| | |
15.06.2014 18:12 -
Re: problém s převodovkou
|
2705738
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
nebude ta prevodovka sucha??mne prevodovka vydavala nstrasne zvuky, naskor len na dvojke a potom furt...vymena gufera a naliatie oleja pomohlo a prevodovka v poho prevoduje. Tiez mi hovorili ze z toho uz nic nebude
Ja by som skontroloval olej az potom riesil skrinu...zacni od najlacnejsieho
nebude ta prevodovka sucha??mne prevodovka vydavala nstrasne zvuky, naskor len na dvojke a potom furt...vymena gufera a naliatie oleja pomohlo a prevodovka v poho prevoduje. Tiez mi hovorili ze z toho uz nic nebude;-)
Ja by som skontroloval olej az potom riesil skrinu...zacni od najlacnejsieho
|
|
15.06.2014 18:48 -
|
2705739
|
|
botulin
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
taky myslim. problém je, e s tim nemám zkuenost, take nedokáu odhadnout jestli dolití náplně jetě pomůe nebo jestli u je pozdě. ty poslední zvuky u byly fakt patny, ale řazení lo a do servisu jsem normálně dojel. takhle, čím vyí stupeň sem zařadil, tím míň to skučelo.
taky myslim. problém je, e s tim nemám zkuenost, take nedokáu odhadnout jestli dolití náplně jetě pomůe nebo jestli u je pozdě. ty poslední zvuky u byly fakt patny, ale řazení lo a do servisu jsem normálně dojel. takhle, čím vyí stupeň sem zařadil, tím míň to skučelo.
|
|
15.06.2014 20:29 -
|
2705744
|
|
citrus
|
|
|
tak mne to uz radilo cez zuby a mal som problem preradit a tie zvuky boli strasne. Ci to pomohlo zistis lahko. Hned po vymene oleja by to malo stichnut. Ked to bude dalej vydavat zvuky dalej tak to nepomohlo.
Ja by som urcite vypustil a nalial novy. Potom by som prevodobku pocuval a ak by zvuky pokracovali tak by som menil
tak mne to uz radilo cez zuby a mal som problem preradit a tie zvuky boli strasne. Ci to pomohlo zistis lahko. Hned po vymene oleja by to malo stichnut. Ked to bude dalej vydavat zvuky dalej tak to nepomohlo.
Ja by som urcite vypustil a nalial novy. Potom by som prevodobku pocuval a ak by zvuky pokracovali tak by som menil
|
|
15.06.2014 20:34 -
|
2705745
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
na leboncoin.fr zoeň prevodovku a skús nájs obyčajný servis..
na leboncoin.fr zoeň prevodovku a skús nájs obyčajný servis..
|
|
15.06.2014 20:53 -
|
2705749
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Převodovka je načatá tak bych se také přikláněl k názoru sehnat a vyměnit ji v neznačkovym servise,výměna oleje ji neopraví,kdy by pomohlo,tak jenom na chvíly a pak tě to nechá někde na cestě.
Převodovka je načatá tak bych se také přikláněl k názoru sehnat a vyměnit ji v neznačkovym servise,výměna oleje ji neopraví,kdy by pomohlo,tak jenom na chvíly a pak tě to nechá někde na cestě.;-)
|
|
15.06.2014 21:40 -
|
2705757
|
|
botulin
|
|
|
zatím díky vem. zítra večer si jedu promluvit s éfikem ze servisu s tím, e u bude přesně vědět co a jak, tak snad budu moudřejí. dám vědět jak to dopadlo.
zatím díky vem. zítra večer si jedu promluvit s éfikem ze servisu s tím, e u bude přesně vědět co a jak, tak snad budu moudřejí. dám vědět jak to dopadlo.
|
|
15.06.2014 22:28 -
|
2705762
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Píe,e byl v autorizovaném servisu,počítám,e servisák který mu to řekl také není ádný amatér a pozná podle zvuku převodovku před smrtí,pokavaď tedy vydává zvuky,kdy je to víc ne jasné a je zřetelné,e olej to nezachrání,samozřejmě kontrolou nic nepokazí ale při vydávání těchto zvuků je to pravděpodobně chycené,kamarád řeil nedávno podobný néli stejný případ u jiné značky auta,v neznačkovém servisu rozebráno a potvrzena výměna,je to staré auto,tak si to nechal dát zpátky,jezdí a čeká kdy se to vysype úplně aby to zruil,ale souhlasim s tebou,zkontrolovat to můe,je to případ od případu jiné.
Píe,e byl v autorizovaném servisu,počítám,e servisák který mu to řekl také není ádný amatér a pozná podle zvuku převodovku před smrtí,pokavaď tedy vydává zvuky,kdy je to víc ne jasné a je zřetelné,e olej to nezachrání,samozřejmě kontrolou nic nepokazí ale při vydávání těchto zvuků je to pravděpodobně chycené,kamarád řeil nedávno podobný néli stejný případ u jiné značky auta,v neznačkovém servisu rozebráno a potvrzena výměna,je to staré auto,tak si to nechal dát zpátky,jezdí a čeká kdy se to vysype úplně aby to zruil,ale souhlasim s tebou,zkontrolovat to můe,je to případ od případu jiné.;-)
|
|
15.06.2014 22:47 -
|
2705769
|
|
citrus
|
|
|
o odbornikoch v autorizovanych servisoch si myslim svoje.
