| | |
18.05.2010 18:55 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2345386
|
|
kachtikova
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
My s touto hlákou měli potíe 1 rok.Nikdo to nedokazal odstranit a jeden servisak na to přiel a vyměnil směovač , ktery jsme sehnali na vrakači za 1000kč. Ale my máme benzín.
My s touto hlákou měli potíe 1 rok.Nikdo to nedokazal odstranit a jeden servisak na to přiel a vyměnil směovač , ktery jsme sehnali na vrakači za 1000kč. Ale my máme benzín.
|
|
19.05.2010 10:42 -
|
2345450
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): ... takze stale som sa nedozvedel nic preco by tomu malo vadit podtacanie a este neviem co ...
Můj odhad je, e nevadí samotné podtáčení, ale nepravidelné otáčky a cukání klikového hřídele - a to jsou věci, které se větinou objeví právě při podtáčení. Prostě je v těhle otáčkách setrvačník daleko více namáhán.
Nael jsem pro laiky pěkný článek popisující konstrukci a funkci dvouhmotového setrvačníku: .link. - předpokládám e C5 to nemá jinak.
A jetě dotaz (u mě zatím natěstí jen teoretický) - při té ceně není moná nějaká repase?
Můj odhad je, e nevadí samotné podtáčení, ale nepravidelné otáčky a cukání klikového hřídele - a to jsou věci, které se větinou objeví právě při podtáčení. Prostě je v těhle otáčkách setrvačník daleko více namáhán.
Nael jsem pro laiky pěkný článek popisující konstrukci a funkci dvouhmotového setrvačníku: http://cs.autolexicon.net/articles/dvouhmotovy-setrvacnik - předpokládám e C5 to nemá jinak.
A jetě dotaz (u mě zatím natěstí jen teoretický) - při té ceně není moná nějaká repase?
|
|
19.05.2010 10:54 -
|
2345452
|
|
jumep
|
|
|
toto je myslim uz tema do spojky a nie antipollution
ad repase: sam si si odpovedal hore linkom
repase = vsetko nove = novy zotrvak
nikto sa nebude trapit zo starymi pruzinami, rozmlatenymi srobami atd.
videl som experta co tam narval kybel vazeliny .....
toto je myslim uz tema do spojky a nie antipollution
ad repase: sam si si odpovedal hore linkom
repase = vsetko nove = novy zotrvak :)
nikto sa nebude trapit zo starymi pruzinami, rozmlatenymi srobami atd.
videl som experta co tam narval kybel vazeliny .....
|
|
20.05.2010 11:57 -
|
2345735
|
|
barry
|
Město: Turnov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
jumep napsal(a): co takto holetin?
Díky za dobrou radu, ale cestovat kvůli servisu přes celé Čechy? To snad nemyslí váně. Na to není čas.
co takto holetin?
Díky za dobrou radu, ale cestovat kvůli servisu přes celé Čechy? To snad nemyslí váně. Na to není čas.
|
|
20.05.2010 20:35 -
|
2345769
|
|
Jeffrey
|
|
|
barry napsal(a): jumep napsal(a): co takto holetin?
Zase tak daleko to nemá a k Robertovi do Holetína se chystám také, na rozvody. Tento člověk má velice kladný vztah k naim vozům a je to ikula.
Jnak, koncem měsíce jedu dokonce k jumepovi servisovat C8, udělám si výlet do Piean a přes víkend to dáme vechno do cajku. Neřeím vzdálenost, ale kvalitu a vztah lidiček k naim kárám, kdy tomu opravdu rozumí a nedovolí si mě podrazit.
Zase tak daleko to nemá a k Robertovi do Holetína se chystám také, na rozvody. Tento člověk má velice kladný vztah k naim vozům a je to ikula. :palec
Jnak, koncem měsíce jedu dokonce k jumepovi servisovat C8, udělám si výlet do Piean a přes víkend to dáme vechno do cajku. Neřeím vzdálenost, ale kvalitu a vztah lidiček k naim kárám, kdy tomu opravdu rozumí a nedovolí si mě podrazit. :palec
|
|
21.05.2010 15:51 -
|
2345853
|
|
barry
|
Město: Turnov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Jde o to, který Holetín to je. Kouknul jsem do automapy a ta mi lokalizovala Holetín kousek od Krumlova. Zadám na mapy.cz a on Holetín u Hlinska. Hledám tam Holetín u Krumlova a na základní mapě se jmenuje Malotín, na turistické Moletín. Při takovém informační umu do dá fuku najít.
