| | |
28.06.2015 11:55 -
Re: Eolys - aditivum pro motory HDi s filtrem pevných částic FAP
|
2835075
|
|
waros
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
včera jsem jí demontoval tak nějaké foto.
včera jsem jí demontoval tak nějaké foto. :-o
Přílohy: nádrka na aditivum citroen C5 č.09730029900.png ( 5591490b ) - nádrka na aditivum pohlad na připojrní k čerpadlu.jpg ( 1739398b ) - |
|
16.07.2015 21:39 -
|
2841656
|
|
waros
|
|
|
Tak nádrka je ok. Funguje to na principu elektromagnetického pístku. Při zapnutém stavu se elektromagnet přitáhne naplní se adetivem a při vypnutí jej pruinka vrátí zpět a při tom vstříkne nepatrné mnoství do nádre. Problém je elektroinstalaci. Nemáte někdo elektro schéma na C5?
Tak nádrka je ok. Funguje to na principu elektromagnetického pístku. Při zapnutém stavu se elektromagnet přitáhne naplní se adetivem a při vypnutí jej pruinka vrátí zpět a při tom vstříkne nepatrné mnoství do nádre. Problém je elektroinstalaci. Nemáte někdo elektro schéma na C5?
|
|
16.07.2015 23:24 -
|
2841750
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Schéma sice nemám, ale pokud si pamatuju, u mě (také C5 II) je čerpadlo aditivace kabelem přímo propojeno s řídící jednotkou aditivace, která ho ovládá.
Řídící jednotku mám umístěnou na čelní příčce interiéru karoserie, myslím tak cca 20 cm nad plynovým pedálem. Vypadá nějak takhle:
Schéma sice nemám, ale pokud si pamatuju, u mě (také C5 II) je čerpadlo aditivace kabelem přímo propojeno s řídící jednotkou aditivace, která ho ovládá.
Řídící jednotku mám umístěnou na čelní příčce interiéru karoserie, myslím tak cca 20 cm nad plynovým pedálem. Vypadá nějak takhle:
|
|
16.07.2015 23:37 -
|
2841757
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jetě jsem nael téma, kde toho najde více .link.
Jetě jsem nael téma, kde toho najde více http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/2351443-ridici-jednotka-cerpadla-aditivace/
|
|
20.07.2015 16:30 -
|
2842928
|
|
waros
|
|
|
Jo mám ho tam také. Pokusím se sehnat jinou jednotku. Doufám e to nebude chtít nahrát do ní program. To bych asi skončil s opravou.
Jo mám ho tam také. Pokusím se sehnat jinou jednotku. Doufám e to nebude chtít nahrát do ní program. To bych asi skončil s opravou.:-))
|
|
11.09.2015 13:31 -
|
2860461
|
|
milosduris
|
Město: Trencin, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravim.
Som zrovna dovolenke v Grecku a moja C5 r.v. 2012 mi napisala, ze ma nizku hladinu aditiva. Ako tu uz niekto pisal, domov na tom urcite este dojdem, ale isiel som hladat nalievacie hrdlo pre aditivum a nikde nic! Ani pod lavym zadnym podblatnikom a ani pravym! Videl som fotky tej hadicky pod podblatnikom, ale u mojej C5 to tam nemam!
Jedina nadobla bola pod LZ prahom od kolesa ale bola to skor plocha cca 4cm hruba nadobka nalezato. Ale ziaden stupel tam nebol, len konektor s kablom z boku a z vrchu.
Viete mi niekto poradit kde sa to aditivum dolieva?
Dakujem za info!
Zdravim.
Som zrovna dovolenke v Grecku a moja C5 r.v. 2012 mi napisala, ze ma nizku hladinu aditiva. Ako tu uz niekto pisal, domov na tom urcite este dojdem, ale isiel som hladat nalievacie hrdlo pre aditivum a nikde nic! Ani pod lavym zadnym podblatnikom a ani pravym! Videl som fotky tej hadicky pod podblatnikom, ale u mojej C5 to tam nemam!
Jedina nadobla bola pod LZ prahom od kolesa ale bola to skor plocha cca 4cm hruba nadobka nalezato. Ale ziaden stupel tam nebol, len konektor s kablom z boku a z vrchu.
Viete mi niekto poradit kde sa to aditivum dolieva?
Dakujem za info!
|
|
11.09.2015 15:12 -
|
2860494
|
|
Robert
|
Město: Horní Holetín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
nevím, jestli jsem četl dost pozorně, ale od org č. 12166 je aditivum PowerFlex. Tzn e 176ka se pouívá jen do 12165 tj do r.v 2,2010. Pokud si nalejete 176ku do novějího auta, máte za chvíli nevratný problém s FAPem!!!
nevím, jestli jsem četl dost pozorně, ale od org č. 12166 je aditivum PowerFlex. Tzn e 176ka se pouívá jen do 12165 tj do r.v 2,2010. Pokud si nalejete 176ku do novějího auta, máte za chvíli nevratný problém s FAPem!!!
|
|
12.09.2015 11:36 -
|
2860695
|
|
jumep
|
|
|
POZOR : Je zakázáno mísit vzájemně aditiva INFINEUM F7995 a Rhodia EOLYS POWERFLEX.
kazdopadne som na C5 powerflex nevidel (hlavne som mal za to ze ten je dodavany len v tych sackoch)
POZOR : Je zakázáno mísit vzájemně aditiva INFINEUM F7995 a Rhodia EOLYS POWERFLEX.
kazdopadne som na C5 powerflex nevidel (hlavne som mal za to ze ten je dodavany len v tych sackoch)
|
|
12.09.2015 12:37 -
|
2860703
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): POZOR : Je zakázáno mísit vzájemně aditiva INFINEUM F7995 a Rhodia EOLYS POWERFLEX.
