| | |
13.01.2013 18:25 -
Re: Převodovka 2,2 HDI
|
2538932
|
|
jumep
|
|
|
ak to neni vyskocene, mozes si rucne vyradit / zaradit co potrebujes
ak to nepojde, problem je v prevodovke ....
ak to neni vyskocene, mozes si rucne vyradit / zaradit co potrebujes
ak to nepojde, problem je v prevodovke ....
|
|
13.01.2013 18:50 -
|
2538945
|
|
dr.ada
|
Město: Kdyně,Hluboká, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 52 |
|
|
jetě jednou moc moc díky, je to vyskočené s táhla, tak doufám, e to půjde dobře nasadit a bude to dret
jetě jednou moc moc:palec:palec:palec díky, je to vyskočené s táhla, tak doufám, e to půjde dobře nasadit a bude to dret
|
|
13.01.2013 19:00 -
|
2538958
|
|
jumep
|
|
|
len sa to tam nacvakne, ono to moc dobre dole nejde, takze pozri ci neni polamany ten plast co to drzi
len sa to tam nacvakne, ono to moc dobre dole nejde, takze pozri ci neni polamany ten plast co to drzi
|
|
21.01.2013 15:10 -
Re: Manuální převodovka C5
|
2540814
|
|
Hoba
|
|
|
Při dnením startu (-5 stupňů) jsem taky zaznamenal problém s převodovkou. Řadí přesně a hladce, ale jak jsem tam dal pětku, občas la obtíně vyřadit. Řadící páka se pohybovala jen mezi pětkou a zpátečnou a nechtěla zaklapnout zpátky doleva na neutrál. A po troe kvrdlání s pákou se povede. Po ujetí cca 30 km to lo lépe, větinou u normálně.
Ví někdo co by to mohlo být, nebo mám v prvním kole vyměnit olej v převodovce a řeit to dál a kdy to nepomůe? Díky za radu.
Auto je 1.8 benzín, ročník 2002.
Při dnením startu (-5 stupňů) jsem taky zaznamenal problém s převodovkou. Řadí přesně a hladce, ale jak jsem tam dal pětku, občas la obtíně vyřadit. Řadící páka se pohybovala jen mezi pětkou a zpátečnou a nechtěla zaklapnout zpátky doleva na neutrál. A po troe kvrdlání s pákou se povede. Po ujetí cca 30 km to lo lépe, větinou u normálně.
Ví někdo co by to mohlo být, nebo mám v prvním kole vyměnit olej v převodovce a řeit to dál a kdy to nepomůe? Díky za radu.
Auto je 1.8 benzín, ročník 2002.
|
|
30.01.2013 18:56 -
|
2543282
|
|
Hoba
|
|
|
Nechal jsem vyměnit olej v převodovce a vyčistit/promazat ty táhla a řadící páka teď jde o poznání lehčeji a u se nezasekává. Díky za radu.
Nechal jsem vyměnit olej v převodovce a vyčistit/promazat ty táhla a řadící páka teď jde o poznání lehčeji a u se nezasekává. Díky za radu.:palec
|
|
17.02.2013 16:44 -
|
2549151
|
|
dr.ada
|
Město: Kdyně,Hluboká, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Ahoj JUMEP, děkuji za radu, je to tak jak si popsal, hotové to bylo hned druhý den(práce na 2 hodky) jetě jednou moc děkuji. Petr
Ahoj JUMEP, děkuji za radu, je to tak jak si popsal, hotové to bylo hned druhý den(práce na 2 hodky) jetě jednou moc děkuji. Petr:palec:palec:palec:palec
|
|
01.03.2013 16:01 -
|
2552846
|
|
horác
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Díky za radu ,tak asi nebo určitě synchron.Ato musim dát převodovku nebo se to dá jen opravit na té trojce...
Díky za radu ,tak asi nebo určitě synchron.Ato musim dát převodovku nebo se to dá jen opravit na té trojce...:-(
|
|
01.03.2013 17:34 -
|
2552858
|
|
jumep
|
|
|
mno, jednoduchsie je zohnat a prehodit prevodovku
lebo ked uz otvorim prevodovku tak preventivne vymenim okrem synchronov aj loziska atd. a podstatne je ze tie prevodovky nemavaju problemy s tymto
samozrejme je to na demontaz prevodovky a jej kompletne rozobratie
mno, jednoduchsie je zohnat a prehodit prevodovku
lebo ked uz otvorim prevodovku tak preventivne vymenim okrem synchronov aj loziska atd. a podstatne je ze tie prevodovky nemavaju problemy s tymto
samozrejme je to na demontaz prevodovky a jej kompletne rozobratie
|
|
03.03.2013 10:52 -
|
2553180
|
|
horác
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
mam najeto 150 000,kdy u by se dělala převodovka ,nebylo by dobrý udělat i spojku....je to jen dotaz ,kdy u to bude rozebraný,ja jen abych věděl kolik mám etřit ,protoe by to bylo asi finančně náročné.spojka asi nová a převodovka u někoho tady na foru,nebo vrakáči.Ale zatim musim jetě vydret.tak zatím čaauu...
mam najeto 150 000,kdy u by se dělala převodovka ,nebylo by dobrý udělat i spojku....je to jen dotaz ,kdy u to bude rozebraný,ja jen abych věděl kolik mám etřit ,protoe by to bylo asi finančně náročné.spojka asi nová a převodovka u někoho tady na foru,nebo vrakáči.Ale zatim musim jetě vydret.tak zatím čaauu...:-o
|
|
03.03.2013 11:46 -
|
2553186
|
|
jumep
|
|
|
no ak je to 2005 tak asi by bolo vhodne
.link.
co sa tyka prevodovky, tak vrakac alebo tu
no ak je to 2005 tak asi by bolo vhodne
http://www.mdily.cz/sachs-2290601002-spojkova-sada-setrvacnik-citroen-berlingo-c2-c3-c4-c5-peugeot-207-307-407-1007-partner-1-6-hdi-2290-601-002.html
co sa tyka prevodovky, tak vrakac alebo tu
|
|
09.03.2014 08:04 -
|
2675878
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Mám dotaz, jiné vlákno o převodovce jsem nenael tak to snad tady bude dobře.