Jde o to, který Holetín to je. Kouknul jsem do automapy a ta mi lokalizovala Holetín kousek od Krumlova. Zadám na mapy.cz a on Holetín u Hlinska. Hledám tam Holetín u Krumlova a na základní mapě se jmenuje Malotín, na turistické Moletín. Při takovém informační umu do dá fuku najít.:-((((
|
|
25.05.2010 19:35 -
|
2346162
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
pokusím se být stručný:
nějakou dobu se mi v motorové části objevuje nafta. pár kapek. několik mechaniků to vidělo, ale nikdo nenael odkud to je. nechal jsem udělat rozvody a po 14 dnech se do servisu vrátil kvůli něčemu jinému. při té příleitosti zjistili, e nafta teče z čerpadla, to znamená rozvody dolů, čerpadlo ven...
dneska ráno mi motor nějak kubnul, objevila se hláka antipollution fault a auto chvíli kubalo. po dalím nastartování motor nekube, ale nějak zlenivěl. byl jsem na diagnostice - bosch. nic jiného nebylo narychlo dostupné. načetla chybu - 190 regulátor tlaku paliva - silný (vysoký?) signál. smazat nejde. můe to znamenat, e hlásí tu netěsnost čerpadla? díky
pokusím se být stručný:
nějakou dobu se mi v motorové části objevuje nafta. pár kapek. několik mechaniků to vidělo, ale nikdo nenael odkud to je. nechal jsem udělat rozvody a po 14 dnech se do servisu vrátil kvůli něčemu jinému. při té příleitosti zjistili, e nafta teče z čerpadla, to znamená rozvody dolů, čerpadlo ven...
dneska ráno mi motor nějak kubnul, objevila se hláka antipollution fault a auto chvíli kubalo. po dalím nastartování motor nekube, ale nějak zlenivěl. byl jsem na diagnostice - bosch. nic jiného nebylo narychlo dostupné. načetla chybu - 190 regulátor tlaku paliva - silný (vysoký?) signál. smazat nejde. můe to znamenat, e hlásí tu netěsnost čerpadla? díky
|
|
25.05.2010 19:45 -
|
2346165
|
|
jumep
|
|
|
chod na normalnejsiu diagnostiku, ale najskor mas v cudu regulator tlaku cerpadla, ten vymen a pri tej prilezitosti skontroluj kade to tece ... kludne to moze okolo neho, ak je tam velky tlak a je to tym regulatorom, kludne ta to niekde necha, regulator je dost bezna porucha
chod na normalnejsiu diagnostiku, ale najskor mas v cudu regulator tlaku cerpadla, ten vymen a pri tej prilezitosti skontroluj kade to tece ... kludne to moze okolo neho, ak je tam velky tlak a je to tym regulatorom, kludne ta to niekde necha, regulator je dost bezna porucha
|
|
25.05.2010 19:57 -
|
2346169
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
jumep napsal(a): chod na normalnejsiu diagnostiku, ale najskor mas v cudu regulator tlaku cerpadla, ten vymen a pri tej prilezitosti skontroluj kade to tece ... kludne to moze okolo neho, ak je tam velky tlak a je to tym regulatorom, kludne ta to niekde necha, regulator je dost bezna porucha
no, a u jsem zase u toho. ten regulátor je přímo na tom čerpadle? mechanik (speciálka dieseldiagnostik-fungují tu cca 15let) mi tvrdil, e ten regulátor je na litě "kamonrajlu". co stojí cca ten regulátor? dík
no, a u jsem zase u toho. ten regulátor je přímo na tom čerpadle? mechanik (speciálka dieseldiagnostik-fungují tu cca 15let) mi tvrdil, e ten regulátor je na litě "kamonrajlu". co stojí cca ten regulátor? dík
|
|
25.05.2010 20:10 -
|
2346172
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Cena je cca. 4 200,- v Huline, v citroenu chteli 11 000,- Ted jsem ho menil.
