| | |
25.11.2013 18:35 -
Re: Eolys - aditivum pro motory HDi s filtrem pevných částic FAP
|
2641116
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Musí se udělat trochu víc ne jenom dolít,v jakém stavu je fap,přez diagnostiku zadat doplnění a jaké mnoství,přečti celé vlákno,pak bude vědět co potřebuje,jinak vítej v klubu.
Musí se udělat trochu víc ne jenom dolít,v jakém stavu je fap,přez diagnostiku zadat doplnění a jaké mnoství,přečti celé vlákno,pak bude vědět co potřebuje,jinak vítej v klubu.;-)
|
|
25.11.2013 20:40 -
|
2641147
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
A hlavně aby tam vůbec něco dali a jen nenastavili naplnění diagnostikou...
A hlavně aby tam vůbec něco dali a jen nenastavili naplnění diagnostikou...
|
|
25.11.2013 20:42 -
|
2641149
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Po dolití aditiv by se mělo zadat diagnostikou do počítače gramá,teda jestli se nepletu i pokud byl vyčitěn nebo dán nový fap.
Po dolití aditiv by se mělo zadat diagnostikou do počítače gramá,teda jestli se nepletu i pokud byl vyčitěn nebo dán nový fap.:nevim
|
|
26.11.2013 09:07 -
|
2641198
|
|
63zdenda
|
|
|
Kdy jsem si pořídil toto auto,jel jsem do jednoho nejmenovaného servisu na diagnostiku,zjitěno rozdíl mezi mnostvím aditiva zadaných v počítači a skutečným mnoství v nádrce,kdy jsme probíraly dolití aditiv,domluvily sme se,e si nejdříve ověřim zda není vyoperován FAP,pokud je v pořádku,pak se zadá filtr vyměněn a gramá aditiv do počítače,pokud je FAP vybranej,samozřejmě dolévání této tekutiny je bezpředmětné.FAP po vyčitění pomocí wapky se do počítače zadává výměna tohoto filtru,alespoň my to bylo řečeno.. Pokud je to jinak,snad někdo upraví na správnou míru.
Kdy jsem si pořídil toto auto,jel jsem do jednoho nejmenovaného servisu na diagnostiku,zjitěno rozdíl mezi mnostvím aditiva zadaných v počítači a skutečným mnoství v nádrce,kdy jsme probíraly dolití aditiv,domluvily sme se,e si nejdříve ověřim zda není vyoperován FAP,pokud je v pořádku,pak se zadá filtr vyměněn a gramá aditiv do počítače,pokud je FAP vybranej,samozřejmě dolévání této tekutiny je bezpředmětné.FAP po vyčitění pomocí wapky se do počítače zadává výměna tohoto filtru,alespoň my to bylo řečeno.:nevim. Pokud je to jinak,snad někdo upraví na správnou míru.
|
|
27.11.2013 22:03 -
|
2641659
|
|
pepe1308
|
|
|
Děkuji za odpovědi, tak moná bude lepsi,kdy zajedu do citroenu a uvidí se co dal. Kdy jsem to koupil tak mi natankovali plnou nádr a hned po natankovani se mi to rosvitilo. Tak je mozny, e to před tím vymazali nevím no
Děkuji za odpovědi, tak moná bude lepsi,kdy zajedu do citroenu a uvidí se co dal. Kdy jsem to koupil tak mi natankovali plnou nádr a hned po natankovani se mi to rosvitilo. Tak je mozny, e to před tím vymazali nevím no
|
|
27.11.2013 22:40 -
|
2641663
|
|
63zdenda
|
|
|
Kdy jsi to kupoval mynulý týden,tak nech projet diagnostikou celé auto,bude vědět,jak jsi na tom,při té příleitosti se koukni jak regeneruje,na aditiva,prostě to nech projet celé,hlavně někoho,kdo má správnou diagnostiku,lexie 3,a hlavně jí umí pouívat.
