| | |
02.03.2017 12:55 -
Re: Manuální převodovka C5
|
3045589
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Připojím se s dotazem C5III 2009 2.0hdi jde patně zařadit 1 a zpátečka fakt to tam musím nacpat na 1 pomůe naznačit 2 a pak jde 1 docela dobře,ale na zpátečku nic neplatí stále jde ztuha najeto 120000+dá se to nějak zlepit nebo je to standart u c5tek.Díky za rady--
Zapomněl jsem dodat ostatní kvalty dvěma prstíkama po zahřátí převodovky jětě líp.
Připojím se s dotazem C5III 2009 2.0hdi jde patně zařadit 1 a zpátečka fakt to tam musím nacpat na 1 pomůe naznačit 2 a pak jde 1 docela dobře,ale na zpátečku nic neplatí stále jde ztuha najeto 120000+dá se to nějak zlepit nebo je to standart u c5tek.Díky za rady--
Zapomněl jsem dodat ostatní kvalty dvěma prstíkama po zahřátí převodovky jětě líp.
|
|
02.03.2017 17:28 -
|
3045674
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Ted jsem to byl zkusit a překvapivě krásně lehoučko a co dál???
Ted jsem to byl zkusit a překvapivě krásně lehoučko:palec a co dál???
|
|
02.03.2017 18:49 -
|
3045693
|
|
xsedmička
|
|
|
Díky nechám zkontrolovat i kdy mně to moc nepotěilo.
Díky nechám zkontrolovat i kdy mně to moc nepotěilo.:-o
|
|
02.03.2017 18:53 -
|
3045694
|
|
jumep
|
|
|
najskor ohrdzavela lamela na hriadeli a nechce sa odpajat
najskor ohrdzavela lamela na hriadeli a nechce sa odpajat
|
|
01.08.2017 22:19 -
|
3086288
|
|
David 4HX
|
Město: Červená Řečice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím vechny jsem tu nový nedavno jsem koupil c5 a hned od začátku mi klepe nebo spíe jako pulsuje do pedalu spojky je to běný jev? Nebo bude něco v nepořádku se spojkou? Neprokluzuje bere hned od spoda ale divně klepe do pedalu navíc dnes jsem několikrát nemohl zařadit 1 ani zpátečku straný drnčící zvuk tak mě napadlo e to bude spíe převodovkou mue mi prosím někdo poradit ? Má někdo podobné zkuenosti? Kde mám začít. Díky za odpověď
Jak tady čtu tak pravděpodobně ta spojka
Zdravím vechny jsem tu nový nedavno jsem koupil c5 a hned od začátku mi klepe nebo spíe jako pulsuje do pedalu spojky je to běný jev? Nebo bude něco v nepořádku se spojkou? Neprokluzuje bere hned od spoda ale divně klepe do pedalu navíc dnes jsem několikrát nemohl zařadit 1 ani zpátečku straný drnčící zvuk tak mě napadlo e to bude spíe převodovkou mue mi prosím někdo poradit ? Má někdo podobné zkuenosti? Kde mám začít. Díky za odpověď
Jak tady čtu tak :nevimpravděpodobně ta spojka:nevim
|
|
24.10.2017 22:25 -
Převodovka C5 2,0i 103kW
|
3104176
|
|
Kozlík
|
Město: Kouřim, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj vem, nedávno jsem pořídil C5 2.0i (motor RFJ) z roku 2005 a před 14 dny mi začala cvakat na dálnici pětka. Dnes to můj mechanik rozebral a konstatoval, e páté kolečko má ulomené 3 zuby a protikolečko je taky pokozené. Navrhl mi dvě monosti: 1) vyměnit obě kolečka, ideálně kdyby to lo udělat bez demontáe celé skříně, ale e neví, co tu závadu způsobilo (riziko opakování, případně dalího pokození) a e tam taky pravděpodobně ty fragmenty zubů i po výměně oleje zůstanou, proto to nedoporučuje a raději by volil za 2) sehnat někde jinou převodovku a přehodit to.
Rád bych znal vá názor, co bude lepí řeení, taky se mi nepovedlo najít, jaký typ převodovky tam mám a zda tam nepasuje i jiná z jiné motorizace, kdybych nesehnal tu stejnou. Dále bych rád věděl, zda se dá celá "pětka" vyměnit jen skrz víko bez demontáe celé převodovky.
Za odpovědi vám budu velice zavázán.
Ahoj vem, nedávno jsem pořídil C5 2.0i (motor RFJ) z roku 2005 a před 14 dny mi začala cvakat na dálnici pětka. Dnes to můj mechanik rozebral a konstatoval, e páté kolečko má ulomené 3 zuby a protikolečko je taky pokozené. Navrhl mi dvě monosti: 1) vyměnit obě kolečka, ideálně kdyby to lo udělat bez demontáe celé skříně, ale e neví, co tu závadu způsobilo (riziko opakování, případně dalího pokození) a e tam taky pravděpodobně ty fragmenty zubů i po výměně oleje zůstanou, proto to nedoporučuje a raději by volil za 2) sehnat někde jinou převodovku a přehodit to.