Cena je cca. 4 200,- v Huline, v citroenu chteli 11 000,- Ted jsem ho menil.
|
|
25.05.2010 20:12 -
|
2346173
|
|
jumep
|
|
|
mára napsal(a): no, a u jsem zase u toho. ten regulátor je přímo na tom čerpadle? mechanik (speciálka dieseldiagnostik-fungují tu cca 15let) mi tvrdil, e ten regulátor je na litě "kamonrajlu". co stojí cca ten regulátor? dík
hmmm, uz sme to tu x krat pisali, je to na cerpadle, zboku, 2 sroby a konektor, idem pohladat fotku, cena je ako pise SWOBY
tak lepsiu fotku nemam ... je nad nim filter
hmmm, uz sme to tu x krat pisali, je to na cerpadle, zboku, 2 sroby a konektor, idem pohladat fotku, cena je ako pise SWOBY
tak lepsiu fotku nemam ... je nad nim filter
Přílohy: regulator.jpg ( 798317b ) - |
|
27.05.2010 21:18 -
|
2346507
|
|
Mamlas
|
|
|
Ahoj,
mohl byste mi nekdo poradit jak se jmenuje a jakou funkci ma oznacena vec na podtlakovem vedeni?
Diky
Ahoj,
mohl byste mi nekdo poradit jak se jmenuje a jakou funkci ma oznacena vec na podtlakovem vedeni?
Diky
Přílohy: podtlak.jpg ( 560021b ) - |
|
29.05.2010 20:36 -
|
2346739
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj vichni,
s výe uvedenou hlákou bojuju u tak tři týdny. Na diag mi to hlasi vysoky tlak turba. Konečně jsem měl kapku času a el podle rad alespoň po hadičkách. Zkouel jsem "nasávat" a jediná hadička, která je označená na přiloený fotce mi neudělala podtlak. Chci se zeptat, jestli má podtlak vůbec dělat, pokud jo, tak jak ji vyměnit a podle čeho ji koupit???
Ahoj vichni,
s výe uvedenou hlákou bojuju u tak tři týdny. Na diag mi to hlasi vysoky tlak turba. Konečně jsem měl kapku času a el podle rad alespoň po hadičkách. Zkouel jsem "nasávat" a jediná hadička, která je označená na přiloený fotce mi neudělala podtlak. Chci se zeptat, jestli má podtlak vůbec dělat, pokud jo, tak jak ji vyměnit a podle čeho ji koupit???
Přílohy: P1030127 - mini.jpg ( 840637b ) - Cívky pod krytem u koule před řidičem |
|
29.05.2010 21:47 -
|
2346747
|
|
daktari
|
Město: Svitavy, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahoj, úplně stejný problém jsem řeil asi před půl rokem. Auto se přeplo do nouzového reimu a diagnostika následně ukázala příli vysoký tlak turba. Nakonec se zjistilo, e to bylo steřelou spojovací hadičkou viz. foto. Jsou tam 2 hned vedle nádobky na brzdovou kapalinu (nevím jestli je to u C5I stejné). Hodně těstí - od výměny této hadičky mám klid...
Ahoj, úplně stejný problém jsem řeil asi před půl rokem. Auto se přeplo do nouzového reimu a diagnostika následně ukázala příli vysoký tlak turba. Nakonec se zjistilo, e to bylo steřelou spojovací hadičkou viz. foto. Jsou tam 2 hned vedle nádobky na brzdovou kapalinu (nevím jestli je to u C5I stejné). Hodně těstí - od výměny této hadičky mám klid...:-)
Přílohy: P1000156.JPG ( 1045929b ) - přímo uprostřed |
|
30.05.2010 08:35 -
|
2346802
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
civku regulatoru ? co to je ?
civku regulatoru ? co to je ?
|
|
30.05.2010 10:40 -
|
2346827
|
|
SWOBY
|
|
|
Ja doufam v to, ze to bude v te "hadrove" hadicce, ale nevim kam vede a jak ji vymenit??? ma s tim nekdo zkusenost??? da se nejak vyndat pojistkova krabice nebo je tam pristup nejak ze spoda???? zkusel jsem tam dat jinou civku, nepomohlo to a navic kdyz jsme ji v provozu prehazovali, tak byla oproti te vedle vyrazne teplejsi, jako by valila porad.
Ja doufam v to, ze to bude v te "hadrove" hadicce, ale nevim kam vede a jak ji vymenit??? ma s tim nekdo zkusenost??? da se nejak vyndat pojistkova krabice nebo je tam pristup nejak ze spoda???? zkusel jsem tam dat jinou civku, nepomohlo to a navic kdyz jsme ji v provozu prehazovali, tak byla oproti te vedle vyrazne teplejsi, jako by valila porad. :nevim
|
|
| |
|
|