Kdy jsi to kupoval mynulý týden,tak nech projet diagnostikou celé auto,bude vědět,jak jsi na tom,při té příleitosti se koukni jak regeneruje,na aditiva,prostě to nech projet celé,hlavně někoho,kdo má správnou diagnostiku,lexie 3,a hlavně jí umí pouívat.;-)
|
|
02.02.2014 23:55 -
|
2664320
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Zdravim, mam c5 I teprve chvili, je z bazaru takze se pokousim o tom aute zjistit co nejvice informaci, uz se mi diky vasim radam povedlo opravit tlacitko pocitace a zadrhavajici krouzek pro razeni zpatecky. Ted v patek sem byl u znamyho ktery ma diagnostiku, abych zjistil pripadny chyby v pameti. Bylo toho dost, ale vetsina vznikla diky vybite baterce a startovani pres booster a kabely (v bazaru). Ale k veci, v pameti zavad je i dosazeni minimalni hladiny aditiv a jeste ze stav aditiv je 1 gram. Po vymazani zavad tam naskoci znovu. Zvlastni na tom ale je, ze display palubniho pocitace nic nepise. Myslim tim nejaky upozorneni ze je treba do servisu na doplneni aditiv a vymenu dpf v mym pripade. Dpf tam nejspis je, protoze hodnoty tlaku pred a za filtrem jsou v norme. Nevite nekdo co by to mohlo znamenat?
Zdravim, mam c5 I teprve chvili, je z bazaru takze se pokousim o tom aute zjistit co nejvice informaci, uz se mi diky vasim radam povedlo opravit tlacitko pocitace a zadrhavajici krouzek pro razeni zpatecky. Ted v patek sem byl u znamyho ktery ma diagnostiku, abych zjistil pripadny chyby v pameti. Bylo toho dost, ale vetsina vznikla diky vybite baterce a startovani pres booster a kabely (v bazaru). Ale k veci, v pameti zavad je i dosazeni minimalni hladiny aditiv a jeste ze stav aditiv je 1 gram. Po vymazani zavad tam naskoci znovu. Zvlastni na tom ale je, ze display palubniho pocitace nic nepise. Myslim tim nejaky upozorneni ze je treba do servisu na doplneni aditiv a vymenu dpf v mym pripade. Dpf tam nejspis je, protoze hodnoty tlaku pred a za filtrem jsou v norme. Nevite nekdo co by to mohlo znamenat?
|
|
03.02.2014 00:03 -
|
2664321
|
|
jumep
|
|
|
chce to niekoho kto vie pozret co a ako a vie co to znamena, neni to len o tom mat tu diagnostiku, ale aj o tom ze vedet co kde a ako
pri tomto moze byt viac chyb a kazda ukazovat na nieco ine
chce to niekoho kto vie pozret co a ako a vie co to znamena, neni to len o tom mat tu diagnostiku, ale aj o tom ze vedet co kde a ako
pri tomto moze byt viac chyb a kazda ukazovat na nieco ine
|
|
03.02.2014 14:54 -
|
2664424
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
V tom pripade, nasel by se nekdo z brna nebo okoli, kdo tomu rozumi a byl by ochoten se na to podivat? Nechci jezdit hned do znackovyho servisu, kdyz to treba nic neznamena.
V tom pripade, nasel by se nekdo z brna nebo okoli, kdo tomu rozumi a byl by ochoten se na to podivat? Nechci jezdit hned do znackovyho servisu, kdyz to treba nic neznamena.
|
|
03.02.2014 14:56 -
|
2664425
|
|
jumep
|
|
|
do znackoveho servisu by si moc rozumne asi nespravil v tomto pripade
predpokladam ze mas klasicky odideny hladinomer, s tym sa moc viac neda ako spravit ojetoto odporom alebo vymenit nadrzku (ale stale plati, ze je to len blby odhad, nevidel som to)
do znackoveho servisu by si moc rozumne asi nespravil v tomto pripade
predpokladam ze mas klasicky odideny hladinomer, s tym sa moc viac neda ako spravit ojetoto odporom alebo vymenit nadrzku (ale stale plati, ze je to len blby odhad, nevidel som to)
|
|
03.02.2014 21:24 -
|
2664523
|
|
Juras555
|
|
|
Hmm, to by byla taky moznost. Takze dalsi dotaz, jestlize si palubni pc mysli ze ma praznou nadobu, pokousi se aditivovat i tak? A jak zjistim jestli v nadobce fyzicky aditivum je? Nekdo tu odkazoval na nejakou vyrobu merky z dratu, ale nepovedlo se mi nic najit.