Dávají ho do C4picaso a koupit se dá mám za to e má modré víčko. Kdy ho smíchá nic se neděje(zkoueli jsme to .Ale zakazují to.Jinak já jsem jetě na ádnýn autě modrou spojku neviděl - jen v prac. postupech a to jsem tu měl i 2014. tak nevím do čeho to vlastně dávají a aditiva beru v Citroenu na vin a vdy mi dá zelené. a na autě také zelené.Jinak čerpadla totoné,FAP totoný,dávkování totoné - tak co je jinak? (aditiva se nesráejí,hustota stejná,barva stejná - e by výrobce jiný -je to jako 176 a infineum.)
I kdy asi bude buď účinějí nebo koncentrovanějí páč pytlík je 2,2L a náplň nádobky 3L.
Dávají ho do C4picaso a koupit se dá mám za to e má modré víčko. Kdy ho smíchá nic se neděje(zkoueli jsme to .Ale zakazují to.Jinak já jsem jetě na ádnýn autě modrou spojku neviděl - jen v prac. postupech a to jsem tu měl i 2014. tak nevím do čeho to vlastně dávají a aditiva beru v Citroenu na vin a vdy mi dá zelené.:nevim a na autě také zelené.Jinak čerpadla totoné,FAP totoný,dávkování totoné - tak co je jinak? (aditiva se nesráejí,hustota stejná,barva stejná - e by výrobce jiný -je to jako 176 a infineum.)
I kdy asi bude buď účinějí nebo koncentrovanějí páč pytlík je 2,2L a náplň nádobky 3L.
|
|
25.11.2015 07:31 -
|
2891140
|
|
PavelA
|
|
|
Zdravím, neřeil jste někdy závadu aditivního systému. Začal mě hlásit palubní počítač závadu nedostatku aditiva. Aditivum jsem koupil a nechal ho doplnit. V ŘJ aditivního systému to stále hlásí závadu 21 - Signál min. odstupu aditiva Přeruení. V servisu řekli e bude nejspí vadná nádobka na aditivum. Nádobku jsem vyměnil ale závada je pořád stejná.
Zdravím, neřeil jste někdy závadu aditivního systému. Začal mě hlásit palubní počítač závadu nedostatku aditiva. Aditivum jsem koupil a nechal ho doplnit. V ŘJ aditivního systému to stále hlásí závadu 21 - Signál min. odstupu aditiva Přeruení. V servisu řekli e bude nejspí vadná nádobka na aditivum. Nádobku jsem vyměnil ale závada je pořád stejná.
|
|
25.11.2015 08:06 -
|
2891152
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
A zadával někdo hodnoty stavu náplně pomocí diagnostiky?
Já díky tomuto problému přiel o FAP.
Ale to u je jiné téma...
A zadával někdo hodnoty stavu náplně pomocí diagnostiky?
Já díky tomuto problému přiel o FAP. :-((((
Ale to u je jiné téma... :-(
|
|
25.11.2015 09:19 -
|
2891163
|
|
PavelA
|
|
|
Ano bylo potřeba znovunastavit počítalo. Dělal to mechanik přímo v Citroenu. Ale řekl e jednotka nezačne
počítat pokud nebude pamě čistá.
Ano bylo potřeba znovunastavit počítalo. Dělal to mechanik přímo v Citroenu. Ale řekl e jednotka nezačne
počítat pokud nebude pamě čistá.
|
|
25.11.2015 10:02 -
|
2891175
|
|
jumep
|
|
|
keby sa viacej citalo tak sa vie ze je to bezny problem tej nadrzky a treba tam dat odpor miesto toho snimaca hladiny
keby sa viacej citalo tak sa vie ze je to bezny problem tej nadrzky a treba tam dat odpor miesto toho snimaca hladiny
|
|
25.11.2015 10:55 -
|
2891183
|
|
PavelA
|
|
|
táké jsem si to myslel. Odpor jsem tam dal. Závada z RJ aditiva u lze vymazat. Nicméně to nepomohlo, protoe v ŘJ motoru i přesto e je tam odpor tak hlásí minimu aditiva stále dál a po cca 1-2 minutách jízdy se zase oběví hláka na přístrojovce e není aditivum.
táké jsem si to myslel. Odpor jsem tam dal. Závada z RJ aditiva u lze vymazat. Nicméně to nepomohlo, protoe v ŘJ motoru i přesto e je tam odpor tak hlásí minimu aditiva stále dál a po cca 1-2 minutách jízdy se zase oběví hláka na přístrojovce e není aditivum.
|
|
| |
|
|