Měla některá benzínová C5 I estistupňovou manuální převodovku ?
Mám dotaz, jiné vlákno o převodovce jsem nenael tak to snad tady bude dobře.
Měla některá benzínová C5 I estistupňovou manuální převodovku ?
|
|
09.03.2014 11:14 -
|
2675908
|
|
jumep
|
|
|
nie, C5-1 nemala ziadna 6stupnovu prevodovku
az ku koncu do 2.2 ju zacali davat
a v mensom briezku ta nutil podradovat + zjavne nizsie otacky = nizsi mazaci tlak atd.
motor ako taky je komplexna jednotka
nie, C5-1 nemala ziadna 6stupnovu prevodovku
az ku koncu do 2.2 ju zacali davat
a v mensom briezku ta nutil podradovat + zjavne nizsie otacky = nizsi mazaci tlak atd.
motor ako taky je komplexna jednotka
|
|
06.06.2014 22:14 -
|
2702622
|
|
pelag
|
Město: Uhříněves, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Mám dotázek. Při zařazeném 4st a ubráním plynu ( úplné sundání nohy z pedálu) mě trhne v řadící páce , trhne to směrem k neutrálu ale rychlost nevypadne. Při jiné rychlosti jsme to nezaznamenal.
poradí někdo čerstvému cpětkaři ?
Děkuji
Mám dotázek. Při zařazeném 4st a ubráním plynu ( úplné sundání nohy z pedálu) mě trhne v řadící páce , trhne to směrem k neutrálu ale rychlost nevypadne. Při jiné rychlosti jsme to nezaznamenal.
Děkuji
|
|
06.06.2014 22:43 -
|
2702630
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
pelag napsal(a): Mám dotázek. Při zařazeném 4st a ubráním plynu ( úplné sundání nohy z pedálu) mě trhne v řadící páce , trhne to směrem k neutrálu ale rychlost nevypadne. Při jiné rychlosti jsme to nezaznamenal.
Děkuji
to robia asi auta s kopec km normalne teda citrony, robi mi to C3, robila to aj C4 [aj pri pridani aj sundani nohy ] a nova c5 ma tiez snahu ale zatial nebadatelne, preco nam hadam vysvetli niekto ?
to robia asi auta s kopec km normalne teda citrony, robi mi to C3, robila to aj C4 [aj pri pridani aj sundani nohy ] a nova c5 ma tiez snahu ale zatial nebadatelne, preco nam hadam vysvetli niekto ?
|
|
07.06.2014 19:14 -
|
2702941
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
robo napsal(a): to robia asi auta s kopec km normalne teda citrony, robi mi to C3, robila to aj C4 [aj pri pridani aj sundani nohy ] a nova c5 ma tiez snahu ale zatial nebadatelne, preco nam hadam vysvetli niekto ?
Mne to robilo aj XM a bolo to silentblokmi motora pravda malo 270k km na tachaci.
Mne to robilo aj XM a bolo to silentblokmi motora pravda malo 270k km na tachaci.
|
|
10.06.2014 20:20 -
|
2704729
|
|
pelag
|
Město: Uhříněves, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Auto má najeto 35k a dělá to opravdu jen 4ka, kdy člověk sundá nohu z plynu tak sebou cukne a kdy zase přidá tak sebou cukne na druhou stranu.
Díky za odpovědi, počkám co servis a kdy budou hodný napovím
Auto má najeto 35k a dělá to opravdu jen 4ka, kdy člověk sundá nohu z plynu tak sebou cukne a kdy zase přidá tak sebou cukne na druhou stranu.
Díky za odpovědi, počkám co servis a kdy budou hodný napovím :-)
|
|
15.06.2014 12:51 -
problém s převodovkou
|
2705700
|
|
botulin
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
zdravím. koupil jsem svůj první Citroen. po 3 týdnech a 2000km se ozvalo hučení při 3 ve vyích otáčkách. po cca 30 km se začal ozývat elest od převodovky a ne sem přijel k nejbliímu servisu, elest znatelně zesílil a občas se na volnoběh ozve kovové "lupnutí". při selápnutí spojky ve utichne. jsem ve Francii a dojel sem k autor. servisu Citroen. Týpek to poslechnul a řekl vyměnit převodovku. To pro mě znamená i s prací 600 a 700 Euro! má někdo představu co přesně to můe být? podle zvuku je to loisko - je fakt nutná výměna celé skříně? na výměnu oleje je u asi pozdě, co? předem díky za jakoukoliv odpověď.
zdravím. koupil jsem svůj první Citroen. po 3 týdnech a 2000km se ozvalo hučení při 3 ve vyích otáčkách. po cca 30 km se začal ozývat elest od převodovky a ne sem přijel k nejbliímu servisu, elest znatelně zesílil a občas se na volnoběh ozve kovové "lupnutí". při selápnutí spojky ve utichne. jsem ve Francii a dojel sem k autor. servisu Citroen. Týpek to poslechnul a řekl vyměnit převodovku. To pro mě znamená i s prací 600 a 700 Euro! má někdo představu co přesně to můe být? podle zvuku je to loisko - je fakt nutná výměna celé skříně? na výměnu oleje je u asi pozdě, co? předem díky za jakoukoliv odpověď.
|
|
| |
|
|