| | |
13.11.2015 21:21 -
Re: Manuální převodovka - cvrkot
|
2886435
|
|
DaliborN
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Ok, zkusím zkontrolovat někde na rampě. Je mi jasný, e mi kadý poradí zajeď s tím do servisu, take veobecně je to spíe i o tom, nač se mám připravit (finančně). Zkusím zkontrolovat a pak tu napíu co jsem zjistil. Případně, pokud ho tam bude málo, asi nejlepí zbytek vypustit a nalít nový, jaký typ tam patří a jaké mnoství koupit? Díky.
Ok, zkusím zkontrolovat někde na rampě. Je mi jasný, e mi kadý poradí zajeď s tím do servisu, take veobecně je to spíe i o tom, nač se mám připravit (finančně). Zkusím zkontrolovat a pak tu napíu co jsem zjistil. Případně, pokud ho tam bude málo, asi nejlepí zbytek vypustit a nalít nový, jaký typ tam patří a jaké mnoství koupit? Díky.
|
|
13.11.2015 21:30 -
|
2886436
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Dalibore, Dalibore... vedle je tzv Rozcestník a tam např. toto: .link. njn, ale třeba i toto: .link. no prostě hledat
Dalibore, Dalibore... vedle je tzv Rozcestník a tam např. toto: http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/vymena-oleja-v-prevodovke-ml5c-%28-5-stupnovy-manual-%29#.VkZHc-KkES1 njn, ale třeba i toto: http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/kapaliny-do-c5#.VkZIQuKkES0 no prostě hledat ;-)
|
|
13.11.2015 21:35 -
|
2886437
|
|
DaliborN
|
|
|
Najk - díky díky díky, věř nebo ne, tohle mně netrklo, e bych to tam nael Take díky, dám co nejdřív vědět
Najk - díky díky díky, věř nebo ne, tohle mně netrklo, e bych to tam nael ;-) Take díky, dám co nejdřív vědět ;-)
|
|
22.11.2015 13:01 -
Re: Manuální převodovka C5
|
2890024
|
|
DaliborN
|
|
|
Tak jsem se vrátil od kamaráda ze servisu. Olej jsme vyměnili (vytekla z toho edá břečka, bohuel i s mnostvím pilin), samozřejmě se nic nezměnilo. Kdy jsme to projeli a předvedl jsem mu, co to dělá, tak jen prohlásil něco ve stylu Pětka v pi.., asi hřídel, divím se, e ti jde zpátečka.
Take převodovka v háji. Take teď rada od zkuenějích? Dát převodovku na repas, nebo zkusit sehnat jinou? Kolik jednotlivé varianty cca stojí?
Díky za rady.
Tak jsem se vrátil od kamaráda ze servisu. Olej jsme vyměnili (vytekla z toho edá břečka, bohuel i s mnostvím pilin), samozřejmě se nic nezměnilo. Kdy jsme to projeli a předvedl jsem mu, co to dělá, tak jen prohlásil něco ve stylu Pětka v pi.., asi hřídel, divím se, e ti jde zpátečka.
Take převodovka v háji. Take teď rada od zkuenějích? Dát převodovku na repas, nebo zkusit sehnat jinou? Kolik jednotlivé varianty cca stojí?
Díky za rady. :nevim :-(
|
|
22.11.2015 13:04 -
|
2890025
|
|
jumep
|
|
|
otazka je co bude zle, veci sa daju nakupit (sice asi len v citroene, v beznych suciastkach nie), alebo zohnat starsiu - to je na tebe, obvolavat vrakoviska a podobne aby si vedel na com si
v prvom rade sa najskor rozpadlo niektore lozisko a to postupne bere so sebou viac a viac
otazka je co bude zle, veci sa daju nakupit (sice asi len v citroene, v beznych suciastkach nie), alebo zohnat starsiu - to je na tebe, obvolavat vrakoviska a podobne aby si vedel na com si
v prvom rade sa najskor rozpadlo niektore lozisko a to postupne bere so sebou viac a viac
|
|
23.11.2015 07:46 -
|
2890400
|
|
DaliborN
|
|
|
čtyři a půl za převodovku a půl roku záruka... je to dobrá koupě?
Mimochodem, jak zjistím oznaení převodovky co mám? Prý je víc druhů.
Přesněji, jestli můu vzít třeba převodovku stejný ročník, ale z nafáku.
čtyři a půl za převodovku a půl roku záruka... je to dobrá koupě?
Mimochodem, jak zjistím oznaení převodovky co mám? Prý je víc druhů.
Přesněji, jestli můu vzít třeba převodovku stejný ročník, ale z nafáku.
|
|
23.11.2015 08:27 -
|
2890411
|
|
DaliborN
|
|
|
a můu nějak zjistit ten typ převodovky co mám? je to na ni napsané?
a můu nějak zjistit ten typ převodovky co mám? je to na ni napsané?
|
|
23.11.2015 09:59 -
|
2890434
|
|
jumep
|
|
|
musi tam ist benzinova prevodovka, ta je uplne ina vratane poloos, uchytov atd.
musi tam ist benzinova prevodovka, ta je uplne ina vratane poloos, uchytov atd.
|
|
23.11.2015 11:27 -
|
2890447
|
|
DaliborN
|
|
|
Ok, a mohli by jste mi chlapi pomoct se zjitěním typu převodovky? VIN: vf7derfnc76226029
Jestli lustruju net správně, měl bych mít převodovku typ BE4 J?
