| | |
10.07.2009 14:20 -
Re: Eolys - aditivum pro motory HDi s filtrem pevných částic FAP
|
873657
|
|
jumep
|
|
|
ono nevedia robit s diagnostikou, kontaktuj autodiaga a nechaj si to resetnut
(resp. zaujimalo by ma co by povedali po vymene nadobky)
ono nevedia robit s diagnostikou, kontaktuj autodiaga a nechaj si to resetnut
(resp. zaujimalo by ma co by povedali po vymene nadobky)
|
|
10.07.2009 20:13 -
|
873677
|
|
jumep
|
|
|
drobec: ja by som skor povedal ze vymenit riadiadcu jednotku
drobec: ja by som skor povedal ze vymenit riadiadcu jednotku :D
|
|
10.07.2009 22:39 -
|
873684
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Přesně tohle jsem řeil, kdy jsem C5 koupil, v táborském Citroenu mi na diagnostice nebyli schopný nastavit plný stav aditiva. Přes rok jsem s tím jezdil a a loni na Seči mi to autodiag nastavil a ve funguje jak má. Sice s tím měl také malinko potíe, ale dokázal si s tím poradit a to je hlavní, dokáe o věci logicky přemýlet (Martine, snad ti to moc nevlezlo do hlavy, to jak jsem tě tu pochválil)
Přesně tohle jsem řeil, kdy jsem C5 koupil, v táborském Citroenu mi na diagnostice nebyli schopný nastavit plný stav aditiva. Přes rok jsem s tím jezdil a a loni na Seči mi to autodiag nastavil a ve funguje jak má. Sice s tím měl také malinko potíe, ale dokázal si s tím poradit a to je hlavní, dokáe o věci logicky přemýlet (Martine, snad ti to moc nevlezlo do hlavy, to jak jsem tě tu pochválil:-)))):palec)
|
|
10.07.2009 22:42 -
|
873685
|
|
jumep
|
|
|
tomikm: neboj, jemu slava postupal po hlave uz davno, taketo reci ho uz nevyvedu z miery
tomikm: neboj, jemu slava postupal po hlave uz davno, taketo reci ho uz nevyvedu z miery :D :-p
|
|
10.07.2009 23:25 -
|
873689
|
|
zdenek1214
|
|
|
Mám asi podobná problém (nerjak ale nestíhám prohlédnout vechny diskuze - auto mi píe: Faulty antipollution system. Odjel jsem do citroen servïsu v K. Varech (MINIMO) a tam mi řekli, e neproběhla regenerace FAPu jak měla. Vzali si auto, udělali regeneraci, smazali chybové hláky a e je prý ve O.K. Po 20 km hláka vyskočila znovu. Vola jsem a oni řekli, e to nemám řeit, protoe na mém autě se FAP dělá při 140 tisících včetně aditiva a tedÿ ani aditivum nemohlo dojít. Podle návodu jsem si u známého nechal FAP vypláchnout vařící vodou z vapky, jiný známý smazal BOSCH diagnostikou chybové hláky a vydrelo mi to 50 km a řve znovu. Při proplachu FAPu mi ale řekli, e v nádrce je asi 1,5 cm aditiva a tak se ptám zda ta hláka není i o malém mnoství aditiva. Poradíte? V Peugeotu mi řekli, e FAP to má prostě za sebou a e se bude muset vyměnit a to je investice do 20 tisíc korun. To se mi nechce. Nebude tedy stačit dolít aditivum a udělat diagnostiku? Dík za odezvu (mám C5 II 1,6 HDI)
Mám asi podobná problém (nerjak ale nestíhám prohlédnout vechny diskuze - auto mi píe: Faulty antipollution system. Odjel jsem do citroen servïsu v K. Varech (MINIMO) a tam mi řekli, e neproběhla regenerace FAPu jak měla. Vzali si auto, udělali regeneraci, smazali chybové hláky a e je prý ve O.K. Po 20 km hláka vyskočila znovu. Vola jsem a oni řekli, e to nemám řeit, protoe na mém autě se FAP dělá při 140 tisících včetně aditiva a tedÿ ani aditivum nemohlo dojít. Podle návodu jsem si u známého nechal FAP vypláchnout vařící vodou z vapky, jiný známý smazal BOSCH diagnostikou chybové hláky a vydrelo mi to 50 km a řve znovu. Při proplachu FAPu mi ale řekli, e v nádrce je asi 1,5 cm aditiva a tak se ptám zda ta hláka není i o malém mnoství aditiva. Poradíte? V Peugeotu mi řekli, e FAP to má prostě za sebou a e se bude muset vyměnit a to je investice do 20 tisíc korun. To se mi nechce. Nebude tedy stačit dolít aditivum a udělat diagnostiku? Dík za odezvu (mám C5 II 1,6 HDI)
|
|
11.07.2009 02:23 -
|
873690
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
nene, kdy má málo aditiva, tak ti to hodí hláku "nízká úroveň aditiva" v jazyku, který má nastavený. Tvoje chyba je obecná hláka pro x druhů závad, kdy jsi to měl na diagnostice co ti to psalo za chyby které ti vymazali?