Oni nerozmyslaju ako najlacnesie nieco vyriesit ale hned chcu menit. Vacinou ich netrapi ze existuje aj lacnejsie riesenie. Cest vynimkam!!!
A este raz poviem, aj moju prevodovku uz niektori odsudili a neverili ze prezije. Nastastie Jumep rozmysla inac a nikdy sa nevzdava. Nalial olej do suchej prevodovky, vymenil gufero a prevodovka zije
o odbornikoch v autorizovanych servisoch si myslim svoje.
Oni nerozmyslaju ako najlacnesie nieco vyriesit ale hned chcu menit. Vacinou ich netrapi ze existuje aj lacnejsie riesenie. Cest vynimkam!!!
A este raz poviem, aj moju prevodovku uz niektori odsudili a neverili ze prezije. Nastastie Jumep rozmysla inac a nikdy sa nevzdava. Nalial olej do suchej prevodovky, vymenil gufero a prevodovka zije:palec
|
|
15.06.2014 23:04 -
|
2705778
|
|
jruze
|
|
|
Řekl bych e s tím olejem je to základ(souhlasím ) i kdy dělal jsem tu jednu ve které byl olej-normálně jela,řadila - po odstavení a pokusu o dalí jízdu se kousla.Dal jsem to na dílnu - vypustil olej(čistý) a protoe se to dělalo v jiné dílně tak přejezd do ní (bez oleje) absolutně v pohodě a jsem se rozmejlel jestli do ní nemám dát olej a nechat jí jezdit - vyměnila se a tuto jsem ze zvědavosti rozebral a nic jsem na ní nenael - podle mne se přilepil synchron nebo se kousla dělená hřídel,která při pokusu zajet do dílny odskočila(do dílny jsem jel na zaseklej kvalt nebo neutrál u nevím a do druhé dílny jsem po cestě zkusil řadit a u byla OK)- podle mne se v této kouslo loisko a točí se v bloku skříně - proto se to tak rychle zhorilo (mohlo něco skočit do loiska a zablokovat ho nebo je opravdu suchá - olej by mohl pomoci alespoň na cestu domů a doma za mení prachy opravit)
Řekl bych e s tím olejem je to základ(souhlasím ) i kdy dělal jsem tu jednu ve které byl olej-normálně jela,řadila - po odstavení a pokusu o dalí jízdu se kousla.Dal jsem to na dílnu - vypustil olej(čistý) a protoe se to dělalo v jiné dílně tak přejezd do ní (bez oleje) absolutně v pohodě a jsem se rozmejlel jestli do ní nemám dát olej a nechat jí jezdit - vyměnila se a tuto jsem ze zvědavosti rozebral a nic jsem na ní nenael - podle mne se přilepil synchron nebo se kousla dělená hřídel,která při pokusu zajet do dílny odskočila(do dílny jsem jel na zaseklej kvalt nebo neutrál u nevím a do druhé dílny jsem po cestě zkusil řadit a u byla OK)- podle mne se v této kouslo loisko a točí se v bloku skříně - proto se to tak rychle zhorilo (mohlo něco skočit do loiska a zablokovat ho nebo je opravdu suchá - olej by mohl pomoci alespoň na cestu domů a doma za mení prachy opravit):nevim
|
|
16.06.2014 18:51 -
|
2705963
|
|
botulin
|
|
|
promluvil sem s tim mechanikem, řekl mu a zkusí jestli není převodovka na suchu a kdy jo, a zkusí dolít olej a nastartuje to. on souhlasil, říkal, e ance není velká, ale pomoct by to mohlo, tak uvidíme zítra.
promluvil sem s tim mechanikem, řekl mu a zkusí jestli není převodovka na suchu a kdy jo, a zkusí dolít olej a nastartuje to. on souhlasil, říkal, e ance není velká, ale pomoct by to mohlo, tak uvidíme zítra.
|
|
17.06.2014 23:07 -
|
2706413
|
|
botulin
|
|
|
Pánové, jetě jednou díky vem a zvlátě "citrusovi". patný gufero je po výměně, olej v převodovce dolitej a zvuky zmizeli. Uvidíme jak dlouho to vydrí, ale prozatím problém vyřeen. Stálo mě to ani ne 100E, co je na místní poměry dobrá cena
Pánové, jetě jednou díky vem a zvlátě "citrusovi". patný gufero je po výměně, olej v převodovce dolitej a zvuky zmizeli. Uvidíme jak dlouho to vydrí, ale prozatím problém vyřeen. Stálo mě to ani ne 100E, co je na místní poměry dobrá cena :-)
|
|
17.06.2014 23:33 -
|
2706416
|
|
citrus
|
|
|
a zasa sa potvrdilo ze treba zacinat od najlacnejsieho riesenia.