Pletu se, kdy na netu čtu, e tu samou převodovku bych měl najít i ve vozech Peugeot 205,207,306,309,405.406?
Ok, a mohli by jste mi chlapi pomoct se zjitěním typu převodovky? VIN: vf7derfnc76226029
Jestli lustruju net správně, měl bych mít převodovku typ BE4 J?
Pletu se, kdy na netu čtu, e tu samou převodovku bych měl najít i ve vozech Peugeot 205,207,306,309,405.406?
|
|
23.11.2015 13:19 -
|
2890465
|
|
jumep
|
|
|
v tych autach bude mat najskor iny diferak, sada lozisk atd je 200E, ostatne podla rozsahu poskodenia
dokonca v samotnej C5 existuju 3 varianty tej prevodovky a facelift ju ma inu
tvoja ma obj. cislo 2205 ZH, resp. fabricky repas 2223 L3 ( DL30 DL3K (DL3K) - niekde na nej asi) a toto bude mat na to vplyv: CP 19X79 - CT 22X18
co som namatkovo pozrel peugeot tak tvoje obj. cislo som tam nenasiel, nejaka ti tam zapasuje, ale je otazka ako bude ten prevodovy pomer sa spravat
v tych autach bude mat najskor iny diferak, sada lozisk atd je 200E, ostatne podla rozsahu poskodenia
dokonca v samotnej C5 existuju 3 varianty tej prevodovky a facelift ju ma inu
tvoja ma obj. cislo 2205 ZH, resp. fabricky repas 2223 L3 ( DL30 DL3K (DL3K) - niekde na nej asi) a toto bude mat na to vplyv: CP 19X79 - CT 22X18
co som namatkovo pozrel peugeot tak tvoje obj. cislo som tam nenasiel, nejaka ti tam zapasuje, ale je otazka ako bude ten prevodovy pomer sa spravat
|
|
23.11.2015 14:47 -
|
2890486
|
|
DaliborN
|
|
|
Tak jsem dostal nabídku, jen je jiný ročník:
CITROEN C5 BREAK 2.0i16V RFN 100kW 2003 model I
Manuální 5-ti stupňovou převodovku typ 20DL30 (vyjiskřeno na pláti obalu převodovky)
Můe to být ono?
To CPxxxx co píe je co?
Tak jsem dostal nabídku, jen je jiný ročník:
CITROEN C5 BREAK 2.0i16V RFN 100kW 2003 model I
Manuální 5-ti stupňovou převodovku typ 20DL30 (vyjiskřeno na pláti obalu převodovky)
Můe to být ono?
To CPxxxx co píe je co?
|
|
23.11.2015 15:57 -
|
2890498
|
|
DaliborN
|
|
|
Take v rámci moností (páč u nás začlo hustě chumelit) jsem na parkovity zvedl auto co nejvýe,vlezl pod něj, ale nenael jsem ádný títek nebo označení (můe to být tím, e jsem troku robustnějí postavy, take jsem tam nemohl vlézt pořádně a taky tím, e nevím, v kterých místech to na té převodovce najít ) Take asi budu muset někde do servisu, a mi to zvednou
Take v rámci moností (páč u nás začlo hustě chumelit) jsem na parkovity zvedl auto co nejvýe,vlezl pod něj, ale nenael jsem ádný títek nebo označení (můe to být tím, e jsem troku robustnějí postavy, take jsem tam nemohl vlézt pořádně a taky tím, e nevím, v kterých místech to na té převodovce najít:-( ) Take asi budu muset někde do servisu, a mi to zvednou :-(
|
|
23.11.2015 17:38 -
|
2890505
|
|
jumep
|
|
|
podla vin si objavil to co tam mas - ( DL30 DL3K (DL3K)
20DL30
DL30 je to spravne, takze mozes brat a prehodit
a rozmysli si ci rovno aj nie spojku ak si ju nerobil a isto vsetky gufera okolo
podla vin si objavil to co tam mas - ( DL30 DL3K (DL3K)
20DL30
DL30 je to spravne, takze mozes brat a prehodit
a rozmysli si ci rovno aj nie spojku ak si ju nerobil a isto vsetky gufera okolo
|
|
23.11.2015 19:39 -
|
2890525
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Jj, s guferama souhlasim, ten pocit kdyz jsem na starem peugeotu 2.1TD delal opravy za 40tis, serizeni cerpadla, vstriku, nova spojka, vymena prevodovky...a za mesic si na novou spojku zacne chcat olej z jedineho gufera, ktery servisak nevymenil. Spojka v haji a cele dolu zase. Ma pravdu predseda.
Jj, s guferama souhlasim, ten pocit kdyz jsem na starem peugeotu 2.1TD delal opravy za 40tis, serizeni cerpadla, vstriku, nova spojka, vymena prevodovky...a za mesic si na novou spojku zacne chcat olej z jedineho gufera, ktery servisak nevymenil. Spojka v haji a cele dolu zase. Ma pravdu predseda.
|
|
| |
|
|