nene, kdy má málo aditiva, tak ti to hodí hláku "nízká úroveň aditiva" v jazyku, který má nastavený. Tvoje chyba je obecná hláka pro x druhů závad, kdy jsi to měl na diagnostice co ti to psalo za chyby které ti vymazali?
|
|
11.07.2009 10:19 -
|
873692
|
|
jumep
|
|
|
zdenek1214 napsal(a): Faulty antipollution system. Odjel jsem do citroen servïsu v K. Varech (MINIMO) a tam mi řekli, e neproběhla regenerace FAPu jak měla. Vzali si auto, udělali regeneraci, smazali chybové hláky a e je prý ve O.K. Po 20 km hláka vyskočila znovu. Vola jsem a oni řekli, e to nemám řeit, protoe na mém autě se FAP dělá při 140 tisících
Kokoooz, oni fakt nevedia co s fapom a ze kludne moze nastat situacia ze ho treba riesit skor, resp. neskor. Ak je aditiva malo, aspon c5 1 si pise malo aditiva, antipollution je mega vseobecny pojem zavady na motore a s fapom nemusi absolutne suvisiet. Odporucam zajst za niekym kto vie na co sa pouziva diagnostika a dany servis pouzivat max na kupu dielov a prislusenstva. Mi pride ze ty ludia v tych servisoch predtym robili 120tky a tu im ukazali ako sa daju veci vymenit a hotovo.
Teoreticky to moze mat suvis s fapom, ale skor by som ho hladal vo funkcnej casti - ako napr. cidla a pod.
Resp. aspon tie chyby z diagnostiky by sa hodili. Myslim ze z Karlovich Varov ta posielat do holetina alebo olomouca je fakt z ruky ....
Kokoooz, oni fakt nevedia co s fapom a ze kludne moze nastat situacia ze ho treba riesit skor, resp. neskor. Ak je aditiva malo, aspon c5 1 si pise malo aditiva, antipollution je mega vseobecny pojem zavady na motore a s fapom nemusi absolutne suvisiet. Odporucam zajst za niekym kto vie na co sa pouziva diagnostika a dany servis pouzivat max na kupu dielov a prislusenstva. Mi pride ze ty ludia v tych servisoch predtym robili 120tky a tu im ukazali ako sa daju veci vymenit a hotovo.
Teoreticky to moze mat suvis s fapom, ale skor by som ho hladal vo funkcnej casti - ako napr. cidla a pod.
Resp. aspon tie chyby z diagnostiky by sa hodili. Myslim ze z Karlovich Varov ta posielat do holetina alebo olomouca je fakt z ruky ....
|
|
14.07.2009 08:41 -
|
873809
|
|
dulo1
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
drobec napsal(a): to je predsa jasne.. vymenit hadicku
Drobec, ktorú hadičku si myslel.Sú tam 2 vlastne tretia je napúacia.Tie dve vedú niekam k nádri, ďalej nevidím je tam dos blbý prístup.
to je predsa jasne.. vymenit hadicku
Drobec, ktorú hadičku si myslel.Sú tam 2 vlastne tretia je napúacia.Tie dve vedú niekam k nádri, ďalej nevidím je tam dos blbý prístup.
|
|
14.07.2009 09:29 -
|
873812
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
hmm ale hadicka nema nic spolecneho s nadobkou ,myslim ve vstahu k diagnostice
je mozne je opravdu v nadobce odeslo cidlo hladine nebo je nekde prerusene vedeni
hmm ale hadicka nema nic spolecneho s nadobkou ,myslim ve vstahu k diagnostice
je mozne je opravdu v nadobce odeslo cidlo hladine nebo je nekde prerusene vedeni
|
|
14.07.2009 10:15 -
|
873815
|
|
dulo1
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
No, Drobec srandičky , ale ja sa chytám u aj mono nelogických vecí.