Hmm, to by byla taky moznost. Takze dalsi dotaz, jestlize si palubni pc mysli ze ma praznou nadobu, pokousi se aditivovat i tak? A jak zjistim jestli v nadobce fyzicky aditivum je? Nekdo tu odkazoval na nejakou vyrobu merky z dratu, ale nepovedlo se mi nic najit.
|
|
03.02.2014 21:27 -
|
2664524
|
|
jumep
|
|
|
vyroba merky je len klasicky ohnuty drat, je to take neiste
ma sa to optimalne vyliat a naliat s5
aditivovat by to malo, ono to este na cerpadle zisti zlu funkciu, vyhodi to aj viac zavad
vyroba merky je len klasicky ohnuty drat, je to take neiste
ma sa to optimalne vyliat a naliat s5
aditivovat by to malo, ono to este na cerpadle zisti zlu funkciu, vyhodi to aj viac zavad
|
|
03.02.2014 23:35 -
|
2664551
|
|
jruze
|
|
|
Někdo v tom trachal a blbě - předpokládám e jsi natankoval a vyběhla hláka. 1gram ve filtru FAP? Rozdíl tlaku na diferenčáku je jaký? Vzdálenost mezi regeneracemi je jaká? Vytáhní injekční stíkačkou něco z nádobky - jakou barvu to má ? Pokud tam je plná(nebo kolik tam toho je) tak čeho ? Ta náplň stojí +-4000,- pochybuji e někdo před prodejem doplní (a to co tam patří) - starí barva piva,novějí černá silná káva.Jak daleko to má do Piean(Jumep)
Někdo v tom trachal a blbě - předpokládám e jsi natankoval a vyběhla hláka. 1gram ve filtru FAP? Rozdíl tlaku na diferenčáku je jaký? Vzdálenost mezi regeneracemi je jaká? Vytáhní injekční stíkačkou něco z nádobky - jakou barvu to má ? Pokud tam je plná(nebo kolik tam toho je) tak čeho ? Ta náplň stojí +-4000,- pochybuji e někdo před prodejem doplní (a to co tam patří) - starí barva piva,novějí černá silná káva.Jak daleko to má do Piean(Jumep);-)
|
|
04.02.2014 00:25 -
|
2664559
|
|
Juras555
|
|
|
To samozrejme nevim co s tim kdo delal, proto se snazim predejit moznym problemum. Palubni pc nehlasi vubec nic (na displeji), tu chybu ze zbyva 1 gram aditiva ukazala lexia. To jestli a co v nadrzce je zatim nemam jak zjistit, venku je ted skarede a dilnu nemam, ale zkusim to nejak o vikendu poresit. Do Piestan to mam cca 130 km, coz neni moc a kdyby byl ochoten to auto proklepnout, neni problem tam zajet. Skoro nic o tom nevim, zatim se seznamuju, je to muj prvni Citroën
Jo a ten rozdil tlaku si uz nepamatuju, ale znamej rikal ze je to dobry a vzdalenost mezi regeneracemi byla kolem 1000 km.
To samozrejme nevim co s tim kdo delal, proto se snazim predejit moznym problemum. Palubni pc nehlasi vubec nic (na displeji), tu chybu ze zbyva 1 gram aditiva ukazala lexia. To jestli a co v nadrzce je zatim nemam jak zjistit, venku je ted skarede a dilnu nemam, ale zkusim to nejak o vikendu poresit. Do Piestan to mam cca 130 km, coz neni moc a kdyby byl ochoten to auto proklepnout, neni problem tam zajet. Skoro nic o tom nevim, zatim se seznamuju, je to muj prvni Citroën :-)
Jo a ten rozdil tlaku si uz nepamatuju, ale znamej rikal ze je to dobry a vzdalenost mezi regeneracemi byla kolem 1000 km.
|
|
25.05.2014 23:33 -
|
2699450
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Ahoj,
měl bych několik otázek k dopnění u C5 II:
1. kdy nějaký "koumák" bez doplnění aditiva provede reset počitadla, zjistí auto, e aditivum nemá?
2. kdy jsme známému doplňovali aditivum, tak se aditivu po dolití cca 2l dále nechtělo, a pokud se mu trochu pomohlo tlakem, setkal jste se s tím u někdo?