:palec
a zasa sa potvrdilo ze treba zacinat od najlacnejsieho riesenia.
|
|
18.06.2014 16:48 -
|
2706612
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak nakonec to ani tak nebylo o oleji,jako hlavně o netěsném guferu,jetě bych se stavil za servisákem z citroenu a poděkoval mu za určení závady,komu nebo čemu u dnes má člověk věřit kdy né servisákům.
Tak nakonec to ani tak nebylo o oleji,jako hlavně o netěsném guferu,jetě bych se stavil za servisákem z citroenu a poděkoval mu za určení závady,komu nebo čemu u dnes má člověk věřit kdy né servisákům.:nevim
|
|
18.06.2014 19:06 -
Re: Manuální převodovka C5
|
2706642
|
|
renda
|
Město: Hodonín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Tak jsem právě vypustil olej z převodovky a světe div se vyteklo my 2,3 litrů oleje. jak je to moné? e by to někdo přelil.
Tak jsem právě vypustil olej z převodovky a světe div se vyteklo my 2,3 litrů oleje.:-( jak je to moné? e by to někdo přelil.:nevim
|
|
18.06.2014 19:13 -
Re: Manuální převodovka C5
|
2706645
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
pelag napsal(a): Auto má najeto 35k a dělá to opravdu jen 4ka, kdy člověk sundá nohu z plynu tak sebou cukne a kdy zase přidá tak sebou cukne na druhou stranu.
Díky za odpovědi, počkám co servis a kdy budou hodný napovím
mne zas od novoty rezonuje hlasito krouzek na spiatocke, hlavne pri zrychlovani na 3ke. a obcas rezonuje aj strecha. tie male pohyby su podla mna dane konstrukciou ked mi to robili c3,c4 a troska to je aj na c5.
mne zas od novoty rezonuje hlasito krouzek na spiatocke, hlavne pri zrychlovani na 3ke. a obcas rezonuje aj strecha. tie male pohyby su podla mna dane konstrukciou ked mi to robili c3,c4 a troska to je aj na c5.
|
|
19.06.2014 00:18 -
|
2706756
|
|
citrus
|
|
|
zdendo, od zaciatku to bolo o suchej prevodovke, gufere a oleji. Vsetko spolu suvisi. Ak je sucha prevodovka tak to mohlo ist von len kvoli netesnemu guferu a ak prevodovka zavija tak preto ze nema olej. Spomenul som to vyssie akurat som vymenou oleja myslel vymenu vadneho gufera plus naliatie noveho oleja (pravda, tochu nezrozumitelne som popisal ale pochopili sme sa).
Na obhajobu servisaka by som povedal ze je to dost zriedkava zavada a mozno sa s nou este nestretol. A podla zvukov diagnostikovat zavadu moze byt tiez problem, jruze urcite potvrdi...
Akurat skoda ze vela servisakom chyba odhodlanie najst ine riesenie ako vymenu drahej suciastky
Nebol by som taky mudry ale mal som skusenost a kreativnejsieho servisaka
zdendo, od zaciatku to bolo o suchej prevodovke, gufere a oleji. Vsetko spolu suvisi. Ak je sucha prevodovka tak to mohlo ist von len kvoli netesnemu guferu a ak prevodovka zavija tak preto ze nema olej. Spomenul som to vyssie akurat som vymenou oleja myslel vymenu vadneho gufera plus naliatie noveho oleja (pravda, tochu nezrozumitelne som popisal ale pochopili sme sa).:-d
Na obhajobu servisaka by som povedal ze je to dost zriedkava zavada a mozno sa s nou este nestretol. A podla zvukov diagnostikovat zavadu moze byt tiez problem, jruze urcite potvrdi...
Akurat skoda ze vela servisakom chyba odhodlanie najst ine riesenie ako vymenu drahej suciastky;-)
Nebol by som taky mudry ale mal som skusenost a kreativnejsieho servisaka :palec
|
|
19.06.2014 16:16 -
|
2707003
|
|
63zdenda
|
|
|
citrus-napsal jsem pouze,e hlavnim viníkem bylo netěsné gufero,tím je samozřejmé e je na suchu,servisák to měl prohlédnout a pak určit závadu,né si poslechnout a říct vyměňte převodovku,tím spíe jestli s tím neměl zkuenosti,jak nademnu píe Jarda,jeho postup se mi libí a takhle by se měl chovat správný servisák.
citrus-napsal jsem pouze,e hlavnim viníkem bylo netěsné gufero,tím je samozřejmé e je na suchu,servisák to měl prohlédnout a pak určit závadu,né si poslechnout a říct vyměňte převodovku,tím spíe jestli s tím neměl zkuenosti,jak nademnu píe Jarda,jeho postup se mi libí a takhle by se měl chovat správný servisák.;-)
|
|
| |
|
|