Autodiag, včera som Ti poslal mail s touto mojou problematikou, myslí, e by mohla by naozaj vadná nádrka, nedá sa ten snímač hladiny aditíva nejako vymontova a opravi??????
No, Drobec srandičky , ale ja sa chytám u aj mono nelogických vecí.
Autodiag, včera som Ti poslal mail s touto mojou problematikou, myslí, e by mohla by naozaj vadná nádrka, nedá sa ten snímač hladiny aditíva nejako vymontova a opravi??????
|
|
14.07.2009 17:35 -
|
873823
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to mas pravsu ze kdyby byla praskla hadicka tak z nadobky ubejva a to by bylo videt ale tobe neubejva jen ti to hlasi ze nemas ..tak zkus myslet logicky misto nelogicky v tomto propade
to mas pravsu ze kdyby byla praskla hadicka tak z nadobky ubejva a to by bylo videt ale tobe neubejva jen ti to hlasi ze nemas ..tak zkus myslet logicky misto nelogicky v tomto propade
|
|
14.07.2009 18:36 -
|
873824
|
|
dulo
|
Město: Plieovce, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jumep napsal(a): hadicky su tam 2 do nadrze + nalievacia, mozem nafotit otazka je preco ten problen nezverejnis aj ostatnym?
Jumep, tento celý problém som rieil a zverejnil 10.7. pri mojom prvom prihlásení na čet.Nebola iadna seriozna odozva a z fora som sa dozvedel, e podobný problém rieil autodiag, tak som ho oslovil mailom. Take je to vetko verejné. Nič som neutajil.
hadicky su tam 2 do nadrze + nalievacia, mozem nafotit otazka je preco ten problen nezverejnis aj ostatnym?
Jumep, tento celý problém som rieil a zverejnil 10.7. pri mojom prvom prihlásení na čet.Nebola iadna seriozna odozva a z fora som sa dozvedel, e podobný problém rieil autodiag, tak som ho oslovil mailom. Take je to vetko verejné. Nič som neutajil.
|
|
14.07.2009 20:56 -
|
873827
|
|
jumep
|
|
|
on pisal ze to pisal na c~et - tj. chat; nedivim sa ze nebola ziadna odozva, treba davat do fora ....
tak sa s nami este raz podel s danym problemom, chat je proste na tliachanie, ale nie extra riesenie problemov .. asi tolko k tomu
on pisal ze to pisal na c~et - tj. chat; nedivim sa ze nebola ziadna odozva, treba davat do fora ....
tak sa s nami este raz podel s danym problemom, chat je proste na tliachanie, ale nie extra riesenie problemov .. asi tolko k tomu
|
|
15.07.2009 15:32 -
|
873850
|
|
jumep
|
|
|
to co pisal tomik je ze mu to pise malo aditiva, co treba zresetovat, v autorizovanych servisoch je to casto krat nad ich sili a to mu autodiag zresetoval ..
tj, ako pises
dulo1 napsal(a): "Aditívum sme doliali a podža pokynov servisu som mal natankova viacej krát a potom prís na diagnostiku.Na diagnostike ale zistil, e sa stále nedá počítač vynulova a závadu stále píe."
su neschopny a zajdi za autodiagom priamo - kde sa s tym pohra a resetne ... este by som uvazoval o vycisteni fapu, plna nadrzka eolysu by pri starom systeme fapu mala byt zaneseny fap, aspon v mojom pripade to asi tak bolo, bo som ho cez vikend vycistil a auto zacalo fungovat normalne .... tj. zrazu uz motor taha od 1500otacok co predtym bol lemra jak to ..... som sa stym nevedel rozbehnut do kopca ...
jo, a este v ten den som ti odpisal na to toto:
jumep napsal(a): "ono nevedia robit s diagnostikou, kontaktuj autodiaga a nechaj si to resetnut
(resp. zaujimalo by ma co by povedali po vymene nadobky) ono nevedia robit s diagnostikou, kontaktuj autodiaga a nechaj si to resetnut (resp. zaujimalo by ma co by povedali po vymene nadobky) "
to co pisal tomik je ze mu to pise malo aditiva, co treba zresetovat, v autorizovanych servisoch je to casto krat nad ich sili a to mu autodiag zresetoval ..
tj, ako pises
|
|
| |
|
|