3. Pokud auto nehlásí nedostatek Eolysu a i přes to provedeme dolití, chápu-li dobře je nádrka a na 5l a plnící sada má 3l, tak pokud je tam méně ne 2l, nic z přepadu nic nepoteče?
4. Po dolití se v lexii u C5 II zvolí doplnění aditiva a auto napíe: Před provedením operace je nutné dolít aditivum. Následně se jen zmáčkne Enter a u není nutné nikde nic nastavovat? Na fr. webech jsem četl jetě něco o nastavení celkového mnoství aditiva, ale to jsem nikde nenael
Doplnění k foto návodům na stánkách, u C5 II, není "velká" zátka, ale pouze přepad, který je v přední části nádrky a připojuje se na něj 2 hadička z plnící sady,
Díky za odpovědi
Ahoj,
měl bych několik otázek k dopnění u C5 II:
1. kdy nějaký "koumák" bez doplnění aditiva provede reset počitadla, zjistí auto, e aditivum nemá?
2. kdy jsme známému doplňovali aditivum, tak se aditivu po dolití cca 2l dále nechtělo, a pokud se mu trochu pomohlo tlakem, setkal jste se s tím u někdo?
3. Pokud auto nehlásí nedostatek Eolysu a i přes to provedeme dolití, chápu-li dobře je nádrka a na 5l a plnící sada má 3l, tak pokud je tam méně ne 2l, nic z přepadu nic nepoteče?
4. Po dolití se v lexii u C5 II zvolí doplnění aditiva a auto napíe: Před provedením operace je nutné dolít aditivum. Následně se jen zmáčkne Enter a u není nutné nikde nic nastavovat? Na fr. webech jsem četl jetě něco o nastavení celkového mnoství aditiva, ale to jsem nikde nenael :(
Doplnění k foto návodům na stánkách, u C5 II, není "velká" zátka, ale pouze přepad, který je v přední části nádrky a připojuje se na něj 2 hadička z plnící sady,
Díky za odpovědi
|
|
26.05.2014 08:37 -
|
2699511
|
|
jruze
|
|
|
Knight napsal(a): Ahoj,
měl bych několik otáek k dopnění u C5 II:
2. kdy jsme známému doplňovali aditivum, tak se mu do nádrky po dolití cca 2l nechtělo, a pokud se mu trochu pomohlo tlakem, setkal jste se s tím u někdo?
Díky za odpovědi
Pokud to někdo zresetuje a nedoplní tak u starích aut to auto nepozná(nemá to plovák) u novějích si nejsem jistý(nezabýval jsem se stím,ale mona X7 to dovede) a ohledně plnění jsou tam dva vývody při plnění se musí odpojit i ten druhý aby tam nevznikal přetlak.A také to musí zresetovat - no nevím děláte něco očem moc nevíte ono na tom nic není ale pokud vymaete údaje i o FAP tak tomu autu v tom naděláte bordel
Pokud to někdo zresetuje a nedoplní tak u starích aut to auto nepozná(nemá to plovák) u novějích si nejsem jistý(nezabýval jsem se stím,ale mona X7 to dovede) a ohledně plnění;-) jsou tam dva vývody při plnění se musí odpojit i ten druhý aby tam nevznikal přetlak.A také to musí zresetovat - no nevím děláte něco očem moc nevíte ono na tom nic není ale pokud vymaete údaje i o FAP tak tomu autu v tom naděláte bordel:-o
|
|
26.05.2014 08:52 -
|
2699518
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
No právě, e jsme i ten druhý odpojili a měli jsme na něm připojenou druhou hadičku pro "přetečení", a proto jsem se ptal, zda jste se s tím u někdo setkal?
O resetu jsem otázku jetě doplnil
Bohuel nejsem veznalý a ani bych nechtěl být. Velmi rád se poučím jak co přesně dělat, a proto vyuívám rad odborníků zde z klubu, za co vem i tímto velmi děkuji.
No právě, e jsme i ten druhý odpojili a měli jsme na něm připojenou druhou hadičku pro "přetečení", a proto jsem se ptal, zda jste se s tím u někdo setkal?
O resetu jsem otázku jetě doplnil :)
Bohuel nejsem veznalý a ani bych nechtěl být. Velmi rád se poučím jak co přesně dělat, a proto vyuívám rad odborníků zde z klubu, za co vem i tímto velmi děkuji.
|
|
| |
|
|