|
|
Tomi2002
|
|
|
U keď tu je reč o Eolsyse, zaujímalo by ma, či sa eolsys dávkuje podža mnostva natankovaného paliva, alebo je to kontantné mnostvo, ktoré sa nadávkuje po natankovaní. A ete, má nejaký súvis magnet, ktorý je na palivovej zátke a spínač, ktorým sa manipuluje pri otváraní veka nádre, s dávkovaním eolsysu?
U keď tu je reč o Eolsyse, zaujímalo by ma, či sa eolsys dávkuje podža mnostva natankovaného paliva, alebo je to kontantné mnostvo, ktoré sa nadávkuje po natankovaní. A ete, má nejaký súvis magnet, ktorý je na palivovej zátke a spínač, ktorým sa manipuluje pri otváraní veka nádre, s dávkovaním eolsysu?
|
|
23.08.2009 12:04 -
|
1104883
|
|
jumep
|
|
|
minimalne treba tankovat 10l paliva, predpokladam ze to zaznamena jeden nastrek ale mnozstvo je prisposobene mnozstvu paliva. Magnety su ako spinac, otvorenie a zatvorenie nadrze = zistenie a nastrek eolysu.
ps. stale mame eolys 3l na predaj 2003+ ak niekto chcete
minimalne treba tankovat 10l paliva, predpokladam ze to zaznamena jeden nastrek ale mnozstvo je prisposobene mnozstvu paliva. Magnety su ako spinac, otvorenie a zatvorenie nadrze = zistenie a nastrek eolysu.
ps. stale mame eolys 3l na predaj 2003+ ak niekto chcete
|
|
23.08.2009 12:19 -
|
1104886
|
|
Tomi2002
|
|
|
A k čomu je ten spínač na veku nádre. Keď otvára veko, zatlačí, keď zatvára, tie zatlačí. Podža schémy by mala ís káblovačka od tohto spínača niekde ku nádri. Tie to súvisi s dávkovaním eolsysu, alebo to plní inú funkciu. Mám synátora, ktorý to niekožkokrát počas "hry na tankovanie"otvorí a zatvorí (iba to veko, nie nádr) a potom mi oznámi, e mi natankoval.
A k čomu je ten spínač na veku nádre. Keď otvára veko, zatlačí, keď zatvára, tie zatlačí. Podža schémy by mala ís káblovačka od tohto spínača niekde ku nádri. Tie to súvisi s dávkovaním eolsysu, alebo to plní inú funkciu. Mám synátora, ktorý to niekožkokrát počas "hry na tankovanie"otvorí a zatvorí (iba to veko, nie nádr) a potom mi oznámi, e mi natankoval. :-o
|
|
23.08.2009 14:01 -
|
1104890
|
|
jumep
|
|
|
to neni spinac ale len pruzina na lahke otvaranie nadrze, ak ti tam idu kable tak to je zamykanie
to neni spinac ale len pruzina na lahke otvaranie nadrze, ak ti tam idu kable tak to je zamykanie
|
|
21.09.2009 15:00 -
|
1106150
|
|
Jeffrey
|
|
|
Ahoj, potřebuju radu. Jaký typ Eolys do C5II 2.0Hdi 16V (2005) a do C8 2.2Hdi 16V (2003)? Budu dolívat na obou vozech, ale nevím přesně pro který vůz jaký typ aditiva Eolys. Předem díky za případné rady.
Ahoj, potřebuju radu. Jaký typ Eolys do C5II 2.0Hdi 16V (2005) a do C8 2.2Hdi 16V (2003)? Budu dolívat na obou vozech, ale nevím přesně pro který vůz jaký typ aditiva Eolys. Předem díky za případné rady.
|
|
21.09.2009 16:10 -
|
1106152
|
|
jumep
|
|
|