Rád bych znal vá názor, co bude lepí řeení, taky se mi nepovedlo najít, jaký typ převodovky tam mám a zda tam nepasuje i jiná z jiné motorizace, kdybych nesehnal tu stejnou. Dále bych rád věděl, zda se dá celá "pětka" vyměnit jen skrz víko bez demontáe celé převodovky.
|
|
24.10.2017 23:27 -
Re: Převodovka C5 2,0i 103kW
|
3104185
|
|
jruze
|
|
|
Kozlík napsal(a): Ahoj vem, nedávno jsem pořídil C5 2.0i (motor RFJ) z roku 2005 a před 14 dny mi začala cvakat na dálnici pětka. Dnes to můj mechanik rozebral a konstatoval, e páté kolečko má ulomené 3 zuby a protikolečko je taky pokozené. Navrhl mi dvě monosti: 1) vyměnit obě kolečka, ideálně kdyby to lo udělat bez demontáe celé skříně, ale e neví, co tu závadu způsobilo (riziko opakování, případně dalího pokození) a e tam taky pravděpodobně ty fragmenty zubů i po výměně oleje zůstanou, proto to nedoporučuje a raději by volil za 2) sehnat někde jinou převodovku a přehodit to.
Mohlo by to jít(dělal jsem to na louce u CX)
Mohlo by to jít(dělal jsem to na louce u CX)
Přílohy: Bez názvu.jpg ( 256376b ) - |
|
25.10.2017 01:31 -
Re: Převodovka C5 2,0i 103kW
|
3104193
|
|
Kozlík
|
Město: Kouřim, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Děkuji za odpověď Tak jsem se podíval na service.citroen.com a dle VINu mi to vyhodilo, e mám převodovku DM66, take předpokládám, e je to 20DM66. Teď se rozhodnout, zda ji zkusit sehnat, nebo opravovat, hmm...
Děkuji za odpověď :) Tak jsem se podíval na service.citroen.com a dle VINu mi to vyhodilo, e mám převodovku DM66, take předpokládám, e je to 20DM66. Teď se rozhodnout, zda ji zkusit sehnat, nebo opravovat, hmm...
|
|
25.10.2017 12:20 -
|
3104343
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj, mám problém s převodovkou, páka jde zlehka ale jde zařadit pouze 4 (nejde do stran), dnes jsem zkontroloval lanka, jestli to tam není vypadlé a ve je ok. Ručně jde hýbat a řadit pouze s tou vrchní pákou. Ta spodní s tou nehnu. Kde by mohl být problém? Navíc jetě ta vrchní páka, je dosti volná, jako by vyviklaná, nevím jestli to tak má být?
Ahoj, mám problém s převodovkou, páka jde zlehka ale jde zařadit pouze 4 (nejde do stran), dnes jsem zkontroloval lanka, jestli to tam není vypadlé a ve je ok. Ručně jde hýbat a řadit pouze s tou vrchní pákou. Ta spodní s tou nehnu. Kde by mohl být problém? Navíc jetě ta vrchní páka, je dosti volná, jako by vyviklaná, nevím jestli to tak má být?
|
|
25.10.2017 12:48 -
|
3104359
|
|
jumep
|
|
|
moze byt ohnuta vidlicka, alebo len ten mechanizmus kam sa pripajaju lana
treba dat dole veci okolo a pozret sa na to
moze byt ohnuta vidlicka, alebo len ten mechanizmus kam sa pripajaju lana
treba dat dole veci okolo a pozret sa na to
|
|
25.10.2017 18:59 -
|
3104465
|
|
jumep
|
|
|
hovoris o vrchnej pake, tak pocitam ze sa bavime o tiahlach na prevodovke
hovoris o vrchnej pake, tak pocitam ze sa bavime o tiahlach na prevodovke
|
|
25.10.2017 20:06 -
|
3104506
|
|
Marsiano
|
|
|
Tahla na prevodovce vypadají ok, bez pokození. Mechanismus na převodovce, s jednym tahlem jde hýbat, ale paka je takova volna. Druhe tahlo hybat nejde. Buďto je to zasekle v prevodovce a nebo v vkulise.
Tahla na prevodovce vypadají ok, bez pokození. Mechanismus na převodovce, s jednym tahlem jde hý:-(bat, ale paka je takova volna. Druhe tahlo hybat nejde. Buďto je to zasekle v prevodovce a nebo v vkulise.
|
|
25.10.2017 20:10 -
|
3104507
|
|
jumep
|
|
|
zhod klbik a skus zahybat a budes vediet
hovoril si tam o voli, tak som myslel ze na nom
zhod klbik a skus zahybat a budes vediet
hovoril si tam o voli, tak som myslel ze na nom
|
|
26.10.2017 06:35 -
|
3104616
|
|
Marsiano
|
|
|
Jetě maličkost, jak se sundavá to táhlo s té převodovky? Nerad bych to zničil.
Jetě maličkost, jak se sundavá to táhlo s té převodovky? Nerad bych to zničil.
|
|
26.10.2017 09:14 -
|
3104617
|
|
jumep
|
|
|